Fredrik Krogstad

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Sideversjon per 26. mai 2024 kl. 00:23 av Sparwasser (diskusjon | bidrag) (→‎Karriere som spiller)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Fredrik Krogstad.
Foto: LSK.no

Fredrik Krogstad (født 6. juni 1995) er en norsk fotballspiller som signerte en toårskontrakt med Lillestrøm SK 3. mars 2015. Fikk sin offisielle debut for LSK, da han startet kampen i serieåpninga mot Start 7. april 2015. Ble "ofret" og byttet ut etter 50 minutters spill fordi lagkaptein Frode Kippe ble utvist tidlig i andre omgang, men hadde til da vist seg fram på en meget positiv måte. Scoret sitt første mål for LSK, da han i cupkampen borte mot Rælingen FK 22. april 2015 skrudde et frispark elegant i mål. Fikk i denne samme cupkampen også æren av være kaptein for LSK, da Stian Ringstad måtte forlate banen med skade helt mot slutten av første omgang. Hans første og foreløpige eneste seriemål kom i bortekampen mot Sarpsborg 16. mai 2015. Ble 24. februar 2016 lånt ut til Ull/Kisa [1]. Til Romerikes Blad fortalte Fredrik Krogstad at han aldri var i tvil om en utlånsavtale: "Jeg vet det er et sjansespill med tanke på at det er det siste kontraktsåret, men likevel er jeg helt sikker på at dette er riktig for min egen utvikling. Jeg trenger spilletid på noe bedre enn tredjedivisjonsnivå", sa Krogstad. Spilte sin første offisielle kamp for Ull/Kisa 3. april 2016. Kisa spilte uavgjort 1-1 i seriekampen hjemme mot Sandnes Ulf. Scoret sitt første seriemål for Kisa i hjemmekampen mot Mjøndalen IF 16. mai 2016. Meget god gjennom hele sesongen for Ull/Kisa og ble stor helt med sine to scoringer, da Ull/Kisa berget plassen i siste serierunde ved å slå Kongsvinger 3-2 på bortebane 30. oktober 2016.

Signerte en ny kontrakt med LSK 28. november 2016 [2]. Den nye kontrakten varer ut 2019-sesongen. Gjorde comeback i seriekampen hjemme mot Sandefjord 2. april 2017. En midtbanesliter som startet i 24 av LSKs 30 seriekamper i 2017-sesongen. Totalt ble det 27 seriekamper i 2017. Scoret to mål i serieavslutninga borte mot Sandefjord 26. november 2017. Var meget godt fornøyd med sin comeback-sesong og uttalte blant annet følgend til LSKs hjemmeside 30. desember 2017: "Vi har en spillergruppe som er ganske unik. Vi er mye mer et lag enn det vi var i den første perioden min i Lillestrøm. Da hadde vi noen større navn i folk som Bjørn Helge Riise, Johan Andersson og Moryke Fofana. De var store profiler, men jeg synes ikke det laget var bedre enn det vi har nå - selv om vi mangler navnene. Vi er en gjeng som jobber steinhardt for hverandre. Alle jobber for alle. Det er en grunn til at vi leverer så bra når vi virkelig må" [3]. Signerte en ny kontrakt med LSK 3. april 2018. Den nye avtalen strekker seg ut 2020-sesongen [4] Spilte sin Eliteseriekamp nummer 50 for LSK, da Fugla tapte 0-1 borte mot Vålerenga 26. mai 2018.

Foto: LSK.no

Mistet sin plass på LSKs sentrale midtbane, da klubben hentet inn Daniel Pedersen. Ble da skjøvet over som kantspiller på høyresiden. Kanskje ikke hans favorittposisjon, men jobbet likevel utrettelig for laget og fikk av gode skussmål av hovedtrener Jörgen Lennartsson som 4. oktober uttalte til RB: " Han er et fantastisk menneske, en herlig gutt å ha i laget og garderoben. Han er positiv og full av energi. Han vil vinne, er lojal og jobber knallhardt for å utvikle seg som fotballspiller." [5].

