Nyheter November 2008

Collapse
X
 
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • ChriZza
    Seniormedlem
    Hjelp, skaff meg et liv!
    • Sep 2005
    • 4265

    Referat fra allmøtet.

    Referat fra allmøtet for Kanari-Fansen tirsdag 18. November kl. 19.00 på Martin’s om opplegget i KFL 2009 og om LSKs nye tribunereglement.
    Ca. 200 hadde møtt opp. Vegar Hjermunrud ledet møtet. På scenen satt styremedlemmer fra KFL: Par Arne Kristiansen, Jan Jensen, Frode Thai og Arild Myklebust, og LSK-styreleder Per Mathisen og vararepresentant i LSK-styret Henning Harborg.



    Skrevet av kfl.no




    Vegar Hjermunrud åpnet med å forklare at dette var et møte for å gi medlemmene mulighet til å komme i dialog med styret, og at det ville bli holdt uformelt.
    Arild Myklebust forklarte først om sin utestengelse etter Stabækkampen, og om truslene og injuriene han var blitt utsatt for etterpå. Han understreket at han ønsket alle velkommen i Kanari-Fansen, også de som hadde kommet med grove beskyldninger.
    Per Arne Kristiansen leste opp skrivet om KFLs opplegg for sesongen 2009 og stoppet underveis så det kunne komme spørsmål fra salen.
    Det første spørsmålet kom etter punktet om at ”Kun medlemmer av LSK eller KFL vil få kjøpt billetter eller sesongkort til Kanari-Feltet.”
    Arild ? (general på forumet) : Har styret noen tanker om hvordan ikke-medlemmer kan tas med på feltet – for å sikre rekruttering?
    Jan Jensen: Det blir trolig et dagspass, hvor gjester kommer inn for én kamp, men til en høyere pris, sannsynligvis like høy som en sitteplass på RB-tribunen.
    Forslag fra Øyvind Hermansen: Sesongkortinnehavere kan ha med én gjest, men er ansvarlig hvis gjesten bryter våre regler.

    Morten Kristensen: Det ble blusset mot RBK. Hvordan kommer blussene inn på Åråsen?
    Ronnie Hallén: Analt.
    Sikkerhetsansvarlig i KFL, Frode Thai: Det er firmaet G4S som har ansvaret for inngangskontrollen, og de kontrollerer så godt de kan. Men vi har en av blusserne i salen, han kan svare selv.
    Thomas Nilsen: Det skjedde ikke analt. Tanken var å blusse når tippeligaplassen var sikret, og jeg tar selv ansvaret for handlingen.
    Han røpet også hvordan blusset kom inn, men referenten velger å ikke gi potensielle blussere noen tips.

    Leif ? (Eksil-kanari på forumet): Hva betyr det å ta ”aktivt” avstand fra vold og rasisme?
    Per Arne Kristiansen: Å komme til KFL og beklage det man har gjort.
    Jan Jensen: Punktet er først og fremst myntet på de som har vært borti surr.
    Øyvind Hermansen: Hvis du ser noen som driver med kødd, be dem kutte ut.

    Morten Kristensen: Måtte vi virkelig gjennom en hel sesong for å ta tak i ultras og de greiene der?
    Jan Jensen: KFL-styret tok tak rett etter Stabæk-kampen og hadde et møte med ”lederne” og satte opp kjøreregler.
    Morten Kristensen: Men alt i kampen etter sang de dritt om Frank Grønlund!
    Jan Jensen: Vi hadde flere møter – det virker egentlig som det har vært møter hele sesongen – og lagde enda strengere kjøreregler, som heller ikke ble fulgt. Vi følte oss lurt, men mot slutten av sesongen la vi lokk på saken og konsentrerte oss om det viktigste, å berge plassen i tippeligaen. Vi har hele tiden hatt en plan for hvordan vi skulle håndtere saken, og den har blant annet ført til oppropet vi diskuterer nå. De som melder seg inn i Kanari-Fansen skriver en kontrakt med KFL. Brudd på reglene fører til eksklusjon. Det er styret som bestemmer hvem som får være medlemmer.
    Ronnie Hallén: Det er viktig å ikke demonisere ultras. Det må ikke skapes en kløft mot dem, selv om de har irritert mange. Vi ønsker alle inn i KFL, og da er det viktig å ikke skape en dørstokkmil for å få dem inn igjen. (Referenten er ikke sikker på om dørstokkmil er et ord, men jeg skjønte hva han mente. Terskelen må ikke bli høy for ultras som vil melde seg inn i Kanari-Fansen.)
    Øyvind Hermansen: Selvfølgelig er alle velkomne hvis de følger våre regler, men vi må ta det tidligere hvis de bryter reglene igjen.
    Ronnie Hallén: Det er styrets oppgave. Vi må ikke få noe borgervern.

    Ronnie Hallén: Det er noen dager siden oppropet kom. Har styret fått noen reaksjoner fra Ultras Lillestrøm?
    Jan Jensen: Jeg har snakket med én. De ble litt sjokkert, og syntes det var tøffe regler. De er enige i mye, men syntes noe var for tøft. Jeg fortalte dem at vi ikke kan ha et sånt år til. 70% av tida har gått med til brannslokking. Jeg poengterte også at døra er åpen.
    Christine Tovik: Hadde det ikke vært interessant å invitere dem til møtet siden det er snakk om framtida, ikke fortida?
    Arild Myklebust: 70% av dem er medlem av Kanari-Fansen. De må komme på møter.
    Jan Jensen: Det er ikke noe vi heller ville enn at Ultras Lillestrøm skulle vært her og bli konforntert med spørsmålene. Jeg har sagt til dem at den eneste måten å endre en organisasjon på er innenfra.
    Som en oppfølging til spørsmålet fortalte Arild Myklebust at 10 – 20% av medlemmene i salen tidligere hadde vært med i grupper, men nå deltok som enkeltmedlemmer, og at det går veldig bra. De bidrar mye.

