Alexander Røssing

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK.no
Fra kampen borte mot Odd 26.05.24. Foto: Fredrik Tyskeberg

Alexander Røssing-Lelesiit (født 20. januar 2007) er en norsk fotballspiller som debuterte for LSK, da han i seriekampen hjemme mot Fredrikstad FK kom inn som reserve for Thomas Lehne Olsen i det 46. spilleminutt. Alexander var da bare 17 år og 4 måneder gammel, noe som gjør han til en av de yngste spillerne LSK har benyttet i Eliteserien.
I sin debutkamp viste han svært positive takter som venstre kantspiller og ble belønnet med 5 poeng på RB-børsen i en kamp hvor LSK slet med sitt offensive spill og tapte til slutt 0-3. "17-åringen inn til sin debut. Var i hvert fall ikke nervøs. Satte fart med ballen og utfordret hver gang han fikk sjansen. Da han driblet av Aukland og la ut til Va var det nesten. Friskt innhopp av unggutten", skrev RB i sin vurdering, og på tribunen var det flere som sammenlignet han med Mathis Bolly, både i spillestil hvor han liker å utfordre motstanderen langs bakken på fart og teknikk, og med sitt litt spesielle løpesteg er ikke sammenligningen helt ueffen.
Var for første gang i LSKs startellever i seriekampen borte mot Odd 26. mai 2024, og igjen viste unggutten gode takter. "Hans første fra start etter debuten sist. Lyktes nesten med den første driblingen. Prøvde seg et par ganger til rett etterpå uten å få med seg ballen forbi 40-åringen Espen Ruud. Men 17-åringen bare fortsatte å utfordre, og kom til flere innlegg. Gikk inn og skjøt med høyre. Ballen gikk via en spiller og tvang fram en god redning fra Hansen. Burde fått mer ut av situasjonen foran mål da ballen landet på foten hans noen min. etter hvilen. Driblet seg til flere situasjoner før han ble byttet ut etter en drøy time, men valgene eller utførelsen var ikke god nok. Har uansett vist at han kan levere på dette nivået", skrev RB i sin vurdering [1].

Scoret ett drømmemål i treningskampen mot IFK Göteborg 20. juni. Innenfor egen 16-meter brøt 17-åringen svenskenes angrepsforsøk og satte kursen direkte mot IFKs mål. Med sin utrolige hurtighet løp han fra alt og alle. Alene med Göteborgs siste skanse løftet han elegant ballen over keeperen og i mål. Et solo-raid vi ser sjeldent har sett maken til. "Det var fint å sette sjansen og ikke bare bomme som jeg har gjort før. Det var deilig å få minutter i beina. Det har vært lenge siden nå. Jeg synes det var en fin kamp og digg med scoring" Hvilke vurderinger gjorde du i forkant av målet? (RB). "De er litt eldre og støle, så jeg visste jeg er raskere enn de. Da var det bare å ta et langt touch og løpe", uttalte han til RB etter kampen [2].

Alexander Røssing-Lelesiit har tidligere spilt for Nittedal IL.

Spillerkarriere

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 5 0 2024