Slet med en ankelskade i mesteparten av oppkjøringen til 2019-sesongen. LSKs medisinske støtteapparat vurderte lenge en operasjon, men valgte i stedet sprøyteinjeksjon en uke før hjemmekampen mot Ranheim. Noe som ga resultater umiddelbart. Fredrik Krogstad fikk med seg sluttminuttene mot trønderne, da han kom inn som reserve for Daniel Gustafsson. Tok enorme steg i sin utvikling gjennom 2019-sesongen. Men igjen ble Krogstad vraket og skjøvet ut på banken, da Ifeanyi Mathew gjorde comeback for LSK i seriekampen hjemme mot Brann 1. september 2019. Noe Krogstad i ettertid (7. januar 2020) innrømmet hadde irritert han noe voldsomt: "I fjor sommer var jeg i tidenes form, men så kom Mathew tilbake. Jeg legger ikke skjul på at det var noe jeg mislikte sterkt, og jeg skjønte med en gang han gikk inn døra hva det ville bety for meg. Det sa jeg både til (Jörgen) Lennartsson og Simon (Mesfin). Den frustrasjonen må de bare tåle. Ekstra bittert var det at det endte med nedrykk, uttalte han til RB [6].
Kjempet seg tilbake inn startelleveren igjen og leverte noen av sine beste kamper. Noe som fikk ekspertkommentator på Eurosport, Joachim Jonsson, til å komme med følgende kommentar etter hjemmekampen mot Bodø/Glimt 6. oktober: "Krogstad er jo en spiller som kanskje kan bli Mr. Lillestrøm og en spiller som kan bli en ny klubblegende", sa Eurosports før han gikk over på diskusjonen om hvor han mente Fredrik Krogstad skulle spille på banen, med andre ord sentralt på midtbanen. Krogstad tok hyllesten med fatning: "Det er alltid hyggelig å få ros selvfølgelig. Det setter jeg pris på og det tyder på at man har gjort noe riktig. Men akkurat den diskusjonen om hvor jeg skal spille er opp til Lennartsson. Men jeg setter veldig pris på gode tilbakemeldinger, så får jeg bare fortsette å kjøre på. Men nye Mr. Lillestrøm skal vel litt til, det har vært mye bra spillere her. Det er uansett gøy å høre" [7].

Kan ikke akkurat si det var mye Mr.Lillestrøm-takter over Fredrik Krogstad i bortekampen mot Strømsgodset 20. oktober og fikk også passet sitt påskrevet av lagkamerat Tobias Salquist: "Det var helt ekstremt hvor redd Fredrik var for å få karantene. Det virket som han trodde han kunne få gult kort også da han hadde ballen. For jeg har aldri sett noen slå vekk så mange baller. Og det kan du bare skrive, uttalte dansken til RB [8]. Krogstad innrømmet også over LSK.no at han redd for å ha havne i dommerens bok og dermed måtte ha stått over derbyet mot Vålerenga: "Jeg var fryktelig nervøs. Tenkte på det hele uka, og det preget meg kanskje litt for mye. Vanligvis liker jeg å trykke til, men i går følte jeg at jeg måtte holde veldig igjen. I tillegg fikk jeg pratet litt med dommeren før kampen", fortalte Krogstad. - Hva sa du til dommeren?, spurte LSK. "Jeg fikk påminnet han om hvilken kamp som var den neste. Jeg sa fra at jeg og Salquist var i faresonen, og han sa at han skulle gi oss en heads up hvis det begynte å nærme seg (gult kort). Du har i hvert fall ikke noe å tape på å prate med dommeren, så jeg angrer ikke på det, sa midtbanekrigeren" [9].

