juni 2006

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • sparwasser
    Seniormedlem
    Hjelp, skaff meg et liv!
    • Jun 2005
    • 3185

    #21
    Fra RB:
    Bommet med ferieønsket

    ÅRÅSEN:
    LSK ba tidlig Norges Fotballforbund om å få flyttet 2. rundekampen fram fra torsdag til onsdag. Grunnen var ønsket om en ekstra feriedag.


    Av: Morten Svesengen



    – Men det var før vi visste at vi skulle få Lørenskog. Vi trodde vi ville få et 3. divisjonslag, sier LSK-trener Uwe Rösler.
    Treneren har allerede advart spillere mot å ta for lett på oppgaven som venter på Rolvsrud.

    – Spillerne har fått beskjed om vi vil få problemer med å gå videre dersom de ikke tar Lørenskog på alvor. De har et godt lag, og vil skape trøbbel for oss om spillerne ikke er konsentrert, sier Rösler.

    Han så Lørenskogs kamp mot FK Tønsberg lørdag, og han mener å kjenne godt til lagets styrker og svakheter. Men dem holder han for seg selv.
    Det gjør han også med sin egen lagoppstilling.

    – Vi har noen spillere som er tvilsomme, og derfor er det usikkert hvilket lag vi vil stille med, sier LSK-treneren.
    Men det blir ikke noen gjentakelse av det som skjedde mot Høland i 1. runde, da alle de faste spillerne fikk hvile.

    – Det blir maksimalt tre-fire forandringer på laget som møtte Tromsø. Kasey (Wehrman) spiller definitivt ikke, siden det bare er to dager mellom kampene. "Kiko" (Khaled Mouelhi) vil helt sikkert starte. I tillegg er det usikkert om Heinz Müller vil spille, sier Rösler.

    Kommentar

    • rEPPA
      *****istrator
      • Nov 2003
      • 3928

      #22
      Carew så gamleklubben tape

      ROLVSRUD STADION (VG Nett) John Carew var tilbake på gamle tomter da han så Lillestrøm gå enkelt videre i cupen.
      Av ERIK SØNSTELIE og FREDRIK SOLSTAD (foto)


      LØS TONE: John Carew var i godt humør da han så sitt gamle lag tape for Jan Åge Fjørtofts (i midten) LSK. Foto: Fredrik Solstad
      VG Nett følger:
      Lillestrøm
      NM fotball 2006
      Eliteserielaget sto med to strake tap mot henholdsvis Tromsø og Sandefjord, men slo hardt tilbake mot 2. divisjonslaget Lørenskog i andre runde i cupen i kveld. Hjemmelaget åpnet bra, men LSK var effektive og scoret på sin første sjanse ved kaptein Frode Kippe. Da var det spilt 18 minutter.
      Olivier Occean punkterte kampen med scoringer i det 43. og 45. minutt. Da forlot også John Carew Rolsvsrud stadion. Lyon-spilleren var tilbake på sin gamle hjemmebane for å se moderklubben.
      Syv minutter etter hvilen satten Robert Koren spikeren i kista med Syv minutter etter pause økte Robert Koren til 4-0, og kampen var avgjort.
      Mot slutten av kampen så det ut til at Lillestrøm var fornøyd, og konsentrasjonen sank flere hakk. Andreas Moen og Kim Holmen reduserte for hjemmelaget, men seieren var aldri truet for LSK.
      Lillestrøm stilte med et tilnærmet b-lag i forrige runde av cupen. I kveld gikk trener Uwe Rösler for et langt mer erfarent mannskap og gjorde bare gjort fire forandringer på laget som tapte for Tromsø mandag.
      I en annen cupkamp vant Aalesund hele 8-1 over Ranheim. Resten av cupkampene spilles i morgen.
      LSKs lag: Müller - Winsnes, Rambekk, Kippe, Stefanutto - Riise, Mouelhi, Sundgot, Koren - Occean, Myklebust.

      (VG NETT 07.06.06 kl. 19:00)
      www.kfl.no/debatt

      Kommentar

      • Svimling
        Medlem
        Hoffnarr
        • Nov 2005
        • 40

        #23
        Statusrapporten - Fra Tippeligaen

        Fotballmagasinet oppsummerer så langt.

        [FONT=Verdana]2. Lillestrøm
        Vi tippet: 2

        Lillestrøm har hatt en bra vår, men det spørs om ikke romerikingene er det laget som har best av at det nå er ferie. For formpila har pekt nedover, trolig på grunn av en lang sesong, med blant annet Royal League og vi tror trener Uwe Rösler har klare formeninger om hvordan lagets ”ferie” blir. Vi tror kanarifuglene våkner opp igjen og gir Brann kamp til døra med kampe på seriemesterskapet.[/FONT]
        [FONT=Verdana][/FONT]
        [FONT=Verdana]http://www.fotballmagasinet.no/?mode..._-_Tippeligaen[/FONT]
        [FONT=Verdana][/FONT]
        [FONT=Verdana][/FONT]

        Kommentar

        • sparwasser
          Seniormedlem
          Hjelp, skaff meg et liv!
          • Jun 2005
          • 3185

          #24
          Fra RB:


          Bombefrykt var berettiget

          LØRENSKOG (Lørenskog – Lillestrøm 2-4). Mange LSK'ere led av bombefrykt før cupkampen i går. Men til tross for stor terrorfare fra 2. divisjonsklubben Lørenskog, smalt det aldri på Rolvsrud.


          HEKTISK: Heinz Müller strever med å få tak i ballen foran Lørenskog-spillerne Øyvind Risjord og Jan Otto Mostue (liggende). Til venstre LSKs Khaled Mouelhi. ALLE FOTO: TOM GUSTAVSEN

          Av: Espen Solbakken


          For det var først på 0-4 at gode Lørenskog fikk uttelling på sine sjanser, først ved Andreas Moen og deretter Kim Holmen. Og det siste kvarteret skrek Uwe Rösler seg hes på sidelinja for i det hele tatt å dra i land billetten til 3. runde.
          – Jeg kjenner Lørenskog godt, både treneren Thomas Berntsen og laget deres. Jeg vet de er et godt lag, og før kampen følte jeg på meg at vi kunne få problemer her. Om de hadde fått ett mål til på stillingen 2-4 mot slutten, ville det betydd trøbbel for oss, oppsummerte Uwe Rösler.
          – Vi ble for komfortable da vi ledet med fire mål, spillerne sluttet å jobbe og skrudde av alt. Egentlig reflekterte denne kampen hele sesongen for oss. Uten innsats og konsentrasjon, får vi trøbbel mot alle, mente tyskeren.

