Tryggvi Hrafn Haraldsson

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Tryggvi Hrafn Haraldsson, fra hjemme kampen mot Tromsø IL 1. november 2020.
Foto: Fredrik Tyskeberg, KFL.

Tryggvi Hrafn Haraldsson (født 1996) er en islandsk fotballspiller som 5. oktober 2020 signerte en kortidskontrakt med LSK. Avtalen gjelder ut 2020-sesongen. "Jeg ser fram til å komme i gang, og håper jeg kan hjelpe klubben til å nå målet om opprykk. Forhåpentligvis kan jeg tilføre laget noe. Så får vi se hva som skjer i januar. Jeg er først og fremst spiss, men har også spilt litt på kanten. I Akranes har jeg hatt en fri rolle der jeg også kunne gå dypt for å hente ballen. En av mine styrker er at jeg har god fart. Jeg liker både å gå i bakrom og ta med meg ballen", uttalte han til klubbens hjemmeside [1]. Sportsdirektør Simon Mefsin fortalte til RB at LSK også tidligere hadde prøvd å hente Hrafn Haraldsson "Vi vurderte ham i 2017. Da sto han på en liste over kandidater, men han endte opp i Halmstad. Jeg tenkte da at han ville slå til der, og at han neppe ville komme hit senere. Før 2019-sesongen var han også tilgjengelig for oss da han var på vei bort fra Halmstad, men på det tidspunktet var vårt fokus å forlenge med Daniel Pedersen og Arnór Smárason samt å hente Daniel Gustafsson [[2]. Spilte sin første kamp for LSK, da 2. laget 13. oktober tapte 0-1 i treningskampen mot Stabæk2 på Vigernesjordet. Kun tre timer tidligere hadde islendingen fått klar signal etter sin tredje negative koronatest. "Det var godt å kunne spille igjen. Klokka ni mandag morgen fikk jeg beskjed om at også den siste testen var negativ. Da kunne jeg endelig møte spillere og trenere. Den uka jeg har vært her i karantene har jeg hatt egne økter med Frode (Kippe). Det har vært tøffe økter, men det er begrenset hva man får gjort alene. Å spille sammen med andre er noe helt annet. Jeg følte det gikk greit. Samspillet med de nye lagkameratene gikk ganske greit. Men jeg ble sliten. To-tre uker uten kamp er lenge nok til at jeg merket det", uttalte han til RB etter treningskampen [3]. Scoret et drømmemål i sin debut for LSK, hjemme mot Sandnes Ulf 25. oktober. Fra vel 18 meter skrudde islendingen ballen opp i det lengste krysset. Ble vurdert til 6 poeng på RB-børsen og fikk velfortjent skryt: "Med en blanding av kraften til en bokser og presisjonen til en skiskytter sørget han for en av de fineste debutant-scoringene i LSK-historien. Kantspilleren bare skrudde ballen opp i lengste kryss" [4]. Haraldsson var naturlig nok også meget godt fornøyd med scoringen: "Dette gir meg selvtillit. Mathew satte meg opp. Jeg tenke kun på én ting – å skyte. Når ballen kommer i den farten, i den posisjonen på banen, er det bare én ting å gjøre: Å gå for mål. Jeg følte det med én gang. Fra min posisjon så jeg at den kom til å gå inn. Det var en flott følelse", uttalte han til RB etter kampen [5].
23. desember meldte både Romerikes Blad og islandske fotbolti.net at Haraldsson hadde takket nei til LSKs tilbud og reist hjem til Island hvor han signerte en treårskontrakt med Valur [6]. "Vi har hatt tett dialog med Tryggvi i lengre tid. Det var tidlig klart at det ikke sto på det økonomiske, men at hans valg var mer et livsvalg enn et fotballvalg. Han har familie og studerer, og det var viktig for ham. At han signerer for Valur på Island er ingen overraskelse. I utgangspunktet hadde han ferdigforhandlet en kontrakt med dem før vi klarte å få ham til LSK i høst. Vi må ha spillere som er hundre prosent til stede for å gjøre den jobben som kreves i LSK. Samtidig har vi respekt for at Tryggvi ikke kan gi oss den forpliktelsen, og vi ønsker ham lykke til på Island", uttalte sportsdirektør Simon Mefsin til RB [7].

Harldsson har tidligere spilt for IA Akraness, Knattspyrnufélagið Kári og Halmstads BK. "Jeg spilte godt for Halmstad da vi var i Allsvenskan, men fikk ikke så mye spilletid året etter at vi hadde rykket ned. Da dro jeg tilbake til Island. Målet har hele tiden vært å reise ut igjen. Det har gått bra for meg i den islandske ligaen, og nå er jeg glad for å få denne muligheten", fortalte islendingen til LSK.no.

Funfact: Trygvi Hrafn Haraldsson og Arnór Smárason var naboer på tettstedet Akranes. "Arnor og mine foreldre var naboer i Akranes. Han reiste tidlig utenlands, men jeg kjenner ham. Jeg snakket med Arnor om klubben før jeg signerte, og han sa mye fint om LSK". Selvfølgelig kjente han også godt til Björn Bergmann Sigurðarson. "Vi kommer fra en liten by, og alle i Akranes vet hvem Björn er. Han trente også med oss i sommer før han gikk til Lillestrøm. Broren hans (Joey) er treneren vår", fortalte Haraldsson til RB [8].

Spillerkarriere

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 10 4 2020