april 2008

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • Skinke
    Seniormedlem
    Hjelp, skaff meg et liv!
    • Sep 2007
    • 3914

    #61

    Utestenger 100 fans

    LSK-SJEFENE: Daglig leder Frank Grønlund og styreleder Per Mathisen har reagert knallhardt etter den siste tidens trøbbel i Kanari-fansen. Foto: Erlend Aas ( Scanpix )

    Dramatisk på Åråsen. Det er fullt brudd mellom Lillestrøm og fansen.

    Av Dag Langerød

    Mandag kveld bestemte Lillestrøm seg for å utestenge 40 medlemmer av Kanari-fansen. Tar man med ikke-medlemmer dreier det seg om en utestengelse av cirka 100 personer fra Åråsen. Og det på ubestemt tid.
    Utestengelsen skjer etter alt bråket før og under LSKs kamp mot Stabæk søndag. I tillegg opplevde romerikingene at egne fans herpet en del seter i forbindelse med klubbens første hjemmekamp mot Tromsø.
    Blant de 40 Kanari-fans-medlemmene var også de to profilerte lederne av Kanari-fansen - som Nettavisen skrev om mandag. Fansen reagerer imidlertid med vantro på beslutningen om å utestenge så mange. Som en konsekvens har de lagt ned all organisert aktivitet.
    Alt er fryst
    Bli det ikke en umiddelbar løsning på saken, vil fansen ikke gjennomføre noe organisert aktivitet under kampen mot Vålerenga.
    - Det er snakk om en utestengelse av om lag 100 personer. Vi har trykket på pauseknappen, og fryser alle aktiviteter, sier sikkerhetsansvarlig for Kanari-fansen, Frode Johansen, til Nettavisen.
    - Betyr det at kampen mot VIF kan gå uten synging?
    - Det vet jeg ikke. Men det blir i alle fall ingenting som er organisert, sier han.
    Ønsker dialog
    - Hva må til for at det blir en løsning?
    - Ved å gi en felles straff, bare fordi folk bare er med i en undergruppe, og ved å utestenge våre beste supportere, så viser klubben at de ikke har skjønt hva problemet er, sier Johansen.
    - Derfor ønsker vi nå dialog. Vi mener vi sitter på fasiten her. De mener at alt som er av undergrupper i Kanari-fansen må stoppes. Nå må det kommunikasjon til. LSK-styret må ned på grasrota. Vi som er på grasrota, må få komme litt opp. Så må vi snakke sammen. Vi håper å få til et møte i løpet av tirsdagen, sier Johansen.
    Som oppsummerer situasjonen på følgende vis:
    - LSK-styret skyter kanarifugl med kanon.
    Daukjøtt Felt C

    Kommentar

    • Fjeller'n
      Seniormedlem
      Myklebust Light
      • Nov 2003
      • 905

      #62
      Forbereder seg på casualbråk

      Av Rune Bernhus | Tanja Irén Berg | Per Kristian Torvik
      Publisert 08.04.2008 - 07:40 Oppdatert 08.04.2008 - 09:59


      Etter det Romerikes Blad kjenner til, skal en casualgruppering rundt VIF allerede ha varslet at de vil gjøre alt de kan for å ødelegge kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga som spilles på Åråsen søndag.
      Gruppen går under navnet Isko Boys, og går for å være en kjent gruppering innen casualmiljøet.
      Kampen betegnes som en høyrisikokamp, og ifølge kilder innen LSK skal Oslo politidistrikt ha stilt styrker fra beredskapstroppen til disposisjon.
      I går ble det arrangert et sikkerhetsmøte på Åråsen, der representanter for de to klubbene, politiet og supportergruppene til lagene deltok.
      LSK-formann Per Mathisen er ikke særlig snakkesalig.
      – Vi vil ha økt beredskap til den kampen. Det er det hver gang Lillestrøm og Vålerenga møtes.

      Minst 50 utestengt

      Ledelsen i både sportsklubben og i Kanari-Fansen har allerede tatt grep for å forhindre ytterligere negative hendelser rundt LSK.
      Romerikes Blad vet at et sted mellom 50 og 60 medlemmer av Kanari-Fansen er utestengt fra alle LSKs kamper på ubestemt tid. En rekke av disse supporterne knyttes til grupperinger som tidligere har vært innblandet i bråk.
      Avgjørelsen ble fattet mandag kveld etter et ekstraordinært styremøte. For etter søndagens hendelser har LSKs styre bestemt seg for å utestenge flere personer fra arrangementene på Åråsen på ubestemt tid.
      – Vi har hatt et godt samarbeid med politiet, og vet at de støtter vårt vedtak, sier Per Mathisen til Romerikes Blad.

      Ubestemt tid

      Foreløpig kan han ikke svare på hvor lenge supporterne er utestengt.
      – Vi har utestengt supporterne fra våre arrangementer på ubestemt tid. Hvor lenge vet vi ikke, for vi trenger tid til å sette oss inn i saken, sier Mathisen.
      Mathisen håper nå å ha luket vekk de uønskede elementene.
      – Hvis dette vedvarer, er det en ukultur som vi i klubben ikke ønsker.
      Han håper utestengelsen skal hjelpe til med å rydde opp i ukulturen.
      – Jeg tror vi får bukt med dette. Det er viktig at vi unngår slike episoder i framtida. Det beste virkemidlet vil være den interne indrejustisen i Kanari-Fansen.