          Effektive

          Lørenskog hang godt med den første halvtimen. Spillemessig var det jevnt, men det var LSK som scoret først ved Frode Kippe. Et mål alle i Lørenskog kalte billig, uten at de gjorde noe med prisen selv.
          – Det var mitt mål, sa Arild Sundgot, som headet i Kippe.
          Så ble det "mann mot gutt" to ganger rett før pause, da Olivier Occean knuste 17 år gamle Thomas Bergersen i to dueller. Og med 0-3 ved hvilen var det avgjort hvem som skulle avansere.

          – Vi våknet litt for seint, men egentlig føler jeg at vi spilte bra hele kampen. De er sterke i boksen og scorer tre mål før pause, men mot slutten av matchen rundspilte vi dem i perioder. Det er aldri noe gøy å tape, men følelsen nå er ikke så verst likevel, sa Andreas Moen, mannen som reduserte til 1-4.
          Spissmakker Kim Holmen gjorde det ørlite grann spennende ved å heade inn 2-4 – da var det igjen et kvarter å spille.
          – I pausen satt vi med en følelse at vi var blitt straffet ekstremt hardt på dødballer. Men samtidig så du også godt forskjellen. Der Olivier Occean kliner ballen i hjørnet, skyter Jan Otto Mostue nesten over sidelinja for oss. Mot slutten utnyttet vi at de slapp seg ned, og det kunne faktisk blitt enda mer moro for oss med litt flyt, sa Holmen.

          Fornøyd trener

          At LSK på ingen måte følte seg trygg på slutten, ble illustrerert godt da eliteserielaget valgte å ligge igjen med fem mann i forsvar da de fikk en corner.

          Trener Thomas Berntsen syntes det var artig at laget hans kunne få vist fram underholdende fotball foran 1.300 tilskuere på Rolvsrud.
          – LSK er tunge på innlegg i boksen og på dødballer, og det var fin læring for oss. Samtidig fikk vi bekreftet at vi er et veldig bra lag. Forskjellen mellom oss og LSK ligger i utnyttelsen av sjansene, mente Berntsen, som fikk rett i at laget kom til å skape sjanser mot overmakten.
          – Med kjempegli på slutten, muligens et straffespark og ingen overivrig linjemann på en gjennomløpning, kunne dette blitt ordentlig spennende, sa Berntsen.

          Lørenskog går nå tilbake til serien med ytterligere selvtillit, og der slipper spiss Andreas Moen å møte landslagsspillere.
          – Frode Kippe og Anders Rambekk er rett og slett gode duellspillere. Pluss at det var masse tjuvtriks utpå der, med holding, albuer og klyping – slik er jeg ikke vant til. Men sånn er voksenfotball, og det var moro å spille med så mye trøkk både på og utenfor banen, mente Lørenskogs første målscorer.
          Last edited by sparwasser; 08.06.2006, 07:29.

          Kommentar

          • sparwasser
            Seniormedlem
            Hjelp, skaff meg et liv!
            • Jun 2005
            • 3185

            #25
            Fra RB:


            Occean roste naboene

            LØRENSKOG:
            Olivier Occean markerte forskjellen på Tippeligaen og 2. divisjon da han i løpet av to minutter mot slutten av 1. omgang hamret inn målene som avgjorde cupkampen på Rolvsrud.


            EKTE TOPPSCORER: Olivier Occean var brutal mot Lørenskog i minuttene før pause.

            Av: Espen Solbakken

            Etterpå var han full av lovord om onsdagens motstander.
            – All kreditt til Lørenskog. Jeg vet ikke hva som skjedde med oss på stillingen 4-0, men Lørenskog bare fortsatte å spille. De ville virkelig ha det målet, og de fikk to. Det skal de ha ros for, sa Occean, som også forventet hard motstand på forhånd.

            Ursterk

            Samtidig innrømmet han at LSK-foten ble fjernet fra gasspedalen da ledelsen ble såpass klar som fire mål.
            – Det var viktig å drepe kampen med de målene rett før pause, sa canadieren.
            Etter Frode Kippes hånd-styring av Arild Sundgots heading snirklet seg inn ved stolpen, eksploderte Occean før pause:
            0-2 etter en herlig volley fra straffemerket etter Korens corner.
            0-3 etter duell med to Lørenskog-spillere og avslutning i hjørnet.
            Det siste ordentlige LSK-bidraget for kvelden kom fra Robert Korens følsomme høyrefot da han curlet inn et skudd fra 25 meter.

            – Godt med ferie

            Etter to strake tap, og en småskranglete avslutning på gårsdagens cupmatch, ser Occean & Co nå fram til en velfortjent ferie. Laget er som første eliteserielag videre til 3. runde, og de er den eneste klubben i eliteserien med heng på vårens lag, Brann.
            – Personlig ble jeg sliten utover i kampen, så jeg tror det skal bli godt for alle i Lillestrøm med ferie nå. 10 dager uten hverandre tror jeg skal gjøre oss godt, sa Occean.

            Kommentar

            • Håkon Henriksen
              Administrator
              • Nov 2003
              • 6411

              #26
              www.lsk.no

              Dopingrykter
              De siste ukene har det versert ulike rykter om at en LSK- spiller skulle ha mottatt en forsendelse med prestasjonsfremende midler.

              Vi kan bekrefte at dette gjaldt en av våre spillere, og spiller ble i går avhørt av Romerike Politikammer.

              Spilleren har hele tiden stilt seg uforstående til forsendelsen, noe han gjentok til politiet.

              Avsender var ukjent og ingen midler var bestilt.

              Romerike Politikammer, ved politiadvokat Tom Danielson, henla saken som intet straffbart forhold, umiddelbart etter avhøret.

              Henleggelsen er mottatt skriftlig.
              Håkon Henriksen
              -
              Nestleder/Kasserer Kanari-Fansen Lillestrøm
              -
              ALT FOR FUGLA

              Kommentar

              • Håkon Henriksen
                Administrator
                • Nov 2003
                • 6411

                #27
                www.rb.no

                LSK-spiller etterforsket for dopsmugling

                En profilert LSK-spiller har vært under etterforskning etter at tollvesenet beslagla en pakke med ulovlige dopingpreparater. Nå er saken henlagt. Det er LSK-manager Jan Åge Fjørtoft (bildet) glad for.




