Emilie Nautnes

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Emilie Nautnes. Foto: Fredrik Tyskeberg, KFL.no

Emilie Nautnes (født 13. januar 1999) er en norsk fotballspiller som 22. april 2019 ble presentert som ny spiller i LSK Kvinner. Hun hadde da signert en toårskontrakt med LSK. I konkurranse med utenlandske klubber falt valget likevel på LSK Kvinner. "Jeg trengte en ny utfordring. Jeg føler at LSK er en god klubb å utvikle seg i. Det er gode spillere og gode trenere. Det har vært en prosess. Jeg har tenkt på det og vurdert det, men jeg kjente at Lillestrøm var mer riktig for meg nå", uttalte hun til TV2 [1]. Debuterte for LSK Kvinner i seriekampen hjemme mot Klepp 3. august 2019. Nautnes kom inn for Meryll Abrahamsen i det 46. spilleminutt. Var for første gang i LSKs startellever, og spilte hele kampen, da Vålerenga ble slått 2-0 i seriekampen hjemme 17. august 2019. Scoret sine to første mål for LSK Kvinner i kvartfinalen borte mot Kolbotn 21. august 2019. Hennes første seriemål for LSK Kvinner kom i bortekampen mot Klepp 15. september 2019.
Presentert av Toppfotballkvinner som ukens profil 13. november hvor hun blant annet sa følgende om overgangen til LSK Kvinner: "Overgangen fra Arna-Bjørnar til LSK Kvinner har vært bra. Vi har jo vunnet seriegullet og er i finalen i cupen. Det er en ganske annerledes kultur her, det er nok litt mer vinnerkultur og fokus på resultat enn hva jeg var vant til. Men det er veldig spennende å spille for det beste laget i Norge". Men hun var ikke enige i at hun ble hentet inn som erstatter for Guro Reiten: "Vi er jo egentlig ganske ulike, så jeg tenkte ikke at jeg var en erstatter for henne, selv om det sto det overalt. Som sagt føler jeg at vi er ulike spillere. Hun er mer en tier, der jeg er en spiss som gjerne søker bakrom" [2]. Stor cuphelt, da hun i finalen scora to mål mot Vålerenga 23. november 2019. Finalen spilt i Telenor Arena .

Emilie Nautnes Nautnes har tidligere spilt for Gossen IL (Aukra), Fortuna Ålesund og Arna-Bjørnar. I følge hjemmesiden til NFF har Emilie Nautnes 9 A-landskamper for Norge, 1 mål. Hun debuterte i bortekampen mot Japan 11. november 2018. Hennes første og foreløpige eneste mål på A-landslaget kom mot Sør-Afrika 2. juni 2019. Kampen spilt i Frankrike. Emilie Nautnes har videre 14 kamper for U23-landslaget, 2 mål. Videre 46 landskamper på aldersbestemte nivåer, 20 mål. - På landslagets pressekonferanse 19. juni 2023 ble hun ved en feiltakelse presentert som hjemmeværende reserve i den norske VM-troppen. Noe hun ikke var. Flaut, pinlig og svært amatørmessig av NFF. "Jeg ble glad, og så ... Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg var litt spent på om jeg kunne bli tatt ut. Jeg hadde ikke trodd det, men ble glad da jeg så navnet mitt, uttalte Emilie Nautnes til NRK etter å ha oppdaget tabben, før hun la til: "Jeg ble glad. Men så var det feil. Jeg skal ikke dit. Jeg skulle selvfølgelig gjerne ha vært med, men nå var det tre andre reserver som ble tatt ut. Jeg har ikke rukket å tenke så mye på det. Det er litt dårlig, egentlig. Det er sikkert en skrivefeil, men det er jo ganske forskjellige navn. Jeg regner med det betyr at jeg var med i diskusjonen til det siste. At jeg var oppi der" [3].

  • EM-sluttspill for J19-landslag, arrangert i Sveits 2018. Norge kom til semifinalen hvor det ble 0-2 tap for Tyskland.
  • Var i Norges VM-tropp 2019, men var ubenyttet reserve i hele turneringen som ble spilt i Frankrike.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Gossen IL - 2013
Mal:Country alias Norway Fortuna Ålesund 25 12 2014 - 2015
Mal:Country alias Norway Arna-Bjørnar 2015 - 2019
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 12 1 2019
Mal:Country alias Norway Rosenborg 17 5 2022
Mal:Country alias Norway Rosenborg Playoff 6 1 2022
Mal:Country alias Norway Rosenborg 40 9 2023 - 2024