Lars Ranger

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Revisjon per 6. mar. 2021 kl. 22:12 av Sparwasser (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Lars Mogstad Ranger.
Foto: LSK.no
NFFs presentasjonsbilde i forbindelse med U20-VM.

Lars Mogstad Ranger (født 12. mars 1999) er en norsk fotballspiller som 28. februar 2018 signerte en toårskontrakt med LSK. Han har tidligere spilt for Gjerdrum IL. I følge RB mottok Gjerdrum 53.750 kroner i utdanningskompensasjon etter at Ranger signerte proffkontrakt med Lillestrøm SK. Forelenget kontrakten med LSK 7. mars 2019. Den nye kontrakten varer ut 2020-sesongen. Samme dag ble Lars Ranger lånt ut til Ull/Kisa [1]. "Jeg tror jeg har godt av det. Sjansen for spilletid er større. Samtidig er det viktig med tanke på landslaget", uttalte han til Romerikes Blad [2]. Spilte sin første seriekamp for Kisa, da han i hjemmekampen mot Sogndal IL kom inn som reserve for Ole Kristian Langås i det 84. spilleminutt. Var for første gang i Kisas startellever og spilte hele kampen mot Nest-Sotra 28. april 2019.

"Han har en fart som få matcher ham på internasjonalt, spensten hans er kolossal og jeg synes han er god med ball. Lars er en moderne stopper som også kan spille back", uttalte U20-landslagssjef Pål Arne «Paco» Johansen til Nettavisen 30. mai 2019 [3]. I følge artikkelen var Lars Ranger den eneste spilleren i LSK som kunne ta Erling Knudtzon på fart. "Det var blant annet en situasjon da LSKs A-lag spilte treningskamp mot juniorlaget, og jeg havnet i løpsduell med Erling. Jeg holdt farten hans og endte med å takle bort ballen. Han klikket, ikke på meg, men på han som dømte, husker Ranger med et smil"

Var i slutten av juli 2019 ønsket av Bodø/Glimt. LSK ville egentlig ikke selge, men da Glimt la ca. 900.000 kroner på bordet aksepterte LSK budet (kilde: RB 28.07.19) [4]. Problemet var bare at Ranger på det tidspunktet var utlånt til Ull/Kisa. LSK hadde ikke benyttet seg opsjonen å hente tilbake spilleren innenfor tidsfristen for utlånsavtalen, men valgte å la Ranger spille for Kisa ut sesongen. Dermed ble det et "trekantdrama" hvor Kisa krevde en kompensasjon på 400.000 kroner (Kilde. Eurosport 31.07.19) [5]. Noe som Glimt ikke akspeterte. "Jeg synes hele prosessen har vært klønete. Jeg vil jo tro at både spillerens agent (Torgeir Bjarmann) og LSK har orientert Glimt om at Lars er vår eiendom ut året. Så jeg synes det er en merkelig måte alt dette har foregått på, uttalte Cato Strømberg, daglig leder i Ull/Kisa. Samme dag tok sportsdirektør i LSK, Simon Mefsin, til motmæle: "Det er kommet en del uriktige påstander. Vi har ikke signert noen salgsavtale eller noe, så når Kisa sier at vi har ringt og sagt at spilleren er solgt, kan det fremstå som at vi har solgt spilleren og sagt det til dem i forbifarten. Spilleren hadde et ønske om at vi skulle forhandle med Bodø, og det varte ikke mer enn en dag eller to før vi ringte og informerte om at vi var i en forhandling som kunne ende med at vi ble enige. Da det skjedde slapp vi ballen, og var veldig tydelige overfor Bodø/Glimt, spilleren og alle parter om at spilleren er på utlån i Kisa, at fristen var utløpt og at Ull/Kisa derfor hadde all mulig rett til å beholde ham. Det visste alle parter", uttalte Mefsin til Eurosport.no [6]. Videre sa han også: "Han (Cato Strømberg) sier at han fikk en telefon fra LSK og Glimt der vi sa at Lars var ønsket til legesjekk snarest, og det stemmer overhodet ikke. Jeg har aldri ringt Ull/Kisa for å si at Lars er ønsket på legesjekk. Hele premisset her har vært at Glimt måtte bli enige med Kisa, hvis ikke er det ikke mulig å inngå en salgsavtale, ergo har vi aldri signert ham ut som solgt spiller. Det er helt feil", mente Mefsin.
Fanget i rotet ga Lars Ranger uttrykk for hva han følte i et intervju med Romerikes Blad 1. august: " Saken er blitt gjort vanskelig og veldig klønete. Bodø/Glimt burde vært tidligere på banen, før 20. juli. Men det de hadde å tilby så attraktivt ut. Jeg hadde et ønske å hoppe på det toget nå. Jeg skjønner at Ull/Kisa satte seg på bakbeina. De har alt det juridiske på sin side. Samtidig kunne de jo ha vist større fleksibilitet. For meg har det ikke vært lett å stå i midten her, uten å kunne gjøre noe", uttalte Lars Ranger [7].