    Vidar Evje: Det siste punktet i oppropet er kjernepunktet: ”En sterk og enhetlig supporterklubb er det viktigste for tribunelivet og utviklinga av LSK og KFL. Vi er sterkt imot utviklinga i land som Danmark, Sverige, Italia og store deler av Øst-Europa, der supporterklubbene er fragmentert i ulike deler som ofte sammenblander organisert voldsbruk (casuals), ultras, med flere.” Vi kommer alle til å bli utfordret på hvorfor det er så farlig med noen ultras. Dette punktet forklarer hvorfor vi mener det.
    Per Arne Kristiansen: Det er stor forskjell på det KFL er og det ultras er. Vi har bevist det ved revitaliseringa i år. Vi er folkelige, positive gærninger, mens ultras oppfattes som elitistiske hvor de beste får synge. Jeg er veldig mot at 4-5 grupper skal styre alt.
    Ronnie Hallén: Jeg regner meg selv som tvers gjennom ultra, men ikke i klesveien. Vi skal synge som faen, hoppe, flagge og være visuelle. Vi skal ikke bli Fredrikstad-fansen de sier vi blir, eller de engelske supporterne.
    Arild Myklebust: Det eneste som nytter hos oss er en sterk, enhetlig supporterklubb. Vi kan aldri bli som elitistiske Kjernen som ikke vil stå sammen med vanlige supportere.
    Nå fulgte en lengre diskusjon om det kunne sjekkes at billettene til bortekamper bare går til KFL- og LSK-medlemmer, og om det var ønskelig. Per Mathisen understreket at de som er utestengt fra Åråsen ikke skal få kjøpt, men ellers er klubben interessert i å få med flest mulig på kamper. Henning Harborg mente det bare var aktuelt å sjekke medlemskap for kamper som ville bli utsolgt, noe Arild Myklebust var enig i. Det er forskjell på VIF på Ullevaal i april, og for eksempel siste seriekamp i år, hvor det stort sett bare var medlemmer som dro til Ålesund.
    Frode Thai kunne fortelle at flere og flere klubber – og supporterklubber - nå samarbeider, med et felles mål: Voldelige og utestengte skal ikke slippes inn på noe stadion.
    Spørsmål fra salen: Kommer vi til å slippe inn VIF-casuals på Åråsen, som vi gjorde i årets seriekamp?
    Frode Thai: VIF og Klanen har sagt at de skal håndtere det annerledes framover.
    Med dette ble KFL-delen av møtet avrundet, og Per Mathisen fikk ordet for å snakke om LSKs nye tribuneregler.
    Som en fortsettelse av svaret på spørsmålet om ISKO Boys på Åråsen under VIF-kampen, fortalte Mathisen at politiet hadde vurdert det som lettere å ha dem på Åråsen enn løse i Lillestrøm.
    Han sa så at han var glad for at KFL tar tak i det som har vært et problem og svært forstyrrende i en vanskelig sesong, og skrøt samtidig av den gode fansen, som har vært fantastiske. Det er KFL som har levert varene i år, ikke laget. Når KFL tar tak i problemene, ønsker også klubben å gjøre det, med nye regler.
    Han fortalte at det er bortekampene som har vært problemet, og som har skapt et dårlig bilde av Kanari-Fansen, som utenforstående tror står for bråket. Det har også kostet mye penger.
    Mathisen understreket at klubben ikke ønsker å utestenge noen. De vil gjerne ha alle til Åråsen.
    Spørsmål fra salen: Hva er ”uniformert” i reglene?
    Per Mathisen: Det er blant annet skjerf og bannere med ”Ultras” på.
    Ronnie Hallén: Hva er status for de som har vært utestengt i år?
    Per Mathisen: Vi skal ha et møte med noen av dem for å høre hvordan de ser for seg mulighetene for å komme tilbake. Men vi vil ha orden. Ikke ro og orden, men orden.

    Nå ble spørsmål fra Tony Johansen, som ikke hadde mulighet til å komme på møtet, lest opp av Vidar Evje. Spørsmålene gikk på §4 Uønskede grupper: Får andre norske casuals adgang? Vil ultras fra bortelaget komme inn? Hvis nei: Hva da med europacup hvor lag kommer med mange ultras?
    Per Mathisen: Reglene gjelder for 2009, og jeg er ikke så redd for å trekke noen europeiske lag i sesongen som kommer. Vi ønsker ikke casuals, men må høre på hva motstanderlaget mener er best. Vi ønsker å rydde opp og har fått ros for jobben vi gjorde etter Stabæk-kampen. Vi fikk blant annet ingen bot, fordi vi reagerte.
    Spørsmål fra Tony johansen: Hvis man er en gjeng som står på RB-tribunen uten ultrasutstyr og synger, er man da ultras?
    Per Mathisen: Ikke hvis man er en positiv gjeng og ikke viser ultrasoppførsel. Vi må se det an. Igjen, vi vil ha orden. Det er de som opptrer utfordrende og negativt vi vil til livs.
    Christine Tovik: Hvor går grensen for usaklig hets?
    Henning Harborg: Viking hadde et banner på den ene langsiden med grov personhets. Det er usaklig.
    Spørsmål fra salen: Går ikke klubben en grensegang mot grunnlovens §100?
    Henning Harborg: Det er ingen grunnlovsbeskyttet rett å gå på Åråsen, og rop som ”Sønn av hore!” eller ”Sønn av alkis!” er ikke beskyttet av ytringsfriheten.
    Ronnie Hallén: Kan LSK-styret komme med eksempler på usaklig NFF-hets de siste årene?
    Per Mathisen: Skjerf med ”Hater NFF” er problematiske for oss. Vi må ta tak i det, vi har mange nok andre problemer med forbundet.
    Ronnie Hallén: Hva med Judas-bannere?
    Per Mathisen: Vanskelig å svare på, vi må nesten ta det fra sak til sak. Vi vil at det skal være trivelig og trygt på Åråsen, men vil ha liv, positivt liv.
    Arild Myklebust tok over og gjentok at det som har skjedd i Sverige, Danmark og Italia skremmer. Sammenblandingen av ultras og casuals er utviklingen vi frykter. Som eksempel nevnte han Hammarbys Bajen hvor casualsgrupper nå styrer tribunen og folk ikke tør gå på kamp lenger. Vi vil heller ikke ha det som på Arsenals hjemmebane, hvor det koster kr. 1000,- å rope Rasshøl.
    Vi vil ha det som i Tyskland, hvor alle supportere samles under én fane.

