Eskil Smidesang Edh

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Foto: LSK.no
Eskil Smidesang Edh, fra hans debutkamp hjemme mot Kongsvinger. Foto: Mathias Dulsrud, LSK.no

Eskil Smidesang Edh (født 4. august 2002) er en norsk fotballspiller som debuterte for LSK, da han i hjemmekampen mot Kongsvinger 21. september kom inn som reserve for Daniel Gustafsson i det 92. spilleminutt. Volla-gutten som har spilt for LSK hele livet var selvfølgelig strålende fornøyd etter debuten: "Veldig spesielt. Det er dette jeg har drømt om. Det betydde veldig mye for meg å få debuten. Helt magisk. Jeg hadde aldri sett for meg dette for et par måneder siden. Hvis noen hadde sagt til meg da at jeg kom til å debutere på A-laget nå, så hadde jeg vel lurt på om personen var vel bevart. Jeg har blitt tatt veldig godt i mot av spillerne etter at jeg begynte å trene med A-laget. Det er jo folk jeg har sett opp til lenge, og det virker beroligende når de er så hyggelige og lette å snakke med. Det har gitt meg selvtillit på treningene", uttalte han til klubbens hjemmeside [1]. Nytt innhopp i seriekampen borte mot Strømmen IF 25. september 2020.
2. november 2020 signerte Eskil Edh sin første proffkontrakt med LSK. En avtale som varer ut 2023-sesongen. "Det er helt fantastisk. Virkelig en drøm som går i oppfyllelse. Det er stort. Jeg pratet med Tom Lund på telefon for noen dager siden. Han syntes det var veldig stas at jeg som Lillestrøm-gutt skulle skrive proffkontrakt med LSK, og ga meg flere gode råd. Ambisjonene er skyhøye. Nå jeg lever jeg på en måte litt i drømmen. Jeg har allerede debutert på Åråsen. Målet mitt er selvfølgelig å spille her fast", uttalte Eskil Edh til LSKs hjemmeside [2].

I sesongoppkjøringen til 2021-sesongen ble Eskil Edh brukt som høyre back og konkurrerte med Lars Ranger om den plassen.
"I utgangspunktet er jeg midtbanespiller, men jeg føler meg komfortabel på backen. Jeg er god defensivt og føler at jeg har det som kreves for å spille der. For min del ser jeg derfor ikke noe negativt ved å spille der. Det er ganske tett kamp om plassene på midtbanen, så for meg er dette kanskje en mulighet til å spille meg inn på laget og vise at jeg har noe å bidra med. Fint at en unggutt som Lars får sjansen, og at jeg som er enda yngre også får muligheten til å spille meg inn", uttalte Edh til RB 4. mars [3].

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 2 0 2020