Forskjell mellom versjoner av «Thomas Lehne Olsen»

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Linje 79: Linje 79:
|{{flagicon|Norway}}  
|{{flagicon|Norway}}  
|[[Lillestrøm SK]]  
|[[Lillestrøm SK]]  
|align=center|51
|align=center|52
|align=center|28
|align=center|28
|align=center|[[2020]] - [[2021]]
|align=center|[[2020]] - [[2021]]

Revisjonen fra 17. okt. 2021 kl. 11:18

Thomas Lehne Olsen.
Foto: LSK.no

Thomas Lehne Olsen (født 29. juni 1991) er en norsk fotballspiller opprinnelig fra Moelv i Hedmark som 12. februar 2018 signerte en fireårskontrakt med LSK. Overgangen fra Tromsø IL kostet LSK ca. 2 million kroner. Overgangen ble til etter et spleiselag finansiert av selskapene ØIE Eiendomsutvikling, Breidablikk Eiendom, Hvam Invest, Kruse Smith Eiendom Øst og Åkrene Mekaniske Verksted samt klubbens innsamling gjennom "God Fugl-aksjonen".

Thomas Lehne Olsen spilte sin første kamp for LSK, da han i treningskampen mot Rubin Kazan 21. februar 2018 kom inn som innbytter for Charles Chinedu Ezeh rett etter pausehvilen. Scoret ett mål i sin eliteseriedebut for LSK i serieåpninga borte mot Bodø/Glimt 11. mars 2018. Ble den første LSK-spilleren på 10 år som scoret i en Europacupkamp. Hans elegante frisparksmål i returkampen hjemme på Åråsen 2. august 2018 var LSKs første mål i Europa siden Simen Brennes scoring hjemme mot FC København 28. august 2008. Ny perle av et frisparksmål i den påfølgende seriekampen hjemme mot Molde FK 5. august 2018. Fra omtrent samme posisjon som i kampen mot LASK Linz skrudde Lehne Olsen ballen over muren og traff den samme nettmaska opp mot krysset.

Thomas Lehne Olsen hylles etter sin andre scoring mot Vålerenga 25. mai 2019. Foto. Fredrik Tyskeberg, KFL.no

Thomas huskes også for sin herlige utblåsning i pauseintervjuet i derbyet mot Vålerenga 2. september 2018: "Og så må han linjedommeren begynne å følge med". - Enda en meget diskutabel avgjørelse i retning deg, kommenterte Eurosports reporter Jonas Bergh-Johnsen. "Ja, det er dritleit, igjen. Nå må han begynne å følge med, jævla dommerfaen, svarte Lehne Olsen [1]. Senere på kvelden beklaget Thomas uttalelsene på sin Twitter-konto: "Pinlig av meg! Legger meg langflat! Beklager. - VG fulgte opp og laget en egen sak, "offside-kongen", hvor de talte opp antall ganger Thomas Lehne Olsen hadde blitt avvinket for offside på sesongens 21 første seriekamper. Tellingen stoppet på 37 [2]. Ble 11. september ilagt en kamps karantene av disiplinærutvalget "for upassende uttalelser til media" [3]. Dagen etter anket LSK dommen. "vi mener er usaklig forskjellsbehandling sett i forhold til at Daouda Bamba kun ble straffet med en irettesettelse etter sine uttalelser til Eurosport i forbindelse med kampen mellom Kristiansund og Haugesund i mai i år. LSK mener de to sakene har så store likhetstrekk at de bør få samme utfall", skrev LSK på sin hjemmeside [4]. 14. september ble anken avvist av NFFs ankeutvalg [5]. Etter kjennelsen uttalte Lehne Olsen i et intervju med Romerikes Blad at han egentlig ikke var overrasket: "– Jeg regnet med at det var vanskelig å komme seg unna. Vi har gjort det vi kunne, men jeg får ikke gjort om igjen det som skjedde. Det er kjedelig å miste en så viktig kamp. Jeg har dårlig samvittighet for at jeg har rammet klubben og gutta på den måten. Men det er et meget godt fotball-lag som løper ut på Sør Arena. Jeg er sikker på at de kommer til å gjøre en kanonkamp" [6]. Etter hjemmekampen mot Bodø/Glimt laget VG en sak på Lehne Olsens måltørke: "Jeg kan ikke grave meg ned i hvert fall, for da blir det ikke bra" [7]. Thomas Lehne Olsen hadde da gått målløs av banen i fem kamper på rad, og misbrukt noen eventyrlige sjanser. "Jeg går alltid utpå der for å score mål og hjelpe laget til å ta poeng. Nå er jeg inne i en liten tørke, men da må jeg jobbe bra på trening og prøve å komme meg ut av den". Fikk endelig slutt på måltørken i den viktige seriekampen borte mot Strømsgodset 11. november. Et skikkelige krigermål hvor Lehne Olsen var råsterk i duellen med Godsets Mounir Hamoud og stanget inn utlikningen til 1-1. Huskes også for sin scoring i serieavslutninga hjemme mot Kristiansund BK 24. november. En scoring som punkterte kampen og sikret dermed også ny eliteseriekontrakt for LSK.

