Jan Tore Borgeteien

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Sideversjon per 11. jan. 2024 kl. 01:25 av Sparwasser (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Foto: Jan Tore Borgeteien

Jan Tore Borgeteien (født 29. januar 1951) er en tidligere norsk fotballkeeper som var i LSKs spillerstall i 1977 og 1978 uten å slippe til i en eneste offisiell kamp. Borgteien står bokført med 9 treningskamper for LSK etter to år i klubben. Spilte for Eidsvold Turn både før han kom til LSK og etter sine to år på Åråsen. Har også spilt for Eidsvold IF og Ull/Kisa. Fotograf av yrke.

I et intervju AA/RB 27. februar 1979 fortalte Borgeteien at han returnerte tilbake til Eidsvold Turn. "Jeg hadde bestemt meg for at årets sesong skulle bli min siste i LSK, men etter å ha tenkt nøyere etter må jeg si at Eidsvold Turn frister mer enn tanken på å slite reservebenken nok en sesong. Sjansene til å ta opp kampen med Arne Amundsen ville blitt enda mindre denne sesongen fordi jeg må gjennom en kneoperasjon og dermed mister noen ukers verdifull trening. Den 7. mars skal jeg opereres, men håper å være i full trening igjen rundt 1. april slik at jeg blir klar til til sesongstart i 3. divisjon".

På spørsmålet om hva han satt igjen med etter to år i LSK: "Selv om jeg ikke har fått spilt ett eneste minutt i obligatoriske kamper har jeg likevel blitt vant til tempoet og hardheten i 1. divisjon. Hver trening i LSK er som en kamp, og jeg har utvilsomt lært mye. Jeg har fått sett på nært hold hvordan en toppklubb fungerer, og jeg har opplevd en del. De to årene i LSK har gitt meg mange sportslige gleder selv om jeg personlig ikke har vært ute på banen når LSK har gått fra suksess til suksess. Det hadde selvsagt vært moro og fått med seg et cup- eller seriemesterskap, men jeg er på ingen måte bitter etter disse to årene", uttalte Borgeteien [1].

I følge hjemmesiden til Eidsvold Turn har Jan Tore Borgeteien 56 kamper for klubben.