      – Svekker omdømmet

      – Hva betyr dette for LSKs omdømme?
      – Dette er ikke akkurat med på å gjøre det bedre, men vi er ikke alene om dette problemet i fotball-Norge. Vi har en tendens til å få mye fokus når det er noe. Det er bra når det er noe positivt, men det slår kraftig tilbake på oss når det er noe negativt.
      – Vil det ha betydning rent markedsmessig?
      – Jeg tror ikke det vil få noen umiddelbar betydning. Mens hvis dette vedvarer, vil det få konsekvenser sponsormessig. Det frykter jeg imidlertid ikke, sier Mathisen.

      – Aksepterer avgjørelsen

      To av dem som er utestengt er med i styret til Kanari-Fansen.
      – De to styremedlemmene bør gå foran som et godt eksempel, og det er selvsagt uheldig at de har vært med på dette. Begge er utestengt på lik linje med de andre supporterne, sier LSK-formannen.
      Ingen av de to styremedlemmene ville i går gi noen kommentarer rundt hvorvidt de aksepterer avgjørelsen om utestengelse. Mathisen mener imidlertid at de to har akseptert avgjørelsen.
      – Vi har hørt de to styremedlemmenes forklaringer før avgjørelsen om utestengelse ble fattet, og de aksepterer fullt ut vår avgjørelse.
      – Jeg er en av dem som ikke har vedtatt noe forelegg, og jeg jobber for å bli frikjent, forteller en av dem til RB.
      Frode Johansen, Kanari-Fansens representant for sikkerhet, sier supporterstyret har forståelse for avgjørelsen.
      – Vi kan ikke være bekjent av dette. Det er en tøff avgjørelse, men vi må ta en del grep for å unngå slike episoder i framtida, sier han.
      "Optimisme er ikke annet enn mangel på informasjon" - Heiner Müller

      Kommentar

      • sparwasser
        Seniormedlem
        Hjelp, skaff meg et liv!
        • Jun 2005
        • 3185

        #63
        Nettavisen har oppdatert artikkelen postet øverst på siden:


        LSK: - Lar oss ikke styre av trusler



        SLÅR TILBAKE: Det er full skjæring mellom Lillestrøm og fansen etter utestengelsen av en rekke fans. Foto: Erlend Aas ( Scanpix )


        Av Dag Langerød

        Lillestrøm slår tilbake mot fansen.

        Mandag kveld bestemte Lillestrøm seg for å utestenge alle fangrupperinger tilknyttet såkalte Ultras. Ifølge Kanari-fansen dreier det om ca. 100 personer, og utestengelsen er på ubestemt tid.
        Fansen er dypt uenig i beslutningen, ber om dialog og sier at de har løsningen på problemene. I protest har de lagt ned all aktivitet.
        Det bryr ikke Lillestrøm seg om.
        - Vi skal forholde oss til styret av Kanari-fansen, men i det styret er det to mann som ble arrestert i forbindelse med Stabæk-kampen. Det er altså de som hevder at de sitter på løsningen. Jeg føler at de har mistet litt troverdighet, og vi kan ikke la oss styre av trusler om boikott, sier LSKs daglige leder, Frank Grønlund, til Nettavisen.
        - Men det er vel trist at de legger ned all aktivitet?
        - Det er opp til dem om de lar Vålerenga ta tribunen og dominere på den. Det der får de styre med.

        - Det handler om Ultras

        Lillestrøm som klubb har nemlig bestemt seg. De kommer aldri mer til å godta at såkalte Ultras-grupperinger får adgang til Åråsen. De fleste av medlemmene i de gruppene er velkomne tilbake som vanlige fans senere. Men ikke mot Vålerenga.
        - Det er denne gjengen med Ultras vi ikke vil ha noe med å gjøre. Ultras har forgreininger nedover i Europa, til Polen og Italia. De står for noe helt annet enn den fotballkulturen vi ønsker. Mange av dem er selvsagt hyggelige folk også, og de er velkommen på kamper senere. Som vanlige fans. Men de er ikke velkommen mot Vålerenga, sier LSK-lederen.

        Foreløpig er fansen utestengt på ubestemt tid. Etter VIF-kampen kommer imidlertid LSK-styret til å ta en avgjørelse på nøyaktig hvor lenge utestengelsen skal vare.
        - Noen av de som nå er utestengt, var kanskje ikke en gang på kamp sist. Men sånn er det. Velger man å være tilknyttet en gruppe som bråker, da er du utestengt. Men er du en vanlig Kanari-fan, som forkaster Ultras, da er du hjertelig velkommen.


        INGEN JUBEL: LSK-trener Tom Nordlie grein på nesa etter tapet mot Stabæk. Det har ikke vært større grunn til jubel på Åråsen dagene etter kampen. Foto: Kyrre Lien/Scanpix

        Tviler på dialog

        - Kanari-fansen etterlyser dialog. Vil dere møte dem?
        - Det er det styreformannen som må ta initiativ til, men de løsningene som skisseres av Kanari-fansen anser vi å være farligere enn vår løsning. Deres løsning er at de skal plukke ut de som er farlige. De skal altså stå som dommere over sine egne. Det mener vi er farligere, sier Grønlund.
        Det er Kanari-fansen i grupperingene Ultras Felt C og Mental Boys som er utestengt. I tillegg til såkalte Casuals fra en gruppe ikke tilknyttet Kanari-fansen.