Stor helt med sine to mål, da LSK 25. mai 2019 vant 3-0 i derbyet borte mot Vålerenga. "Det var sjukt. Det var helt sjukt. Uten tvil den deiligste seieren jeg noen gang har hatt. Vi gjennomførte en perfekt kamp både offensivt og defensivt. I andre omgang hadde vi full kontroll. En fullt fortjent seier", uttalte Thomas Lehne Olsen til LSK.no like etter kampslutt [8]. Skadet i hjemmekampen mot Viking 16. juni, ble tidlig i andre omgang båret av banen med en ankelskade. Så lenge stygt ut for LSK-spissen, men var tilbake allerede i treningskampen hjemme mot IK Oddevold 27. juli hvor han fikk med seg den siste halvtimen. "Jeg er veldig fornøyd med at Thomas er tilbake på banen i god tid før det skjemaet vi ble forespeilet da han ble skadet. Det er bare å dele ut en stor bukett med roser til støtteapparatet med Geir Kåsene og Erik Kveen i tillegg til Thomas selv for den rehabiliteringsjobben de har gjort. De har jobbet knallhardt for å få til dette alle sammen", uttalte Jörgen Lennartsson til RB [9].

Thomas Lehne Olsen i skuddet. Hjemme mot VIF 26.10.19. Foto: Onion Bag. Gjengitt med tillatelse.

Startet og spilte hele hjemmekampen mot Mjøndalen IF 12. august, men fortalte til RB at han resten av sesongen ville spille med store smerter . "Jeg var forberedt på det, men enkelte bevegelser gjør veldig vondt. Jeg merket at det ble bedre og bedre for hver dag som gikk i starten, men nå har den kurven flatet helt ut. Det kommer til å gjøre vondt også utover høsten. Jeg må bare bite tennene sammen å gjøre det beste ut av det", uttalte han til RB [10].
Spilte sin eliteseriekamp nummer 50 for LSK, da han i bortekampen mot Strømsgodset 20. oktober 2019 sikret ett meget viktig poeng med sin scoring i andre omgang. Det ble også han siste scoring for sesongen. Måltørken varte i de siste fem seriekampene og i begge kvalifiseringskampene mot Start. Hverken Lehne Olsen eller de andre spillerne kunne redde klubben. LSKs første nedrykk siden 1966 ble dermed et faktum og svært trolig hovedgrunnen til at han undertegnet en ny avtale med LSK 26. desember 2019. "Det er det tyngste jeg har vært med på i min fotballkarriere. Men det er ikke noe jeg skal ha på meg: Å rykke ned uten å hjelpe klubben opp igjen. Det der skal ikke være det siste jeg gjør i Lillestrøm", uttalte han til klubbens hjemmeside [11]. Den nye avtalen varer ut 2022-sesongen. En signering som ble hyllet av Eurosports ekspertkommentar Joachim Jonsson: " Dette sier noe om han som spiller. I dagens fotball ser vi sjelden denne lojaliteten. Han viser enorm karakter. Samtidig er dette også en markering fra Lillestrøm overfor de andre klubbene i OBOS. Det gir et enormt signal om at LSK mener alvor" [12].

