Matvei Igonen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Matvei Igonen. Foto: LSK.no

Matvei Igonen (født 2. oktober 1996) er en estisk keeper som 5. januar 2018 signerte en treårskontrakt med LSK. I følge Romerikes Blad betalte ikke LSK noen overgangssum for Igonen til tross for at han hadde et år igjen av kontrakten med FCI Tallinn, men LSK må trolig ut med en liten sum penger ved forlengelse av spillerens kontrakt eventuelt ved spillersalg. "Vi har fulgt utviklingen hans, og holdt kontakt med agenten. Det er ikke noen tvil om at det er en keeper med et stort potensial. Vi har fått til en svært gunstig avtale med den estiske klubben, og er veldig glade for at han nå er Lillestrøm-spiller", uttalte sportssjef Simon Mefsin til LSKs hjemmeside.

Matvei Igonen spilte sin første eliteseriekamp, da LSK 2. april 2018 tapte 1-2 i bortekampen mot Kristiansund. Igonen kom brukbart fra sin debut, men var noe uoppmerksom på Kristiansunds utligning. Fra hjørnet av 16-meteren svingte hjemmelagets Stian Aasmundsen inn et frispark over muren og på innsiden av stolpen i keeperhjørnet. Et mål som den unge estlenderen må ta på sin kappe. Kristiansunds seiersmål kom derimot etter svakt forsvarsspill av LSK. Igonen var sjanseløs på den scoringen. Igonen fikk ny tillit i den påfølgende hjemmekampen mot Start 9. april 2018. Denne gangen holdt estlenderen buret rent. Voktet også buret i bortekampene mot Molde FK 15. april og Stabæk 30. april, samt hjemmekampen mot Sandefjord før Marko Maric igjen ble rangert som LSKs førstekeeper. Slet med en lyskeskade i sin første sesong for LSK og måtte i cupkampen borte mot KFUM Oslo 9. april gi seg etter bare knappe 20 minutters spill. Vondt ble til verre i oppkjøringen til 2019. 22. januar skrev Romerikes Blad at Igonen hadde blitt operert for en meniskskade han hadde pådratt seg på Estlands landslagssamling i Qatar. Var tilbake mellom stengene på rekordtid. Allerede 25. februar voktet han buret i de første 45 minuttene i treningskampen hjemme mot Kongsvinger. Det ble også spilletid i treningskampene mot Kristiansund BK, Ham-Kam og Stabæk. Klart andrevalg bak Marko Maric, da selve sesongen startet. Noe som førte til at cupkampen borte mot Gjelleråsen IF 1. mai ble Igonens eneste offisielle kamp for Fugla i 2019-sesongen. - Ble 1. juli lånt ut til Flora Tallin. "Vi har inngått en utlånstavtale med Flora Tallinn som vi tror vil være til det beste for Matveis utvikling nå. Han trenger å stå på et høyere nivå enn norsk 3. divisjon, og vil også få muligheten i kvalifiseringskamper for Europa-spill", uttalte sportsdirektør Simon Mefsin til klubbens hjemmeside [1].

Matvei Igonen var også på et treningsopphold hos LSK i januar 2017. Den gangen valgte LSK å signere Daniel Fernandes, men fulgte også nøye med i utviklingen til den talentfulle estiske keeperen. Matvei Igonen har i fælge det estiske fotballforbundet 3 A-landskamper for Estland [2]. Han debuterte med å holde nullen, da Estland i bortekampen mot Vanuatu 23. november 2017 vant 1-0. Videre har han 1 U23-landskamp og 12 U21-landskamper for Estland. Han har også 19 landskamper på aldersbestemte nivåer, fordelt på 12 U19-landskamper, 6 U17-landskamper og 1 U16-landskamp.

  • Serimester med FCI Tallinn i 2016.
  • Cupmester med FCI Tallinn i 2017.
  • Vinner av supercupen med Tallinn i 2017.
  • Seriemester med Flora Tallin i 2019


Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Lillestrøm SK 5 0 2018 - 2019
Estland Flora Tallin (lån) 16 0 2019