        Kommentar

        • sparwasser
          Seniormedlem
          Hjelp, skaff meg et liv!
          • Jun 2005
          • 3185

          #64
          Fra Aftenposten:



          SPORTSSJEF: Erlend Slokvik må ta tenkehatten på etter at han fikk en forespørsel om å bli ny sportssjef for skiskytterne. ( )

          LSK-trener aktuell for skiskytterne


          Lillestrøms fysiske trener Erlend Slokvik er aktuell som ny sportssjef for skiskytterne.
          Publisert: 08.04.2008 kl. 14:26

          – Jeg har fått en forespørsel og tenker på det, sier Slokvik til NRK.
          Han skal ha vært i dialog med skiskytterforbundet siden verdenscuprennene i Holmenkollen i mars.
          – Men dette kom litt brått på. Jeg har jo en fotballsesong å tenke på, sier Slokvik som var landslagstrener for skiskytterne fra 2000 til 2002.

          I den perioden utestengte han blant annet Frode Andresen i en periode grunnet intern uro. Nå kan han få ansvaret for Ole Einar Bjørndalen & co. fram til OL i 2010.

          Da Slokvik ga seg etter at Bjørndalen tok fire gull i Salt Lake City i 2002 kom det fram at enkelte utøvere ikke følte at de ble tatt vare på under Slokviks ledelse.

          Kommentar

          • Spiri
            Seniormedlem
            Forumonanist
            • Apr 2006
            • 200

            #65
            TOMME TRIBUNER: Rundt 50 fans, blant dem to styremedlemmer i Kanari-Fansen (bildet), må holde seg hjemme fra kampen til helga. BEGGE FOTO: TANJA IRÉN BERG
            – Feil å straffe alle

            ÅRÅSEN:
            To av fanklubbens profilerte ledere har fått fotballklubbens strengeste straff – sammen med et femtitall kanarifans. – Fullstendig urimelig, mener de to.
            Av Tanja Irén Berg, Per Kristian Torvik og Espen Bolstad
            Publisert 08.04.2008 - 22:00 Oppdatert 09.04.2008 - 08:45
            Tips en venn om denne saken
            Skriv ut denne siden


            LillestrømNavn:LillestrømStiftelsesdato:1917-04-02Stadion:Åråsen StadionAdresse:C.J. Hansens vei 3b, 2007 KjellerTilskuerrekord:13652Les mer om Lillestrøm

            Rundt 50 LSK-fans er utestengt fra et ubestemt antall kamper etter at seks av dem ble tatt av politietunder fotballkampen mellom Stabæk og Lillestrøm.
            Blant dem er to profilerte ledere i LSKs supportergruppe, Kanari-Fansen.
            De reagerer kraftig på fellesstraffen.
            – Dette rammer uskyldige medlemmer som ikke gjorde noe galt, sier de to, som vil være anonyme av hensyn til privatlivets fred.
            – Flere gråter

            Begge har fått henvendelser fra fans som reagerer med vantro på beslutningen om den kollektive utestengelsen.
            – Blant de utestengte finnes supportere som aldri har hatt annen hensikt enn å støtte spillerne på en positiv måte, og fredelige ungdommer som aldri har vært bråkmakere. Flere fans har vært på gråten etter avgjørelsen, forteller ett av styremedlemmene.
            Han ble tatt for urinering på offentlig sted, etter at han vannet gresset utenfor stadion etter kampen.
            Boten på 4.000 kroner har han bestemt seg for å vedta.
            – Jeg legger meg flat, og tar straffen. Det jeg ikke er enig i, er at uskyldige rammes, sier han.
            I morgen arrangeres det allmøte på Martins i Lillestrøm.
            Avverget angrep

            Den andre kanari-lederen sier han ble pågrepet da han gikk mellom to supportere som røk i tottene på hverandre. Han har fått et forelegg som han foreløpig ikke har vedtatt.
            Mandag hadde politiet et sikkerhetsmøte på Åråsen med klubbene og supportergruppene. Samme kveld bestemte klubben å nekte 40 medlemmer av Kanari-fansen tilgang til et ubestemt antall kamper.
            I tillegg er en lang rekke ikke-medlemmer utestengt. Alt som følge av bråket før og under bortekampen på Nadderud.
            Kanarifansen har svart med å legge ned sitt arbeid.
            LSK-formann Per Mathiesen uttalte i gårsdagens RB at særlig styremedlemmer bør gå foran som et godt eksempel.
            – Det er selvsagt uheldig at de er involvert i dette, mener Mathiesen.
            Styremedlemmene ser selv at de har et spesielt ansvar for sin oppførsel før, under og etter kamp.
            – Vi tar ansvar for en selvransakelse etter dette. Samtidig kunne dette blitt løst på en helt annen måte, mener de.
            Allerede mandag morgen presenterte de et forslag til løsning overfor LSK-ledelsen.
            Begrenser adgangen

            – Vi mener at kun vi som ble tatt av politiet burde straffes med utestengelse. Uoffisielle grupper kommer ikke lenger inn på våre tribuner. Det i seg selv er tiltak som kan fungere, sier de. Da dommen fra LSK kom, ble de mildt sagt overrasket.
            – Det er ikke LSK mot KFL, vi er klubben sammen. Derfor bør vi kunne møtes på midten, mener de.
            Kanari-Fansen Lillestrøm tar sterkt avstand fra episodene på Nadderud.
            «Dette er ikke representativt for vår supporterklubben som jobber for et positivt engasjement på tribunen og i lokalmiljøet. Vi tar selvkritikk på at uønskede elementer har fått utarte. Dette tar slutt nå», står det på fansens offisielle hjemmeside.