    Økonomiansvarlig i KFL, Jan Jensen, fikk podiet for en appell:
    Det viktigste nå er at alle fornyer KFL-medlemskapet og kjøper sesongkort.
    I tillegg vil KFL få kr. 100,- i provisjon av hver kontrakt som tegnes i det nye LSK-Lotto, som Gunnar Falkum fikk fortelle om:
    LSK-Lotto er et lottospill med store vinnersjanser, og hvor man i tillegg støtter klubben.
    Man skriver en kontrakt med LSK om å betale kr. 100,- per måned i ett år, enten ved avtalegiro eller vanlig giro. Det er ukentlige trekninger, hver fredag, med en hovedgevinst på kr. 5000,- og tre premier på kr. 1000,-
    LSK-Lotto dras i gang fra 1. Januar og første trekning blir 20. Januar. Dette er en flott julegave.
    LSK-Lotto kan bestilles på lsklotto.no eller gjennom mail til lsklotto@lsk.no (mailen går til Tina Svensson).
    Etter denne timeshare-seansen (som Ronnie Hallén kalte det), var ordet fritt.
    Håvard Malones: Casuals er utestengt fra utesteder i Lillestrøm. KFL har vel ikke rett til å gjøre det?
    Arild Myklebust: Det er utestedene som har valgt det.
    Frode Thai: Det er ikke KFL-sikkerhet som står bak det eller har utlevert navn eller bilder.
    Arild Myklebust kunne fortelle at 10 – 20 personer har blitt truet mentalt og fysisk de siste månedene, men vil ikke stå fram av frykt for represalier.
    Finn Bjerk: Hvorfor ikke oppgi navnene på de som truer?
    Arild Myklebust: Vi gidder ikke gå ned på det nivået.
    Jan Jensen: Heretter vil alt bli anmeldt.
    Til slutt ble det understreket at ingen er utestengt fra Kanari-Fansen nå. Alle er velkomne, det er et valg man tar.
    Per Arne Kristiansen oppfordret alle til å lese arket med oppropet, delta og bidra.
    Møtet ble hevet ca. kl. 20.45.

    Kommentar

    • sparwasser
      Seniormedlem
      Hjelp, skaff meg et liv!
      • Jun 2005
      • 3185

      I følge hjemmesiden til det finske fotballforbundet, spilte Otto Fredrikson 2. omgang i gårsdagens landskamp mot Sveits.


      Kommentar

      • RSP
        Moderator
        • Aug 2004
        • 10498

        ABC Nyheter

        Tippeligavinner Stabæk har i flere av årets kamper brukt spillere som på daværende tidspunkt ikke var berettiget til å spille for klubben. Hele elleve klubber har gjort det samme. Forbundet skal nå granske saken.
        ..
        Etter at Norges fotballforbund (NFF) ble gjort oppmerksom på saken av ABC Nyheter skal de nå se nærmere på hva som har skjedd i forbindelse med et «Spillertroppskjema» alle klubbene må fylle ut.
        - Det kan se ut som om alt her ikke er korrekt, så dette må vi sjekke nærmere, sier klubblisensansvarlig i NFF, Rune Nordhaug, til ABC Nyheter.
        ..
        Etter det ABC Nyheter har grunn til å tro kan det settes spørsmålstegn ved hele 20 spillere i Tippeligaen.
        ..
        Lillestrøm:
        Ståle Stensaas
        http://www.abcnyheter.no/node/77817

        Kommentar

        • Ketil Cantona
          Seniormedlem
          Hjelp, skaff meg et liv!
          • Feb 2004
          • 6813





          LSK-kaffe snart klar
          Tidligere i år ble LSK-Ostepop lansert. Nå er snart LSK-kaffe på vei til din butikk.

          Av: Ole Kristian Bakkene

          Med suksesser som LSK-brød og LSK-Ostepop fortsetter LSK nå å lansere produkter. Neste produkt ut er LSK-kaffe som er laget i samarbeid med Kjeldsberg.
          - LSK-kaffe er filtermalt kaffe i 250g poser, og er neste skritt i utviklingen av produkter fra LSK. Vi jobber kontinuerlig med å lage nye produkter, sier markedskonsulent i LSK, Gard Hauge.
          - LSK-Ostepop har vært en gedigen suksess, og vi håper også at LSK-kaffe vil falle i smak.

          LSK-kaffen er snart ferdig produsert, men det trengs utsalgssteder. Derfor oppfordrer Hauge interesserte til å ta kontakt.
          - Vi ønsker så mange utsalgssteder for alle våre produkter som mulig, og vi ønsker kontakt med flest mulig interesserte.

          Ta derfor kontakt med Gard Hauge enten per mail gard@lsk.no eller per telefon 922 85 020.
          Last edited by Ketil Cantona; 20.11.2008, 15:29.

          Kommentar

          • Ketil Cantona
            Seniormedlem
            Hjelp, skaff meg et liv!
            • Feb 2004
            • 6813





            Treningskamper 2009
            Det er under fire måneder igjen til Tippeligaen 2009 sparkes i gang, og nå gir LSK.NO deg planen for a-laget.

            Av: Ole Kristian Bakkene
            Foto: Scanpix

            Treningsleire og treningskamper skal planlegges, og Torgeir Bjarmann er allerede godt i gang for å få en optimal plan før neste års sesong sparkes i gang 15. mars. Det er planlagt treningskamp mot blant annet Elfsborg, Molde, og Odd Grenland.
            - Det kan fortsatt komme forandringer, og vi jobber for å få til et par treningskamper til. Blant annet skal vi ha to treningskamper på La Manga, sier Torgeir Bjarmann til LSK.NO.
            - Når vi reiser til Marbella avslutter vi med å spille siste oppkjøringskamp mot det svenske laget Elfsborg.

            Det er også lagt til en treningskamp mot IFK Göteborg i slutten av mars.
            - Det er landslagspause, og derfor ønsker vi å få kjørt en treningskamp, sier han.

