juli 2007

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • RSP
    Moderator
    • Aug 2004
    • 10498

    Espen Søgård på rundens lag i VG

    Espen Søgård er på rundens lag i VG (papir):

    Briljerte før hvilen, da LSK førte kampen. Forsvant litt utover i matchen, da hele laget slet. Fint mål.

    Kommentar

    • RSP
      Moderator
      • Aug 2004
      • 10498

      Espen Søgård på rundens lag i Dagbladet

      Jf. tidligere post om at Heinz Müller er på rundens lag i Dagbladet. Ved en inkurie fikk jeg ikke med meg at også Espen Søgård er på rundens lag i Dagbladet (som i VG). Dagbladet har følgende kommentar til Espens innsats:

      Lillestrøms klart beste utespiller. Stort hjerte der de andre så ut til å mangle det. Scoret målet.
      [Jeg slutter meg fullt ut til Dagbladets kommentar!]

      Kommentar

      • RSP
        Moderator
        • Aug 2004
        • 10498

        Dette er grunnloven! (sak om LSK i papir-Dagbladet)

        Reportasje i Dagbladet om at Tom Nordlie og spillerne har skrevet LSKs grunnlov for høsten. Den skal forhindre UEFA-exit i kveld. Det fører for langt å sitere hele saken her, men de tre punktene (som omtales som grunnloven for laget og treneren) refereres:

        1. Individuelle forberedelser
        - Vi må sikre at spillerne er godt forberedt mentalt til kamp, enten det dreier seg om en toppkamp med 10 000 på tribunen, eller en cupkamp mot en antatt svakere motstander. Hver for en, må de jobbe med seg selv, slik at de kan yte sitt beste, sier Nordlie til Dagbladet.

        2. Spillerne må stå opp
        - Flere enkeltspillere må ta tak i kampen selv når det ikke går helt som vi vil. De må ikke vente til pausen, og trenerenes instruksjoner for å ta ansvar. Det er viktig at ikke spillerne alltid ser til oss på benken for løsninger på banen, men selv tar grep når det ikke fungerer.

        3. Vite kjerneverdiene i klubben
        - Spillerne må vite hva som er viktig i Lillestrøm, hva som er kjerneverdiene. Her ofrer du alt hele tida for laget og for klubben. Jeg jobber med å endre spillestilen, men det er bare et virkemiddel, og har null å si for verdiene i klubben. De ligger i bunnen uansett.
        Reportasjen avsluttes med følgende Nordlie-sitat:

        - Det har vært mye støy så langt, men uansett hva som har skjedd utad, har troppen beholdt roen. Vi holdt sammen da det kokte som mest, og er i ferd med å trene oss sterke.

        Kommentar

        • Hexaphim
          Seniormedlem
          Hjelp, skaff meg et liv!
          • May 2006
          • 2756

          - Fjørtoft er uprofesjonell

          Heinz Müllers tyske agent går hardt ut mot Lillestrøm-manageren.