            Kommentar

            • KFL109
              Seniormedlem
              Hjelp, skaff meg et liv!
              • Dec 2003
              • 1958

              #66
              Resultatservice, nyheter, videoer og sendeplan for sport i radio og TV. Oppdater deg på sportsnyheter fra inn- og utland på NRK Sport.


              Utestenger 25 Kanarifans


              Ledelsen i Lillestrøm har kuttet ned på antallet egne supportere som blir utestengt fra Åråsen fra 50 til ca. 25.



              LSK-ledelsen skal sammen med Politiet og Kanarifansen gå gjennom og undersøke hvem som blir utestengt, men overfor NRK anslår styreleder Per Mathisen at det er 25.
              Kanarifansen vil foreløpig avvent å se hvem som blir utesengt før de gjenopptar aktiviteten.
              Trolig kommer det til å bli noe redusert aktivitet av hjemmesupporterne under søndagens kamp mot Vålerenga.
              Vidar Evje

              Kommentar

              • KFL109
                Seniormedlem
                Hjelp, skaff meg et liv!
                • Dec 2003
                • 1958

                #67
                Resultatservice, nyheter, videoer og sendeplan for sport i radio og TV. Oppdater deg på sportsnyheter fra inn- og utland på NRK Sport.


                Kan bli stille blant Kanarifansen

                Det ble i går kveld enighet mellom Kanarifansen og klubben. Det kan likevel bli stille på hjemmetribunen til Lillestrøm i kampen mot Vålerenga.Publisert i dag 07:50


                Det kan likevel bli stille på hjemmetribunen til Lillestrøm i kampen mot Vålerenga.
                Etter bråket forrige helg skal antall utestengte supportere halveres, men det vil likevel få konsekvenser for aktiviteten på tribunene.
                Det sier styremedlem i Kanarifansen, Jan Jensen.
                - Vi er i en situasjon der vi ikke er sikre på om de personene som skal gjennomføre ting for oss er til stede, sier han.
                Kanarifansen kan ikke love at det blir noen aktivitet under kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga.
                Flere av personene som står bak aktivitetene, kan nemlig bli utestengt.
                - Nå må vi avvente hvilke personer det er LSK har bevis mot, sier Jensen.
                Vidar Evje

                Kommentar

                • Lillestrøm Kirke
                  Seniormedlem
                  Myklebust Light
                  • Oct 2004
                  • 1470

                  #68
                  Utestenges for resten av sesongen



                  LSKs styre har bestemt at 25 av bråkmakerne fra kampen mot Stabæk søndag skal utstenges fra Åråsen resten av sesongen.



                  Av: Øyvind Nordli
                  Publisert: 09.04.2008 kl. 11:15
                  Endret: 09.04.2008 kl. 11:49
                  Les også: Det bekrefter daglig leder i Lillestrøm, Frank Grønlund, overfor Aftenposten.no.
                  De to sentrale medlemmene i Kanari-Fansen som ble tatt av politiet i forbindelse med Stabæk-kampen, er utestengt i søndagens kamp mot Vålerenga på Åråsen.
                  - Den endelige dommen mot disse to har vi utsatt til etter helgen. Men det er helt klart at vi ser alvorlig på at ledere i Kanari-Fansen er involvert i slikt bråk, sier Grønlund.
                  Sent i går hadde LSK et nytt møte med supporterne til klubben. LSK-lederne vil ikke akseptere flere overtramp av supporterne og forlanger at uønskede elementer skal ryddes ut av supporterrekkene.
                  - Vi burde tatt dette oppgjøret for lengst. Det handler om omdømme av LSK som klubb. Derfor er det ingen vei tilbake nå, sier Grønlund.
                  Totalt ble syv personer tatt hånd av politiet før og under kampen på Nadderud søndag. Urinering, lys som ble tent på tribunen og slåssing er noen av årsaken.
                  "Når man har opplevd Tom Lund, blir det vanskelig å holde med noe annet enn Lillestrøm" - Arne Scheie

                  Kommentar

                  • Håkon Henriksen
                    Administrator
                    • Nov 2003
                    • 6411

                    #69
                    www.lsk.no

                    I overkant av 25 personer utestengt
                    Tirsdag kveld hadde LSK-styret et nytt møte med Kanarifansen i forhold til bråket før og under kampen på Nadderud søndag.

                    Av: Ole Kristian Bakkene

                    Etter bråket før og under kampen mot Stabæk på Nadderud søndag kveld ble det mandag varslet utestengelser fra LSKs arrangementer. Tirsdag kveld møttes LSK-styret og Kanarifansen for å diskutere dette.
                    - Vi har vedtatt å utestenge de som bråket, og vi utestenger også de som sto bak dette bråket og urolighetene, sier LSK-leder Per Mathisen til LSK.NO.
                    - De to styremedlemmene i Kanarifansen som ble arrestert er også utestengt. Dette gjelder fra førstkommende kamp.

