Erik Tobias Sandberg

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Erik Tobias Tangen Sandberg.
Foto: LSK.no

Erik Tobias Tangen Sandberg (født 27. februar 2000) er en norsk fotballspiller som debuterte for LSK, da han i seriekampen hjemme mot Aalesund 30. oktober 2017 kom inn som reserve for Frode Kippe i det 89. spilleminutt. Erik Tobias Sandberg var da bare 17 år og 245 dager gammel. Noe som gjør ham til en av de yngste spillerne LSK har benyttet i Eliteserien. Var for første gang i LSKs startellever og scoret sitt første mål i cupkampen borte mot Lørenskog IF 3. mai 2018. Startet for første gang i en eliteseriekamp, da LSK spilte uavgjort 0-0 hjemme mot Odd 10. juni 2018. Startet også i bortekampen mot Odd 8. juli og spilte hele kampen. Signerte en ny kontrakt med LSK 18. juli 2018. Den nye avtalen varer 2021-sesongen. Sandberg uttalte til LSK hjemmeside at han var meget godt fornøyd med avtalen. "Lillestrøm er klubben i mitt hjerte, og det finnes ingen bedre steder i Norge å spille. En fantastisk klubb med fantastiske fans. Dette er det beste stedet for at jeg kan utvikle meg videre som spiller" [1].
I følge Romerikes Blad 5. februar 2019 dro Sandberg på seg en hofteskade i januar (en skade i den venstre hofteleddsbøyeren) og måtte stå over de første treningskampene i sesongoppkjøringen [2]. Var tilbake i treningskampen mot Helsingborg 2. mars. Spilte også treningskampen mot Kristiansund BK 8. mars. I begge disse kampene var han på banen i samtlige 90 minutter, men det ble ikke mye spilletid på Sandberg i 2019. Fikk en omgang i treningskampen mot Ham-Kam 16. mars. Ble derfor 26. juli lånt ut til Skeid. "Vi håper at dette skal bli en vinn-vinn-situasjon både for spilleren, Lillestrøm og oss. Jeg lover aldri noen spilletid, men vi har ikke hentet ham inn for at han skal sitte på benken. Han er en ledertype og er voksen sin unge alder til tross, selv om han ikke har spilt så mye voksenfotball. Han har spilt mange ungdomslandskamper, og er sånn sett både erfaren og ikke-erfaren i en og samme person. For oss er dette en god løsning", uttalte Skeids hovedtrener Tom Nordlie til LSK.no. Debuterte for Skeid i seriekampen borte mot Tromsdalen 11. august 2019. En kamp Skeid for øvrig tapte 0-1. Dro på seg et rødt kort i Skeids borte kamp mot Jerv 25. august 2019.
Skader, svak kampform og nedrykksstrid (Skeid) gjorde 2019 til en dårlig opplevelse for forsvarsspilleren: "Det var et tøft år i sin helhet, du kan gjerne kalle det et «annus horribilis». Nå er jeg klar. Det blir veldig viktig å holde seg skadefri i vinter. Jeg skal være proff på den forebyggende fronten, selv om man aldri kan gardere seg", uttalte han til RB 7. januar 2020 [3].

Erik Tobias har i følge NFFs hjemmeside 52 landskamper for Norge på aldersbestemte nivåer og scoret 2 mål. 8 kamper for G19-landslaget. 13 landskamper for G18, 12 landskamper for G17, 15 landskamper for G16 (2 mål) og 4 landskamper for G15-landslaget.

  • Lagkaptein for det norske G19-landslaget som i juli 2019 spilte EM-sluttspill i Armenia. Norge slått ut etter gruppespillet. Spilte uavgjort mot Irland og Tsjekkia, men tapte 0-1 for Frankrike.

Spillerkarriere

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 5 0 2017 - 2019
Mal:Country alias Norway Skeid (lån) 4 0 2019