Lars Rangers første og eneste seriemål for Kisa kom i serieavslutninga hjemme mot Tromsdalen 9. november. Uttalte til RB samme dag at han var klar for å returnere til LSK: "Jeg er klar for å ta kampen. Det ser jeg fram mot. Å ta kjempe om en plass der blir bra", uttalte Ranger [8]. Han var også godt fornøyd med låneoppholdet i Kisa: "Dette året har gjort mye. Jeg har gått fra å være en uprøvd unggutt til å få spille en del kamper på et spillende lag. Jeg er jo ikke veldig erfaren ennå, men jeg har utviklet meg mye. Jeg er blitt mer voksen, rett og slett smartere". Totalt ble det 21 kamper for Ranger i Kisa, 19 seriekamper og 2 cupkamper.

14. januar 2020 forlenget han kontrakten med LSK. Den nye avtalen varer ut 2022-sesongen. "Jeg er veldig fornøyd med å signere tre nye år med LSK. Det viser at klubben vil satse på meg og bruke meg", uttalte han til klubbens hjemmeside. Han mente også at låneperioden i Ull/Kisa hadde vært lærerik. "Det gikk veldig bra, fikk mye spilletid. Tar med meg mange erfaringer ved å spille på et førstelag og øverste nivå. Jeg har blitt mer voksen og bedre ballspiller" [9]. Storspilte i de første treningskampene og så faktisk ut til å ha kapret plassen som høyre back i LSKs startellever, men var maksimalt uheldig i løpet av treningssamlingen på Marbella og dro på seg et brudd i den venstre foten. "Det er valgt en konservativ måte å behandle det på, og det betyr at han skal gå med Walker-skinne i seks uker", fortalte LSKs fysioterapeut Geir Kåsene til RB 7. mars [10]. I samme artikkel uttalte Lars Ranger: "Det er ikke en ideell situasjon. Jeg har vært inne min beste oppkjøring noensinne. Timingen var veldig dårlig, men jeg må bare ta den tida jeg trenger og komme enda sterkere tilbake". I følge RB oppsto skaden etter en duell med Thomas Lehne Olsen på trening, da Ranger tråkket feil, men det kan ha vært et tidsspørsmål før en skade skulle skje. - Debutert for LSK, da han i seriekampen hjemme mot Stjørdals-Blink 20. juli 2020 kom inn for Moses Ebiye i det 46. spilleminutt. For første gang i en seriekamp var han LSKs startellever i hjemmekampen mot Sogndal IL 4. august 2020. Ble byttet ut etter 1. omgang. Startet og spilte for første gang en hel seriekamp for LSK i hjemmekampen mot Kongsvinger 21. september.

Før 2021-sesongen uttalte Lars Ranger blant annet dette til LSKs hjemmeside: "Min første ambisjon er å være skadefri hele sesongen, og spille meg til en fast plass på laget og utvikle meg som fotballspiller. Det gjør det mye lettere enn hvis jeg er flere måneder på sidelinja. Kroppen føles bra. Ingen skader hittil. Håper det fortsetter sånn. Og at vi får litt klarhet i treningskamper og seriestart snart" [11]. Etter at Simen Rafn forlot Åråsen hadde ikke Ranger en klar konkurrent på plassen som høyre back. Kun unggutten Eskil Smidesang Edh fungerte som backup. "Jeg er fornøyd slik situasjonen er nå. For min del trenger vi ikke en ny høyreback inn. Føler at jeg er klar til å ta det steget. Jeg har fått trent godt, og har bygd om kroppen til å bli litt mer back-kropp. Det betyr at jeg er blitt litt lettere og mer løpssterk. Jeg orker mer enn tidligere. Det er fint at Eskil har tatt den rollen såpass bra som han har gjort. Men han må vente litt før han tar plassen. Det er jo ikke sikkert jeg er på laget når sesongen starter heller". uttalte Lars Ranger til RB 4. mars [12].

I følge NFFs hjemmeside har Lars Ranger 2 landskamper for U21-landslaget. Videre 2 landskamper for Norges U20-landslag og 1 kamp G19-landslaget. Debuten med flagget på brystet kom på La Manga i kampen mot Frankrike 19. november 2018. En kamp Norge tapte 0-1.

  • VM-deltager for U20-landslag. Turneringen spilles i Polen i månedsskiftet mai/juni. Norge utslått etter gruppespillet til tross for 12-0 seieren mot Honduras. Lars Ranger var ubenyttet reserve i alle kampene.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Lillestrøm SK 0 0 2018
Norge Ull/Kisa (lån) 19 1 2019
Norge Lillestrøm SK 13 0 2020