                    25-30 personer utestengt
                    Mathisen anslår at det dreier seg om 25-30 personer, og dette er en avgjørelse som man har kommet fram i samarbeid med Kanarifansen.
                    - De vil ikke få anledning til å komme inn på Åråsen i forbindelse med våre kamper. Dette gjelder ut året, men for de to styremedlemmene har vi avtalt at de vil få omfanget av utestengelsen i neste uke.
                    - Vi har hatt en diskusjon med Kanarifansen, og politiet på dette. Vi skal sammen kunne plukke ut de som vi veit står bak dette her, og dermed rammes ikke de som er uskyldige.

                    Likevel er det flere elementer man ikke ønsker på Åråsen.
                    - Vi har også bestemt at vi ikke aksepterer noen form for uniformering i de gruppene som dette gjelder, Ultras Felt C og Mental Boys. Vi aksepterer heller ikke bannere, flagg og annet mot NFF og politiet.
                    - De som kommer uniformert som Ultras eller Mental Boys vil bli bortvist, og alt materiell vil bli beslagelagt. Personene i gruppen som kaller seg SKF er utestengt.

                    Ødeleggelser og hærverk
                    Et av argumentene Mathisen trekker fram er ødeleggelser både på egen stadion, og ikke minst også på privat eiendom i Skedsmo kommune.
                    - Vi har fått beskjed både fra Strømmen Storsenter og Lillestrøm Torv om at det er klistret opp flere hundrevis av ultras-merker på deres eiendom. De har brukt mye ressurser, og tid på å fjerne det, og slik kan vi ikke ha det. Dette er barnestreker, sier Mathisen.
                    - Vi har også hatt ødeleggelser av flere stoler på våre hjemmekamper. Det kan ikke tolereres på vår egen hjemmebane.

                    Kanarifansen er enig i dette, forteller Mathisen.
                    - Kanarifansen er helt enig, og ønsker å få tatt de som står bak bråket. De ønsker å få orden i sine rekker.
                    - Med dette vil også Kanarifansen ha en litt annen struktur på bortekampene. Oppførselen vil bli fulgt opp av vår egen vaktstyrke. Skjer det ting vil dette bli slått hardt ned på i forhold til våre arrangementer hjemme på Åråsen.

                    Enighet med Kanarifansen
                    Mathisen er glad for at man har kommet til en enighet med Kanarifansen.
                    - Vi føler at vi har hatt en god dialog med Kanarifansen, og at de personene som de mener står bak dette skal få straffen og at de som er uskyldige skal slippe straff.

                    Han ønsker likevel å presisere at det er trygt å gå på Åråsen.
                    - Vi har alltid hatt god sikkerhet på Åråsen, og det skal det også være i framtiden. Vi skal ha en hjemmebane hvor det er hyggelig å være, og at også våre bortesupportere skal få en opplevelse som de husker.
                    Håkon Henriksen
                    -
                    Nestleder/Kasserer Kanari-Fansen Lillestrøm
                    -
                    ALT FOR FUGLA

                    Kommentar

                    • Lillestrøm Kirke
                      Seniormedlem
                      Myklebust Light
                      • Oct 2004
                      • 1470

                      #70
                      rb.no: – Utestenges for resten av sesongen



                      – Utestenges for resten av sesongen

                      ÅRÅSEN:
                      25-30 bråkmakere i Kanari-Fansen er uønsket på Åråsen resten av sesongen.
                      Av Per Kristian Torvik | Jon Theodor Hauger
                      Publisert 09.04.2008 - 12:34 Oppdatert 09.04.2008 - 12:47
                      Det opplyser LSK-formann Per Mathisen til rb.no:

                      – Vi samarbeider nå tett med politiet og er i ferd med å sirkle inn enkeltpersoner som blir utestengt. Det dreier seg om totalt 25 til 30 personer, opplyser Mathisen til rb.no onsdag formiddag.
                      Tre grupperinger

                      Det er i første rekke tre grupperinger i Kanari-Fansen LSK-ledelsen er ute etter å «avvæpne»:
                      • «Sportsklubbens fineste»
                      – Disse vet vi hvem er. Hele blir hele grupperingen på rundt 15 personer utestengt, opplyser Mathisen.
                      • «Mental Boys»
                      – Her er vi i første rekke ute etter å identifisere lederskikkelsene. Det er disse som er drivkraften, sier Mathisen.
                      I alt er det snakk om under ti personer fra denne gruppa.
                      • «Ultras felt C»
                      – Også her er det lederskikkelsene vi vil utestenge. Her dreier det seg også om under ti personer, forklarer Mathisen.

                      Ingen hjemmekamper

                      De aktuelle personene vil bli utestengt fra samtlige hjemmekamper på Åråsen ut denne sesongen.
                      – Når det gjelder bortekampene regner vi med at det løses ved selvjustis blant fansen, sier Mathisen.
                      Den strenge reaksjonen kommer i kjølvannet av opptøyene under bortekampen mot Stabæk sist søndag. Da ble sju personer innbrakt av politiet, etter at det ble laget bråk både før og under kampen.
                      – Kanari-Fansen enige

