Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Treningstråden 2020

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • gilbert
  replied
  Trening fredag 10. juli

  Dagens trening på Vigernesjordet 10.30-11.45 samla de to keeperne og 19 utespillere, 21 av den tilgjengelige stallen på 23, nå som Brian er lånt ut til FFK. Erik Tobias Sandberg ble operert i går, og er høyst sannsynlig ute til desember/januar. Inngrepet - og skaden - viste seg dessverre å være mer komplisert enn man hadde håpet på, i følge Geir Kåsene. Arnór Smárason trener inne, fortsatt med skinne, som han tar av om ei eller to uker. Så går det nok enda noen uker før han kan trene med resten av laget.

  Ingen første-11'er å se i spillsekvensene i dag, 11 mot 11 på halv bane, med Frode Kippe inne som stopper for å fylle opp til 22 spillere. Relativt jevne lag, med andre ord. Høyrebacker var Lars Ranger og Aleksander Melgalvis, venstrebacker var Simen Kind Mikalsen og Simen Rafn, som en kunne regne med etter utlån av Josef Brian Baccay. For de som lurer på hvordan vi kan bruke både Thomas Lehne Olsen, Alexander Hracka Sannes og Sindre Mauritz-Hansen kan nevnes at angrepsrekka på svart lag besto av Moses-Lehne-Sannes, noe som blant annet ga et godt innlegg fra Sannes fra høyre ving til Moses på venstre, der Moses satte inn et vakkert mål på stakkars Igonen, som var sjanseløs på det skuddet.

  gilbert

  Leave a comment:


 • gilbert
  replied
  Trening torsdag 2. juli

  Dagens trening var innafor gjerdet på Vigernesjordet, fra 10.30 til ca 12.00 (jeg dro da regnværet begynte kvart på tolv). Stallen er etter ukas salg og signeringer på 24 spillere, pluss de to utleide, Emil Ødegaard til Grorud, som vi møter i morra, og Charles Ezeh til Øygarden (Nest-Sotra), som vi møter seinere i sesongen. De 24 fordeler seg greit på to keepere, åtte forsvarere, seks midtbanespillere og seks angripere, som seg hør og bør for et lag som spiller 4-3-3. Av disse deltok alle unntatt Arnór Smárason på dagens trening. Både Lars Ranger og Apipon Tongnoy er tilbake fra skader, og deltar for fullt - men Ranger trenger kanskje litt mer trening før han tar sin rettmessige plass som høyreback i start-11'ern.

  Erik Tobias Sandberg, som er meldt langtidsskadd, kom litt etter de andre og trente mye for seg sjøl, men deltok også noe i spillsekvensene på slutten. Da han kom, spurte jeg hvordan det gikk; han sier det går bedre, men at operasjon likevel kan vise seg nødvendig. Tanken er vel at blir det operasjon er hele (den korte) sesongen i år likevel ødelagt, og da er det verdt et forsøk å prøve å trene seg opp til å klare seg uten å operere. Går ut fra at Geir Kåsene har god styring på skaden, som vanlig.

  Laget borte mot Grorud i morra ser etter dagens formasjonstrening ut til å bli:

  Mads Christiansen
  Melgalvis-Amundsen-Salquist-Mikalsen
  Kairinen-Mathew-Krogstad
  DG-Lehne Olsen-Moses

  De interessante valgene her er vel Mads i mål heller enn Matvei Igonen, og Marius Amundsen heller enn Philip Slørdahl som stopper sammen med Salquist. Amundsen har fart, rutine, hodestyrke og tacklingsstyrke, men er langt fra å være noen spillende midtstopper. Slørdahl har lite rutine, men leverte flere strøkne crosspasninger langt framover i de siste treningskampene. Der syntes jeg han var god, på en måte bedre enn Sheriff Sinyan, som muligens allerede hadde hodet i Molde - han skapte en rekke farlige situasjoner med farlig ballbehandling i bakre rekke på vei framover. På midtbanen tipper jeg det blir bytter i andre omgang, både Knudsen og Kallevåg bør få spilletid, og Kairinen bør også prøve seg på sentral midt før han ventes å overta den rollen når Mathew antagelig* drar til Danmark og iallfall forlater LSK 1. august. Ødemarksbakken er vel også sannsynlig byttes inn for Moses, selv om både Moses og DG har vist ganske lovende takter på vingene i treningskampene både før og etter koronapausen. Det skal bli godt endelig å komme i gang igjen.

  *I følge Eurosport ønsker Mathew å forlenge kontrakten med LSK ut denne sesongen. Ikke dumt, spør du meg - for begge parter.

  gilbert
  Last edited by gilbert; 02.07.2020, 15:46. Begrunnelse: Mathews ønske om å forlenge med LSK ut sesongen.