          Av Marius Vik
          - Altfor lavt, het det første gangen Barnsley la inn et bud på Heinz Müller, på rundt halvannen million norske kroner.
          - Dessuten må vi skaffe oss en erstatter før vi kan la ham gå.
          Heinz Müller er frustrert. Som Nettavisen tidligere har skrevet, hevder LSK-keeperen han hadde en avtale om at Lillestrøm ville la ham gå, den gang en større klubb skulle komme på banen og melde sin interesse. Sist fredag økte Championship-laget Barnsley sitt bud på Lillestrøms sisteskanse, men fortsatt har ikke romerikingene vært villige til å la tyskeren gå.
          Krever avklaring
          Nå krever Müllers agent en avklaring.
          - Det er helt klart at Heinz ønsker å gå, sier Reiner Störk.
          - Lillestrøm har visst om Barnsleys interesse i seks-sju uker. Det kan da ikke være så vanskelig å få tak i en annen keeper, spør fotballagenten retorisk.
          Lillestrøm er blitt koblet til polske Grzegorz Szamotulski (som nå har skrevet under for Dundee United) og Tromsøs Kenny Stamatopoulos (på vei til Toronto), uten at noen nærmere avtale har blitt eller ble inngått. Müller-agent Störk mener at det er på høy tid at noe skjer.
          - Heinz ser sin fremtid i England, og ikke i Norge.
          - Vi skal være profesjonelle, må han være ut tiden sin i Lillestrøm, men det er klart at han ikke vil være lykkelig med en slik løsning, sier Störk.
          Etterlyser profesjonalitet fra Fjørtoft
          Men å kalle sin motpart Jan Åge Fjørtoft for profesjonell, det ønsker Reiner Störk ikke å gjøre. Han er lite imponert over hvordan Lillestrøm-manageren har håndtert Barnsley- interessen, ei heller hvordan forhandlingene om en ny kontrakt ble håndtert tidligere i sesongen.
          - I mars satte vi oss ned og diskuterte en ny kontrakt for Heinz i Lillestrøm. Tilbudet Lillestrøm kom med var en vits, men Jan Åge Fjørtoft brukte da som argument at de ikke visste om det var Otto (Fredrikson, reservekeeperen, red. anm.) eller Heinz som ville bli førstevalg.
          - En stund senere la vi frem vårt motkrav. Etter det har vi ikke hørt noe fra Fjørtoft, han tar ikke telefonen når jeg ringer, og er meget kort i sine tekstmeldinger tilbake. Fjørtoft er uprofesjonell, hevder fotballagenten, en smule oppgitt.
          - Håper Fjørtoft er en gentleman
          Det eneste han nå håper, er at Fjørtoft står ved sitt tidligere løfte om at Müller skal få gå, nå som en større klubb har kommet inn med sitt bud.
          - Jeg håper han er en gentleman, og står for det han sa. Han burde huske på hvordan han selv var i sin karriere, han foretok neppe en sju-åtte klubbytter for å lære nye språk og å se nye byer.
          Heinz Müller er mer forsiktig i sin kritikk enn det hans agent er, og vil ikke gi noen ytterligere kommenterer om behandlingen han har fått av Åråsen-laget i forbindelse med de pågående Barnsley-forhandlingene.
          - Det eneste jeg vil si, er at Lillestrøm i vinter forsøkte å skaffe seg Thomas Myhre. Det syntes ikke jeg var spesielt hyggelig. Da tenkte klubben kun på seg selv, og ikke på meg.
          - Nå er situasjonen omvendt, det er jeg som er ønsket, så får vi se hva klubben gjør med det.
          Jan Åge Fjørtoft har ikke svart på Nettavisens mange henvendelser mandag og tirsdag.


          "Debating creationists on the topic of evolution is rather like trying to play chess with a pigeon; it knocks the pieces over, craps on the board, and flies back to its flock to claim victory." - S. D. Weitzenhoffer.

          Kommentar

          • RSP
            Moderator
            • Aug 2004
            • 10498

            NFF har fastsatt tid/sted for kvartfinalene

            19/8 kl 19:00

            FC Lyn Oslo-Lillestrøm SK, Ullevaal Stadion, TV2

            Kommentar

            • RSP
              Moderator
              • Aug 2004
              • 10498

              RB

              VIL VÆRE MED: Formann Per Mathisen (t.v.) og Frank Grønlund på gårsdagens trening. I bakgrunnen er det spillermøtet før den siste treningen før kveldens kamp mot Käerjéng i Luxembourg by. FOTO: ESPEN SOLBAKKEN

              Skal til Europa hvert år

              Fem år uten e-cup for dårlig i Lillestrøm

              LUXEMBOURG :
              – Europa er målestokken. Dit har vi ambisjoner om å komme hvert år, sier LSK-ledelsen.

              Av Espen Solbakken
              Publisert 30.07.2007 - 22:00 Oppdatert 31.07.2007 - 14:35

              Käerjéng-kampene er de første europacupkampene for LSK siden 2002.
              Den gang ble det fiasko i mesterligakvalifiseringen med 2 x 0-1 for bosniske Zeljeznicar. I fjor var det riktignok et lite intertoto-eventyr mot Newcastle, men det teller ikke i LSK-ledelsens øyne.

              Det er UEFA-cupen – eller aller helst Champions League man vil spille.
              – Vi er ikke fornøyd med å ha vært utenfor det gode selskap i hele fem år. Vi har ambisjoner om e-cupspill hver eneste sesong, som vi har det med å ta medalje i serien og komme til en cupfinale minst hvert tredje år, sier daglig leder Frank Grønlund og formann Per Mathisen.