                Av: Anders Sooth Knutsen | Espen Solbakken

                Pakken ble sendt fra Tyskland, opplyser politioverbetjent Bjørn Teigen i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.
                Saken mot LSK-spilleren ble i går henlagt som "intet straffbart forhold".
                - Jeg hørte ryktene først for to uker siden. Jeg kontaktet spilleren umiddelbart og han stilte seg uforstående. Spilleren var i avhør i går der han ble bistått av daglig leder Frank Grønlund. Bare timer senere kom henleggelsen, sier LSK-manager Jan Åge Fjørtoft.
                Advokat Gunhild Lærum, som også er nestleder i Lillestrøm Sportsklubb, sier følgende:
                - Dette er nå en ikke-sak. Henleggelseskoden er den sterkeste av alle. Det betyr at vår spiller er fullstendig renvasket, sier hun.
                Håkon Henriksen
                -
                Nestleder/Kasserer Kanari-Fansen Lillestrøm
                -
                ALT FOR FUGLA

                Kommentar

                • Kjell.T.Ring
                  Poll St. Ring
                  --==FORUMRUNKER==--
                  • Dec 2005
                  • 11796

                  #28
                  Dopingsak mot LSK-spiller henlegges

                  (VG Nett) Politiet kommer til å henlegge saken etter at Lillestrøm-spilleren Michael Mifsud (25) mottok dopingpreparater i posten.
                  Av JARLE BRENNA


                  SAKEN HENLAGT: Politiet har henlagt dopingsaken mot Lillestrøm-spilleren Michael Mifsud (25) på grunn av svake beviser. Foto: Espen Braata


                  Bjørn Teigen, som leder etterforskningsavdelingen ved Romerike politidistrikt, bekrefter til VG Nett at saken er i ferd med å bli henlagt.

                  - Det er ikke gode nok bevis til å føre en straffesak mot vedkommende, bekrefter Teigen.

                  Avhørt i går

                  Lillestrøm har mottatt en skriftlig bekreftelse fra politiet om at saken er henlagt som intet straffbart forhold.

                  Det skjedde etter at Mifsud ble avhørt av politiet onsdag. Ifølge en pressemelding fra Lillestrøm har spilleren hele tiden stilt seg uforstående til forsendelsen, og dette ble gjentatt i politiavhøret.

                  Avsenderen av forsendelsen er ukjent.

                  I utgangspunktet kan hvem som helst ha bestilt preparatene i Mifsuds navn som ledd i en dårlig spøk eller lignende forhold. Det er ikke uvanlig at postforsendelser med dopingmidler av denne typen blir henlagt, siden politiet må kunne bevise hvem som faktisk har foretatt bestillingen.

                  Stoppet i posten

                  Forsendelsen ble stoppet i tollen i Oslo i midten av mai. Pakken innholdt et kjent dopingpreparat, og var adressert til den profilerte angrepsspilleren på eliteserietoer Lillestrøm. Tollvesenet anmeldte da saken til Romerike politidistrikt hvor spilleren er bosatt.

                  Det gjøres omkring 500 beslag av denne typen hvert år. Mange av beslagene av dopingpreparat er gjort er bestilt gjennom internett

                  (VG NETT 08.06.06 kl. 11:49)
                  Advarsel: Ironi, sarkasme, og litt kosedysleksi kan forekomme i mine innlegg.

                  Kommentar

                  • Kjell.T.Ring
                    Poll St. Ring
                    --==FORUMRUNKER==--
                    • Dec 2005
                    • 11796

                    #29
                    Risikerer fremdeles utestengelse


                    Saken er ikke nødvendigvis over for fotballspilleren som skal ha blitt tatt med ulovlige dopingmidler, opplyser Andreas Høistad i Antidoping Norge. ( Foto: Bjørn Sigurdson/Antidoping Norge )
                    Relaterte artikler



                    Selv om straffesaken er henlagt, risikerer fotballspilleren fremdeles fire års utestengelse.


                    Av: Anders Nordstoga
                    Publisert: 08.06.2006 kl. 12:10
                    Endret: 08.06.2006 kl. 12:11
                    Straffesaken mot den norske fotballspilleren som skal ha blitt tatt i tollen med trenabol, henlegges.
                    Nå står påtalenemden i Antidoping Norge for tur.
                    - Henleggelsen betyr ikke nødvendigvis at påtalenemden også henlegger saken, sier presseanvarlig i Antidoping Norge, Andreas Høistad.
                    - Innførsel av ulovlige dopingmidler skal i utgangspunktet straffes med minimum fire års utestengelse, opplyser han.
                    Høistad er ikke overrasket over at det dukker opp en så alvorlig dopingsak i fotball-Norge.
                    - Jeg har sluttet å bli overrasket over slike saker. Dersom det er slik at en spiller i eliteserien er involert i innføring av ulovlige dopingmidler, ser vi svært alvorlig på det.
                    Mange nok testes
                    I 2005 ble det foretatt totalt 2928 dopingprøver i norsk idrett.
                    271 var av fotballspillere. Til sammenligning ble det tatt 367 prøver blant skiløpere.
                    Men Høistad vil ikke være med på at det er lettere for fotballspillere å slippe unna med doping.
                    - Vi fordeler et gitt antall prøver mellom idrettene. Fordelingen skjer etter vurdering av mange faktorer, og justeres hvert år. Den gjenspeiler blant annet hvem som kan ha mest nytte av doping. I fjor hang det også sammen med oppkjøringen mot vinter-OL.
                    - Vi mener vi har god kontroll på norsk idrett, understreker Høistad.
                    Advarsel: Ironi, sarkasme, og litt kosedysleksi kan forekomme i mine innlegg.

                    Kommentar

                    • sparwasser
                      Seniormedlem
                      Hjelp, skaff meg et liv!
                      • Jun 2005
                      • 3185

                      #30
                      Fra FXT/Nettavisen:



                      Henlagt - kan bli utestengt



                      Lillestrøm slår ring om Michael Mifsud.
                      (FOTO: HEIKO JUNGE/SCANPIX)


                      Lillestrøms Michael Mifsud blir ikke straffeforfulgt etter at et brev med dopingpreparater ble stoppet i tollen. Men han kan bli utestengt.

                      Av Morten Ø. Karlsen , Dag Langerød , Jørgen Berge , Mikael Harstad Groven og Anders Skjerdingstad


                      Torsdag avslørte Adresseavisen at en profilert tippeligaspiller fra en av klubbene på Østlandet etterforskes for forsøk på smugling av ulovlige prestasjonsfremmede midler.

                      Nå bekrefter Lillestrøm-manager Jan Åge Fjørtoft at det er snakk om en Lillestrøm-spiller. Han vil ikke kommentere hvilken spiller det gjelder, men TV 2 Nettavisen vet at det dreier seg om malteseren Michael Mifsud.
                      Ifølge Fjørtoft får saken ingen videre konsekvenser for spilleren.
                      - Saken er henlagt. Nå er vi opptatt av å beskytte spilleren, sier Fjørtoft til TV 2.