  Leave a comment:


 • gilbert
  replied
  Trening tirsdag 2. juni

  Dagens trening var på Vigernesjordet, med et meget fåtallig publikum - utafor gjerdet - fra 11.00 til (antatt) ca 12.30. Jeg var der et kvarter i starten og var bortom igjen etter tre kvarters tid.

  Stallen består nå av 23 spillere; se lista, som nå er ajourført med draktnumre og med Torbjørn Kallevåg. Dessuten trener Sindre Mauritz-Hansen stadig med oss, men får vel ikke noe tilbud før han er bortimot 100 prosent restituert etter fjorårets skademareritt
  .
  Av disse 24 deltok begge keeperne og 17 utespillere fra starten av. Når jeg spurte Frode Kippe og Geir Kåsene sa begge at Apipon Tongnoy, Mauritz og Smárason sleit med skader, men at de to første var nærme og kom seinere i dag, mens Smárason dessverre hadde noe lenger igjen - selv etter et par ekstra måneders opptrening. Jeg savna også Lars Ranger og Erik Tobias Sandberg, men Arild Sundgot sa de begge bare hadde småskader. De to var så vidt jeg har sett på opptak og klipp på lsk.no med på det meste av forrige ukes treningsøkter, men på de klippene hadde jeg altså savna Api, Arnór og Mauritz. Da jeg var innom treninga igjen litt før 12.00 var både Tongnoy og Mauritz-Hansen kommet. De trente pasninger og avslutninger med Kaarinen og Geir Kåsene, i bra tempo og med godt tilslag, men var ikke med på treninga med de andre 19. Da jeg var forbi igjen øvde de på raske overganger to-mot-to pluss keeper, der det gjaldt å komme raskt opp i press uten å la seg passere, og naturligvis motsatt, å komme seg forbi eller sentre i nøyaktig rett tid til medspiller som måtte komme seg fri fra sin motspiller.

  Ikke så lett å få noe inntrykk fra utafor gjerdet etter bare ei ukes trening med kroppskontakt, men kanskje jeg kan rapportere at DG virka særlig frisk i dag, og at å si at nysignerte Kallevåg maksimalt er på nivå med Brenden/Melgalvis tror jeg er vel pessimistisk. Tidlig å si, men jeg setter ham mer i bås med Rafn og Kind Mikalsen.

  gilbert

  Leave a comment:


 • WAK
  replied
  Noen som har sett noen treninger og vet hvordan det ligger an med Smarason?

  Det blir så jævla nedtur å se Eliteserien starte mens OBOS må vente.....

  Leave a comment:


 • gilbert
  replied
  Forsiktig trening starter opp igjen, men uten publikum (av smittevernhensyn):

  https://www.lsk.no/nyheter/endelig-tilbake-pa-feltet-slik-blir-lsk-hverdagen-fremover

  gilbert

  Leave a comment:


 • gilbert
  replied
  Trening tirsdag 10. mars

  To keepere og 17 utespillere i LSK-Hallen 10.30-12.00 i dag, medregna Moses, Ødemarksbakken og Smárason, som alle trente alternativt, aleine eller med Geir Kåsene. Borte var Lars Ranger (skadd i seks uker til), Thomas Lehne Olsen, Sheriff Sinyan og Apipon Tongnoy. Ifølge Kåsene fikk de to første mindre smeller i Molde, men alle skal være klare igjen om få dager. Det er tydelig å se at Smárason er i klar framgang. Nå løper han med strikk Geir holder i, også sidelengs i begge retninger, klart mer krevende og avanserte øvelser enn tidligere. Geir bekrefter at framgangen er god og (minst) etter planen.

  Charles Ezeh er som kjent gått på utlån til Øygarden (tidligere kjent som Nest-Sotra).

  Spill på halv bane med to lag i 3-3-1-formasjon:

  Igonen
  Slørdahl-Nielsen-Mikalsen
  Melgalvis-Kairinen-Gustafsson
  Abdulafeez

  mot

  Sannes
  Krogstad-Mathew-Knudsen
  Baccay-Sandberg-Rafn
  Christiansen

  La spesielt merke til godt spill fra Simen Kind Mikalsen og Kaan Kairinen. Generelt høyt tempo og intensitet. For tidlig å si noe særlig om Olanrewaju Abdulafeez, den 18 år gamle nigerianske spissen som trener med oss i noen uker.

