Tobias Svendsen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Tobias Hammer Svendsen.
Foto: Emil Saglien Ruud, LSK.no

Tobias Hammer Svendsen (født 31. august 1999) er en norsk fotballspiller som 23. september 2020 signerte for LSK etter en overgang fra Ham-Kam. Avtalen varer ut 2023-sesongen. "Det er en av Norges soleklart største klubber med den beste fansen i Norge. Det å kunne spille for Lillestrøm er noe som har trigget meg veldig. Jeg gleder meg til å spille her. Det har tatt litt tid, for jeg var og besøkte klubben for en måned siden, og så har det vært dialog hele veien. Nå er jeg ekstremt glad for å være på plass", uttalte han til LSK.no. Sportssjef Simon Mesfin var osgå svært fornøyd med å ha sikret seg 21-åringen. "Tobias vil tilføre oss kvaliteter som vi kanskje mangler litt i A-stallen. Han er en god driblekant som elsker å utfordre en-mot-en, og har også god fart. Vi har stor tro på at han vil kunne slå ut i full blomst i LSK", fortalte Mesfin. [1]. Overfor Romsdals Budstikke, gjengitt i Aftenposten utdypet spilleren litt mer om overgangen til LSK: "Nå føler jeg det er på tide å binde seg ordentlig til en klubb. Jeg har vært i ekstremt mange klubber på kort tid, så det er på høy tid at jeg får slått meg til ro og utvikle meg i ro og fred. Jeg har fortsatt veldig store ambisjoner som fotballspiller, men jeg ser for meg å være her ei stund. Jeg er sikker på at vi kommer oss til toppen av norsk fotball igjen" [2]. Scora ett mål i sin debutkamp for LSK, borte mot Strømmen IF 25. september 2020. "Det var helt nydelig det. Kom inn på 2-0 og kampen var litt kjørt, også trengte vi 3-0 for å punktere matchen. Da var det deilig at jeg fikk sette den", uttalte han til klubbens hjemmeside [3]. Var for første gang i LSKs startellever i bortekampen mot Raufoss 28. oktober. Hadde ingen god dag på jobben og ble byttet ut med Björn Bergmann Sigurðarson etter pausehvilen. Matchvinner med kampens eneste scoring hjemme mot Jerv 18. november 2020.

Tobias Svendsen har gjennom hele sin oppvekst blitt sett på som et supertalent. Allerede som 10-11-åring trente han med Ajax, og han fortsatte å trene jevnlig med Amsterdam-klubben i ungdomsårene. Hans debut i eliteserien kom for Molde FK i 2016, borte mot Sogndal IL. Tobias var da bare 16 år gammel.

Tobias Svendsen har tidligere spilt for Molde FK, FK Haugesund, Sandefjord, Nest-Sotra og Ham-Kam. I følge NFF har han 51 landskamper på aldersbestemte nivåer og scoret 2 mål [4].

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Molde FK
Norge Sandefjord
Norge Nest-Sotra
Norge Ham-Kam 2020
Norge Lillestrøm SK 12 2 2020