Marte Bjelde Hjelmhaug

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK-Kvinner

Marte Bjelde Hjelmhaug (Født 2. april 1999) er en norsk fotballspiller som 16. desember 2022 signerte en treårskontrakt med LSK Kvinner [1]. "Det kjennes veldig bra å signere for LSK Kvinner, jeg gleder meg til å komme i gang. Jeg ser frem til å oppnå fantastiske ting sammen med resten av laget, og til å utvikle med videre som fotballspiller i en klubb som har gode verdier og lange stolte tradisjoner i toppfotballen. Etter et litt turbulent 2022 tror jeg klubben er klar for å ta steget opp igjen og kjempe i toppen, noe som jeg ønsker å bidra til. Personlig har jeg ambisjoner om å spille meg inn igjen på landslaget, først på U23 og deretter på A-landslaget. Jeg er en utadvendt person som ikke er redd for å gi beskjeder ute på banen. Som spillertype er jeg hurtig, duellsterk og jeg har en god venstrefot. Noen av spillerne er kjente fjes fra før. Tidligere har jeg spilt med Emilie Woldvik på aldersbestemte landslag, i tillegg har jeg spilt sammen med Ingrid Spord i Sandviken og Moa Edrud i Arna-Bjørnar", uttalte Marte Bjelde Hjelmhaug til klubbens hjemmeside samme dag. Debuterte for LSK Kvinner, da hun i serieåpninga hjemme mot Avaldsnes 25. mars 2023 kom inn som reserve for Oda Mathilde Johansen i det 72. spilleminutt. "Lite å gjøre bakover, men trygg med ballen i bena og flink til å kommunisere med lagvenninnene sine", skrev RB i sin vurdering etter kampen [2].

Marte Bjelde Hjelmhaug har tidligere spilt for Sogndal, Kaupanger, Sandviken og Arna-Bjørnar. I følge NFFs hjemmeside har Marte Bjelde Hjelmhaug 27 landskamper for Norge på aldersbestemte nivåer. 10 kamper for J19-landslaget, 12 for J17 og 5 kamper for J16-landslaget, ingen mål.

  • Tildelt "Tullenprisen" (NFF Sogn og Fjordane) for 2015.
  • Cupfinalist med Sandviken 2018, tap 0- 4 for LSK Kvinner. Marte Bjelde Hjelmhaug kom inn som reserve for Amanada Perez i det 81. spilleminutt.
  • Seriebronse med LSK Kvinner i 2023.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 29 0 2023 - 2024