              Topp-3
              De er lei av 4. plasser, som ikke gir noe annet enn Royal League. Nå vil de bli topp-3 i Norge hvert år, som igjen kvalifiserer for spill i Europa.
              – Hvorfor er det så viktig for LSK å spille ute?
              – Økonomisk kan det være god butikk om man når et gruppespill. Men vi tenker først og fremst på det sportslige. Nå er vi som eneste norske klubb med og kjemper på tre fronter, cupen (Lyn i kvartfinalen), UEFA-cupen og serien. Vi må tåle den belastningen det er å utnytte alle muligheter, mener Mathisen.

              Sterkt signal
              Signalet med å holde igjen spillerne i nesten 2 x 45 minutter etter den svake hjemmekampen mot Käerjéng (starter sin hjemlige serie søndag) viser hvor sterkt LSK ønsker å lykkes ute. I kveld har klubben en gyllen sjanse til å komme et steg videre i lilleputtnasjonen.
              Käerjéng er vel den eneste fotballdestinasjonen som kun finnes på fotballkartet, og ikke noe annet kart. Selv ikke orienteringsekspert og fysisk trener Erlend Slokvik fant denne utposten på kartet. I stedet skal kveldens kamp spilles på landslagsarenaen (oppkalt etter OL-mesteren på 1.500 meter fra 1952, Josy Barthel) i Luxembourg by.

              Man venter 1.000 tilskuere (kapasitet på 8.200) i kampen mot bilselgerne, studentene, lærerne og finansfolkene fra Luxembourg.

              Om det finnes fotballbakgårder i Europa, er dette knapt for et småbruk å regne... Med sine 1.000 innbyggere i landsbyen, blir plutselig hver eneste plass med et 3. divisjonslag på Romerike svære greier.
              – Europacupspill er god pr. for klubben overfor spillere, sponsorer og media. Vi ønsker sterkt å avansere så langt som mulig, sier Per Mathisen.

              Nok advarsler
              Manager Jan Åge Fjørtoft ankom Luxembourg noen timer senere enn spillerne mandag, men rakk å observere den siste finpussen på kamparenaen i går kveld. Han kommer ikke til å gi spillerne flere advarsler. Han var en av dem som tok hjemmefiaskoen tyngst og var sentral på det omtalte garderobemøtet.

              – Spillerne må skjønne at det er spill i Europa som er den ultimate målestokken, ikke bare for LSK men også for norsk fotball. Det er svært avgjørende, sier Fjørtoft, som selv har vunnet en viktig landskamp med Norge på denne arenaen.

              Selv har han hatt sine 12 år som utenlandsproff, og spill ute skal ikke undervurderes på veien mot en eventuell utenlandskarriere for dagens spillere i Lillestrøm.
              – Jeg reiser mye rundt i klubber, og det er alltid det første de lurer på om LSK; hvordan har det gått ute i Europa? Da sier det seg selv at fem år uten verken UEFA-cup eller mesterligakvalifisering er for lenge. Og for dårlig, sier Fjørtoft.

              Kommentar

              • RSP
                Moderator
                • Aug 2004
                • 10498

                RB



                POSITIV: LSK-trener Tom Nordlie vil ikke la seg påvirke av negativ medieomtale. Her sammen med Markus Kiesenebner. FOTO: LISBETH ANDRESEN

                Nordlie forblir positiv

                LUXEMBOURG:
                LSK-trener Tom Nordlie lar seg ikke knekke av litt buing fra publikum eller litt for mange uavgjorte kamper.

                Følg LSK - Käerjéng LIVE fra 20.00!

                Av Espen Solbakken
                Publisert 31.07.2007 - 14:25 Oppdatert 31.07.2007 - 14:34

                Han er veldig fornøyd med hva LSK presterer på sitt beste, men irriterer seg fremdeles over variasjonene i en og samme kamp.

                – Det er kun på to måter vi kan endre på publikum og medias oppfatning av oss. Det ene er å prestere godt, det andre er å yte maks. Så må vi lære hvordan vi skal takle omgivelsene når ting ikke går slik vi ønsker, sier Nordlie.

