Daniel Skaarud

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: Fredrik Tyskeberg, KFL.

Daniel Johan Skaarud (født 17. september 2007) ble med sine 16 år og 7 dager tidenes yngste LSK-spiller benyttet i Eliteserien, da han i det 92. spilleminutt kom inn som reserve for Ylldren Ibrahimaj i hjemmekampen mot Rosenborg. "Tusen takk, boys. Det er den beste klubben jeg kunne ha fått debuten for. I hvert fall foran den fansen her og med dere. Og jeg føler meg veldig godt tatt i mot", sa han i sin takketale i garderoben etter kampen [1]. Nytt kort innhopp i hjemmekampen mot Brann 1. oktober, kom da inn som reserve for Vebjørn Hoff i det 88. spilleminutt.

Scoret sine to første mål for LSK i cupkampen borte mot Bjørkelangen 10. april 2024. Daniel Skaarud var da 16 år, 6 måneder og 24 dager gammel - med andre ord 16 år 206 dager gammel - noe LSK mener er tidenes yngste målscorer i en offisiell kamp for klubben. Etter kampen uttalte han til RB om sitt historiske mål på straffespark: ""Det var Kristoffer Tønnessen som kom og ga meg ballen, og det var veldig morsomt at han gjorde det. Følte jeg var ganske rolig og hadde kontroll da jeg skulle skyte, og den gikk jo inn". Om sitt andre mål la han til: " "Jeg hadde tenkt å skyte selv først, men jeg så at Uranik (Seferi) var i en bedre posisjon. Det var en litt dårlig avlevering av meg, men jeg fikk den tilbake og satte den. Lenge siden jeg har scoret med venstre, så det var godt det også" [2].

I følge NFF har Daniel Skaarud 14 landskamper på aldersbestemte nivåer, 3 mål. Fordelt på 3 kamper for G17, 1 mål. 5 kamper for G16-landslaget, 1 mål, og 6 kamper for G-15, 1 mål.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Lillestrøm SK 5 0 2023 - 2024