                      - Fillesak
                      Ifølge politiet er ikke saken formelt sett henlagt. Men den kommer til å bli det:
                      - Saken blir vel henlagt. Hvem som helst kan få en pakke fra Tyskland, så å bevise straffbar hensikt ved å være mottaker av et brev, det er vanskelig, sier politibetjent Bjørn Teigen ved Romerike politidistrikt til TV 2 Nettavisen.
                      - Saken er ferdig etterforsket og er sendt til jurist for avgjørelse. Dette er en fillesak for oss, sier Teigen.
                      Han bekrefter at brevet var adressert til en Lillestrøm-spiller, og forteller at vedkommende ble avhørt av politiet onsdag, etter selv å ha møtt fram på politihuset.
                      - Jeg kan ikke gå inn på hva han har sagt, men han nekter straffskyld, sier Teigen.
                      - Hva risikerer spilleren?
                      - Han risikerer ingenting.

                      Små mengder
                      - Hadde det ikke vært for at media hadde stupt på den så hadde den vel havnet langt ned i bunken. Men det er klart at han og laget hans er interessert i å bli ferdig med saken så raskt som mulig, sier politioverbetjenten.

                      Ifølge politiet så dreier det seg om dopingpreparater i små mengder.
                      - Dette er ikke ulovlig å bruke, men det er ulovlig å innføre. Slike dopingsaker har vi ofte, og det er fryktelig vanskelige å bevise. Siden det ikke er snakk om narkotika heller, så gjør vi ikke så mye med det, sier Teigen til TV 2 Nettavisen.
                      Politiet har ikke tatt prøver av brevet som var adressert til fotballspilleren, siden mange allerede har tatt på brevet.

                      Kan bli idrettssak
                      En henleggelse fra politiets side er imidlertid ikke ensbetydende med at saken legges død i idrettens egne organer.
                      - Det er påtalenemnda i Antidoping Norge som på selvstendig grunnlag tar stilling til om det foreligger et grunnlag for å anmelde saken til domsutvalget i Norges idrettsforbund, sier spesialrådgiver Andreas Høistad i Antidoping Norge til TV 2 Nettavisen.
                      Strafferammen for ulovlig innføring av doping til Norge er minimum fire års utestengelse.

                      08.06.06 12:01, ny 08.06.06 13:56

                      Kommentar

                      • sparwasser
                        Seniormedlem
                        Hjelp, skaff meg et liv!
                        • Jun 2005
                        • 3185

                        #31
                        Fra VG-nett:
                        Jan Åge Fjørtoft ber stjernene i klubben skjerpe seg om de fortsatt skal ha en fremtid i klubben.


                        Refser LSK-spillere for slurv

                        Jan Åge Fjørtoft ber stjernene i klubben skjerpe seg om de fortsatt skal ha en fremtid i klubben.

                        Av ERIK SØNSTELIE



                        [LEFT]SCORET TO: Tomålsscorer Olivier Occean i duell med Lørenskog-keeer Grim Sjølstedt. Foto: Erik Sønstelie
                        [/IMG]

                        Lillestrøm-manageren refser spillerne for slurv, og truer med at karrieren på Åråsen er over om slurvet fortsetter.

                        Den markante klubblederen for "fugla" er ikke helt fornøyd med hvordan laget har prestert de siste kampene.

                        - I Lillestrøm er vi så profesjonelle at vi ikke kan akseptere at vi slurver slik som vi har gjort i to kamper nå. Spillere som fortsetter med det over tid, har ingen fremtid i klubben, sier den tidligere landslagsspissen.

                        Lørenskog overtok

                        Etter Royal League-suksess og førsteplass på tabellen i eliteserien har det gått tyngre for den tradisjonsrike Romerike-klubben i det siste.

                        Før cupkampen i NM mot Lørenskog i går, hadde laget tapt to kamper på rad mot Sandefjord og Tromsø. Laget hadde også tullet bort to poeng mot Stabæk på Nadderud.

                        Mot 2. divisjonslaget fra nabokommunen igår banket Frode Kippe, Olivier Occean og Robert Koren inn fire mål. Alt så bra ut. Rösler delte ut godord fra sidelinjen.

                        Men så tok spillerne kvelden og lot Lørenskog få overta og redusere. Først en gang, deretter en gang til.

                        - Sovnet

                        Verken trener Uwe Rösler eller manager Jan Åge Fjørtoft likte det de så.

                        - Vi sovnet. Vi sluttet å spille. Det har vi gjort i flere kamper. Vi vet hva det fører til. Likevel fikk vi problemer med et 2. divisjonslag. Jeg var redd da de reduserte, sa Rösler etterpå.

                        - Vi vinner. Vi går videre. Det er greit. Men det er klart vi ikke er fornøyd med det vi har sett i de siste to kampene. Det er ikke Lillestrøm verdig, sa Fjørtoft.

                        - Vi har nådd et visst nivå, der det som var godt i går ikke er godt nok i dag. Det må spillerne forstå også. I løpet av høsten kommer vi til å måtte ha et veldig søkelys på hvem som blir med oss videre og hvem som ikke gjør det. Vi må ha spillere som vil og kan være med å utvikle Lillestrøm videre til et topplag, sier LSK-manageren.

                        Vurderer spillerkjøp

                        Han påpeker at han og klubben følger med på spillermarkedet fremover.

                        - Er det spillere som vil være med å utvikle LSK og som kan styrke laget, slår vi selvsagt til.

                        Fjørtoft sier at han selvsagt ikke skal male bildet mer dramatisk enn det er. Laget ligger tross alt på annenplass og har 21 poeng på 9 kamper i eliteserien. Det er en stund siden klubben med 32 strake år i toppserien har hatt en bedre start på sesongen.

                        - Og selvsagt er det spillere som stått frem. Som har fulgt med. Som har utviklet seg. Anders Rambekk er et slikt eksempel. En heller ukjent U21-spiller som nå er blitt landslagsspiller, sier Fjørtoft.

                        Ferie

                        Han avviser at det er noen misstemning i spillergruppen som følge av at LSK-maskinen har gått litt tråere enn i de første serierundene.

                        Etter kampen igår tok han og klubben spillerne med ut en tur for å slappe av. Deretter fikk spillerne invilget ti dagers fri. Håpet er at når sesongen starter opp igjen, er rusket i LSK-maskineriet vekk

                        Kommentar

                        • ChriZza
                          Seniormedlem
                          Hjelp, skaff meg et liv!
                          • Sep 2005
                          • 4265

                          #32
                          Michael Mifsud forundret over dopingsaken

                          (VG Nett) Michael Mifsud skal ha blitt svært forundret over at det ble sendt dopingmidler fra Tyskland til hans adresse i Norge.