Krogstad etter å ha signert en ny kontrakt med LSK i 2021. Foto: LSK.no

I sesongoppkjøringen til 2020-sesongen var det flere klubber som viste sin interesse for midtbanespilleren. Ikke så rart. LSK hadde rykket ned og Krogstad hadde fortsatt ambisjoner om å spille i Eliteserien: "Jeg har en revansjelyst og tar det personlig at vi rykket ned. Da føler man et ansvar for å komme tilbake igjen. Jeg har vært her i så mange år at jeg føler at LSK er klubben min. Har rukket å bli glad i LSK og føler en tilhørighet her nå. Men man vet jo aldri i fotball. Spillere kommer og går, og når man rykker ned så øker sjansen for at noen forsvinner. Det er ikke slik at jeg søker meg bort, men jeg kommer til å undersøke mulighetene, slik jeg gjør hele tida. Jeg tipper at det er noe de fleste spillere gjør". uttalte han til Romerikes Blad 7. januar 2020 [10]. Heldigvis ble han på Åråsen. En midtbanekriger av rang som også ble matchvinner i serieåpninga borte mot Grorud IL 3. juli 2020. Spilte sin seriekamp nummer 100 for LSK i hjemmekampen mot Sogndal IL 4. august 2020. Fikk mye kritikk tidlig i sesongen for å sløse bort eventyrlige målsjanser. "Krogstad innenfor 16-meteren er ingen målsjanse, det er et balltap". Svarte på kritikken med å score ett mål i den viktige hjemmekampen mot Ranheim 8. september og ikke minst leverte han en strålende bortekamp, da LSK slo Tromsø 1-0 på Alfheim 15. september. Krogstad ble av RB kåret til banens best spiller noe som fikk hovedtrener Geir Bakke til å dra denne sammenligningen: "Det er en slik Krogstad vi ønsker å se. En som er framoverrettet, fører an i presset vårt og vinner baller. Da er han en blanding av Gattuso og Asterix, og det blir jeg glad for å se" [11]. Gennaro Gattuso, fotballspiller i AC Milan. Asterix, legendarisk tegneseriefigur fra Gallia. I et intervju med RB 27. oktober innrømmet Fredrik Krogstad at han ventet med å skrive under en ny kontrakt. "Klubben er i en posisjon hvor det blir vanskelig å bestemme hvem som skal være med videre, når man ikke vet hvilken divisjon man spiller i. Simon (sportssjef Mesfin) og jeg har hatt en god dialog hele veien. Vi får se an hvordan sesongen går. Jeg skal være med å sørge for at Lillestrøm går opp igjen. Går vi opp, skal vi ha noe der å gjøre. Jeg har lyst til å være med på den reisen. Vi er en del spillere med utgående kontrakt. Selv om man da ikke har noen sikker jobb neste år, er det foreløpig ikke noe stress. Vi må se hvor vi ender først. Jeg har veldig tro på Geir Bakke, Petter Myhre og denne stallen her. Vi har også mye spennende unggutter som har fått mer og mer spilletid. Det er mye positivt på gang her. Men vi er avhengige av å rykke opp. Jeg vil ikke spille i 1. divisjon. Så ærlig må man være", uttalte Krogstad [12]. En av Bakkes stamspillere gjennom hele sesongen i rollen som indreløper. Var på banen i 29 av 30 seriekamper, 25 ganger i startelleveren, sto kun over i serieavslutninga hjemme mot Grorud IL 13. desember.

Etter sesongslutt 2020 gikk det rykter om Krogstad var på vei til annen klubb (les: Sarpsborg 08). Noe spilleren selv avviste i et intervjue med RB 31. desember. "Tidligere i jula fikk jeg meldinger med spørsmål om jeg var klar for Sarpsborg. Det har visst gått rykter om det, men det stemmer ikke. Jeg er i en positiv dialog med LSK og håper å bli enig om ny kontrakt. Vi diskuterer noen detaljer, og på et tidspunkt håper jeg vi blir enig. Noe mer ønsker jeg ikke å si om det nå", uttalte Krogstad [13]. 18. januar 2021 hadde han endelig bestemt seg og signerte en ny toårskontrakt med LSK. "Det har tatt litt tid, men intensjonen har hele tiden vært at vi skulle bli enige. Vi hadde en prat ved juletider og da ble det klart at begge parter ønsket det samme. Da pleier det som regel å ordne seg. Jeg har aldri vært bekymret for at det ikke skal ordne seg. Det har skjedd mye positivt i klubben det siste året. LSK er kanskje den klubben som kom seg gjennom best gjennom corona-krisen. Vi rykket opp, hele administrasjonen har jobbet veldig bra - og alle har i det hele tatt skrudd til slik at vi har fått en god utvikling i hele klubben. Vi har et av Norges beste trenerteam, og jeg mener at mye ligger til rette for at LSK skal bli bedre", uttalte han til klubbens hjemmeside [14]. På spørsmålet hva han håpet å oppnå med LSK i årene som kommer svarte Krogstad: "At vi kan se oppover på tabellen. Uten å gå i optimist-fella, så håper jeg at vi på en måte kan starte på nytt i Eliteserien og at vi holder oss unna det nedrykksjaget. Jeg håper at man kan være med på en ny storhetstid der man kan etablere seg i toppen. En så stor klubb som Lillestrøm har alle muligheter. Nå er momentumet der. Vi skal gripe mulighetene og virkelig etablere oss i toppen. Det er en fryktelig lang vei dit, men jeg vet at vi kan klare det. Dessuten håper jeg at vi får se mange tilskuere på Åråsen i 2021. For en som har vært med og spilt for fulle tribuner her, og vet hvor viktig fansen er, så kjenner man på savnet. Det er stor forskjell".

