Fotballtinget 2012

Collapse
X
 
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts
  • Tony
    Seniormedlem
    Hjelp, skaff meg et liv!
    • Nov 2003
    • 4737

    Fotballtinget 2012

    Sakset fra tribunekultur.com

    Denne beskjeden ble sendt ut til en del personer i går. Nå har allerede initiativtakerne bak forslaget fått det hele publisert i dagens BA (Ikke på nett enda).

    Her er det som stod i meldingen som ble sendt rundt:

    Kjære supportervenner!

    En gruppering i Bergen (Hasunds Hund) har fremmet tre forslag til NFFs Fotballting 2.-4.mars, forslag som fremmer vanlige supporteres interesser.

    Et supporterinitiativ i Bergen kommer til å fremme forslag på Branns årsmøte om at klubben skal støtte og tale for forslagene når disse kommer opp på Fotballtinget.

    Vi håper dere vil gjøre det samme i deres klubb, slik at flere toppklubber går inn for disse endringene på fotballens øverste organ. Vi håper dere vil gjøre følgende:


    1. Sende inn forslag til klubbens årsmøte om at klubben skal støtte og tale for de vedlagte forslagene på Fotballtinget (NB! Du må ha betalt medlemskontingent minst en måned før årsmøtet for å legge inn forslag. Forslagsfristen er typisk to uker før årsmøtet)

    2. Jobbe for at flest mulig supportere og publikum melder seg inn i klubben senest en måned før årsmøtet og blir med på årsmøtet. Bruk gjerne Facebook, e-post, løpesedler osv.

    I Norge har vi som supportere og vanlige mennesker svært gode muligheter til å påvirke utviklingen av fotballen direkte. Det eneste som trengs er at mange nok melder seg inn i klubbene og deltar aktivt på årsmøte. Vi håper disse sakene kan forene Supporter-Norge i felles sak og bidra til en mobilisering over hele landet. Bli med på en felles sak for fotballens fremtid!

    Minner om hvordan man i Bergen i fjor fikk gjennom samtlige forslag etter litt organisering i forkant av supportermøtet. Dette er noe alle kan klare!


    Litt om forslagene:

    Forslag 1: Minimum 70 prosent av stadionkapasiteten til herrenes cupfinale skal fordeles av de to finalelagenes klubber.
    Dette er en viktig sak sett i lys av fjorårets cupfinale, hvor blant annet en del billetter ble fordelt på et åpent marked som ikke fungerte. Vårt ønske er at flest mulig billetter tilfaller deltakerklubbene og de som trofast følger disse. Denne saken er spesielt aktuell nå da det er vedtatt utbygging av Ullevål med 2800 plasser, plasser som Per Ravn Omdal tidligere lovet skulle tilfalle vanlige supportere. Nå er tiden inne for å minne om dette.

    Forslag 2: Hver enkelt serierunde i Eliteserien avvikles i løpet av 48 timer
    Hver runde skal spilles innen 48 timer: Aksjonen "Fotball skal spilles i helgene" og alle som har sluttet seg til denne med ulike markeringer på norske tribuner har gjort en fenomenal jobb, og det har blitt lagt internasjonalt merke til at kampanjen har virket, ettersom mandagskamper nå er på vei ut. Vi ønsker å støtte oppom dette også i andre kanaler, og jobbe videre for at fotball spilles på publikum og klubbenes premisser, og ikke bare på TV-media sine. Kamper på hverdager har tilsynelatende bidratt sterkt til publikumsfall og dårligere stemning. "Football without fans is nothing" heter det i et berømt sitat fra Jock Stein. Vi ønsker fotball i helgene som fast prinsipp, da vi mener det er i publikums interesse.

    Et annet viktig moment for vår del er mulighetene for supportere å reise på bortekamper, og at andre supportere kommer til Stadion. Dette er en svært viktig del av stemningen som blir sterkt forringet med kamper i hverdager.

    Forslag 3: Endelig beramming av kamper i Eliteserien skal skje senest seks uker før avvikling
    Kamper skal berammes seks uker før kampdato: Nå kan kamper flyttes inntil tre uker før, og oppsettet følger fjernsynsdekningens prioriteringer. Forutsigbarhet er en svært viktig faktor for å trekke folk tilbake til tribunene, men per i dag mener vi disse interessene ikke er godt nok ivaretatt. Vi ønsker selvsagt at så mange som mulig kommer for å se Brann-kamper og tar del i atmosfæren på Stadion. For øvrig gjelder mye av den samme argumentasjonen som for forslaget over, ikke minst med tanke på mulighetene for å planlegge reise på bortekamper.
  • crm
    Juniormedlem
    Ferskenpels
    • Jan 2012
    • 2

    #2
    Som Brann-supporter: Kommer noen kanaris til å fronte disse sakene på LSKs årsmøte?

    Kommentar

    • Tony
      Seniormedlem
      Hjelp, skaff meg et liv!
      • Nov 2003
      • 4737

      #3
      Det eneste aktuelle ville vært punkt 1

      Punkt 2: Lar seg ikke gjøre med dagens tv avtale og den kommende tv avtalen. Da må det jobbes utifra at det skjer fra neste tv avtale som er en eller annen gang i 2015-2016

      Punkt: Kommer info om det etterhvert

      Kommentar

      • crm
        Juniormedlem
        Ferskenpels
        • Jan 2012
        • 2

        #4
        Både punkt 2 og 3 er kosher innenfor den kommende medieavtalen. 48 timer er omtrent de rammene det er lagt opp til i avtalen med kamper fra fredag-søndag kveld. Det er ennå ikke definert noen skikkelig frist for flytting av kamper, så her er det mulig å få gjort mye.

        Poenget er oppsummert: Disse endringene er forenlige med den kommende TV-avtalen, men det er viktig for publikums del å få fastlagt en del premisser for årene fremover. Forutsigbarhet skal ikke være et forhandlingskort, det skal ligge fast til grunn både i den kommende TV-avtalen og i avtaler etter det.

        Kommentar

        Working...
        😀
        😂
        🥰
        😘
        🤢
        😎
        😞
        😡
        👍
        👎