Stabæk support: Tippeligaen 2006 slik vi ser det! (Om LSK)

Collapse
X
 
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • rEPPA
    *****istrator
    • Nov 2003
    • 3928

    Stabæk support: Tippeligaen 2006 slik vi ser det! (Om LSK)



    Så var turen kommet til årest Royal Leauge finalist, vi sjekker ståa på Åråsen.

    Lillestrøm SK

    Fakta
    Stiftet: 02.04.1917
    Meritter: 5 seriemesterskap: 1959, 1976, 1977, 1986, 1989
    4 cupmesterskap: 1977, 1978, 1981, 1985
    Plassering i 2005: 4
    Website
    Supporterklubb: Kanari-Fansen

    Sesongen 2005
    Etter noen år som middelhavsfarer i serien har LSK tatt både økonomiske og sportslige grep. Debutsesongen til klubbens nye trener, Uwe Rössler, må betegnes som en suksess. 4. plass i serien, og cupfinale er gode resultater for en klubb som har hatt for vane å havne på 7. plass de siste sesongene. Med litt mer stabilitet kunne kanskje kanarifuglene ha flakset helt opp i gullstriden i fjor.

    Treneren
    LSK ledelsen tok en sjanse når de ansatte den umeritterte tyskeren til å trene klubben før fjorårsesongen. Men så langt har Uwe Rössler hatt en svært heldig hånd med det sportslige i LSK. Fullt så heldig har han ikke vært i møte med pressen. Vi er vel tilbøyelig til å karakterisere han som klønete på grensen til sosialt handikapet i sin omgang med media. Men heldigvis for klubben har de smørselger Fjørtoft til å rette opp inntrykket når Rössler gjentatte ganger ramler utpå og trenger verge. Dessverre er det ikke bare mot Media at Rössler både snakker eller agerer uten å tenke gjennom konsekvensene. Den engasjerte treneren har flere ganger med ord og utvetydig kroppsspråk gitt både egne spillere, dommere, linjemenn, kollegaer og publikum det glatte lag.

    Som LSK fans kan man sannsynligvis ikke gjøre annet enn å elske fyren for hans lidenskaplige engasjement. For oss andre fremstår han fort som en klovn med tidvis stor underholdningsverdi.

    Klovn eller ikke, mannen kan sin fotball og hans regime på Åråsen har brakt med seg forandringer. LSK har dog IKKE skiftet spillestil, men fått flere virkemidler til å utføre LSK fotballen med. Der ligger det en viktig nyanseforskjell!

    Rössler har også en ekstrem vinnervilje, tysk nøyaktighet og gode taktiske ferdigheter som han forsøker å overføre til spillerstallen og miljøet ellers på Åråsen. Svakheten hans er mangelen på erfaring. Når Rössler også skjønner hva som skal til for å stabilisere LSK sine gode prestasjoner over tid, blir kanarifuglene en skummel gullkandidat.

    Spillerstall
    INN:Trond Olsen, Eirik Bertheussen, Olivier Occean, Otto Fredriksson,
    Andreas Haddad (låneavtale gjort permanent)
    UT: Sasa Radulovic, Magnus Powell, Mato Grubisic, Claus Reitmaier, Eirik Jansen,
    Harald Hauge; Christoffer Andersson (Hannover 96, fra 1. juli)

    Ingen av spillerne som har forlatt Åråsen denne vinteren vil bli dypt savnet. Nærmest er vel Claus Reitmaier som i en alder av 41 år leverte en kanonsesong i fjor. Men når man er godt over pensjonsalderen for en gjennomsnittlig fotballspiller og vel så det, er det vanskelig å være sikker på at man kan fortsette å prestere på samme høye nivå. Så både for LSK sin del, men ikke minst for Reitmaier selv, tror vi det var lurt at man avsluttet samarbeidet i fjor høst.

    Olivier Occeans overgang fra Odd Grenland til LSK er årets transfer i norsk fotball. Det medførte også at man kunne slippe den høyt gasjerte, men skadeforfulgte svenske spissen Magnus Powell til FC Lyn Oslo. Om LSK kunne mønster en fryktinngytende angrepsrekke fra før av, ble den vel ikke akkurat nevneverdig svekket av at man byttet ut Powell med Occean.

    Men det er ikke bare på spissfronten LSK har vært fremgangsrike den siste tiden. De har de siste sesongene fulgt en tydelig plan i sitt rekruteringsarbeid. Trener
    Uwe Rössler har beskrevet det slik:

    "- Planen vår er å hente nye, sultne spillere innenfor våre økonomiske rammer. Og så skal vi bygge et lag som vinner kamper på fantastisk lagånd."

