Alexander Sannes

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK.no

Alexander Hrcka Sannes (født 5. mars 2002) er en norsk fotballspiller som debuterte for LSK i serieåpninga borte mot Grorud IL 3. juli 2020. Sannes kom inn som reserve for Thomas Lehne Olsen i det 89. spilleminutt. Nytt kort innhopp i den påfølgende seriekampen, hjemme mot Ham-Kam 7. juli 2020. I bortekampen fikk noe mer spilletid, kampens siste 20 minutter. Et nytt kort innhopp også i bortekampen mot Åsane 27. juli 2020. Fikk spille de siste 19 minuttene pluss tilleggstiden i seriekampen borte mot Jerv 31. juli og om lag et kvarter i hjemmekampen mot Sogndal 4. august. Var for første gang i LSKs startellever, da Fugla vant 2-1 i seriekampen borte mot KFUM Oslo 11. august 2020. Etter kampen uttalte han til RB: " Det var gøy å spille. Jeg må vise meg fram når jeg får sjansen, og det synes jeg at jeg gjorde. Men jeg ble fryktelig sliten. Kanskje ikke så rart. Jeg har ikke spilt så lenge i hele år" [1]. Nye innhopp hjemme mot Raufoss 17. august, borte mot Kongsvinger 24. august og borte mot Øygarden FK 30. august. Var maksimalt uheldig og pådro seg en kneskade under oppvarmingen på Alfheim 15. september. "Det er en mensisk skade som vi vil vite mer om i første halvdel av neste uke", uttalte Geir Kåsene til RB. - Ble 1. juni 2021 lånt ut til Strømmen IF. "Dette er en god avtale for alle parter. Alexander trenger spilletid etter å ha vært ute i flere måneder med skaden han pådro seg i fjor høst. Nå som 3. divisjonslaget vårt ennå ikke har en kamparena er det veldig viktig at våre unge spillere får matchet seg på et så høyt nivå som mulig. 1. august tar vi en evaluering på hva som skjer deretter", uttalte sportssjef Simon Mesfin til LSK.no. Debuterte for Strømmen IF i grånissenes hjemmekamp mot Åsane 18. juni 2021. I et intervju med RB 31. juli uttalte sportsdirektør Simon Mesfin at låneavtalen for Sannes var forlenget ut sesongen, men spilleren kunne innen 10. september hentes tilbake på to dagers varsel [2].
Grunnet store problemer med begge knærne valgte Sannes 27. januar 2022 å terminere kontrakten med LSK. " Når begge knærne er vonde, så blir det vanskelig. Den første smellen fikk jeg i Dana Cup-finalen for Skedsmo i 2015. Brusken i det venstre kneet løsnet, og de sa at kneet aldri ville bli hundre prosent igjen. Det har fungert greit, selv om jeg har følt at jeg har måttet spille med håndbrekket på. I 2020 skadet jeg det høyre kneet under oppvarmingen borte mot Tromsø, og det har aldri blitt ordentlig bra. Nå nærmer jeg meg fem operasjoner før jeg har fylt 20 år. Det hadde vært gøy å kunne jogge resten av livet uten å ha vondt. Sånn er det ikke nå. Du aner ikke hvor smertefulle de siste månedene har vært. Nå blir det trolig studier fra høsten av. Kanskje jeg prøver meg med fotball på lavere nivå etter hvert. Men jeg håper at jeg kan bli så bra at jeg kan fungere som spiller igjen. Og da skal jeg tilbake til Lillestrøm", uttalte Alexander Sannes i et intervju med LSK.no [3].

  • Rykket ned til PostNord-ligaen i sin utlånsperiode i Strømmen IF.

I følge NFF har Alexander Sannes 7 landskamper for Norge på aldersbestemt nivå. 1 kamp for G19-landslaget, 2 for G17 og 4 kamper for G16.


Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 10 0 2020
Mal:Country alias Norway Strømmen IF (lån) 15 1 2021
Mal:Country alias Norway Gjerdrum IL 4 1 2022