            Fra 7. til 18. februar reiser LSK til La Manga, og fra 24. februar til 9. mars er det ny treningsleir i Marbella. Begge leirene er i Spania. 15. mars er det sesongstart. Oppsett for serien 2009 vil bli klart fra Norges Fotballforbund i begynnelsen av desember.

            Se oppkjøringsplanen ved å trykke her

            Kommentar

            • Ketil Cantona
              Seniormedlem
              Hjelp, skaff meg et liv!
              • Feb 2004
              • 6813

              (VG Nett) Stabæk vant eliteserien med seks poengs margin. Men syv av klubbens 54 poeng ble kapret med ulovlige spillere på banen.


              or Stabæk kan det stilles spørsmålstegn ved om Pontus Farnerud, Palmi Palmason, Niklas Sandberg og Tommy Stenersen ble brukt ulovlig.

              - Jeg vet ikke nøyaktig grunnen til at vi ikke har gjort dette i henhold til reglene, men det er vel fordi vi bare har glemt det. Rett og slett en glipp i rutinen, sier Stabæks sportsdirektør Lars Bohinen.

              Stabæk skal ha kapret syv poeng i de kampene de har hatt ikke-berettigede spillere i troppen.

              I tillegg til Stabæk skal disse klubbene ha benyttet ulovlige spillere:

              Rosenborg:
              Kris Stadsgaard, Mikael Lustig og Kjell Rune Sellin

              Brann:
              Rodolph Austin og Birkir Már Sævarsson

              Viking:
              Simen Melhus og Josef Kaufmann

              Aalesund:
              Khari Stephenson og Daniel Arnefjord

              Vålerenga:
              Amin Nouri og Glenn Roberts

              Bodø Glimt:
              Håvard Sakariassen

              Lillestrøm:
              Ståle Stensaas

              Fredrikstad:
              Tommy Runar

              Lyn:
              Vegard Gjermundstad

              Strømsgodset:
              Alfred Sankho

              Kommentar

              • 007

                Tekst fra meg:
                Kan ikke huske å ha sett denne saken i nyhetstråden.
                Er den lagt ut før eller regnes som for lite LSK-relatert, så får dere slette den.
                To LSK-spillere (+Nordlie) på listen over de 20 mest profilerte idrettsprofiler i avis- og nett-medier fra 1/1-31/6 2008.
                ************************************************** ***************************************

                Siden eller dokumentet du leter etter finnes ikke, har endret navn eller er midlertidig utilgjengelig.


                Publisert: 02.09.2008 - 12:22 Oppdatert: 02.09.2008 - 14:43
                Nordlie-feber i mediene

                Kongsvinger må regne med mye medieomtale og eksponering når Tom Nordlie i dag takket ja til å trene klubben.


                Av: Knut Kristian Hauger
                Sponsor Insight har analysert bildene av norske idrettsprofiler i de 55 største riks- og regionsaviser samt de seks største nettavisene over en periode på flere måneder i år.
                Her kommer det frem at den tidligere treneren på Åråsen, Tom Nordlie, er den mannen som mediene har gitt mest eksponering.
                Undersøkelsen har ifølge medieanalytiker Thomas Heiberg Johansne vektet antall eksponeringsartikler mot logosynlighet på bilde, akkumulert antall lesere samt størrelse på artikkel og bilde for på den måten sett hvilke idrettsprofiler som får den største oppmerksomheten over tid i norske medier.
                - Enten Tom Nordlie tar til tårene eller kommer med en tordentale får han stor plass i mediene. Dobbeltsidene i de største mediene var daglig i den mest intense perioden før hans avgang i Lillestrøm, sier medieanalytiker Thomas Heiberg Johansen i Sponsor Insight til Kampanje.
                Resultatet foreligger på dagen da den tidligere Lillestrøm-treneren har sagt ha ja til å lede førstedivisjonsklubben Kongsvinger IL ut sesongen.
                - Må Kongsvinger belage seg på økt medietrykk med Nordlie som trener?
                - Ja, det vil jeg tro. Særlig fordi mediene vil følge Tom Nordile så vil dette få en effekt fra dag en. Det vil i motsetning til tidligere være kamera på treningene til Kongsvinger fremover. Det bli en signifikant forskjell og hver kamp teller nå for Kongsvinger. Nordlie har vært massivt eksponert i mediene fra helt tilbake til han tok over Odd Grenland på 1990-tallet, sier han.
                Fotballprofiler på topp
                Ser en på listen over de 20 mest eksponerte idrettsprofilene, kommer det også frem at det er fotballaktørene som dominerer.
                - Fotballen dominerer eksponert medieomtale i de største mediene over tid. Det er først og fremst de største konfliktene som blir mest eksponert, sier Heiberg Johansen.
                Konflikter var også noe som berørte Tom Nordlie i hans tid i Lillestrøm.
                - Lillestrøm bidro til en del unødvendig og mye støy rundt Tom Nordlie. Styreleder, eier og daglig leder uttalte seg alle forskjellig og var med å skape en ambivalent fremstilling av Nordlie og hans tillit i klubben, sier medieanalytikeren.
                Mye i mediene: Konfliktene rundt Tom Nordlie og klubben han trente, Lillestrøm, ga den fargerike fotballtreneren mye medieomtale (her fra en faksimile fra Dagbladet.).

                Liten drahjelp for OL-håpene
                Heller ikke OL-deltagerne fikk særlig drahjelp av mediene på den tiden undersøkelsen ble gjennomført.
                - OL-deltagerne fikk liten drahjelp av mediene i forkant av mesterskapet. Fotballen dominerer over tid sammen med skiskytterprofiler, sier medieanalytikeren.
                Tidligere undersøkelser på området idrettt og sponsing har alltid skiskytterne gode resultater.
                Les også: Skiskytterne på sponsortoppen
                Også i denne undersøkelsen kommer skiskytterne bra ut av det.
                - Skiskytterne omtales som vinnere og fremstilles som åpne og ydmyke med den vektlegging at hardt arbeid og ydmykhet gir gode resultater. Skiskytternes fremstilling i media er typisk for hvordan en suksessbedrift vil bli assosiert både i markedet og blant opinionen. Målbevisst jobbing i et godt lagteam for å bli nummer en vitner om stor profesjonalitet, kompetanse, ansvarlighet, sier Heiberg Johansen.