                          - Hvordan kan dette skje meg?

                          (VG Nett) Michael Mifsud skal ha blitt svært forundret over at det ble sendt dopingmidler fra Tyskland til hans adresse i Norge.
                          JØRGEN MEBERG GILBRANT

                          - FORUNDRET: Michael Mifsud stilte seg uforstående til forsendelsen av dopingpreparater fra Tyskland, sier Frank Grønlund. Her ser vi malteseren når han jubler for 1-0-scoringen mot Vålerenga tidligere i år. Foto: BJØRN S. DELEBEKK/VG
                          VG Nett følger:
                          Lillestrøm
                          Doping






                          Det forteller LSK-leder Frank Grønlund til VG Nett, uten at han ønsker å bekrefte at Mifsud er identisk med den aktuelle spilleren, slik VG Nett meldte tidligere i dag.

                          Grønlund, som er daglig leder i Lillestrøm, sier til VG Nett at han var med spilleren i politiavhøret som førte til henleggelsen av dopingsaken.

                          Han forteller om hvordan Mifsud opplevde situasjonen der han var dopingmistenkt, en sak som først ble omtalt i Adresseavisa.
                          Mifsud var i går i politiavhør i dopingsaken mot ham. Avhøret endte med henleggelse, etter at politiet ikke kunne bevise hvem som sendte dopingpreparater til Mifsuds adresse.

                          Grønlund forteller at spilleren var svært forundret.

                          - Forundret

                          - Han var veldig forundret over at noe sånt kunne skje. Han spurte «hvordan kan dette skje meg?», sier Grønlund til VG Nett, samtidig som han understreker at han ikke navngir LSK-spilleren.

                          - Spilleren understreket at han ikke kjente noe til saken og heller ikke til noen avsender i Tyskland.

                          Forsendelsen til Mifsuds adresse ble stoppet i tollen i midten av mai og tollvesenet anmeldte da forholdet til Romerike politidistrikt. Frank Grønlund tok selv kontakt med politikammeret onsdag morgen for å få en rask avklaring på saken.

                          En dopingtest

                          - Det var viktig for både klubb og spiller å få en rask avklaring. Jeg setter pris på at politiet var villige til å få en rask behandlig av saken, sier Grønlund.

                          Avhøret ble holdt på formiddagen, og klokken 15.10 i går var saken formelt henlagt.

                          Grønlund bekrefter overfor VG Nett at Lillestrøm har vært dopingtestet kun én gang denne våren. Det skjedde i forbindelse med kampen mot Stabæk 21. mai.

                          - Av hensyn til personvernet kan vi ikke opplyse om hvilke spillere som ble teset, opplyser antidoping Norge til VG Nett

                          (VG NETT 08.06.06 kl. 17:01)

                          Kommentar

                          • sparwasser
                            Seniormedlem
                            Hjelp, skaff meg et liv!
                            • Jun 2005
                            • 3185

                            #33
                            Fra RB:


                            - Vi skal til bunns i saken

                            ÅRÅSEN:LSK-leder Per Mathisen sier at klubben er innstilt på å bidra til å komme til bunns i det som kan bli en alvorlig sak for Michael Mifsud – og for LSK.



                            VIL UNDERSØKE: LSK-formann Per Mathisen er på ferie i Barcelona. Når han kommer hjem, vil Mifsud-saken få høy prioritet i LSK-systemet. FOTO: LISBETH ANDRESEN

                            Av: Espen Solbakken | Per Kristian Torvik | Anders Sooth Knutsen

                            – Selv om navn er nevnt over hele landet, ønsker jeg ikke å bidra til å si hvilken av våre spillere som har fått en pakke med ulovlige midler i sitt navn. Jeg har hatt mange samtaler med ham. Vi i styret tror på hans versjon og at han kan være utsatt for sabotasje fra noen som ikke ønsker ham vel. Noe annet kan vi ikke gjøre, sier Per Mathisen.

                            Han forholder seg til at politiet har henlagt saken som et ikke straffbart forhold – og til at Antidoping Norge vil forfølge den.
                            – Vi vil gjøre vårt for å bevise at spilleren er uskyldig. Samtidig skal vi gjøre det som er mulig for å støtte ham, selv om spillerne er på ferie nå.
                            – Hvordan jobber LSK mot doping i spillergruppa?
                            – Vi har jevnlig holdningskampanjer. Spillerne våre vet mye om temaet. For oss er det helt urealistisk at dette kan være riktig. Jeg er også meget glad for at vedkommende ble testet etter kampen mot Stabæk 21. mai. Den prøven var negativ. Han har også spilt etter at dette ble kjent internt, uten at han har hatt problemer med det.
                            – Hvor alvorlig er saken for LSK?
                            – Det er veldig alvorlig for klubben. Vi tar sterkt avstand fra alt som har med doping å gjøre, og er nøye med å presisere for det medisinske apparatet hvor viktig det er at alt er i orden, sier Per Mathisen.

                            Sa ingenting

                            Etter seieren over Lørenskog onsdag kveld, hadde hele spillerstallen til Lillestrøm avslutning av vårsesongen i Oslo. Ifølge Frode Kippe, som er kaptein for laget, foregikk kvelden som normalt, og Michael Mifsud sa heller ingenting til sine medspillere i løpet av kvelden.
                            – Spillerne visste ikke noe om dette før det kom ut i mediene i går.
                            – Hva er det som har skjedd, og hva skjer videre nå? undret en uvitende Kippe da Romerikes Blad snakket med ham i går ettermiddag.
                            Kapteinen sier at spillerne nå er på ferie.
                            – Uansett utfall er dette en uheldig sak for Michael og klubben, mener Frode Kippe.

                            – Aldri positivt

                            Agent Lars Petter Fosdahl var involvert da LSK skrev avtalen med Mifsud sommeren 2004. Han har ingen formell avtale med spilleren og ønsker ikke å kommentere om dette vil påvirke hans ønskede overgang til en større klubb i utlandet.
                            Hans kollega Bjarne Sognnæs sier til Romerikes Blad at det aldri er positivt å få navnet sitt tilknyttet en sak der dopingmidler er omtalt.
                            – På generelt grunnlag vil jeg si at det er negativt, men jeg er usikker på om det vil affisere klubber som ønsker å hente spilleren. Det er ikke sikkert det vil ha noe å si, mener Sognnæs.

                            PS! Michael Mifsud svarte aldri på vår henvendelser i går.