Utnevnt som LSKs lagkaptein før 2020-sesongen, etter legenden Frode Kippe. "Jeg er både stolt og ydmyk over å få denne oppgaven. Det blir litt som å hoppe etter Wirkola, og jeg innrømmer at det blir litt spesielt å følge etter Frode. det er første gang i karrieren at jeg er kaptein, men jeg skal prøve å ta opp hansken for å få spillerne rundt meg til å prestere. Heldigvis er Frode fortsatt i klubben, og jeg kommer nok til å prate mye med ham dette året. Det er en spennende oppgave, og det er kanskje noe slik jeg kan trenge for å utvikle meg både som spiller og person.", uttalte han i et intervju med Romerikes Blad 1. mars [13]. - Opplevde en gedigen måltørke i sesongstarten av 2020 og gikk målløs av banen i de 6 første kampene. Særlig i bortekampen mot Jerv 31. juli virket det som om LSK-spissen var fullstendig vaksinert mot å score mål. Like fullt sto Lehne Olsen rakrygget og svarte på alle de spørsmålene som kom fra pressekorpset. "Jeg må innrømme at det er tøft nå. Meget tøft. Det er vanligvis lett å si neste og neste når du misser sjanser, men slik det er for meg nå er det vanskelig ikke å tenke på det. Jeg får ikke større sjanser enn jeg fikk i denne kampen. Det er ikke godt nok. Jeg kan ikke skylde på noe. Det som er kjipt er at jeg ødelegger for laget. Vi gjorde en god bortekamp, og vi hadde fortjent så mye mer. Det var kanskje min beste kamp hittil i år spillemessig. Jeg får ta med meg det i hvert fall selv om det er veldig lite som hjelper på humøret akkurat nå.Jeg føler at jeg gjør akkurat det samme når jeg får sjansene som jeg har gjort i de periodene hvor jeg har scoret mange mål. Men ballen vil ikke inn for tida. Jeg tror jeg trenger et skikkelig drittmål. Et hvor ballen treffer meg et eller annet sted og ballen spretter via en eller annen og ruller over streken", uttalte han til RB [14].

Kåret av NTB til månedens spiller for juli 2021

Fantastisk start på 2021-sesongen. 11 mål på de 13 første seriekampene. 12 mål i følge alle LSK-supportere. Kun NFF som mener scoringen hjemme mot FK Haugesund var et selvmål. "Det var mitt mål, og Lillestrøm har lagt inn en protest", fortalte LSK-spissen til Ringsaker Blad. Lehne Olsen ble 3. august 2021 kåret av NTB til månedens spiller i Eliteserien for juli måned: "Lillestrøm-kapteinen har virkelig stått fram denne måneden! For et LSK-lag som ikke har tapt siden 30. mai har han vist seg som en av Eliteseriens beste avsluttere. Scorer både med høyre, venstre og hodet og skal ha sin del av æren for at laget befinner seg helt oppe på tredjeplass". Til Ringsaker blad uttalte Toppscoreren: "Det er selvsagt veldig moro, og det viser at jeg gjør noe riktig. I tillegg er laget i kjempeform og vinner fotballkamper. Dermed er sjansen større for at jeg er innblandet – jeg spiller jo tross alt på topp. Det har mye å gjøre med hvordan jeg posisjonerer meg foran mål. Det handler om å være på rett plass til rett tid. Jeg har jobbet mye med å forbedre meg, og det har tydeligvis gitt resultater" [15]. Fremgangen gikk ikke upåaktet hen, flere utenlandske klubber hadde allerede vist sin interesse. "Nei, jeg har ikke fått noen tilbud, men det er interesse fra utlandet. Det vil si Asia. Det er snakk om interesse som har dukket opp de siste ukene. Så mye mer enn det vet jeg ikke. Et proffopphold i Asia kan være en mulighet til å tjene gode penger og samtidig legge seg opp noen kroner med tanke på framtiden. Jeg tar det som det kommer. Mitt fokus handler om å hjelpe Lillestrøm til en best mulig plassering i Eliteserien" [16]. Litt over en uke senere, 11. august ble han også kåret til månedens spiller av Norsk Toppfotball (Eliteserien) [17]. Samtidig ble Geir Bakke kåret til månedens trener.

I følge NFFs hjemmeside har Thomas Lehne Olsen 1 landskamp for Norges U21-landslag. Fikk 14 minutter i bortekampen mot Portugal 8. februar 2011. Han har også 13 landskamper på aldersbestemte nivåer og har scoret 4 landslagsmål. 8 kamper for G19, 2 mål, og 5 kamper for G18, 2 mål.
Thomas Lehne Olsen debuterte i Eliteserien 24. mai 2013 for Strømsgodset. I Godsets hjemmekamp mot Aalesund kom han inn som reserve i det 58. spilleminutt for Gustav Wikheim.

Spillerkarriere

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Moelven - 2009
Mal:Country alias Norway Ham-Kam 77 24 2009 - 2012
Mal:Country alias Norway Strømsgodset 8 0 2013 - 2014
Mal:Country alias Norway Ull/Kisa 12 5 2014
Mal:Country alias Norway Strømsgodset 7 1 2015
Mal:Country alias Norway Tromsø IL 58 19 2016 - 2017
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 55 20 2018 - 2019
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK Playoff 2 0 2019
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 52 28 2020 - 2021