                      Ifølge LSK-formannen har denne løsningen blitt presentert for Kanari-Fansen.
                      – De er enige om at de personene vi her snakker om skal bort, sier han til rb.no.
                      De to styremedlemmene i Kanari-Fansen – som er blant de rundt 50 som ble utestengt på ubestemt tid tidligere denne uka – er fremdeles utestengt.
                      – På ubestemt tid. Slik det ser ut nå vil de ikke komme inn under kampen mot Vålerenga på søndag, konkluderer Mathisen.
                      Om de kan komme tilbake til Åsåsen dene sesongen – og eventuelt når det skjer – skal etter planen avgjøres neste uke.
                      Politisamarbeid
                      Per Mathisen mener de har kommet et godt stykke på vei i arbeidet med å identifisere enkeltpersonene som har laget bråk.
                      – Arbeidet pågår i tett samarbeid med politiet, men er foreløpig ikke helt avsluttet, sier han
                      "Når man har opplevd Tom Lund, blir det vanskelig å holde med noe annet enn Lillestrøm" - Arne Scheie

                      Kommentar

                      • hoyt
                        Seniormedlem
                        Hjelp, skaff meg et liv!
                        • Nov 2004
                        • 2850

                        #71


                        Enda et intervju i portrett-serien til TV Romerike. Søgård denne gang.
                        "A true champion is the one who falls and rises again. We will rise again."
                        - Nosa

                        Kommentar

                        • 10.09.50
                          Seniormedlem
                          Myklebust Light
                          • Oct 2005
                          • 1410

                          #72
                          Beslutninger i Disiplinærutvalget

                          9.4.2008

                          Disiplinærutvalget i NFF har i dag fattet beslutninger i tre saker som omhandler spillere i Tippeligaen.

                          Khaled Mouelhi, Lillestrøm SK, ilegges 2 kampers karantene for sin opptreden i Tippeligakampen mellom Stabæk Fotball og Lillestrøm SK den 6.april 2008.

                          Abgar Barsom, Fredrikstad FK, ilegges 1 kamps karantene for sin opptreden i Tippeligakampen mellom Fredrikstad FK og Molde FK den 6. april 2008.

                          Kristjan Sigurdsson, SK Brann, ilegges 1 kamps karantene for sin opptreden i Tippeligakampen mellom Aalesunds FK og SK Brann den 5. april 2008.

                          Kommentar

                          • RSP
                            Moderator
                            • Aug 2004
                            • 10498

                            #73
                            Tv2

                            Riise er skadefri

                            Gledelig melding til LSK-fansen: Bjørn Helge Riise blir spilleklar til helgen.
                            Riise trente i dag, og etterpå var han full av optimisme.
                            – Jeg kjente ingenting i dag. Vi får være fornuftig i dagene fremover, så er jeg sikker på at jeg spiller på søndag, sier høyrekanten til TV 2 Sporten.
                            Lillestrøm har ett poeng på to kamper og har sluppet inn fem mål.
                            – Det har vært tungt å sitte å se på de to første kampene og ikke kunnet gå inn og gjøre noe med deg. Jeg håper jeg kan være med å styre kampen mot Vålerenga, sier han.

                            Lillestrøm-Vålerenga ser du kl.2000 søndag på TV 2 eller TV 2 Sumo.

                            Bjørn Helge Riises gjeninntreden i LSK-laget vil nok være etterlengtet. TV 2s fotballekspert Nils Johan Semb mener at Riise var en av de viktigste årsaken til Lillestrøms gode angrepsspill forrige sesong.
                            – Høyresiden var LSKs beste angrepsvåpen, der Riise spilte godt sammen med Magnus Myklebust. Den kombinasjonen har de manglet så langt i år, sier Semb.

                            I programmet Fokus på TV 2 SPORT torsdag klokken 2200 kan du se Nils
                            Johan Semb analysere hva som ikke stemmer med Lillestrøms venstreside.

                            Gledelig melding til LSK-fansen: Bjørn Helge Riise blir spilleklar til helgen.

                            Kommentar

                            • Kjelstad
                              Seniormedlem
                              Myklebust Light
                              • Dec 2007
                              • 352

                              #74
                              Kina-tilstander i LSK

                              Nå får Kanari-fansen støtte fra andre fans.

                              Av Dag Langerød

                              Lillestrøm har bestemt seg for å utestenge alle supportere tilknyttet visse grupperinger i supportermassen sin. Det betyr at alle i de grupperingene - uansett om de har laget bråk eller ikke - nektes adgang på kampen mot Vålerenga til helga. Og kanskje også i flere kamper. Foreløpig er utestengelsen på ubestemt tid.
                              I protest har Kanari-fansen lagt ned all aktivitet i sin supporterklubb. Nå mottar de støtte - og det fra Oslo Vest. På Lyn-fansens hjemmeside har tidligere leder Magnus Wattne lagt ut et innlegg hvor han går kraftig ut mot Lillestrøms reaksjon mot egne fans. Innlegget får full støtte fra Lyn-fansens nåværende styre.
                              Les innlegget her.
                              - Nærmere Beijing enn Oslo
                              «Tryggere å være Lommemann enn LSK-supporter» er tittelen på innlegget.
                              Videre heter det:
                              «Jeg får ta et lite forbehold. Det er at disse rundt 100 supporterne har fått grundige, individuelle vurdering av sine saker. Om det er innrømmet eller utover rimelig tvil bevist grove eller gjentatte lovbrudd for hver og én av dem, så kan man forstå den ekstreme reaksjonen. Om så ikke er tilfelle, må man regne med at en hel haug uskyldige fans er i ferd med å bøte for et system, som nok er nærmere Beijing enn Oslo i sin tankegang. Da har vondt blitt verre.»
                              Han ønsker Kanari-fansen lykke til i kampen for at de spilleregler som gjelder i samfunnet for øvrig - også skal gjelde for fotballsupportere.
                              - Klappjakt
                              Bastionen stiller seg bak innlegget.
                              - Vi følger selvsagt med på hva som skjer i Lillestrøm, og selv i supporterklubber bør vanlig rettssikkerhet gjelde. Man er uskyldig til det motsatte er bevisst. Her virker det som om LSK driver en klappjakt, og stenger ute alle. Styret i Bastionen støtter dem dermed fullt ut, og vi hadde også reagert på samme måte. Vi hadde også lagt ned all aktivitet. Vi som supporterklubb ønsker ikke å bli tråkket på. Da ønsker vi heller ikke at andre supporterklubber blir tråkket, sier talsmann Carl Nicolaysen til Nettavisen.
                              Og legger til:
                              - Det som skjedde på Nadderud var beklagelig. Det var enkelte idioter der, men hundre stykker? Så mange var det ikke. Man kan ikke ta seg den frihet å utestenge folk bare fordi de har en tilknytning til noen som bråker.