Fredrik Krogstad slet med å få spilletid i 2021-sesongen, sto bak både Ifeanyi Mathew og Kaan Kairinen om en plass på LSKs sentrale midtbane. Innrømmet etter kampen LSK2 og Lørenskog IF 27. september at: "Livet er blytungt om dagen. Jeg mangler selvtillit, og det meste ellers for å være ærlig. Sånn er det når du ikke spiller i Eliteserien. Da er ikke selvtilliten på topp, og det synes jeg også at preger meg. Jeg spilte meg ikke inn på laget i denne kampen. Det gjorde jeg ikke", fastslo Krogstad [15]. Totalt ble det 24 seriekamper på Krogstad i 2021-sesongen, men kun i 6 av kampene var han i startelleveren. 16. februar 2022 gikk han på nytt ut i RB og delte sin bekymring om manglende spilletid. "Jeg er i en alder hvor jeg ikke har så mye tålmodighet lenger. Håper jeg har mye å bidra med både på og utenfor banen. Det er en fin gjeng her som gjør at det er bra å være i LSK nå. Det har vært noe interesse uten at jeg skal si for mye om det. Jeg har lyst til å være her, og jeg er motivert for det. Men ikke for enhver pris. Det handler om å finne en god løsning både for LSK og meg. Finner de noe som gjør at det blir lite spilletid på meg, så er det eventuelt noe vi må diskutere. Jeg har god dialog med både Geir Bakke og Simon Mesfin, men det er jo normalt. Jeg har skjønt at de skal ha inn en midtbanespiller til. Så at det var en her på mandag, og jeg har sett at LSK har vært interessert i flere. Det er helt uproblematisk. Sentral midtbane er en viktig posisjon, og vi vil være sårbare med bare tre spillere. Spesielt med tanke på at Kaan (Kairinen) er skadet og Magnus (Knudsen) er solgt, og jeg har full forståelse for at det må noen inn der. Skal man ta steg som klubb må man ha flere gode spillere som kan bidra. Jeg vet ikke hva det innebærer for min del. Det kan gjøre min sportslige situasjonen tøffere, men det kan ikke klubben tenke på. Midtbane er en viktig posisjon, og det er mange gode midtbanespillere. Det er naturlig at en klubb ønsker å være godt bemannet der", var noen av uttalelsene Krogstad kom med overfor RB [16]. - Fem dager senere var LSK-karrieren over, da han 21. februar 2022 signerte en toårskontrakt med Stabæk. "Jeg har jo vært her i «ørten» år, så det føles rart. Det er vemodig og trist, men jeg tror det er en riktig beslutning. Jeg innser at det hadde blitt vanskelig og fått lite spilletid her i år etter at Frederik Holst ble hentet inn, og jeg er blitt forespeilet en rolle i Stabæk som passer meg bra. Klubben er litt i den samme fasen som vi var etter nedrykket, og jeg håper at jeg kan bidra med litt av det samme som jeg gjorde i LSK i kampen om å rykke opp igjen. Jeg har vært i klubben i hele min seniorkarriere, og det har formet meg både som person og spiller. Jeg har blitt så glad i klubben og menneskene her, og det har sittet langt inne å forlate Lillestrøm. Jeg kjenner at jeg blir emosjonell når jeg prater om det... Det er fryktelig trist. Selv om jeg skifter beite nå, føler jeg meg jo som en Fugla-gutt. Men jeg gleder meg også veldig til nye utfordringer. Samtidig er LSK på en fryktelig bra kurs, og jeg er stolt over mye av det jeg har fått til her. Det er vanskelig å komme utenom cupfinalen når jeg skal se tilbake på min tid i LSK, men personlig føles opprykket nesten enda større. Man følte på en skuffelse og et personlig ansvar da vi gikk ned, og det var et voldsomt press på oss om å rykke rett opp igjen. Vi klarte det etter en litt kronglete sesong, og det sørget for at man fikk litt ro i sjela igjen. Jeg vil også trekke fram seierne borte mot Rosenborg og Vålerenga som gode minner", uttalte Fredrik Krogstad til LSK.no [17]. I følge Romerikes Blad betalte Stabæk "opp mot 400.000 kroner" for å hente Krogstad [18]. Debuterte for Stabæk i seriekampen borte mot Skeid 4. april 2022. Stabæk vant 3-2, men Krogstad var uheldig og scoret ett selvmål.

