Lars Ranger

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Lars Mogstad Ranger.
Foto: LSK.no
NFFs presentasjonsbilde i forbindelse med U20-VM.

Lars Mogstad Ranger (født 12. mars 1999) er en norsk fotballspiller som 28. februar 2018 signerte en toårskontrakt med LSK. Han har tidligere spilt for Gjerdrum IL. I følge RB mottok Gjerdrum 53.750 kroner i utdanningskompensasjon etter at Ranger signerte proffkontrakt med Lillestrøm SK. Forelenget kontrakten med LSK 7. mars 2019. Den nye kontrakten varer ut 2020-sesongen. Samme dag ble Lars Ranger lånt ut til Ull/Kisa [1]. "Jeg tror jeg har godt av det. Sjansen for spilletid er større. Samtidig er det viktig med tanke på landslaget", uttalte han til Romerikes Blad [2]. Spilte sin første seriekamp for Kisa, da han i hjemmekampen mot Sogndal IL kom inn som reserve for Ole Kristian Langås i det 84. spilleminutt. Var for første gang i Kisas startellever og spilte hele kampen mot Nest-Sotra 28. april 2019.

"Han har en fart som få matcher ham på internasjonalt, spensten hans er kolossal og jeg synes han er god med ball. Lars er en moderne stopper som også kan spille back", uttalte U20-landslagssjef Pål Arne «Paco» Johansen til Nettavisen 30. mai 2019 [3]. I følge artikkelen var Lars Ranger den eneste spilleren i LSK som kunne ta Erling Knudtzon på fart. "Det var blant annet en situasjon da LSKs A-lag spilte treningskamp mot juniorlaget, og jeg havnet i løpsduell med Erling. Jeg holdt farten hans og endte med å takle bort ballen. Han klikket, ikke på meg, men på han som dømte, husker Ranger med et smil"

Var i slutten av juli 2019 ønsket av Bodø/Glimt. LSK ville egentlig ikke selge, men da Glimt la ca. 900.000 kroner på bordet aksepterte LSK budet (kilde: RB 28.07.19) [4]. Problemet var bare at Ranger på det tidspunktet var utlånt til Ull/Kisa. LSK hadde ikke benyttet seg opsjonen å hente tilbake spilleren innenfor tidsfristen for utlånsavtalen, men valgte å la Ranger spille for Kisa ut sesongen. Dermed ble det et "trekantdrama" hvor Kisa krevde en kompensasjon på 400.000 kroner (Kilde. Eurosport 31.07.19) [5]. Noe som Glimt ikke akspeterte. "Jeg synes hele prosessen har vært klønete. Jeg vil jo tro at både spillerens agent (Torgeir Bjarmann) og LSK har orientert Glimt om at Lars er vår eiendom ut året. Så jeg synes det er en merkelig måte alt dette har foregått på, uttalte Cato Strømberg, daglig leder i Ull/Kisa. Samme dag tok sportsdirektør i LSK, Simon Mefsin, til motmæle: "Det er kommet en del uriktige påstander. Vi har ikke signert noen salgsavtale eller noe, så når Kisa sier at vi har ringt og sagt at spilleren er solgt, kan det fremstå som at vi har solgt spilleren og sagt det til dem i forbifarten. Spilleren hadde et ønske om at vi skulle forhandle med Bodø, og det varte ikke mer enn en dag eller to før vi ringte og informerte om at vi var i en forhandling som kunne ende med at vi ble enige. Da det skjedde slapp vi ballen, og var veldig tydelige overfor Bodø/Glimt, spilleren og alle parter om at spilleren er på utlån i Kisa, at fristen var utløpt og at Ull/Kisa derfor hadde all mulig rett til å beholde ham. Det visste alle parter", uttalte Mefsin til Eurosport.no [6]. Videre sa han også: "Han (Cato Strømberg) sier at han fikk en telefon fra LSK og Glimt der vi sa at Lars var ønsket til legesjekk snarest, og det stemmer overhodet ikke. Jeg har aldri ringt Ull/Kisa for å si at Lars er ønsket på legesjekk. Hele premisset her har vært at Glimt måtte bli enige med Kisa, hvis ikke er det ikke mulig å inngå en salgsavtale, ergo har vi aldri signert ham ut som solgt spiller. Det er helt feil", mente Mefsin.
Fanget i rotet ga Lars Ranger uttrykk for hva han følte i et intervju med Romerikes Blad 1. august: " Saken er blitt gjort vanskelig og veldig klønete. Bodø/Glimt burde vært tidligere på banen, før 20. juli. Men det de hadde å tilby så attraktivt ut. Jeg hadde et ønske å hoppe på det toget nå. Jeg skjønner at Ull/Kisa satte seg på bakbeina. De har alt det juridiske på sin side. Samtidig kunne de jo ha vist større fleksibilitet. For meg har det ikke vært lett å stå i midten her, uten å kunne gjøre noe", uttalte Lars Ranger [7].

I følge NFFs hjemmeside har Lars Ranger 2 landskamper for U21-landslaget. Videre 2 landskamper for Norges U20-landslag og 1 kamp G19-landslaget. Debuten med flagget på brystet kom på La Manga i kampen mot Frankrike 19. november 2018. En kamp Norge tapte 0-1.


  • VM-deltager for U20-landslag. Turneringen spilles i Polen i månedsskiftet mai/juni. Norge utslått etter gruppespillet til tross for 12-0 seieren mot Honduras. Lars Ranger var ubenyttet reserve i alle kampene.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Lillestrøm SK 0 0 2018
Norge Ull/Kisa (lån) 14 0 2019