                Her får du hele listen:
                Plassering/Person/Idrett/Klubb
                1. Tom Nordlie Fotball, Ex-Lillestrøm
                2. Thorstein Helstad Fotball, Ex-Brann
                3. Daniel Nannskog Fotball, Stabæk
                4. Odion Ighalo Fotball, FC Lyn Oslo
                5. Steffen Iversen Fotball, Rosenborg
                6. Per Ciljan Skjelbred Fotball, Rosenborg
                7. Martin Andresen Fotball, Vålerenga Fotball
                8. Vidar Riseth Fotball, Lillestrøm
                9. Alanzinho Fotball, Stabæk
                10. Olivier Occean Fotball, Lillestrøm
                11. Emil Hegle Svendsen Skiskyting, landslaget
                12. Ole Einar Bjørndalen Skiskyting, landslaget
                13. Morten Moldskred Fotball, Tromsø IL
                14. Sigurd Rushfeldt Fotball, Tromsø IL
                15. Eirik Bakke Fotball, Brann
                16. Bjørn Einar Romøren Hopp, landslaget
                17. Marit Bjørgen Langrenn, landslaget
                18. Astrid Uhrenholdt Jacobsen Langrenn, landslaget
                19. Tora Berger, Skiskyting, landslaget
                20. Andreas Thorkildsen Spyd, landslaget

                Undersøkelsen har tatt utgangspunkt i bilder publisert i perioden 1. januar 2008 til og med 31. juni 2008. Til grunn for undersøkelsen ligger over 33.000 eksponeringsartikler.
                Last edited by Gjest; 21.11.2008, 01:23. Begrunnelse: Ryddet i oppsettet....

                Kommentar

                • tullebukk
                  Seniormedlem
                  Hjelp, skaff meg et liv!
                  • Nov 2006
                  • 5446

                  Brenne til Odd

                  Klubbene enig om Brenne

                  ÅRÅSEN:
                  Odd ønsker å kjøpe Simen Brenne ut av LSK-kontrakten.
                  Av Morten Svesengen
                  Publisert 21.11.2008 - 06:30
                  Tips en venn om denne saken
                  Skriv ut denne siden



                  Del denne saken med andre!


                  html .fb_share_link { padding: 2px 0 0 20px; height: 19px; background: url(http://static.ak.facebook.com/images...n.gif?57:26981) no-repeat top left;}html .nb_share_link { padding: 2px 0 0 20px; height: 19px; background: url(http://img1.nettby.no/img/share_icon.gif) no-repeat top left;}div.rb_share a { font-family:Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:11px; color:#C00000;}Del på Facebook
                  Legg til på Nettby











                  Etter det RB-sporten kjenner til skal de to klubbene allerede være enig om en overgangssum på mellom fire og fem millioner kroner.
                  Klubbene er sparsommelige med kommentarene til en mulig overgang for Brenne.
                  – Jeg kan bekrefte at vi har en konkret henvendelse på Simen. Utover det ønsker jeg ikke å si noe, sier sportsdirektør i LSK, Torgeir Bjarmann.

                  Mellom fire og fem mill.

                  I klubblokalene i Skien går man litt lenger.
                  – Vi er i forhandlinger om Brenne, sier Odds klubbdirektør Hans Erik Utne.
                  RB-sporten vet at LSK etter en ukes forhandlinger skal ha akseptert Odds siste bud – trolig et sted mellom fire og fem millioner kroner.
                  Men det er langt fra sikkert at det blir noen overgang til Skiens-klubben.
                  Odd Grenland må overbevise midtbanespilleren om at en overgang fra LSK til Odd er det rette for en spiller med landslags- og utenlandsambisjoner.

                  Flere på salgsplakaten

                  Brenne har vært på Åråsen i to sesonger etter at han ble kjøpt fra Fredrikstad for sju millioner kroner høsten 2006.
                  Ut fra det RB-sporten kjenner til inngår i utgangspunktet Brenne i trener Henning Bergs framtidsplaner.
                  Samtidig er han en av få spillere LSK kan regne med å få solgt på et trangt overgangsmarked.
                  Bjørn Helge Riise, Olivier Occean og Khaled Mouelhi kan være andre aktuelle salgsobjekter på Åråsen, men disse spillerne skal det være helt uaktuelt å selge.

                  Kommentar

                  • RSP
                    Moderator
                    • Aug 2004
                    • 10498

                    Varden

                    Brenne: – Jeg skal snakke med Odd



                    SNAKKE MED ODD: Simen Brenne skal i samtaler med Odd, etter at de oppnådde enighet med Lillestrøm rundt overgangssum. FOTO: SCANPIX

                    Lillestrøm har akseptert Odds bud på Simen Brenne. Nå skal spilleren snakke med skiensklubben.

                    Nils-Tore Høgberg Olsen


                    SKIEN Som Varden avslørte for få dager siden, var Odd i forhandlinger med romerikingene om kjøp av midtbanespilleren.
                    Nå har partene oppnådd enighet. Det innrømmer også Brenne selv.
                    – LSK har gitt beskjed om at de er enig med Odd, sier 27-åringen.
                    – Jeg visste ikke at det var forhandlinger, så det kom litt overraskende på meg. Spesielt at de var ferdig forhandlet, legger han til.

                    Snakke først
                    Mandag kom han hjem fra ferie. Nå har agenten (Stig Lillejord) innledet dialogen med Odd.
                    Midtbanespilleren begynner snart på samtaler, med dem som det er naturlig å gjøre det med.
                    – De neste dagene må jeg snakke med sentrale personer i begge klubbene. Lillestrøm sender jo et klart signal til meg så lenge de vil selge. Deretter må jeg finne ut av om Odd er en interessant klubb.
                    – Vil det si å høre hva slags planer Dag-Eilev Fagermo har? – Noe slikt, ja. Det handler om å vurdere min egen situasjon.