Funfact: Fredrik Krogstad er LSK-spilleren som bosatte seg i løvens hule. Sommeren 2020 kjøpte han sammen med samboeren et oppussingsobjekt på Etterstad, midt i Vålerenga-land. "Jeg hadde det først ikke i tankene at det var midt i Vålerenga-land. Vi tittet og gikk litt på visninger. Det var tilfeldigheter som gjorde at det ble her, men jeg er veldig fornøyd. Dessuten; jeg trives i løvens hule. Det er mye grønt rundt. Tidligere har jeg bodd i områder hvor det har vært bygd tett. Etterstad skiller seg ut. Det er roligere. Det er kort vei til sentrum, men likevel et roligere strøk. Alt er nært og veldig bra, uten innsyn fra alle kanter", uttalte han til RB 4. november 2021, men noen utfordringer ble for LSKs midtbanespiller. Under oppussingen lånte samboerparet kassebilen til materialforvalter Tor Arne Solberg. Bilen med en stor LSK-logo ble ikke akkurat tatt godt imot på Etterstad. "Det ble mange turer på søppeldynga og den bilen går ikke akkurat under radaren. Det er masse logoer. Det var bare et tidsspørsmål før noe kom til å skje. Og det gjorde det. Bilen var tilgriset med Vålerenga-klistremerker og snus". Bare noen hundre meter fra leiligheten ligger Vålerenga Kirke, men Krogstad avfeide at han hadde konvertert til de blå. "Det er null Vålerenga-sympatier her. Samboeren min holder også med Lillestrøm. Likevel, det er deilig å nyte en kaffe og se ned på Vålerenga kirke. «Vålerenga kjerke» er en fin sang, men aldri i livet om jeg går rundt og synger den" [19].

  • Norgesmester med LSK i 2017.
  • 16 mål på 146 seriekamper for LSK.
  • Totalt 19 mål på 167 offisielle kamper for LSK.
  • Rykket opp fra OBOS med Stabæk i 2022. Stabæk endte på 2. plass, 23 poeng bak Brann.
  • Rykket ned fra Eliteserien med Stabæk i 2023.


Fredrik Krogstad har tidligere spilt for Lørenskog IF i tre sesonger. Han har også kamper for Vestli og Lyn i aldersbestemte klasser.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 11 1 2015
Mal:Country alias Norway Ull/Kisa (lån) 29 10 2016
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 82 7 2017 - 2019
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK Playoff 2 0 2019
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 53 8 2020 - 2021
Mal:Country alias Norway Stabæk 58 8 2022 - 2023
Polen Korona Kielce 7 0 2024

Statistikk for Lillestrøm SK

Sesong Serie Kvalfisering Cup Mesterfinale Europacup
Kamper Ant. Mål Kamper Ant. Mål Kamper Ant. Mål Kamper Ant. Mål Kamper Ant. Mål
2015 11 1 0 0 2 1 0 0 0 0
2017 27 5 0 0 5 1 0 0 0 0
2018 28 1 0 0 5 1 1 0 2 0
2019 27 1 2 0 2 0 0 0 0 0
2020 29 7 0 0 0 0 0 0 0 0
2021 24 1 0 0 2 0 0 0 0 0
Sum 146 16 2 0 16 3 1 0 2 0