Fredrik Krogstad

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Fredrik Krogstad.
Foto: LSK.no

Fredrik Krogstad (født 6. juni 1995) er en norsk fotballspiller som signerte en toårskontrakt med Lillestrøm SK 3. mars 2015. Fikk sin offisielle debut for LSK, da han startet kampen i serieåpninga mot Start 7. april 2015. Ble "ofret" og byttet ut etter 50 minutters spill fordi lagkaptein Frode Kippe ble utvist tidlig i andre omgang, men hadde til da vist seg fram på en meget positiv måte. Scoret sitt første mål for LSK, da han i cupkampen borte mot Rælingen FK 22. april 2015 skrudde et frispark elegant i mål. Fikk i denne samme cupkampen også æren av være kaptein for LSK, da Stian Ringstad måtte forlate banen med skade helt mot slutten av første omgang. Hans første og foreløpige eneste seriemål kom i bortekampen mot Sarpsborg 16. mai 2015. Ble 24. februar 2016 lånt ut til Ull/Kisa [1]. Til Romerikes Blad fortalte Fredrik Krogstad at han aldri var i tvil om en utlånsavtale: "Jeg vet det er et sjansespill med tanke på at det er det siste kontraktsåret, men likevel er jeg helt sikker på at dette er riktig for min egen utvikling. Jeg trenger spilletid på noe bedre enn tredjedivisjonsnivå", sa Krogstad. Spilte sin første offisielle kamp for Ull/Kisa 3. april 2016. Kisa spilte uavgjort 1-1 i seriekampen hjemme mot Sandnes Ulf. Scoret sitt første seriemål for Kisa i hjemmekampen mot Mjøndalen IF 16. mai 2016. Meget god gjennom hele sesongen for Ull/Kisa og ble stor helt med sine to scoringer, da Ull/Kisa berget plassen i siste serierunde ved å slå Kongsvinger 3-2 på bortebane 30. oktober 2016.

Signerte en ny kontrakt med LSK 28. november 2016 [2]. Den nye kontrakten varer ut 2019-sesongen. Gjorde comeback i seriekampen hjemme mot Sandefjord 2. april 2017. En midtbanesliter som startet i 24 av LSKs 30 seriekamper i 2017-sesongen. Totalt ble det 27 seriekamper i 2017. Scoret to mål i serieavslutninga borte mot Sandefjord 26. november 2017. Var meget godt fornøyd med sin comeback-sesong og uttalte blant annet følgend til LSKs hjemmeside 30. desember 2017: "Vi har en spillergruppe som er ganske unik. Vi er mye mer et lag enn det vi var i den første perioden min i Lillestrøm. Da hadde vi noen større navn i folk som Bjørn Helge Riise, Johan Andersson og Moryke Fofana. De var store profiler, men jeg synes ikke det laget var bedre enn det vi har nå - selv om vi mangler navnene. Vi er en gjeng som jobber steinhardt for hverandre. Alle jobber for alle. Det er en grunn til at vi leverer så bra når vi virkelig må" [3]. Spilte sin Eliteseriekamp nummer 50 for LSK, da Fugla tapte 0-1 borte mot Vålerenga 26. mai 2018.

Mistet sin plass på LSKs sentrale midtbane, da klubben hentet inn Daniel Pedersen. Ble da skjøvet over som kantspiller på høyresiden. Kanskje ikke hans favorittposisjon, men jobbet likevel utrettelig for laget og fikk av gode skussmål av hovedtrener Jörgen Lennartsson som 4. oktober uttalte til RB: " Han er et fantastisk menneske, en herlig gutt å ha i laget og garderoben. Han er positiv og full av energi. Han vil vinne, er lojal og jobber knallhardt for å utvikle seg som fotballspiller." [4].

Signerte en ny kontrakt med LSK 3. april 2018. Den nye avtalen strekker seg ut 2020-sesongen [5]. Slet med en ankelskade i mesteparten av oppkjøringen til 2019-sesongen. LSKs medisinske støtteapparat vurderte lenge en operasjon, men valgte i stedet sprøyteinjeksjon en uke før hjemmekampen mot Ranheim. Noe som ga resultater umiddelbart. Fredrik Krogstad fikk med seg sluttminuttene mot trønderne, da han kom inn som reserve for Daniel Gustafsson.

Fredrik Krogstad har tidligere spilt for Lørenskog IF i tre sesonger. Han har også kamper for Vestli og Lyn i aldersbestemte klasser.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 11 1 2015
Mal:Country alias Norway Ull/Kisa (lån) 29 10 2016
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 76 7 2017 - 2019