                            Kommentar

                            • sparwasser
                              Seniormedlem
                              Hjelp, skaff meg et liv!
                              • Jun 2005
                              • 3185

                              #34
                              Fra RB:


                              - Mange ønsker at LSK skal mislykkes

                              ÅRÅSEN:
                              Advokat og nestleder i Lillestrøm Sportsklubb åpner overfor Romerikes Blad for at dopsmugler-saken rundt Michael Mifsud kan være sabotasje.



                              DISKUSJON: Frank Grønlund (t.v), Jan Åge Fjørtoft og Gunhild Lærum fikk mye å svare på i går. FOTO: ESPEN SOLBAKKEN



                              Av: Espen Solbakken | Per Kristian Torvik | Anders Sooth Knutsen
                              – Vår klubb er alltid mye i mediene, og etter den gode sesongåpningen vår er det mange som vil at LSK skal mislykkes og gjøre det dårlig framover, sier Gunhild Lærum.
                              Som alle andre i LSK ønsker hun selv ikke å si at det dreier seg om Michael Mifsud. Malteseren var ekstremt het i den perioden pillepakken ble åpnet av Tollvesenet. Han ble matchvinner mot Vålerenga, fulgte opp med nytt mål mot Molde og blåste inn en gnistrende volley på Nadderud, henholdsvis 12., 16. og 21. mai.

                              Rösler uvitende

                              Lærum møtte i går RB sammen med LSK-manager Jan Åge Fjørtoft og daglig leder Frank Grønlund, etter at nyheten sprakk på morgenkvisten torsdag. Fjørtoft innrømmer at han hørte ryktene først i forbindelse med landskampen mot Paraguay.
                              Av sportslige hensyn ble ikke denne rykte-informasjonen delt med trener Uwe Rösler. Først etter at den endelige henleggelsen kom, rett før cupkampen mot Lørenskog onsdag ettermiddag, fikk Rösler vite om det.
                              – Det skjer hele tida at folk blir sjikanert, sier Lærum med erfaring fra lignende etterforskede saker.
                              – Som arbeidsgiver tok vi kontakt med spilleren da ryktene oppsto. Han skjønte ingen ting og vi sa OK, det tror vi på, sa Fjørtoft, som også fant det naturlig å involvere Lærum i saken.
                              Under avhøret spilleren deltok i denne uka var det daglig leder Frank Grønlund som bisto, etter spillerens ønske.

                              Ble testet

                              Etter det Romerikes Blad kjenner til, ble også Michael Mifsud dopingtestet i forbindelse med bortekampen mot Stabæk søndag 21. mai – denne testen var negativ.
                              – Hvem kan gjøre dette mot meg, skal ha vært spillerens umiddelbare reaksjon da han hørte om pakken som var adressert i hans navn.

                              – Hvor ødeleggende er dette for spilleren selv?
                              – Saken er henlagt. Det vil være en stor sak i mediene i et par dager, og så tar VM-fokuset over. Jeg tror det ikke vil bety noe for hans videre karriere, sier Jan Åge Fjørtoft.
                              I takt med at spillerne og klubben er blitt bedre – med stadig mer mediefokusering – har Fjørtoft gjennom mange år med mediekontakt sagt til spillerne på generelt grunnlag at de må være forsiktige i alt de gjør.

                              Kommentar

                              • RoyVaadal
                                Seniormedlem
                                Hjelp, skaff meg et liv!
                                • Nov 2004
                                • 4055

                                #35
                                Kopi:

                                Opprinnelig skrevet av Eksil-kanari
                                Neivel?
                                Jeg tror Mifsud ikke på noen måte trekker på skuldrene av dette. Og det gjør tydeligvis ikke andre heller:

                                (VG Nett) Michael Mifsud skal ha blitt svært forundret over at det ble sendt dopingmidler fra Tyskland til hans adresse i Norge.


                                Forøvrig anbefales å lese papirutgaven av Dagbladet, side 40. Overskriften er Mifsud vurderer å anmelde medier.
                                Artikkelen dukker sannsynlivis opp på Dagbladet.no i løpet av dagen:

                                LSK-spilleren Michael Mifsud vurderer å anmelde mediene som i går omtalte ham som spilleren som fikk tilsendt dopingmidler fra Tyskland.

                                Saken ble i går ettermiddag henlagt av politiet på Romerike. Men flere medier skrev at det var Lillestrøm-spissen Michael Mifsud postkasse preparatene var adressert til.
                                Ifølge undersøkelser Dagbladet gjorde i går kveld, var det VG-nett som først valgte å identifisere spilleren.
                                - Spilleren føler seg uthengt, og reagerer voldsomt på at han blir omtalt med navn og bilde på flere nettsteder i dag. Vi vil sette oss ned med klubbens jurist når spilleren kommer tilbake fra ferie, og vurdere om vi skal ta saken videre, sier LSK-manager Jan Åge Fjørtoft.

                                Maktesløse
                                Han var i går opptatt av å formidle at saken ikke er en dopingsak, og hvor hardt det kan ramme en spiller å bli knyttet tilen slik sak.
                                - Det er veldig uheldig, og vi som klubb vil selvsagt beskytte spillerne våre. Men man føler seg maktesløse når noen blir uthengt på denne måneden, sier Fjørtoft.
                                Forsendelsen til LSK-spillerens adresse ble stoppet i tollen i midten av mai og tollvesenet anmeldte da forholdet til Romerike politidistrikt.
                                - Vi har visst om saken lenge, og vært beredt til å slå ring om spilleren vår. Han har hele tiden stilt seg uforstående til anklagene, sier Fjørtoft.
                                Spilleren var i går i avhør ved stasjonen, og saken ble henlagt da politiet ikke kunne bevise at midlene var bestilt, og ikke har kunnet spore hvor pakken kommer fra.

                                Presse-etisk interessant
                                Lillestrøm kan velge å anmelde mediene som har omtalt Mifsud med navn til politiet, og de kan også klage mediene inn for Pressens Faglige Utvalg.
                                Dersom man velger å klage inn for PFU, er det mest vanlige at man klager inn det første mediet som har identifisert vedkommende. I dette tilfellet trolig VG-nett.
                                Men alle aviser, Radio- og TV-kanaler har et selvstendig ansvar i å vurdere hvorvidt man bør identifisere personene som omtales.
                                Det har tidligere vært fokusert på at det ofte virker som terskelen for å identifisere idrettskjendiser som anklages for mindre forhold, mens personer som dømmes for alvorlige kriminelle handlinger ikke blir det.
                                generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund mener saken kan være interessant dersom den blir klaget inn.
                                - Det er helt klart en interessant sak, som vi vil behandle dersom vi mottar en klage, sier Kokkvold.