    Det har resultert i at unge og lovende spillere som Bjørn Helge Riise, Magnus Myklebust, Erik Bertheussen og Trond Olsen har gjort Åråsen til sin hjemmebane. I tillegg har man "local lad" Pål Steffen Andresen ruvende i midtforsvaret. Disse unguttene vil skape kjernen i fremtidens LSK lag. Når vi også tar med at stallen teller flere unge og gode utlendinger i Mifsud, Koren, Mouehli, Haddad og Occean, ser fremtiden svært lys ut for LSK.

    Men det er noen skjær i sjøen. I fjor var det mye internt bråk i junior avdelingen- noe som medførte at mange lovende spillere forsvant samt at enklte tillitsvalgte (slik vi har oppfattet det), trakk seg i protest mot hovedtrenerens disposisjoner. Slikt må de rydde opp i dersom de skal ha muligheten til å rekruttere spillere fra egne rekker. Det er heller ikke noen godt bevart noen hemmelighet at LSK har hatt et anstrengt forhold til regnskapstallene sine de siste par sesongene. Noe som i seg selv burde være argument nok for å satse på egenutvikling. Det betyr også at klubben ikke har råd til å takke nei til eventuelle tilbud som måtte dukke opp. Faktisk har de gått så langt at de aktivt har forsøkt å pushe noen spillere i markedet for å frigjøre kapital til å dekke investeringen i Olivier Occean hvis overgangsum nok ble litt i stiveste laget. Tre meget sentrale spillere sitter på kontrakter som går ut ved slutten av sesongen. Christoffer Andersson er allerede solgt til Hannover 96 og forlater klubben i sommer. Michael Mifsud har tydelig signalisert at han ikke akter å forlenge kontrakten med klubben og det kan vise seg vanskelig å holde på Robert Koren skulle det dukke opp noen interesserte klubber når overgangsvinduet åpner igjen etter VM.

    Man kan sikkert klare å finne interessante erstattere for alle tre, men det vil alltid være en viss usikkerhet forbundet med endringer på sentrale posisjoner midt i sesongen. Her har med andre ord LSK ledelsen en liten nøtt å knekke, men vi tviler på at de mister nattesøvnen av den grunn.


    Treningskamper
    Carl Zeiss Jena - Lillestrøm 1-0, Lillestrøm - Moss 1-1, Lillestrøm - Hønefoss 6-1, Lillestrøm - Vålerenga 4-3, Lillestrøm - Ciudad Murcia 2-2,
    FC København - Lillestrøm 1-1, Lillestrøm - Brøndby 2-2 , IFK Göteborg - Lillestrøm 0-0, Lillestrøm - Sandefjord 2-1, Lillestrøm - IFK Göteborg 2-0, Djurgården - Lillestrøm 1-3, LSK - Djurgården 1 - 0.

    Det har vært en god vinterseong for LSK. I tillegg til suksess i RL har laget beseiret erkerival VIF, knust Hønefoss og et tilnærmet rent b lag hadde god kontroll på nyopprykkede Sandefjord. Tapet mot middelmådige Carl Zeiss Jena kom på slutten av en intens periode hvor klubben i dagene før kampen deltok i flere innendørsturneringer.

    Lillestrøm har vært alene om å forsvare norsk fotballs ære i Royal Leauge. Mens de andre norske lagene har blitt slått ut i tur og orden. Har gultrøyene fra romeriket sendt de svenske storlagene IFK Gøteborg og Djurgården på hue og ræva ut av turneringen, og det med tidvis småfikst og publikumsvennlig spill. Litt uvanlige takter fra den kanten, men LSK har som sagt fått flere virkemidler etter at Uwe Rössler og Gunnar Halle tok over.

    Nå har LSK fansen to ting å se fram i mot denne våren; Tippeligastart og Royal Leauge finale.

    Konklusjon
    LSK's imponerende prestasjoner i Royal Leauge vil putte dem på toppen av svært mange tabelltips denne våren. Det er vel i bunn og grunn ganske rimelig. Laget har langt på vei vunnet overgangsmarkedet, de har vunnet vintersesongen og om snaue to uker kan de vinne Royal Leauge. I det hele tatt så er det svært mye som taler for at denne sesongen skal bli et kanarigult jubelår. Derfor ville det kanskje vært logisk å tippe LSK på topp for oss også.

