Lars Ranger

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Lars Mogstad Ranger.
Foto: LSK.no
NFFs presentasjonsbilde i forbindelse med U20-VM.

Lars Mogstad Ranger (født 12. mars 1999) er en norsk fotballspiller som 28. februar 2018 signerte en toårskontrakt med LSK. Han har tidligere spilt for Gjerdrum IL. I følge RB mottok Gjerdrum 53.750 kroner i utdanningskompensasjon etter at Ranger signerte proffkontrakt med Lillestrøm SK. Forelenget kontrakten med LSK 7. mars 2019. Den nye kontrakten varer ut 2020-sesongen. Samme dag ble Lars Ranger lånt ut til Ull/Kisa [1]. "Jeg tror jeg har godt av det. Sjansen for spilletid er større. Samtidig er det viktig med tanke på landslaget", uttalte han til Romerikes Blad [2]. Spilte sin første seriekamp for Kisa, da han i hjemmekampen mot Sogndal IL kom inn som reserve for Ole Kristian Langås i det 84. spilleminutt. Var for første gang i Kisas startellever og spilte hele kampen mot Nest-Sotra 28. april 2019.

"Han har en fart som få matcher ham på internasjonalt, spensten hans er kolossal og jeg synes han er god med ball. Lars er en moderne stopper som også kan spille back", uttalte U20-landslagssjef Pål Arne «Paco» Johansen til Nettavisen 30. mai 2019 [3]. I følge artikkelen var Lars Ranger den eneste spilleren i LSK som kunne ta Erling Knudtzon på fart. "Det var blant annet en situasjon da LSKs A-lag spilte treningskamp mot juniorlaget, og jeg havnet i løpsduell med Erling. Jeg holdt farten hans og endte med å takle bort ballen. Han klikket, ikke på meg, men på han som dømte, husker Ranger med et smil"

I følge NFFs hjemmeside har Lars Ranger 1 landskamp for U21-landslaget. Videre 2 landskamper for Norges U20-landslag og 1 kamp G19-landslaget. Debuten med flagget på brystet kom på La Manga i kampen mot Frankrike 19. november 2018. En kamp Norge tapte 0-1.


  • VM-deltager for U20-landslag. Turneringen spilles i Polen i månedsskiftet mai/juni. Norge utslått etter gruppespillet til tross for 12-0 seieren mot Honduras. Lars Ranger var ubenyttet reserve i alle kampene.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Lillestrøm SK 0 0 2018
Norge Ull/Kisa (lån) 8 0 2019