Gunnar Arnesen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Sideversjon per 7. jun. 2024 kl. 13:51 av Sparwasser (diskusjon | bidrag) (→‎Karriere som spiller)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)

Gunnar "Knegge" Arnesen (født 30. oktober 1927, død 30. mai 2009) var en av de største spillerne i LSKs første periode på øverste nivå, Hovedserien (1952 - 1961). Fra sin posisjon som indre venstre og med draktnummer 10, kunne han trollbinde både publikum og sine motstandere. Målfarlig som få andre, men i tillegg var han en skikkelig gledesspreder, alltid i godt humør ute på banen. Gunnar Arnesen spilte først for Lillestrøm-klubben Fram, før han som en av flere meldte overgang til naboklubben Lillestrøm SK foran 1950-sesongen. Der forsterket han et lag som allerede haddde vist jevn framgang. I 1951 klarte LSK å kvalifisere seg til den nye Landsdelsserien, og allerede året etter fulgte videre avansement til Hovedserien. I 1953 var han sterkt delaktig i at LSK spilte seg fram til sin første cupfinale noensinne. LSK tapte riktignok 2-1 for Viking, men Kong Håkon 7. ble mektig imponert over kanarifuglene og uttalte: "Det er de gule som spiller spillet".

LSK-laget fortsatte å holde seg godt framme, og i 1955 var det klart for ny cupfinale, etter at Gunnar Arnesen hadde scoret kampens eneste mål i semifinalen mot Asker. På Ullevaal stadion ble imidlertid Skeid alt for sterke. Laget skulle også nå en tredje finale i 1958, men også denne gang stod Skeid i veien, selv om kampen var jevnere. I stedet skulle den etterlengtede triumfen endelig komme i serien i 1959, da LSK sikret seg sitt første nasjonale mesterskap med finaleseier over Fredrikstad etter omkamp, som de vant 4-1. Gunnar Arnesen scoret to av målene, i en kamp som utvilsomt var høydepunktet i hans lange fotballkarriere.

Gunnar Arnesen var en teknisk slepen spiller, og kanskje framfor alt en meget god pasningslegger, ballfordeler og framspiller. Han var også plasseringssikker, og en solid hodespiller. I tillegg var han effektiv foran mål, til sammen ble det 84 scoringer på 199 obligatoriske kamper for LSK.

  • Kåret til beste spiller i Åsen-turneringen for juniorer i 1945.
  • Kåret til Romerikes beste fotballspiller i 1958.
  • Hedret med LSK-statuetten i 1959.

Gunnar Arnesen fikk 2 A-landskamper for Norge, samt 10 B-landskamper. Debuterte på A-landslaget i hjemmekampen mot Skottland 19. mai 1954. Hans andre A-landskamp kom fem år senere i bortekampen mot Nederland 4. november 1959, en kamp Norge for øvrig tapte hele 7 - 1.

Av yrke var Gunnar Arnesen bygningssnekker (tømmermann) og var ansatt i firmaet Harry Bråthen A/S på Strømmen.

.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Lillestrøm/Fram - 1949
Norge Lillestrøm SK 147 56 1950 - 63

Eksterne lenker