    Men så er det denne mavefølelsen da, den ubestemmelige mistanken om at logikken kan være ørlittegranne ute av kurs. Kanskje det er fordi ting tilsynelatende har gått litt for glatt i for LSK i vinter? Kanskje er det mistanken om at klubbens økonomiske helsetilstand ikke er så god som den burde ha vært? Kanskje er det fordi det er sannsynlig at klubben mister noen nøkkelspillere i løpet av sesongen? Kanskje det er mistanken om at LSK vil takle det å være favoritter i serien like dårlig som de taklet å være favoritter før fjorårets Cupfinale?

    Uansett hva det nå enn er som setter igang denne usikkerheten, så medfører det at vi jekker LSK ned et par hakk og tipper at det blir bronse på Åråsen i år!

    Lillestrøm kommentar
    Vi fikk tak i Jan Åge Fjørtoft i Sverige, mens han ladet opp til RL kamp mot Djurgården.

    Som sedvanlig startet vi med å spørre hva han tror om vårt tips.

    - I fjor ble vi nummer 4. Målet i år er å ta medalje. Jeg tror det er 4-5 lag som kan kjempe om de tre første plassene. Å tippe oss på 3. plass virker derfor fornuftig.

    Hva tror du om Stabæk, hvor havner vi?
    - Nå er ikke overgangsvinduet lukket enn, så det kan fortsatt skje endringer for en del lag. Stabæk har i utgangspunktet en solid, men kanskje litt liten stall. Klarer de å holde stammen i laget skadefri så tror jeg Stabæk kan få en bra sesong.

    Vi fikk ikke ut av JÅF hva han legger i "bra sesong", men utfra hva han svarte tidligere så må jo det bety medaljer....


    TABELLEN

    1. Viking
    2.
    3. Lillestrøm
    4. Vålerenga
    ----------------------------------
    5.
    6. Tromsø
    7. Fredrikstad
    8. Start
    9.
    10. Odd Grenland
    11.
    ----------------------------------
    12.
    _________________________
    13. Brann
    14. Ham-Kam
    www.kfl.no/debatt
  • Sem
    Seniormedlem
    Hjelp, skaff meg et liv!
    • Mar 2005
    • 1626

    #2
    Re: Stabæk support: Tippeligaen 2006 slik vi ser det! (Om LS

    Opprinnelig skrevet av rEPPA
    TABELLEN

    1. Viking
    2.
    3. Lillestrøm
    4. Vålerenga
    ----------------------------------
    5.
    6. Tromsø
    7. Fredrikstad
    8. Start
    9.
    10. Odd Grenland
    11.
    ----------------------------------
    12.
    _________________________
    13. Brann
    14. Ham-Kam
    Friskt tabelltips! Viking på topp og Brann understreken...

    Kommentar

    • Rubinho
      Seniormedlem
      Hjelp, skaff meg et liv!
      • Nov 2005
      • 1501

      #3
      LSK har dog IKKE skiftet spillestil, men fått flere virkemidler til å utføre LSK fotballen med. Der ligger det en viktig nyanseforskjell!

      Irriterer meg at andre idioter ikke klarer å se hvor mye mer ball lsk spiller nå..meeen de kommer til å få merke det!

      Kommentar

      • Gale Isbre
        Seniormedlem
        Myklebust Light
        • Dec 2005
        • 1164

        #4
        Opprinnelig skrevet av Rubinho
        LSK har dog IKKE skiftet spillestil, men fått flere virkemidler til å utføre LSK fotballen med. Der ligger det en viktig nyanseforskjell!

        Irriterer meg at andre idioter ikke klarer å se hvor mye mer ball lsk spiller nå..meeen de kommer til å få merke det!
        Du verden...betyr det at du innrømmer å være idiot? :wink:

        Kommentar

        • Rubinho
          Seniormedlem
          Hjelp, skaff meg et liv!
          • Nov 2005
          • 1501

          #5
          Opprinnelig skrevet av Gale Isbre
          Opprinnelig skrevet av Rubinho
          LSK har dog IKKE skiftet spillestil, men fått flere virkemidler til å utføre LSK fotballen med. Der ligger det en viktig nyanseforskjell!

          Irriterer meg at andre idioter ikke klarer å se hvor mye mer ball lsk spiller nå..meeen de kommer til å få merke det!
          Du verden...betyr det at du innrømmer å være idiot? :wink:
          hehe..er ydmyk jeg 8) men skulle self stått : noen ikke andre :lol:

          Kommentar

          Working...
          😀
          😂
          🥰
          😘
          🤢
          😎
          😞
          😡
          👍
          👎