  Ellers spurte jeg Geir også om Sindre Mauritz-Hansens fysiske form og progresjon etter fjorårets skademareritt. Her er det nå klar framgang og høy motivasjon hos spilleren, høyst sannsynlig etter god oppfølging av klubbens medisinske apparat, selv om han "bare" trener med oss og er å betrakte som på langsiktig prøvespill. Geir mener han kan være klar om 6-8 uker, men fortsatt må jo klubben og spilleren bli enige om en mulig kontrakt.

  gilbert

  Leave a comment:


 • gilbert
  replied
  Opprinnelig skrevet av gilbert Vis post
  Mitt inntrykk er at svært mange spisser har satt stor pris på både å spille sammen med Sundgot og å ha ham som coach og trener på avslutningssituasjoner - og hvordan man best kommer i de situasjonene. Mest sannsynlig vil det være hans rolle også under Bakke i år.
  Fra intervju med LSKs nye kaptein i RB i dag:

  "LSK-spissen tror også kapteinsjobben vil være bra for ham selv. – Det er en spennende oppgave, og det er kanskje noe slik jeg kan trenge for å utvikle meg både som spiller og person, sier Lehne Olsen. At Kippe som LSKs mestspillende gjennom alle tider fortsatt er tett på laget som toppspillerutvikler, mener han er veldig positivt. I klubbens trenerteam er også LSKs mestscorende, Arild Sundgot. – Som spiss har jeg brukt Arild en del. Jeg kommer til å bruke ham enda mer i år. Han vet hvordan man scorer mål, sier 28-åringen."

  gilbert

  Leave a comment:


 • Sailor Man
  replied
  Opprinnelig skrevet av gilbert Vis post
  Trening torsdag 20. februar

  Samme oppmøte som i går, minus Ødemarksbakken, som trener "inne" det vil vel si på styrkerommet på Åråsen. Han har hatt et stygt overtråkk med skader på leddbånd i ankelen på begge sider, og det vil nok ta noe tid før han er spilleklar. Kairinen og Mauritz-Hansen løp mye rundt og langs banen og trente alternativt.

  Mye spill på hele banen, sikkert som forberedelse til treningskampen mot Glimt 15.00 i morra; det blir en skikkelig test. Laga var

  Matvei Igonen
  Lars Ranger-Sheriff Sinyan-Frank Nielsen*-Simen Kind Mikalsen
  Magnus Knudsen-Ifeanyi Mathew-Fredrik Krogstad
  Daniel Gustafsson-Thomas Lehne Olsen-Ebiye Moses

  mot

  Alexander Sannes-Arild Sundgot-Apipon Tongnoy
  Josef Baccay-Charles Ezeh-Aleksander Melgalvis
  Philip Slørdahl-Frode Kippe-Erik Tobias Sandberg-Simen Rafn
  Mads Hedenstad Christiansen

  Ser ikke ut som jevne lag for meg, så her så vi nok 11'ern. Flere bytter etter hvert, så endte opp med mer jevne lag. Til forskjell fra forrige treningskamp er nå Sandberg og Sannes klare og vil nok få noe spilletid, mens vi i de siste kampene har brukt juniorene Bakken og Rakneberg (med godt utbytte).

  *Frank Nielsen = Tobias Frank Salquist Nielsen

  gilbert  Veldig, veldig gledelig å se at Knudsen ser ut til å være i elleveren. Vil tro han ryker ut når Kairinen er tilbake, men at han blir vurdert foran både Charles og Melgalvis er veldig kult.

  Leave a comment:


 • gilbert
  replied
  Trening torsdag 20. februar

  Samme oppmøte som i går, minus Ødemarksbakken, som trener "inne" det vil vel si på styrkerommet på Åråsen. Han har hatt et stygt overtråkk med skader på leddbånd i ankelen på begge sider, og det vil nok ta noe tid før han er spilleklar. Kairinen og Mauritz-Hansen løp mye rundt og langs banen og trente alternativt.

  Mye spill på hele banen, sikkert som forberedelse til treningskampen mot Glimt 15.00 i morra; det blir en skikkelig test. Laga var

  Matvei Igonen
  Lars Ranger-Sheriff Sinyan-Frank Nielsen*-Simen Kind Mikalsen
  Magnus Knudsen-Ifeanyi Mathew-Fredrik Krogstad
  Daniel Gustafsson-Thomas Lehne Olsen-Ebiye Moses

  mot

  Alexander Sannes-Arild Sundgot-Apipon Tongnoy
  Josef Baccay-Charles Ezeh-Aleksander Melgalvis
  Philip Slørdahl-Frode Kippe-Erik Tobias Sandberg-Simen Rafn
  Mads Hedenstad Christiansen

  Ser ikke ut som jevne lag for meg, så her så vi nok 11'ern. Flere bytter etter hvert, så endte opp med mer jevne lag. Til forskjell fra forrige treningskamp er nå Sandberg og Sannes klare og vil nok få noe spilletid, mens vi i de siste kampene har brukt juniorene Bakken og Rakneberg (med godt utbytte).

