Eric Larsson

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK.no

Jan Eric Anton Larsson (født 15. juli 1991) er en svensk fotballspiller som signerte for LSK 3. april 2024. Kontrakten varer ut 2025-sesongen. " Jeg er en spiller som alltid gir hundre prosent og mer til for laget. Også har jeg en god innleggsfot som jeg håper å vise fram", uttalte han til RB samme dag [1]. Overgangen til LSK kom fordi han tidligere i sesongen dro på seg en skade i leggen. "I ettertid er jeg egentlig takknemlig for at jeg ble skadet. Uten den ville jeg ikke fått muligheten til å komme til LSK nå. Fordi jeg ble skadet og det er kort tid igjen av sesongen, så ga klubben meg muligheten til å gå", innrømmet svensken. "Noen brikker har falt på plass for familien og meg. Jeg har vært to år ute i Europa, og vi har levd i et magisk klima og hatt det bra. Det har vært en veldig fin tid som vi har satt pris på, men samtidig er det en del ved Skandinavia som vi har savnet. Derfor passet det veldig fint at Lillestrøm kom på banen nå. Det føles veldig bra også fotballmessig for min del. Må innrømme at jeg har savnet den lagånden vi har i Skandinavia, for den symboliserer egentlig slik jeg er som person. Den er ikke lik alle andre steder, og jeg har kjent at jeg har savnet det. I Lillestrøm vet jeg at den er sterk. Jeg kjenner både Andreas (Georgson) og Robin (Asterhed) fra tidligere, og jeg ser fram til å jobbe med dem. De er først og fremst fine personer som vil alle godt, men de har samtidig en autoritet i sin måte å være på som gjør at du har stor respekt for dem. Det er noe jeg setter høyt. Også vil de spille en fotball jeg synes er både inspirerende og morsom" [2].

Debuterte for LSK, da han i cupkampen borte mot Strømmen IF 24. april 2024 kom inn som reserve for Uba Charles i det 69. spilleminutt. Hans første seriekamp kom borte mot Sarpsborg 08 5. mai 2024. Larsson startet og spilte venstreving (venstre kant) til han ble byttet ut etter 80 minutter. "Inn til sin første start for LSK og første kamp i Eliteserien. Har spilt mest på høyresiden i sin karriere, men hadde noe erfaring fra venstresiden på midtbanen i både Malmö FF og OFI Kreta før han startet som venstreving i denne kampen. Fant seg ikke hel til rette i starten. Kom litt mer inn i det etter hvert. Utfordret et par ganger, men nesten hver gang han hadde ballen stoppet han opp og la den over på høyrebeinet. Burde definitivt vært byttet ut før", skrev RB i sin vurdering og ga svensken 3 poeng på børsen [3]. Startet også i hjemmekampen mot Brann 12. mai, denne gangen som venstre back, men ble byttet ut etter 45 minutter.

Eric Larsson har tidligere spilt for Gefle IF, GIF Sundsvall, Malmö FF og OFI Kreta. Han har i følge wikipedia 4 U17-landskamper for Sverige.


Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Lillestrøm SK 7 0 2024