                    God tid
                    Om en overgang til Odd går i orden, vil han ikke spekulere i.
                    – Det er bare november. Selv om denne prosessen har startet tidlig, sånn har ikke jeg dårlig tid. Det er mye som skal ordnes ved en overgang. For min del blir det å finne ut av hva jeg vil, avslutter Simen Brenne.
                    For Odd vil midtbanespilleren gå inn i lønnstoppen. Etter det Varden erfarer har han et sted mellom 1,5-1,7 millioner i året i dag. Odd må trolig øke dette, inkludert sign-on-fee.

                    Lese nyheter i dag? Varden gir deg nyheter, sport, kultur, underholdning, feature og meninger fra Telemark.

                    Kommentar

                    • gamle-perta
                      Seniormedlem
                      Hjelp, skaff meg et liv!
                      • Sep 2004
                      • 2418

                      Afrikanere på prøvespill

                      RB papir har en større sak om Bjarmann i dag, og der forteller han at det bare i løpet av desember kommer fem-seks spillere for å vise seg fram - deriblant flere afrikanere.
                      Med forbehold om at jeg husker hva Torgeir sa, så prøver jeg meg på et sitat:
                      - Flere av dem er bare 16-17 år gamle, så de er for unge til at vi kan skrive kontrakt med dem. Så vi gjør dette vel så mye for å kartlegge dem med tanke på framtiden.
                      Det skal visstnok komme en "ung norsk landslagsspiller" også. Regner med at dette dreier seg om en fra aldersbestemte landslag.

                      Torgeir forteller også i artikkelen at han har regelmessig kontakt med gamle lagkamerater som Runar Kristinsson, Ståle Solbakken og M Diallo, og jeg fikk inntrykk av at samtalene ofte handlet om potensielle spillere.
                      Mvh
                      Gammer´n (Per T)

                      Kommentar

                      • Ketil Cantona
                        Seniormedlem
                        Hjelp, skaff meg et liv!
                        • Feb 2004
                        • 6813









                        Birkeland gleder seg
                        Trener for rekruttlaget, Frode Birkeland, gleder seg til et nytt år i 2. divisjon.

                        Av: Ole Kristian Bakkene
                        Foto: Scanpix

                        LSKs rekrutter fikk for kort tid siden vite hvilke lag som er neste års motstandere i 2. divisjon avdeling 1. Rekruttrener Frode Birkeland er fornøyd med å møte lokale lag som Eidsvold Turn, Strømmen, Ull/Kisa og Skjetten.
                        - Jeg synes oppsettet ser veldig spennende ut. Vi skal møte mange lokale lag, og ikke minst får vi en sjanse til å hevne oss mot Fløy som vi tapte 0-10 mot i løpet av to kamper i årets sesong, sier Frode Birkeland til LSK.NO.

                        Rekruttlaget fikk også to lag fra Oslo med i avdelingen.
                        - Jeg synes det alltid er morsomt med oppgjør mot VIF, og hyggelig å stifte bekjentskap med KFUM som alltid har vært kjent for å få frem gode spillere.

                        Birkeland synes også det er veldig positivt å møte lag fra en annen del av Norge i neste års sesong.
                        - Fotballmessig blir dette en mer spillende avdeling enn den vi spilte i 2008. Lagene fra Bergen og Stavanger er mer kjent for fysisk fotball enn lag fra Sørlandet og Østlandet.

                        Han spår også hvem som kommer til å gjøre det best.
                        - Tønsberg og Pors Grenland er gode lag som helst sikkert vil kjempe i toppen sammen med Ull/Kisa. Vi gleder oss til å starte opp på nytt igjen. Fotballpausen blir alltid lang, men vi skal ha en bra oppkjøring, og så skal vi gå i gang med å gjøre det best mulig i 2009 for LSK.

                        Se oversikten over 2. divisjon avdeling 1 ved å trykke her.

                        Kommentar

                        • LSKOG
                          Seniormedlem
                          Forumsadist
                          • Oct 2005
                          • 131

                          Resultatservice, nyheter, videoer og sendeplan for sport i radio og TV. Oppdater deg på sportsnyheter fra inn- og utland på NRK Sport.


                          Dette sier Simen Brenne til Varden.
                          - Jeg visste ikke at de var i forhandlinger, så det kom litt overraskende på meg, sier han videre til avisa.
                          - Mye som gjenstår

                          Varden skriver at Lillestrøm har akseptert Odds bud på Brenne, men ovenfor NRK avviser sportsdirektør i LSK, Torgeir Bjarmann, dette.
                          - Det er riktig at vi har vært i dialog med Odd, men det er mye som gjenstår. Vi er ikke ferdigbehandlet, sier han.

                          Brenne mener han nå uansett vet hvilke planer Lillestrøm har for han.

                          – De neste dagene må jeg snakke med sentrale personer i begge klubbene. Lillestrøm sender jo et klart signal til meg så lenge de vil selge. Deretter må jeg finne ut av om Odd er en interessant klubb, sier han.
                          Flere overganger

                          Bjarmann forteller til NRK at Lillestrøm har vært i dialog med flere klubber angående salg av spillere. Forløpig vil han ikke nevne andre navn enn Brenne som er aktuelle for en overgang.
                          - Vi forholder oss til de kontraktene vi har med spillerne, sier Bjarmann.
                          Den ferske Lillestrøm-treneren Henning Berg er for tiden i Dubai, men 1. desember er han tilbake når Lillestrøm har sin første treningen etter sesongslutt. Der vil også Petter Belsvik være. Han er nylig ansatt i trener-teamet til Lillestrøm.

                          Kommentar

                          • RSP
                            Moderator
                            • Aug 2004
                            • 10498

                            lsk.no

                            Sesongkortkjøp

                            Vi beklager men det er midlertidig driftsproblemer knyttet til betaling på internett ved kjøp og fornyelse av sesongkort:

                            Kommentar

                            • RSP
                              Moderator
                              • Aug 2004
                              • 10498

                              Sandefjords Blad

                              Jon Midttun Lie aktuell for Sandefjord:
                              Sandefjords Blad vet at SF også har vært i kontakt med Lillestrøms sandefjording, Jon Midttun Lie. Men SFs sportslige leder, Arne Dokken, sier klubben ikke har råd til både Mjelde og Lie.

                              Kommentar

                              • Superstefan
                                Seniormedlem
                                Hjelp, skaff meg et liv!
                                • Apr 2006
                                • 2180

                                Dagbladet's kåring "Klubben i mitt hjerte.


