Dylan Murugesapillai

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK.no

Dylan Ryan Murugesapillai (født 7. januar 2004) er en norsk fotballspiller som 21. desember 2021 signerte proffkontrakt med LSK i hard konkurranse med andre eliteserieklubber. "Det er hyggelig å se at andre klubber også har sett mine kvaliteter, men per nå er Lillestrøm den rette klubben for meg til å ta nye steg. Nå får jeg neste sesongoppkjøring med A-laget, og det gleder jeg meg veldig til", fortalte Dylan Murugesapillai til LSKs hjemmeside. Den talentfulle spilleren som vokste opp på Neskollen startet sin karriere i Hvam IL. " Mine første barndomsår var i Hvam IL. Men det var i Frogner det begynte å dra seg til. Frogner IL er en viktig del av meg. De fire årene jeg hadde der var veldig viktig for meg. Ikke minst utviklet jeg meg som person der. Så en stor takk til Frogner" [1].

Dylan Murugesapillai fikk litt av en ilddåp, da han spilte sin første treningskamp borte mot Djurgården 12. februar 2022. Dylan Murugesapillai fikk også et kort innhopp i treningskampen hjemme mot Ham-Kam 18. februar. Før debuten i cupkampen borte mot Eidsvold IF uttalte han: "Det er noe nytt å være med A-laget i kamp, men jeg fikk litt erfaring da jeg startet i treningskampen mot Djurgården. Da jeg fikk beskjed om at jeg skulle starte den, kom det som et sjokk. At jeg spilte der tror jeg roer ned litt av det presset jeg føler før denne kampen. Det blir uansett spesielt å spille en tellende kamp" [2]. Spilte hele kampen, da han debuterte mot Eidsvold IF 4. mai 2022.

  • Rykka ned fra PostNord-ligaen (2. divisjon) med Træff i 2023.

I følge NFF har Dylan Murugesapillai 26 landskamper for Norge på aldersbestemte nivåer, 1 mål. Kampene fordeler seg slik: 7 kamper for G15-landslaget, 3 for G17, 8 for G18 og 8 landskamper for G19-landslaget, 1 mål. [3]. Dylan Murugesapillai ble 14. juni 2023 tatt ut i den norske troppen som denne sommeren skal spille EM for G19-landslag på Malta [4].

  • EM-deltager i sluttspillet for U21-landslag 2023, arrangert i Romania og Georgia. Dylan spilte hele åpningskampen mot Hellas 4. juli. Kom inn som reserve i det 80. spilleminutt mot Island 7. juni. Kom også inn som reserve mot Spania 10. juli, denne gangen i det 60. spilleminutt. Norge nådde en historisk semifinale 13. juli, men ble smågutter mot Portugal som vant hele 5-0. Dylan kom inn som reserve i det 86. spilleminutt mot portugiserne.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 0 0 2022
Mal:Country alias Norway Træff (lån) 23 0 2023