                              -Dersom historien gjentar seg, tror jeg det samme vil skje igjen!

                              Kommentar

                              • gorken
                                Administrator
                                • May 2006
                                • 1483

                                #75

                                I have this condition.

                                Kommentar

                                • RSP
                                  Moderator
                                  • Aug 2004
                                  • 10498

                                  #76
                                  Tv2

                                  - Supporterstraff kan straffe seg

                                  Lillestrøm har stengt ute hele casuals gruppa "Sportsklubbens fineste" fra alle sine kamper på ubestemt tid. Det kan straffe seg, mener flere eksperter på supporterkultur.
                                  - Jeg synes det er fantastisk å være i en klubb hvor man tør å stå på barrikadene for å fjerne undergrupper og ukultur, sier LSK-trener Tom Nordlie.
                                  Men Lillestrøm får stryk av eksperter på supporterkultur.
                                  - Om man utestenger folk på grunnlag av at de tilhører en gruppe eller et miljø som klubben ikke liker kan det virke provoserende, sier Arve Hjelseth, førsteamanuensis ved NTNU.
                                  - Viss det er noen som føler de uberettiget blir stengt borte fra det de brenner meste for, vil det kanskje skape grupperinger som vil lage bråk, mener TV 2s krimekspert Johnny Brenna.

                                  VIF: - Dialog løsningen
                                  Vålerenga har valgt en annen tilnærming til sine casualgrupper, til tross for flere stygge episoder.
                                  - Noe av det aller viktigste vi gjør er å ha dialog, og prøve å skape en gjensidig respekt og forståelse, sier talsmann Espen Knutsen i Klanen.
                                  Det har ikke Lillestrøm planer om.
                                  - Vi har ingen dialog med casualgrupper, og vi ønsker ikke dialog med casualgrupper, sier Jan Jensen i Kanarifansen.

                                  Lillestrøm har stengt ute hele casuals gruppa Sportsklubbens fineste fra alle sine kamper på ubestemt tid. Det kan straffe seg, mener flere eksperter på supporterkultur.

                                  Kommentar

                                  • Lillestrøm Kirke
                                    Seniormedlem
                                    Myklebust Light
                                    • Oct 2004
                                    • 1470

                                    #77
                                    Permisjonsvarsel



                                    Styremedlem ut i permisjon

                                    Styremedlem, Erling Stray, har i dag onsdag 8/4-2008 søkt om permisjon fra sin stilling i Kanari-Fansen Lillestrøm på ubestemt tid.
                                    Dette er på personlig grunnlag og styret har derfor valgt å innvilge denne.
                                    Styret håper at Erling raskt kommer tilbake til sin nåværende stilling.
                                    "Når man har opplevd Tom Lund, blir det vanskelig å holde med noe annet enn Lillestrøm" - Arne Scheie

                                    Kommentar

                                    • hoyt
                                      Seniormedlem
                                      Hjelp, skaff meg et liv!
                                      • Nov 2004
                                      • 2850

                                      #78
                                      (Mer utfyllende sak om Kikos røde, og hvorfor Annan ikke blir straffet for å ha slått til Steinar Pedersen)



                                      Mouehli må sone to kamper

                                      LSK-spillerens karantene er klar.


                                      Av: Espen Sletvold

                                      Lillestrøms Khalid Mouehli skal ha slått til Stabæks Anthony Annan under søndagens oppgjør. Norges Fotballforbunds displinærutvalg i dag bestemt at to kampers karantene er passende straff.

                                      - Under normale omstendigheter ville straffen for et slag vært tre kamper. Men dommeren anså at Mouehli ble provosert av Annan i forkant. Derfor slipper han unna med to kamper, forklarer leder i disiplinærutvalget Einar Bergum.

                                      Tv-bildene fra kampen viser at Annan selv tildelte Steinar Pedersen et slag, men det oppfattet ikke dommer Tommy Skjerven. Disiplinærutvalget kan ikke selv reise en sak mot en spiller. Dermed går Annan fri.

                                      - Disiplinærutvalget ble fratatt denne myndigheten på forbundstinget i mars. Vi kunne gjøre det i fjor, som vi gjorde i Heinz Müller-saken, men nå ligger denne påtalemyndigheten i Norges Fotballforbund, forklarer Bergum.