  *Frank Nielsen = Tobias Frank Salquist Nielsen

  gilbert
  Leave a comment:


 • gilbert
  replied
  Trening onsdag 19. februar

  To keepere og 21 utespillere i LSK-Hallen 16.30-17.45 i dag. Alle de 23 i stallen med A-kontrakt unntatt Smárason, men med langvarig prøvespiller Sindre Mauritz-Hansen tilstede, selv om han drev mest med alternativ trening, etter oppvarminga. Han har vært lite med på trening de siste par ukene, med redusert treningsmengde og diverse tester og konsultasjoner med spesialister, etter å ha vært skada hele fjoråret. LSK gir ham god tid til å komme i god nok fysisk form før de eventuelt tilbyr kontrakt, og det ser ut til å være nødvendig. Også Ødemarksbakken og Kairinen trente alternativt, med løping og med øvelser, med og uten ball, med fysio Geir Kåsene, men de skal snart være klare igjen. De spiller neppe mot Glimt fredag, men bør være klare mot Sandefjord 27. februar på Marbella, Klare igjen er både Alexander Sannes og Erik Tobias Sandberg, som har hatt mindre plager.

  Den nigerianske spissen en venter på kan se ut til å få visum tidsnok til å være med til Marbella, sies det.

  Mye firkantspill, pasningsøvelser og avslutningstrening i dag, lite fotballspilling, siden banen ikke var vanna på dette uvante tidspunktet.

  gilbert

  Leave a comment:


 • WAK
  replied
  Var vel kanskje Treningskamper tråden jeg leste kl 13.30

  Leave a comment:


 • bema0806
  replied
  Klokken 15:00 ifølge lsk.no

  Leave a comment:


 • WAK
  replied
  Er ikke kampen 13.30 ?

  Leave a comment:


 • gilbert
  replied
  Kamp mot B/G fredag kl 15.00 i LSK- Hallen.
  Trening lørdag: på Marbella

  gilbert

  Leave a comment:


 • woodford
  replied
  Det er fremdeles treningskamp mot BG på fredag kl 15 ?

  Leave a comment:


 • gilbert
  replied
  Treninger denne uka

  Hallen har vært tom for A-laget mandag og tirsdag formiddag, for de som har vært der og stussa. Mine kilder forteller at spillerne har fått et par dager fri, etter å ha starta oppkjøringa svært tidlig og mye hard trening i flere uker (og ekstra kort ferie etter kvalik'en). Det er trening igjen i morra, onsdag, 16.30 i LSK-Hallen og til vanlig tid 10.30 torsdag. Fredag drar laget til Marbella, for treningsleir 22-29. februar, med planlagt kamp mot Sandefjord torsdag 27. februar.

  (Lars Henrik Dahl har klart å finne ut at kampen går på Dame de Noche Matchbane 27.02. kl. 16:00.)

  gilbert

  Leave a comment:


 • gilbert
  replied
  Opprinnelig skrevet av gilbert Vis post
  Her bytta blant annet Rakneberg inn for Bakken, med Moses inn som midtspiss. Virker Moses litt skarpere og mer påskrudd, eller er det bare min ønsketenkning? Usikker. Hvis han ikke viser seg fram enda mer enn hittil blir han vel lånt ut, uansett hva Ljungskile bestemmer seg for. Han må for eksempel gripe sjansen den tida han får spille lørdag.
  Ser vel ut som det ikke bare var ønsketenkning, og at Moses grep sjansen mot Mjøndalen.

  gilbert

  Leave a comment:


 • kunden
  replied
  ^^
  Gilbert skrev:
  To keepere og 20 utespillere i hallen 10.30-12.00 i dag, med Mikkel Rakneberg og Simon Bakken fra junior...

  Leave a comment:


 • brune stakkeland
  replied
  Opprinnelig skrevet av Tvilling Vis post
  Inspirerende å lese dine innlegg, gilbert!
  I siste innlegg skriver du at Ødemarksbakken ikke var på trening..noe som fikk meg til å undre på om skaden fortsatt preger..
  Men så skriver du Bakken i lagoppstillingen..
  (Trodde Bakken var Ødemarksbakken..)
  Vil gjerne oppfatte rett,.. så kan du hjelpe med en avklaring?
  Simon Bakken, 17-åringen som kom inn og scoret i forrige treningskamp

  Leave a comment:


 • Tvilling
  replied
  Inspirerende å lese dine innlegg, gilbert!
  I siste innlegg skriver du at Ødemarksbakken ikke var på trening..noe som fikk meg til å undre på om skaden fortsatt preger..
  Men så skriver du Bakken i lagoppstillingen..
  (Trodde Bakken var Ødemarksbakken..)
  Vil gjerne oppfatte rett,.. så kan du hjelpe med en avklaring?

  Leave a comment:

Working...
X