RB: Demper forventningspresset (LSK-trenerne om sesongen)

Collapse
X
 
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • RoyVaadal
    Seniormedlem
    Hjelp, skaff meg et liv!
    • Nov 2004
    • 4055

    RB: Demper forventningspresset (LSK-trenerne om sesongen)



    Demper forventningspresset

    Kampen mot Vålerenga i kveld er et oppgjør LSK gjerne vil vinne. Ut over det ønsker LSK-trenerne Uwe Rösler og Gunnar Halle å senke forventningspresset foran sesongen.

    KALDT: Omgivelsene er vakre på La Manga. Kanskje får LSK-trenerne Uwe Rösler og Gunnar Halle tid til et slag golf også. Men fra i kveld er det alvor på banen, når Vålerenga er motstander. Nå står kamper mot gode lag i kø utover vinteren. FOTO: GORM KALLESTAD, SCANPIX
    Av: I SPANIA Per Kristian Torvik
    LA MANGA

    – Som alltid gjør vi alt vi kan for å slå Vålerenga. Og vi vil gjerne vinne alle kampene vi skal spille. Likevel er det viktig å signalisere at vi bygger stein på stein og tenker langsiktig. Vi er fornøyd med det som skjer, men har en lang vei å gå for å bli et stabilt topplag, mener Uwe.

    LSK-sjefen er ganske sikker på at de skal henge med i toppen av eliteserien, men der blir det trangt til sommeren.

    – Vålerenga, Start, Lyn og LSK var de fire beste i fjor. Vi får selskap av Rosenborg, Brann og Viking. Alle forstår at det blir en tøff oppgave.

    Royal League-løftet
    I LSK fnyser en av den kritikken som er kommet mot Royal League fra eliteseriekolleger.

    – Vi tapte cupfinalen, men vant to, og spilte to kamper uavgjort i Royal League etter det. Dermed avsluttet vi sesongen med fire positive opplevelser, som vi nå har tatt med oss inn i vinteren og nye avgjørende kamper for å bli best i Skandinavia, sier Gunnar Halle.

    Dette gjør også vinteren helt spesiell for LSK. Prestisjen i å slå Vålerenga, Lyn og Rosenborg i treningskamper er alltid høy. Men å vinne mot FC København og Brøndby og kjempe om millionbonuser i Royal League, har gjort LSK-vinteren til den mest spennende på mange år.

    Uerfarne spillere
    LSK har en bredere stall enn på mange år. For Uwe Rösler handler det også om å la alle spillerne slippe til.

    – Alle skal få en fair sjanse til å vise seg fram og bevise at de er gode nok. Dermed må vi også ta fokus vekk fra at resultatet alltid er det avgjørende, selv om vi gjerne vil vinne alt. Vi har en viktig oppgave i å bygge opp selvtilliten hos alle. Da kan det gå på bekostning av et resultat, noe som vi må akseptere.

    I en diskusjon om de beste LSK-årgangene vil alltid laget som rykket opp midt på 1970-tallet og vant The Double i 1977 stå sentralt. Det samme gjør LSK i 1985 og 1986, der Gunnar Halle spilte og Tom Lund var trener. Også mannskapet med Ståle Solbakken, Frode Grodås og Frank Strandli var en av de beste.

    Verken Uwe eller Gunnar mener en kan sammenligne dagens stall med de virkelig gode LSK-årgangene.

    – Vi vant både cup og serie, og vi gjorde det med 12-13 spillere som var fast på laget. Det er en annen hverdag nå, sier Gunnar.

    Rösler er opptatt av at flere mangler erfaring.

    – Vi har vært heldige og dyktige når det gjelder å hente spillere til klubben. Jeg tror på Magnus Myklebust, Trond Olsen, Andreas Haddad og Eirik Bertheussen. Men det gjenstår at de må bevise det.

    – Du glemte Olivier Occean?

    – Han er den eneste dyre investeringen vi har gjort. Olivier er en stjerne vi har hentet denne sesongen. Forhåpentligvis kan vi signere en like god spiller neste sesong og bygge videre på det vi har nå.

    I den forbindelse hjelper det sikkert å slå Vålerenga i kveld. Men aller viktigst både for klubbøkonomi og sportslig utvikling er å gjøre suksess i Royal League.
    RoyVaadal.
Working...
😀
😂
🥰
😘
🤢
😎
😞
😡
👍
👎