Ulrik Mathisen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: Ulrik Mathisen. LSK.no

Ulrik Mathisen (født 18. januar 1999) er en norsk fotballspiller som 1. oktober 2020 signerte en treårskontrakt med LSK. "Jeg føler at Lillestrøm er en veldig fin klubb for meg der jeg kan ta de neste stegene. Perfekt for meg. Jeg har fått et godt inntrykk av gutta her, og det er bra trykk på treningene. Veldig bra nivå", uttalte Ulrik Mathisen til klubbens hjemmeside etter at papirene var signert samme dag [1]. I følge sportsdirektør Simon Mefsin er Mathisen en sentral midtbanespiller, en indreløper."Han er en midtbanespiller med et spennende potensial som vi har planer om å dyrke i en indreløperrolle. Han er god til å passere ledd og motstpillere med ballen i beina, har god frekvens og solide basisferdigheter. En ung og fremadstormende spiller som skal gjøre alt som skal til for å bli best mulig", fortalte Mefsin til LSK. no.

I utgangspunktet var avtalen gyldig fom. 1. januar 2021, men allerede 6. oktober 2020 ble Mathisen LSK-spiller. Klubbene kom til enighet, da Kjelsås ikke gikk videre til sluttspillet i PostNord-ligaen. "For meg er det supert å kunne gå til LSK nå som sesongen er avsluttet. Jeg gleder meg til å ta opp kampen om spilletid allerede nå. Samtidig vil jeg takke Kjelsås for en utrolig fin tid, og smidighet for at dette kunne løse seg, sa Ulrik Mathisen til LSK.no [2]. Debuterte for LSK i seriekampen hjemme mot Øygarden FK 11. oktober. Mathisen kom da inn som reserve for Fredrik Krogstad i det 78. spilleminutt. Nytt innhopp i sluttminuttene i seriekampen hjemme mot Sandnes Ulf 25. oktober. Innhopp også mot Tromsø IL 1. november, Åsane 8. november og fikk en drøy halv time borte mot Ull/Kisa 15. november. Nye korte innhopp mot Jerv 18. november og KFUM Oslo 2. desember, samt ca. 20 minutter borte mot Ham-Kam 6. desember.

Geir Bakke var godt fornøyd med Mathisens utvikling i LSK. I et intervju med RB 12. desember uttalte hovedtreneren blant annet: "Det er alltid litt urettferdig å sammenlikne fotballspillere, men Ulrik minner meg litt om en jeg hadde i Sarpsborg. Han har litt av det DNA'et i seg som Kristoffer Zachariassen har. Det går fort i lengderetningen, han er tøff i nærspillet og han kan både passere og parkere et ledd med ballen i beina. Ulrik har selvfølgelig en lang reise foran seg, men han er ung og spennende. Han har gått en god skole gjennom Wang- og Vålerenga-akademiet. Etterpå har han levert bra i 2. divisjon. Nå er vi spent på hvor bratt læringskurve han kan ha. Han havner litt i samme kategori som Magnus (Knudsen) som er litt yngre. Det er ganske mye opp til dem og litt opp til oss hvordan de forvalter talentet sitt. Det er gutter det går an å se inn i framtida med. [3]. Var for første gang i LSKs startellever i serieavslutninga hjemme mot Grorud IL 13. desember. Mathisen spilte 1. omgang før han ble byttet ut med Magnus Knudsen etter pausehvilen. Hans første kamp for LSK i eliteserien kom i serieåpninga borte mot Strømsgodset 16. mai, tap 1-3. Mathisen kom inn som reserve for Tobias Svendsen i det 56. spilleminutt. Hans første mål for LSK kom i serieavslutninga hjemme mot Sandefjord 12. desember 2021. Fra kloss hold kunne han heade inn innlegget fra Gjermund Åsen.
Ble 30. mars 2022 lånt ut til Sogndal IL for resten av sesongen. "Sogndal passar meg bra. Her kan eg fortsetja med studiane, og eg har høyrt mykje bra om stedet og laget. Eg har sett nokre kampar av dei no i preseason, eg trur eg vil passa godt inn her. Eg har lyst til å vera med på å bidra til at laget tek så mange poeng som mogleg, slik at me kan vera med i toppen av ligaen", uttalte Mathisen til Sogndals hjemmeside samme dag som overgangen var bekreftet [4]. Debuterte for Sogndal i seriekampen hjemme mot Raufoss 4. april 2022. Mathisen spilte hele kampen som Sogndal vant 2-0.

I forbindelse med en gjennomgang av sportssjef Simon Mesfins 40 spillersigneringer 2. juni 2022 ble Ulrik Mathisen vurdert av Romerikes Blad til terningkast 3. "Kjøpt for 300.000 kroner fra Kjelsås. Ble i utgangspunktet signert med tanke på 2021, men fikk med seg de siste månedene av opprykksåret fordi Kjelsås sin sesong var over. Fikk seks starter i Eliteserien i 2021, men de fleste tidlig i sesongen. Hurtig spiller som har et enormt driv med ballen. Vanskelig å få tak i for motspillerne og blir ofte felt. Trengte mer spilletid på høyere nivå enn 3. divisjon og er nå på lån i Sogndal. 30 seriekamper og ett mål for LSK" [5].

Ulrik Mathisen har tidligere spilt for Skeid, Vålerenga og Kjelsås. Han har også 4 landskamper for Norge på aldersbestemte nivåer [6].

Karriere som spiller

Klubb Seriekamper Seriemål Periode
Norge Skeid
Norge Vålerenga
Norge Kjelsås IL
Norge Lillestrøm SK 30 1 2020 - 2021
Norge Sogndal IL (lån) 22 1 2022