Mads Hedenstad Christiansen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
I 2020 tok Mads ansvar og ble lagets "forsanger". Foto: LSK.no

Mads "Smultringen" Hedenstad Christiansen (født 21. oktober 2000) er en norsk fotballkeeper som 16. august 2018 signerte proffkontrakt med LSK. Debuterte for LSK med å holde nullen i serieåpninga borte mot Grorud IL 3. juli 2020. Holdt også nullen i sesongens første hjemmekamp, mot Ham-Kam 7. juli. Etter kampen tok han like godt ansvar og ledet feiringa fra forsangerfeltet på KFL-tribunen. Kan lett gi legendestatus med en slik deilig oppførsel."Det var over 10.000 som hadde kjøpt billett. Da fikk jeg by på meg selv. Jeg sto der da jeg var yngre. Det var gøy. Supporterne betyr alt for oss. Den syngingen og hoppingen var det nærmeste jeg var å bli svett, uttalte han til RB. [1]. Etter 241 minutter måtte Hedenstad Christian for første gang hente en ball ut av eget nett. I seriekampen borte mot Sandnes Ulf 14. juli slapp inn sitt første baklengsmål. Ett mål han absolutt ikke kan lastes for, da Sandnes-spiller Kent Håvard Eriksen kom alene med LSKs siste skanse. 17. juli fikk han en ny konkurrent om keeperplassen, da LSK hentet inn den belgiske keeperen Jo Coppens. "Jeg føler ikke at jeg har spilt meg ut, og jeg er forberedt på å ta den konkurransen. Han virker som en fin fyr, og jeg tror at det kan være positivt for meg å få inn en rutinert keeper i teamet. Jeg kan ha bra nytte av å bli pushet enda mer på trening. Jo kom i hvert fall inn med energi allerede på den første treningen", uttalte Christiansen til RB samme dag [2]. Innsatsen hans hadde også blitt lagt merke til av hovedtrener Geir Bakke: "Mads er en ung og spennende keeper som har vært hard i hodet i de kampene han har stått. Vi er veldig fornøyd med det Mads har vist så langt. Det blir en tøff konkurranse, men keeperplassen skiller seg ikke fra de andre posisjonene. I toppidrett er det alltid slik at noen ønsker å ta plassen din. Jeg har 25 spillere som gjerne vil spille", fortalte Bakke til RB. Coppens ble ikke spilleklar til den historiske kampen hjemme mot Stjørdals-Blink 20. juli, og Hedenstad Christiansen fikk en ny sjanse mellom stengene. Kunne ikke forhindra at Blink vant den første kampen mellom disse to klubbene, men hadde en meget god redning mot slutten av andre omgang og holdt dermed LSK inne i kampen. Må derimot ta et av de tre baklengsmålene mot Åsane på sin kappe. Kristoffer Larsens skudd fra langt ute på 16-meterskanten burde Hedenstad Christiansen ha avverget. Jo Coppens sto de neste fire seriekampene, før Hedenstad Christiansen fikk en ny sjanse i hjemme mot Raufoss 17. august. Fikk veldig lite å gjøre og kan heller ikke lastes for de to målene Raufoss scoret på LSK-keeperen.
Spilte en strålende kamp borte mot Kongsvinger 24. august og holdt nullen. Hans inngripen, da KILs Adem Güven kom alene med ham var det høy klasse over "Etter to baller mellom beina tidligere i år (mot Sandnes Ulf og Stjørdals-Blink RBs.anm.) var det godt å stenge igjen. Han kom nær meg, og da øker muligheten for å redde. Jeg klarte det heldigvis, og det var bra for selvtilliten", uttalte Christiansen, som også innrømmet at han likte dårlig å bli benket etter Åsane-kampen. "Jeg var uenig i den avgjørelsen. Skal innrømme at jeg ble både irritert og frustrert da jeg ble satt ut. Jeg fikk en forklaring på hvorfor det skjedde. Vil ikke si noe mer om den, men jeg var ikke enig [3]. Etter kampen mot Kongsvinger startet Hedenstad Christiansen med å legge ut bilder av smultringer på sosiale medier. "Jeg har snakket mye med Mette (tankefeltterapeut Rosseland; journ.anm.) om å ha troen på meg selv. Jeg trenger ikke å bevise at jeg er god nok for å spille for LSK på dette nivået. Det har jeg allerede vist, også gjennom at klubben har gitt meg så mye tillit. Smultringene ble en morsom gimmick. Det var noen venner som sa at jeg burde gjøre det. Såpass får man by på. Og det har gått veldig bra etterpå. Det har selvfølgelig gitt meg selvtillit å få være førstekeeper. Jeg har selvtillit, men skal ikke være «cocky». Samtidig er jeg forberedt på kritikk utenfra. Jeg vet at smultingtweetene kan slå tilbake på meg. Men hver gang det skjer, motiverer det meg bare ekstra", fortalte han til RB [4].

Den unge burvokteren tok konkurransen fra Coppens på strak arm og slo tilbake, lærte av den mer erfarne belgieren og var resten av sesongen klubbens ubestridte førstevalg mellom stengene. I sin første sesong hele sesong på A-laget voktet han buret i 23 seriekamper og holdt nullen i 11 av disse kampene. "Før sesongen var det langt fra gitt at jeg skulle være førstekeeper. Jeg måtte kjempe for det. Den siste tiden har jeg også lært mye av Jo. Han trener helt vanvittig mye og ekstremt bra fysisk. Det har satt en standard. Jeg har blitt mer profesjonell. Det vil si at jeg har gjort ting utenfor banen som har ført til at jeg har møtt hundre prosent forberedt til hver trening. Det dreier seg om blant annet hvile, kosthold og søvn. Jeg føler meg jo ikke som en eliteseriekeeper, siden jeg ikke har spilt der. Men jeg føler jeg er klar for det. Får jeg muligheten til å spille i eliteserien, tar jeg selvfølgelig den. Jeg håper jeg får sjansen", fortalte LSK-keeperen til RB [5].