                                (Jeg tar overhode ikke ansvar for skrivefeil og merkelige formuleringer fra Dagbladet sin side. )
                                RoyVaadal.

                                Kommentar

                                • Trondeo
                                  Seniormedlem
                                  Hjelp, skaff meg et liv!
                                  • Jun 2005
                                  • 3062

                                  #36
                                  Tror Mifsud er utsatt for sabotasje

                                  LSK-formann Per Mathisen lover at klubben vil gjøre sitt for å bevise at Michael Mifsud er uskyldig.
                                  SAKEN HENLAGT: Politiet har henlagt dopingsaken mot Lillestrøm-spilleren Michael Mifsud på grunn av svake beviser. Men Antidoping Norge forfølger saken. Foto: Espen Braata







                                  Politiet har henlagt saken som intet straffbart forhold etter at en forsendelse med dopingpreparater adressert til Mifsud ble stoppet i tollen. Likevel kan dette bli en alvorlig sak for Michael Mifsud og LSK.

                                  Antidoping Norge vil se på saken, og vil i løpet av en uke eller to avgjøre om de sender saken videre til domsutvalget i Norges idrettsforbund. Og beviskravene i idretten er lavere enn i strafferetten.

                                  Tror på spilleren

                                  Til Romerikes Blad sier Mathisen, som ikke vil bekrefte hvilken spiller det dreier seg om, at han har hatt flere samtaler med den aktuelle spilleren.

                                  - Vi i styret tror på hans versjon og at han kan være utsatt for sabotasje fra noen som ikke ønsker ham vel. Noe annet kan vi ikke gjøre, sier Per Mathisen, som legger til at klubben jevnlig har holdningskampanjer og at spillerne vet mye om temaet. Formannen uttrykker også glede for at vedkommende ble testet etter kampen mot Stabæk 21. mai.

                                  - Den prøven var negativ, sier Mathisen til lokalavisen.

                                  - Mange vil at LSK mislykkes

                                  Michael Mifsud selv skal ha blitt svært forundret over at det ble sendt dopingmidler fra Tyskland til hans adresse i norge.

                                  Også Gunhild Lærum, advokat og nestleder i LSK, tror dopsmugler-saken kan være sabotasje.

                                  - Vår klubb er alltid mye i mediene, og etter den gode sesongåpningen vår er det mange som vil at LSK skal mislykkes og gjøre det dårlig framover, sier Lærum til Romerikes Blad.

                                  En ferierende Michel Mifsud har foreløpig ikke uttalt seg direkte til norske medier om saken.

                                  Prosessfullmektig Niels Kiær i påtalenemnden i i Antidoping Norge påpeker at at de må finne bevis på at Mifsud selv har bestilt dopingpreperatene, for at det skal få reaksjoner overfor spilleren



                                  LSK-formann Per Mathisen lover at klubben vil gjøre sitt for å bevise at Michael Mifsud er uskyldig.
                                  Last edited by Rønnern; 09.06.2006, 10:29.

                                  Kommentar

                                  • RoyVaadal
                                    Seniormedlem
                                    Hjelp, skaff meg et liv!
                                    • Nov 2004
                                    • 4055

                                    #37
                                    RB 9.juni 2006:

                                    http://www.rb.no/lokale_nyheter/article2139799.ece

                                    Vil score mer

                                    LILLESTRØM:
                                    Arild Sundgot er tidenes mestscorende spiller på Lillestrøm, med seks flere seriemål enn legendariske Tom Lund. Men den omstridte fotballspilleren er ikke fornøyd.
                                    LEGENDARISK: Arild Sundgot har scoret 68 mål for Lillestrøm og er dermed klubbens mestscorende spiller noensinne. Sundgot passerte Tom Lunds rekord da han i fjor scoret sitt 65. mål for gultrøyene. FOTO: KAY STENSHJEMMET




                                    Av: Av Maria Nydal

                                    – Jeg vil score mer. Målet er å klare ti mål denne sesongen. Foreløpig har jeg tre, sier Arild Sundgot.
                                    Men han er fornøyd med å være kandidat til å bli Årets romeriking.
                                    – Ja, det er veldig hyggelig! Og overraskende. Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at jeg skulle bli nominert til Årets romeriking. Det er så mange som fortjener det mer enn meg, sier Sundgot.
                                    Går for gull

                                    Arild Sundgot har bodd på Romerike siden han begynte å spille for Lillestrøm i 1997. Han er opprinnelig fra Ulsteinvik på Sunnmøre, men sier han føler seg som en "ekte romeriking".
                                    – Jeg har bodd i Lillestrøm-området i så mange år at jeg føler meg som en romeriking. Og jeg kommer nok til å fortsette å bo her, kanskje for alltid, sier den blide, sunnmørske romerikingen.
                                    Årets sesong begynte veldig lovende for Lillestrøm. De siste kampene har laget derimot ikke overbevist fans eller romerikinger om at det blir gull i år. Men Sundgot er likevel blid og har ikke mistet troen på å kapre den øverste plassen på tabellen.
                                    – Målet i år er gull, og jeg synes vi har et godt utgangspunkt. Det er fortsatt ikke umulig å ta gull, sier han.
                                    By og lag

                                    Nå ser Sundgot fram til ti dager ferie og en tur til hjemkommunen.
                                    – Vi får ti dager ferie i år. De skal jeg bruke til å slappe av og lade batteriene. Jeg skal en tur hjem til Sunnmøre og noen dager til Stockholm, sier han.
                                    Sundgot trives i Lillestrøm– både i laget og i byen.
                                    – Det beste med Romerike er Lillestrøm, både fotballaget og byen. Begge deler blir bare større og større og bedre og bedre.
                                    Og får Sundgot lov til å bli i Lillestrøm lover han å gjøre sitt ypperste.
                                    – Jeg skal gjøre mitt beste for laget og byen, smiler han.
                                    RoyVaadal.

                                    Kommentar

                                    • Fridtjof
                                      Seniormedlem
                                      Hjelp, skaff meg et liv!
                                      • Feb 2005
                                      • 2120

                                      #38
                                      Niso-Silje mener utøvere blir hengt ut

                                      - men WADA- direktøren skjønner ikke kritikken

                                      NISO-leder Silje Johannessen er kritisk til arbeidsmåtene til Antidoping Norge. Det har ikke WADA-direktør Rune Andersen noen forståelse for.
                                      - Antidoping Norge er med på å mistenkeliggjøre personer ved å gå ut så tidlig før man har igangsatt en prosess overfor en utøver, sier Johannessen og henviser til saken rundt Lillestrøm-spiller Michael Mifsud.

