Kategori:Kniksenprisen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Sideversjon per 12. nov. 2006 kl. 13:20 av 193.157.228.236 (diskusjon)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)

Kniksenprisen er en pris som hvert år deles ut av interesseforeningen Norsk Toppfotball i samarbeid med Kniksenfondet. Samtlige vinnere mottar Per Ungs kniksenstatuett. Kniksenprisen har vært delt ut hvert år siden 1990, og er oppkalt etter Roald «Kniksen» Jensen. Hvert år deles det ut 8 priser:

Årets Målvakt
Årets Forsvarsspiller
Årets Midtbanespiller
Årets Angrepsspiller
Årets Trener
Årets Dommer
Årets Kniksen
Kniksens Hederspris

De seks første prisene tildeles beste kandidat i norsk toppserie. Vinnere kan være norske eller utenlandske statsborgere, men de må spille i norsk serie. Juryen for disse prisene er spillere, trenere, ledere og dommere i Tippeligaen og i 1. divisjon herrer.

Årets Kniksen tildeles Norges beste fotballspiller. Det vil si at prisen også kan tildeles norsk spiller i utenlandsk klubb, men spilleren må være norsk statsborger. Juryen kan i helt spesielle tilfeller gi prisen til en trener, dommer eller leder.

Kniksens Hederspris tildeles en person eller et lag som i ett enkelt år har gjort en helt spesiell prestasjon eller som over tid har gjort en særlig fortjenestefull innsats i eller for norsk toppfotball

De siste årene har det vært vanlig at de 6 første prisene deles ut på et eget arrangement helga før cupfinalen, mens Årets kniksen og Hedersprisen deles ut i forbindelse med Idrettsgalla

Sider i kategorien «Kniksenprisen»

Under vises 8 av totalt 8 sider som befinner seg i denne kategorien.