RB: Royal Leagues framtidsutsikt

Collapse
X
 
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • RoyVaadal
    Seniormedlem
    Hjelp, skaff meg et liv!
    • Nov 2004
    • 4055

    RB: Royal Leagues framtidsutsikt



    Royal Leagues framtidsutsikt

    ÅRÅSEN:
    At LSK må flytte kveldens kamp mot Brøndby i Royal League til Tønsberg kan være et nytt skudd for baugen for turneringens muligheter til å overleve.

    FRA GRESS TIL SNØ: Christofer Andersson og lagkameratene må regne med å gå fra gress i Parken i København til kunstgress med snø i Tønsberg når Brøndby kommer på besøk i Royal League. FOTO: ROYAL LEAGUE PER KJÆRBYE
    Av: Per Kristian Torvik
    KOMMENTAR

    RB-sporten har hele tiden ivret for at LSK måtte satse alt for å få Åråsen klar til vinterkampene. Når det likevel er vanskelig å hisse seg opp over flyttingen, ligger følgende vurderinger til grunn:

    LSK har varmet opp banen for 200.000 kroner. En kuldeperiode vi knapt har hatt maken til siden Lillehammer-OL har ført til tele i bakken likevel. Hardfrosne baner er ingenting for fotball.

    TV-selskapet som skal sende kampen i Danmark måtte har 48 timers varsel om det ble flytting. Hvilket valg har egentlig klubben hatt når værmeldingen forteller om 20-30 centimeters snø fram til torsdag kveld og kanskje også under kampen? Det kan en håndtere på en kunstgressbane, men ikke på en gressmatte.

    Det er riktig som kritikerne sier at hvis det hadde dreid seg om en kamp i Champions League, ville den ikke blitt flyttet til Tønsberg. Men et stort snøfall ville ført til at den ble utsatt. Når det gjelder denne Royal League-kampen vil en utsettelse være svært vanskelig, i og med at kvartfinalene allerede skal spilles kommende uke.

    Forbedringer
    Royal League har definitivt et forbedringspotensial når det gjelder kampdatoer. Først og fremst var pausen for lang etter serieavslutningen i Norge og Sverige. Norsk Toppfotball må i forhandlingene foran neste sesong arbeide hardt for at kampene starter allerede uken etter. Vi ser vanskene danskene har, fordi deres serie fortsetter lenger, men problemet kan løses om viljen er til stede.

    Kanskje er det beste at en satser på å avvikle fem runder fram til rundt 5. desember. Da er baner med varmekabler i Sverige og Norge mer enn gode nok. Det viste seg både på Åråsen og i Skien før jul.

    De siste årene er vi blitt lurt til å tro at det ikke lenger er ordentlig vinter i Norge. Med avsluttende runde i grunnspillet i begynnelsen av mars og cupspillet fra kvartfinaler deretter, vil været være bedre og publikumsinteressen større.

    Tv-trussel
    Tv-sendingen har vist synkende seertall for turneringen. Det er den største trusselen for at det skandinaviske mesterskapet ikke vil være liv laga etter neste sesong. En fotballkamp uten seere er som kjent ikke attraktiv for en kommersiell kanal.

    Spesielt i Norge har publikumsoppslutningen vært mindre enn i fjor. Men vi ikke sikre på om vi vil karakterisere 125.198 tilskuere totalt som en fiasko. Her er vi som kjent vant til vinterkamper med 200 ringside. Da er ikke et snitt på 4.173 per kamp så dårlig.

    Det første året med Royal League var en publikumssuksess i Norge. Brann spilte for 11.000 på stadion i Bergen fire dager etter de vant cupfinalen. Rosenborg og Vålerenga møttes til revansjoppgjør etter at trønderne vant serien på ett mål bedre målforskjell, mens det kom over 10.000 både på Lerkendal og i Oslo seinere.

    Når Start må spille sine kamper i Skien og Lyn både spiller borte og ikke er noen publikumsmagnet, er det ikke rart at tallene har falt dramatisk.

    En kan bare håpe det vil snu seg igjen neste år. For i LSK er det ingen som er i tvil om hva Royal League har hatt å si for lagets sportslige utvikling.
    RoyVaadal.
  • sparwasser
    Seniormedlem
    Hjelp, skaff meg et liv!
    • Jun 2005
    • 3185

    #2
    Hentet fra det danske fotballmagasinet
    med det klingende navnet "FORZA"
    Banen til Brøndby har fått skikkelig
    juling etter RL-kampene.

    Det ser ut til at framtiden i RL tilhører
    de klubbene som kan legge tak over sine
    baner, når behovet er til stede.
    Eventuelt åpne helt opp for å spille innendørs.



    Brøndbys bane ødelagt
    Michael Laudrup mener, græsset på Brøndby Stadion er
    så ødelagt, at det svækker holdet. Nyt græs kan være
    nødvendigt til sommer.

    Af Morten Kiersgaard Espersen torsdag 16. februar 2006.

