Åråsen stadion

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Revisjon per 31. okt. 2006 kl. 00:03 av Glenn (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Åråsen stadion ligger cirka ti minutters gange fra Lillestrøm sentrum. Fra sentrum kan du følge Alexanders Kiellands gate til enden der Åråsen ligger - eller følge strømmen på kampdag.

På slutten av 1990-tallet ble Åråsen utbygd til den moderne stadion vi finner i dag. Den gamle sittetribunen er det eneste som er igjen av det gamle anlegget.

Kapasiteten på stadion i dag er rundt 12.000 etter at hele tribunen (med unntak av Kanari-Fansens felt) ble fylt med seter. Gjestende supportere står på Diadora-tribunen (gamle Adidas) eller henvises til Robo-tribunen. Den gamle sitta er forbeholdt gul-svarte.

Så sent som i 2005 ble Åråsen ytterligere utbygd med flere kvadratmeter med næringslokaler. I 2006 fikk LSK på plass et nytt, permanent flomlysanlegg på stadion.

Åråsen er nå en komplett stadion, med en god, intim stemning.

Nytt stadion? 28. mars 2006 lanserte Per Berg en idé om en ny stadion i Lillestrøm i Romerikes Blad. Ideen er satt i sammenheng med at Kjeller flyplass kan bli lagt ned i løpet av en tiårs-periode. Da skal 1200 dekar utvikles og gjøre Lillestrøm som by enda større. LSK-eier Per Berg ser for seg et stadion med en tilskuerkapasitet på rundt 20.000, og viser til Brøndby som inspirasjonskilde.

Eiendomsinvestoren gjør også et poeng ut av at stadion må utvikles med tilknytning til annen næringseiendom som hotell, og ikke minst infrastruktur og parkering. For å ruste Sportsklubben ytterligere mot fremtiden ser Per Berg også for seg tak på en slik stadion.

Ideen vakte - ikke uventet - raskt mange reaksjoner.