                                      Fredrikstads Agbar Barsom må sone én kamp for utvisningen mot Molde. Det samme må Branns Kristjan Örn Sigurdsson etter at han pådro seg to gule kort mot Aalesund.
                                      - De avgjørelsene var helt problemløse, sier Bergum.

                                      "A true champion is the one who falls and rises again. We will rise again."
                                      - Nosa

                                      Kommentar

                                      • RSP
                                        Moderator
                                        • Aug 2004
                                        • 10498

                                        #79
                                        RB


                                        BANNLYST: Banner og faner med "Ultras Felt C"-logo, og flagg med inskripsjoner for "Sportsklubbens fineste", er effekter som er bannlyst på alle LSKs kamper i framtida. FOTO: SCANPIX

                                        Oppgjøret

                                        ÅRÅSEN:
                                        LSK har navnene på nesten alle i tre undergrupper av Kanari-fansen – og skal rydde opp i ukulturen som har ridd klubben som en mare i lengre tid.

                                        Av Per Kristian Torvik


                                        SKREMT: LSK-leder Per Mathisen ble skremt over det han fikk se av klubbens supportere i pausen mot Stabæk på Nadderud. FOTO: GEIR EGIL SKOG

                                        – Vi samarbeider tett med politiet, som gir oss hjelp til å finne fram til de rette og være med på å løse problemene, sier LSK-leder Per Mathisen.

                                        Kanari-Fansen er også innforstått med at det må ryddes opp blant de verste elementene. Av de rundt 50 som først ble utestengt, skal det nå være igjen 24.
                                        – Tre grupper vil bli erklært uønsket på Åråsen resten av 2008-sesongen, sier Per Mathisen, som karakteriserer dem slik:
                                        • "Sportsklubbens fineste" består av mellom 10 og 15 personer. Alle vil bli utestengt.
                                        • "Mental Boys": En del ledere er drivkraften i gruppen. De kommer ikke inn på Åråsen. Den harde kjerne er færre enn 10 personer. Noen som er dratt med vil bli ansett som uskyldige.
                                        • "Ultras Felt C" har en sterk gruppe av ledere som ikke vil slippe inn på hjemmekampene. De teller også færre enn ti. Også her er det perifere medlemmer, som kan gå fri.
                                        Ingen uniformering
                                        LSK har som klar målsetting å luke ut alt som kan forbindes med de forskjellige grupperingene.
                                        – Vi vil ikke tillate noen som helst uniformering, som kan gi assosiasjoner til Ultras Felt C eller Mental Boys. Det gjelder bannere, skjerf, flagg og eventuelle andre effekter. Oppdager vi slikt, vil det bli beslaglagt, og personene som besitter dem bortvist.
                                        – I hvilken grad er politiet inne i bildet?
                                        – De hjelper oss og gir oss råd. Ett av dem er at vi må bli mer konkrete. Det følger vi opp med det vi gjør nå. Vi regner med å få tak i alle uønskede personer, slik at uskyldige går fri.
                                        – Gruppene har eksistert en stund. Burde dere ikke gjort noe med situasjonen for lenge siden?
                                        – Sett i ettertid burde vi det. Men vi har stolt på Kanari-Fansen når de har sagt at de har kontroll på dette. Dessverre må vi innrømme at det ikke har vært tilfelle.

                                        Selvjustis
                                        LSK-ledelsen forventer en større selvjustis fra supporternes side.
                                        – Jeg aksepterer at det eksisterer en viss form for lojalitet i en supportergruppe. Nå er det gått så langt at det er blitt ødeleggende for dem og for LSK.
                                        – Har Kanari-Fansen hatt for svak ledelse de siste årene?
                                        – Det synes jeg de må få svare på selv. Det jeg kan si, er at vi har hatt henvendelser fra deres sponsorer om at vi må slå hardt ned på dette. Hvis det ikke skjer, trekker de støtten. Vi på vår side har fått meget stor tilslutning fra våre sponsorer om de tiltakene vi setter i gang nå.
                                        – Det er blitt opprettet en gruppe på Facebook, for dem som hater Per Mathisen. Hva synes du om det?
                                        – Ingen liker å bli framstilt som en idiot, når vi forsøker å bygge klubben. Det mest destruktive med å være leder i LSK, er å måtte bruke tid på saker som dette. Vi ønsker en klubb der barnefamilier skal ønske å komme til Åråsen for å se LSK og føle seg trygge. Det bør også være i supporternes interesse, sier Per Mathisen

                                        Kommentar

                                        • RSP
                                          Moderator
                                          • Aug 2004
                                          • 10498

                                          #80
                                          P4

                                          Tekst: Tore Søyland
                                          Dato: 10.04.2008 06:16

                                          P4 (Oslo):

                                          Lillestrøm setter hardt mot hardt.

                                          Lyd

                                          Per Mathisen


                                          På Åråsen skal nå alle som kan se ut som bråkmakere, nektes inngang.

                                          Det forteller styreleder Per Mathisen.

                                          - Alle som har kledd seg med ultras-effekter eller som ser ut som noen som vil lage bråk, kommer ikke inn på Åråsen, sier han til P4.

                                          Kommentar

                                          Working...
                                          😀
                                          😂
                                          🥰
                                          😘
                                          🤢
                                          😎
                                          😞
                                          😡
                                          👍
                                          👎