                                1. Rosenborg Ballklub 7219
                                2. Vålerenga Fotball 6859
                                3. Bodø/Glimt FK 2795
                                4. Stabæk Fotball 1682
                                5. Brann Spkl 1484
                                6. Lillestrøm Sportsklubb 827
                                7. Sandnes Ulf 799
                                8. Aalesunds FK 671
                                9. Viqueens Cheerleaders 623
                                10. Fredrikstad Fotballklubb 610
                                11. Sparta Sarpsborg, Ishockeykl. 571
                                12. Tromsø IL 566
                                13. Vålerenga Ishockey 524
                                14. Moss Fotballklubb 499
                                15. Viking FK 475
                                16. Odds Ballklubb 429
                                17. Vålerenga Håndball 385
                                18. Oslo Hiphop Klubb 375
                                19. Molde FK 352
                                20. Lillehammer Ishockeyklubb 297

                                Fotograf Kreativ Kanaris

                                KK på youtube Subscribe,rate and appreciate

                                Kommentar

                                • RSP
                                  Moderator
                                  • Aug 2004
                                  • 10498

                                  RB


                                  PÅ JAKT: LSKs Torgeir Bjarmann ser etter unge talenter med fart, teknikk og mental styrke. FOTO: ROAR GRØNSTAD

                                  En annerledes spillerjakt

                                  ÅRÅSEN:
                                  Det blir ikke hentet en eneste ny spiller til LSK hvis han ikke tilfredsstiller kravene til den nye sportslige ledelsen. Ung alder, fart og teknikk er en forutsetning for å bli vurdert.

                                  Av Morten Svesengen
                                  Publisert 21.11.2008 - 19:43 Oppdatert 21.11.2008 - 19:56

                                  Torgeir Bjarmann har etter hvert bygd seg opp et stort kontaktnett gjennom jobben som sportsdirektør i Lyn. Men tre tidligere lagkamerater i LSK brukes også jevnlig på tre ulike spillermarkeder.
                                  – Jeg har god kontakt med både Runar Kristinsson (Island), Mamadou Diallo (Senegal) og Ståle Solbakken (Danmark). Det er nyttige kontakter å ha når du skal sjekke ut spillere. Vi ønsker å gjøre et godt forarbeid før vi henter dem til oss på trening, sier Bjarmann.

                                  Med Torgeir Bjarmann som sportslig administrativ leder i LSK, tenkes det nå helt annerledes i jakten på spillere enn Åråsen-klubben har gjort de siste årene.
                                  Derfor er det nærmest utenkelig at en ny etablert spiller vil bli hentet til klubben foran 2009-sesongen.
                                  – Vi har allerede en god stall med mange etablerte spillere. Hvis vi skal ha nye spillere inn nå, må de være unge. Det viktigste vi ser etter utenom alder, er fart, teknikk og mental styrke. Hvis de mangler fysikk eller utholdenhet, så er det noe vi kan gjøre noe med, sier Torgeir Bjarmann.
                                  Sportsdirektøren har stor tillit til den spillergruppa som allerede er på Åråsen, og forteller at nye spillere skal ha noe spesielt for å komme gjennom nåløyet.
                                  – De spillerne som er her underpresterte kraftig i 2008. Det er viktig å huske at de fleste spillerne også var med da LSK vant cupfinalen. I 2007 gjorde de også en god sesong i serien helt til de sprakk litt mot slutten. Eventuelt nye spillere skal derfor ha noe spesielt som supplerer de kvalitetene vi allerede har i stallen, eller være unge talenter for framtida, sier Bjarmann.

                                  Afrikanere kommer
                                  Selv om nåløyet er trangt for å komme inn på Åråsen, vil mange få prøve seg. Bjarmann og trener Henning Berg ønsker å ha mange spillere på prøvetrening.
                                  Bare i løpet av desember er det planlagt at fem-seks spillere skal komme til LSK for å vise seg fram.
                                  – At de kommer på trening, betyr ikke at målet er å skrive kontrakt med alle. Noen spillere kommer hit bare fordi vi ønsker å kartlegge dem med tanke på framtida, sier han.
                                  Bjarmann har gjennom sitt arbeid i Lyn opparbeidet seg et godt kontaktnett til det afrikanske spillermarkedet.
                                  De kontaktene har han med seg til Åråsen, og allerede den første uka i desember kommer det afrikanske spillere på LSK-trening.
                                  – Det er planlagt at både en 16-åring og en 17-åring skal trene med oss. De er begge for unge til at vi kan skrive kontrakt med dem nå. Vi ønsker å se dem på våre treninger med tanke på framtida og presentere dem for klubben, forklarer Bjarmann.

                                  – Fokus på norsk ungdom
                                  Men den tidligere stopperkjempen benekter at all fokus er rettet mot det utenlandske spillermarkedet.
                                  – En ung norsk landslagsspiller kommer også på trening før jul. Og vårt hovedfokus ligger i å utvikle norsk ungdom. Men i den prosessen er det viktig å hente impulser utenfra. Gode utenlandske spillere kan være med å utvikle våre unge norske talenter, mener han.
                                  Han mener også at de etablerte spillerne har en viktig rolle i utviklingen.
                                  – Vi legger opp til mye hospitering av unge spillere, og hvis vi skal lykkes med spillerutviklingen, må de erfarne spillerne være gode rollemodeller både på og utenfor banen. I Lyn var blant annet Magnus Powell og Ståle Stensaas slike modeller, fastslår Bjarmann.

                                  Kommentar

                                  • RSP
                                    Moderator
                                    • Aug 2004
                                    • 10498

                                    RB

                                    – Det siste året mitt trente vi på grus

                                    ÅRÅSEN:
                                    Torgeir Bjarmann er tilbake på Åråsen, og i fanget har han fått det LSK som han en gang drømte om å spille for.