I RBs artikkel om Molde-keeper Alex Craninx, 13. februar 2021, kom det også fram at Hedenstad Christiansen hadde takket nei til LSKs tilbud om ny kontrakt. "Vi har hatt en god og ryddig dialog med med Mads om ny kontrakt, men han har takket nei til vårt tilbud", fortalte sportsdirektør Simon Mesfin. Om valget å hente inn en tredje keeper uttalte Mesfin: "Vi ser på Mads og Emil (Ødegaard) som framtidas keepere, men nå er det et ønske om å få inn en mer voksen keeper som kan komplementere keeperteamet vårt. Konkurransen mellom dem vil være åpen". [6]. "Det var ikke noen overraskelse da det kom inn en ny keeper,Vi hadde en dialog om det tidligere. Da vi hadde møte med Geir (Bakke) og Petter (Myhre) før sesongen, fikk vi beskjed om at de ser på spillere i alle posisjoner, også på keeperplass", fortalte Hedenstad Christiansen til RB 16. februar. En ny konkurrent bekymret ikke den talentfulle keeperen nevneverdig. "Jeg ser på det på akkurat samme måte som da Jo (Coppens) kom i fjor. Når det kommer inn keepere med litt mer erfaring, så er det greit for meg fordi jeg kan lære av dem. Men det betyr ikke at jeg ikke har lyst til å spille. Jeg kommer til å gjøre alt jeg kan og jobbe hardt for å spille flest mulig kamper i år". Om forholdene knyttet til en ny kontrakt uttalte han. "Jeg har fått noen tilbud fra LSK, og vi har snakket litt fram og tilbake. Føler vi har hatt en bra dialog, men vi ble ikke helt enig på visse ting. Så da valgte vi heller å legge den litt død og se videre. Jeg prater fortsatt jevnlig med Simon (Mesfin), så det er ikke noen problemer der. LSK er klubben jeg vil være i akkurat nå" [7].

En solid keeper på utgående kontrakt vil jo alltid være interessant for andre klubber. 23. april skrev RB at Sogndal IL hadde lagt inn et bud på ca. 800.000 kroner på LSKs keeper, men spilleren selv takket nei. "Det er jo hyggelig at klubber vil ha deg. Også er jeg på utgående kontrakt. Jeg tok en prat med dem for å høre hva de hadde å si, men det er i LSK jeg vil være. Målet mitt er fortsatt å være førstekeeper i LSK. Det er det jeg har lyst til å satse på", uttalte han til RB [8]. I samme artikkel kom det også fram at LSK og Mads Hedenstad Christiansen hadde gjenopptatt samtalene om kontraktsforlengelse. "Mads kom med signaler om at han vil være i LSK. Vi har startet opp igjen med samtaler om forlengelse av kontrakten, så får vi se hva som kommer ut av dem", fortalte sportsdirektør Simon Mesfin. "Vi har pratet litt hele tiden, og de vil gjerne ha det på plass nå. Det vil jeg også, så derfor prater vi sammen nå. Forhåpentligvis så signerer jeg. Målet med forhandlingene er å bli enig om en forlengelse. Simon og jeg har en god tone og prater godt sammen", sa Hedenstad Christiansen.

I et intervju med RB 30. april avslørte Mads Hedenstad Christiansen at han hadde bestemt seg. Han hadde blitt enige med LSK om en forlengelse av kontrakten. "Det er ikke offentlig foreløpig, men jeg kan bekrefte at vi har blitt enig. Jeg forlenger avtalen med LSK med to år. Jeg føler at dette er det beste stedet å være akkurat nå. Det er bra treninger og det blir forhåpentligvis også en bra kamphverdag. Det tok litt tid, men jeg er veldig fornøyd med å signere nå", fortalte LSK-keeperen [9]. 10. mai var det endelig klart og Mads Hedenstad Christiansen signerte en ny toårskontrakt med LSK. "Det har tatt litt tid, men Simon og jeg har pratet bra sammen hele tida. Det er selvfølgelig veldig deilig endelig å få det på plass. Jeg er veldig fornøyd med det. Jeg ser på det som en god mulighet til å etablere meg på et høyt nivå i Norge. Men målet er å spille allerede i år. Laget ser bra ut, og nå gleder jeg meg bare til seriestarten", uttalte han samme dag til klubbens hjemmeside [10]. Holdt nullen (ny smultring), da han fikk sin eliteseriedebut i hjemmekampen mot Odd 27. mai 2021.

I følge NFF har han 16 landskamper for Norge på aldersbestemte nivåer. 2 kamper for G19-landslaget. 6 kamper for G18-landslaget og 8 kamper for G17. Mads Hedenstad Christiansen kom til LSK fra Fet IL.

  • I troppen til norske G19-landslaget som i juli 2019 spilte EM-sluttspill i Armenia. Norge slått ut etter gruppespillet. Hedenstad Christiansen var ubenyttet reserve i hele turneringen.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 27 0 2018 - 2021