                Langt møte
                Mandag kveld hadde han et langt spillermøte på den harde, men jevne gressmatta på Stady Josy Barthel i hovedstaden i Luxembourg, der nettopp dette var temaet.
                – Vi må være smarte å ikke la oss påvirke. Da kan dette bli bra. I europacupen vil vi nå så langt som overhodet mulig. Vi har ikke tapt på ni kamper, og det må da være positivt.
                Tom Nordlie har en utfordring med dagens laguttak. Magnus Myklebust spiller neppe etter smellen mot Odd, mens Anders Rambekk har vondt i et kne og Bjørn Helge Riise sliter også etter forrige seriekamp, men de to sistnevnte spiller trolig.

                Fem spillere er ikke med på reisen til Luxembourg:
                Dan Anton Johansen (bekken/lyske), Tore Andreas Gundersen (lår), Marius Johnsen (strekk), Viktor Bjarki Arnarson (ankeloperert) og Eirik Bertheussen (tå) er alle skadet.

                Kommentar

                • RSP
                  Moderator
                  • Aug 2004
                  • 10498

                  VG

                  Nordlie: - Vi trenger å vinne

                  LSK skal videre i UEFA-cupen i kveld


                  Tom Nordlie mener laget hans har variert altfor mye i prestasjonene den siste tiden.



                  SKAL "REVANSJERE" 2-1-SEIER: Lillestrøm hadde "oppvask" i garderoben etter 2-1-seieren hjemme mot Käerjéng. I kveld spilles returkampen. Foto: Mattis Sandblad


                  VG Nett LIVE:

                  Käerjéng - Lillestrøm oppdateres fra 20.00

                  - Jeg både tror og håper at vi skal vinne. Det trenger vi. Vi varierer veldig mye fra det strålende mot Odd til det helt forferdelige. I dag må vi prøve å prestere i to omganger, sier Tom Nordlie til LSK TV i Luxemburg.

                  Lørdag hadde Lillestrøm en slags kollektiv kollaps etter pause - og klarte "bare" 1-1 hjemme mot Odd Grenland.

                  - Det var plutselig bråstopp og håndbrekket på, sa Tom Nordlie til VG Nett etter kampen.

                  Oppvask sist
                  Lillestrøm vant hjemmeoppgjøret mot Käerjéng 2-1, men trener Tom Nordlie og manager Jan Åge Fjørtoft var rasende over måten Lillestrøm fremsto på. Etterpå ble det grundig og lang oppvask i garderoben.

                  - Vi hadde behov for å snakke om mange ting. Det var viktig å få spillerne til å komme ut av skallet. Dette er under vår verdighet, å opptre på denne måten. Det har hendt altfor ofte, ikke bare i dag, men flere ganger de siste 5-6 årene. Det kan ikke LSK være bekjent av, sa LSK-manager Fjørtoft etterpå.

                  Riise føler seg klar
                  Ifølge Bjørn Helge Riise og Olivier Occean er stemningen i Lillestrøm-troppen "fantastisk" i Luxemburg.

                  - Det skal bli seier og vi skal videre i UEFA-cupen. Kort, greit og enkelt, sier Riise til LSK TV.

                  Sunnmøringen gikk ut med skade i kampen mot Odd, men tror han er klar til kveldens oppgjør.

                  - Det er litt stivt, men jeg tror det greier seg. Vi får satse på at det går, sier Riise som tror motstanderen blir liggende lavt.

                  - Vi får mye ball og må sette opp farten og spille på, sier han.

                  (VG NETT 31.07.07 kl. 15:07, sist oppdatert 31.07.07 kl. 15:08)

                  Tom Nordlie mener laget hans har variert altfor mye i prestasjonene den siste tiden.

                  Kommentar

                  • hoyt
                    Seniormedlem
                    Hjelp, skaff meg et liv!
                    • Nov 2004
                    • 2850

                    Essediri og Strand fra start

                    LSK spiller i kveld UEFA Cup-kvalifisering mot Käerjèng i Luxembourg. Kampstart på Stade Josy Barthel er 20:00.


                    LSKs startellever (4-3-3): Heinz Müller - Espen Søgård, Pål Steffen Andresen, Frode Kippe, Shane Stefanutto - Bjørn Helge Riise, Khaled Mouelhi, Simen Brenne - Karim Essediri, Olivier Occean, Pål Strand

                    www.lsk.no
                    "A true champion is the one who falls and rises again. We will rise again."
                    - Nosa

                    Kommentar

                    Working...