                                    Av Morten Svesengen
                                    Publisert 21.11.2008 - 19:47

                                    – Det har skjedd utrolig mye i LSK siden jeg var spiller når det gjelder fasiliteter. De drømmene vi hadde da jeg spilte, er oppfylt, sier Torgeir Bjarmann.
                                    Med LSK-hallen, utendørs kunstgressbane og treningsanlegg med én oppvarmet gressbane, har LSK mer enn de fleste når det gjelder treningsfasiliteter.
                                    Det siste året mitt som spiller trente vi på grusbanen bak Skedsmohallen. Nå har klubben et topp moderne anlegg, og det er helt avgjørende for å skape gode fotballspillere, mener Bjarmann.
                                    Parallelt med anleggsutviklingen er LSK også i ferd med å bygge opp et apparat for å utvikle egne talenter. Der kan kanskje Bjarmann bidra med sine erfaringer fra Lyn.
                                    – Lyn har i flere år vært blant de aller beste på talentutvikling, og jeg har lært mye av den jobben som er gjort der, sier han.
                                    Selv om LSK alltid har vært klubben hans, mener Bjarmann det har vært viktig for ham å ha en pause fra Åråsen.
                                    – Det har vært sunt å være borte fra LSK i tre år. Jeg tror det er det beste som kunne skjedd for min egen utvikling.

                                    Kommentar

                                    • RSP
                                      Moderator
                                      • Aug 2004
                                      • 10498

                                      TV2 Sport

                                      Brenne overrasket over LSK

                                      Simen Brenne kan bli presset ut av Lillestrøm. Klubben MÅ kutte lønnsutgiftene og har akseptert et bud fra Odd Grenland på mellom fire og fem millioner kroner.
                                      Lillestrøms Simen Brenne bruker fridagene etter sesongen til blant annet andejakt.
                                      - Her er godsakene. Nå blir det middag i kveld. Når ingen klubber vil ha deg, så må man jo fikse mat selv, ler Brenne.
                                      For nå kan midtbanespilleren selv bli offer for Lillestrøms nedskjæringsplaner. Klubben må kutte lønnskostnadene med 20 prosent, og aksepterte i dag budet på Brenne fra Odd Grenland.
                                      - Jeg visste de skulle kutte ned, men hadde ikke tenkt at de skulle selge meg. Så sånn sett kommer det overraskende.

                                      Har kontrakt
                                      Brenne kom til Lillestrøm fra Fredrikstad etter 2006-sesongen, men angrer ikke på at han skiftet klubb.
                                      - Det er klart vi gjerne skulle hatt den andreplassen istedenfor å kjempe nederst. Men selv om jeg nå kanskje skal selges, så er jeg glad jeg valgte Lillestrøm, fortsetter Brenne.
                                      Midtbanespilleren har kontrakt med klubben også til neste år.
                                      - Det er jeg som til syvende og sist bestemmer. Klubben kan ikke tvangsselge meg, men nå skal jeg snakke med begge klubbene og høre hva som foregår, sier han.

                                      Høy lønn
                                      Brennes dårlige sesong kombinert med hans høye lønn på rundt to millioner i året er etter det TV 2 Sporten erfarer grunnen til at klubben nå vil selge. Brenne er blant Lillestrøms best betalte spillere, og Lillestrøm må nå kutte hardt på nettopp lønningene.
                                      - Hvor lyst har du å spille?
                                      - Det var jo utgangspunktet mitt og det er det jeg vil. Jeg tror det kan skje mye bra i Lillestrøm neste år, og det kan bli mye bedre enn det var i år, svarer han.

                                      Ikke snurt
                                      Han vil ikke si noe om hva han tenker om å spille for Odd, men mener en slik behandling må man være tåle som fotballspiller.
                                      - Det er sånn fotballverdenen funker, så dette må vi finne ut av og klare sammen. Det blir sikkert en grei løsning til slutt, samme hva det blir. Nå må jeg snakke med partene og ta litt tid å tenke på beslutningen. Den kommer nok ikke med en gang, avslutter Brenne.

                                      Se TV-intervju her:

                                      TV 2 er Norges beste nettsted for nyheter, sport, underholdning, vær, tv-guide og video

                                      Kommentar

                                      • RSP
                                        Moderator
                                        • Aug 2004
                                        • 10498

                                        lsk.no



                                        Bergdølmo på kurs

                                        Med ny hverdag som trener har André Bergdølmo gått tilbake til skolebenken. Trener II-kurs ble påbegynt for kort tid siden:

                                        Kommentar

                                        • RSP
                                          Moderator
                                          • Aug 2004
                                          • 10498

                                          Bergens Tidende

                                          Åpner for TIL-spill


                                          PÅ VEI TILBAKE?: Karim Essediri. ( Foto: Kasper Wikestad / Digitalsport )

                                          Av: Tobias Stein Eilertsen
                                          Publisert: 23.11.2008 kl. 14:27 , endret: 23.11.2008 kl. 14:29

                                          Karim Essediri (29) kan være på vei tilbake til gamleklubben.

                                          TROMSØ: Karim Essediri utelukker ikke spill for gamleklubben til neste år.
                                          - Jeg respekterer kontrakten jeg har med LSK, men man vurderer alt i fotball, sier Essediri.
                                          Essediri storspilte i TIL-drakten under Per-Mathias Høgmos ledelse i 2004, og Essediri vil være en naturlig spiller og vurdere om Høgmo skulle ta over trenerjobben i TIL . Essediri har ett år igjen av kontrakten, men skal være en av spillerne man ikke ønsker å forlenge med til neste år .
                                          - Jeg ønsker å vise treneren at jeg er mer enn god nok. Jeg har ett år igjen av kontrakten og respekterer kontrakten jeg har, sier Essediri.
                                          Ettersom Essediri kun har ett år igjen av kontrakten og er uønsket i klubben, vil han neppe bli en dyr mann for TIL.
                                          Franks-tunisieren debuterte for TIL i 2001 og spilte fem år i klubben før han gikk til Rosenborg som bosmanspiller.
                                          Essediri fikk 108 kamper og scorte 12 mål for TIL.
                                          Han har tidligere spilt for Red Star, Club Meaux, Club Africain, Bodø/Glimt og Rosenborg.

                                          Kommentar

                                          Working...
                                          😀
                                          😂
                                          🥰
                                          😘
                                          🤢
                                          😎
                                          😞
                                          😡
                                          👍
                                          👎