    Brøndby spillede i sidste uge to Royal League-kampe på
    hjemmebane og det har ødelagt banen i en sådan grad,
    at træner Michael Laudrup frygter for foråret.

    - Vores bane er nu smadret, og det er synd, at vi skal svække
    os selv. Det kommer til at gå ud over vores eget spil i hvert fald
    i marts måned. Det er en høj pris at betale, siger
    Michael Laudrup til BT.

    Torsdag aften spiller Brøndby udekamp mod Lillestrøm på kunstgræsbanen i Tønsberg.
    Oprindelig skulle kampen været
    spillet på nordmændenes eget stadion Åråsen, men vejret har
    gjort det nødvendigt at flytte kampen. Den mulighed eksisterer
    også i fremtiden i Brøndby.

    - Vi kan da godt flytte vores kampe til kunstgræsbanen i
    Værløse. Men der kan ikke være ret mange tilskuere,
    og det tror jeg bestemt ikke, at TV ville blive glade for,
    fortsætter Laudrup og løfter sløret for, at der internt i
    klubben allerede snakkes om, at det kan blive
    nødvendigt at skifte græsset til sommer.

    Kommentar

    • gj
      Seniormedlem
      Hjelp, skaff meg et liv!
      • Nov 2003
      • 3359

      #3
      Interessant at danske lag også får problemer og begynner å murre.

      Ellers er det jo morsomt at Parken tok taket over stadion til sist søndags kamp på grunn av noen skarve regndråper, sammenlignet med det været vi har her i landet for tiden.

      Kommentar

      • heidar
        Seniormedlem
        Hjelp, skaff meg et liv!
        • Sep 2004
        • 2120

        #4
        Brøndby sitt eneste mål i RL er jo og skade våre spillere...
        En gang Judas, alltid Judas. 0,1 % av fansen hadde nok en gang rett.

        Endelig er mørketida over.

        Kommentar

        • sparwasser
          Seniormedlem
          Hjelp, skaff meg et liv!
          • Jun 2005
          • 3185

          #5
          Og her har vi en svenske som synes alt var
          "så mye bedre før krigen" - i alle fall før Royal
          League oppsto.

          Min påstand: Heller RL, nesten uansett spilleforhold
          og bane, enn treningskamper mot Hønefoss og
          Moss m.fl.


          FREDAGSKRÖNIKA: Royal League förstör min försäsong
          17/02/06 09:49

          Alla älskar helt plötsligt Royal League. Varför? Okej, det är bra med tävlingsmatcher och spelarna slipper tråkiga träningsmatcher, men jag förstår inte vad det har med saken att göra. Tråkiga träningsmatcher är ju något av det roligaste som finns och Royal League stör mina försäsongsanalyser.

          För sisådär ett och ett halvt år sedan var det rätt många som var kritiska till Royal League. Själv sågade jag tävlingen av flera skäl. Nu har det vänt. Helt plötsligt känns det som om alla älskar denna vinterturnering och jag står ensam kvar på barrikaderna. Jag kan utan problem erkänna att jag var fel ute när det gäller Royal League, men jag var alltså långt ifrån ensam. Nu är jag det. För när det hyllas till höger och vänster bland spelare och ledare för att man får spela riktiga tävlingsmatcher så sitter jag med en helt förstörd försäsongsrytm. För en tävlingsmatch måste man ju ta på allvar. Den kan man inte analysera sönder hur som helst. Här är det tänkta startelvor och full satsning som gäller. Här skvallras det högt om hurdan formen egentligen är och det tillhör inte försäsongen alls.

          Försäsong är konstiga startelvor från tränarna. Det är förluster mot uselt motstånd och det är panikslagna eller jublande fans som läser in alldeles för mycket ? och i enstaka fall alldeles för lite ? i de resultat som deras lag presterar. Det spekuleras i provspelare och det är krav på köp av nya spelare.

          Försäsongen är analysens tid då resultaten egentligen inte betyder något, (även om de samtidigt givetvis betyder allt). Allt detta störs av Royal League. Inte bara för att lagen som spelar där ställer upp med sina bästa elvor utan också för att lagen förbereder sig för dessa matcher genom att lägga upp träningen på ett smart sätt. Tråkigt. Jag vill höra tränare skylla förluster eller 0-0-matcher mot sämre motstånd på hård träning och tona ned segrar mot bra motstånd genom att konstatera att träningsmatcher är träningsmatcher och bara träningsmatcher. Det kan man inte göra i Royal League.

          Att spelarna gillar tävlingsmatcherna må vara en sak, men spelarna har missförstått allting. Försäsongen tillhör inte dem, den tillhör oss. Vi som står vid sidan. Vi som suktar efter fotboll igen och vi som vill drömma om att det här är säsongen då det ska lossna för vårat lag.

          Daniel Sjöberg
          FotbollDirekt.com

          Kommentar

          Working...
          😀
          😂
          🥰
          😘
          🤢
          😎
          😞
          😡
          👍
          👎