                                      25-åringen fra Malta ble i mai anmeldt etter at tollvesenet hadde stoppet et brev adressert til ham som inneholdt dopingpreparater. Politiet henla saken denne uken, men Antidoping Norge varslet i går at de likevel vil se nærmere på hva som kan ha skjedd.

                                      - Det er ikke snakk om mistenkeliggjøring, men en naturlig konsekvens. Så vil det komme for en dag om det er grunnlag for å gå videre. Det kan være naturlig å gå langt grundigere til verks enn det politiet mange ganger gjør, sier Rune Andersen i WADA.

                                      Han snakker på generelt grunnlag, men kommer likevel inn på elementer som passer godt i Mifsud-saken.

                                      - Må ta hensyn

                                      I Norge er det ikke ulovlig etter norsk lov å besitte dopingpreparater ment til eget bruk. I motsatt ende står idretten, som har regler både mot bruk, besittelse og innførsel av ulovlige midler.

                                      - Hvis vi automatisk skal akseptere at en undersøkelse eller avhør er nok, vil det være en arbeidsforsømmelse. Er ens navn forbundet med noe som ligger i WADAs regelverk, er det en plikt at dette blir undersøkt nærmere, sier Andersen.

                                      NISO-leder Silje Johannessen støtter Antidoping Norges målsetting om å bli kvitt doping, men er kritisk til virkemidlene. Hun mener organisasjonen bør være langt mer forsiktig med å uttale seg i slike saker.

                                      Hun får støtte av advokat Terje Scavenius. Han representerte fotballspilleren Andreas Strand da han ble etterforsket for doping.

                                      - Det virker som om Antidoping Norge har en politisk agenda rundt dette og ønsker å markere seg hele tiden. Det er veldig uheldig at man bruker en spiller i et sånt politisk spill. Som advokat hadde jeg ønsket at det var samme rettssikkerhet rundt disse sakene som ellers i samfunnet.

                                      (VG 10.06.06 kl. 08:24)
                                      NISO-leder Silje Johannessen er kritisk til arbeidsmåtene til Antidoping Norge. Det har ikke WADA-direktør Rune Andersen noen forståelse for.
                                      Ingen kanarifugl skal noen gang bære drakt nummer 18 etter Legenden!

                                      Kommentar

                                      • Trondeo
                                        Seniormedlem
                                        Hjelp, skaff meg et liv!
                                        • Jun 2005
                                        • 3062

                                        #39
                                        Dropper VM - på ferie i Jesu fotspor


                                        Anders Rambekk (LSK, t.v.), Jarle Mong (Bryne), Vidar Nisja (Bryne), Steffen Hagen (Odd Grenland), Christoffer Dahl (Lyn), Magnus Ueland (Bryne), Arve Walde (Løv-Ham) og Ragnvald Soma (Viking) på plass i Jerusalem i går. ( Foto: Kjell Markset )


                                        Mens Beckham og Ronaldinho kjemper om VM-gull i Tyskland, reiser Anders Rambekk og syv andre toppspillere på ferie i Jesu fotspor.


                                        Av: Aslân W.A. Farshchian
                                        Publisert: 10.06.2006 kl. 14:46
                                        Endret: 10.06.2006 kl. 14:48
                                        I regi av Kristen Idrettskontakt (KRIK) reiste fire spillere fra eliteserien og fire fra 1. divisjon til Israel i går. Den norske toppfotballen tok sommerpause etter cupkampene torsdag, og nå skal de åtte koble av i andre omgivelser.
                                        - Det blir en fin tur med et artig følge. Det er godt med en avveksling fra det som er alvorlig. For meg er det ting som er viktigere enn fotball, sier Lillestrøms og landslagets Anders Rambekk.
                                        Bibelens hjemland
                                        Vikings Ragnvald Soma, Odd Grenlands Steffen Hagen og Lyns Christoffer Dahl, i tillegg til Rambekk, reiser fra eliteserien. I tillegg er Løv-Hams Arve Walde og Bryne-trioen Magnus Ueland, Vidar Nisja og Jarle Mong med. Flere av dem har med sin bedre halvdel.
                                        - Først og fremst er det godt å komme seg bort når man er litt sliten i hodet, men vi føler også at det å reise til Israel betyr noe spesielt i og med at det er Bibelens hjemland, sier Rambekk, som likevel tror det blir tid til VM-titting.
                                        - Vi skal ikke glemme fotballen helt. Det er viktig å se god fotball.
                                        Gjengen blir i Israel i åtte dager.
                                        - Først skal vi være noen dager i Jerusalem og traske rundt der. Vi skal også innom Natania, forteller Rambekk.
                                        Klubbhus eller bedehus
                                        Lillestrøm-forsvareren har vært i Israel tidligere, og har derfor vært med på å arrangere turen. Med er også idrettsprest og generalsekretær i KRIK, Kjell Markset.
                                        Organisasjonen har nå 11 000 medlemmer, fordelt på 250 lokallag over hele landet.
                                        - Vi fyller 25 år i år. Selv er jeg en gammel orienteringsløper, og det hele begynte med at det var svært vanskelig å kombinere idrett og religion. Det var enten klubbhuset eller bedehuset, forteller Markset.
                                        - Derfor bestemte vi oss for å samles for rett og slett å være sammen og snakke om andre ting enn fotball. Da kristne fotballspillere som Rune Bratseth og Jan Åge Fjørtoft slo igjennom, var det med på å øke aksepten for å kombinere religion og fotball. I dag kunne vi sikkert stilt lag både i eliteserien og 1. divisjon. Det er blitt langt mer vanlig.
                                        Snakker ut
                                        Det er også blitt mer vanlig at idrettsutøvere snakker om sin egen tro.
                                        - Veldig fint, mener Markset. - Og det er ikke bare kristne. Også personer fra andre religioner snakker ut om troen sin, om hvor viktig det er for dem.


                                        Kommentar

                                        • Torolf
                                          Seniormedlem
                                          Hjelp, skaff meg et liv!
                                          • Apr 2004
                                          • 9574

                                          #40
                                          RB: Kommunestyret behandler storhallsaken onsdag 14.6.

                                          Sakset fra sakslista til Skedsmo kommunestyres møte onsdag 14.6.06 kl. 18.00 i kommunetyresalen, Skedsmo rådhus:
                                          Søknad om kommunal garanti, samt kommunal grunn i tilknytning til bygging av Skedsmo Storhall - Lillestrøm Sportsklubb
                                          Last edited by Torolf; 15.06.2006, 07:58.

                                          Kommentar

                                          Working...
                                          😀
                                          😂
                                          🥰
                                          😘
                                          🤢
                                          😎
                                          😞
                                          😡
                                          👍
                                          👎