Frederik Elkær

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK.no
Fra hjemmekampen mot Brann 1. oktober 2023.
Foto Fredrik Tyskeberg

Frederik Elkær (født 11. desember 2001) er en dansk fotballspiller som 31. august 2023 signerte for LSK. Et kjøp som i følge RB kostet LSK "i overkant av to millioner kroner". Avtalen varer ut 2026. "Jeg ble ringt opp av min agent for to dager siden, og da fikk jeg vite om Lillestrøms interesse. Morgenen etter ringte han tilbake og spurte om jeg var klar. Da hadde de blitt enig med Hobro om kjøp. Vi var enige om å ta det med ro i overgangsvinduet for å se hva som kom, og det var ikke hundre prosent sikkert at jeg skulle gå fra Hobro i dette vinduet. Men da det kom en stor klubb som Lillestrøm på banen og de hadde lagt en plan for meg, så var jeg helt sikker på at det var dette jeg skulle gjøre nå. Det var jeg selvfølgelig meget glad for, for det er en kjempeklubb jeg kommer til. Jeg gleder meg bare helt enormt til å komme i gang. Jeg vet at det har vært noen dansker i klubben, og jeg har hørt mange gode historier om klubben. Tobias Salquist er også en tidligere LSK-spillere jeg selv har spilt sammen med", fortalte Elkær til RB samme dag. Overfor lokalavisen presenterte Elkær seg som: " Jeg er en hurtig vingback med et godt blikk for spillet. Også har jeg en god innleggsfot, god pasningsfot og liker å jobbe hardt for mine lagkamerater" [1].

Debuterte for LSK, da han i seriekampen borte mot Aalesunds FK 3. september kom inn som reserve for Kristoffer Tønnessen i det 89. spilleminutt. Nytt kort innhopp - fra det 84. spilleminutt - i seriekampen borte mot Sarpsborg 08 17. september. Særdeles kort innhopp hjemme mot Rosenborg, men fikk nesten 65 minutter i spilletid hjemme mot Brann 1. oktober. "Godt innhopp. Etter en nølende åpning, spilte han godt i den drøye omgangen har fikk. Viste at han både har frekvens i beina og en god venstrefot. En positiv opptreden av dansken som trolig starter neste gang i Edhs fravær", skrev RB i sin vurdering [2]. Ankelskadet etter hjemmekampen mot Brann 1. oktober og måtte senere operere. "Jeg merket kun et lite trykk i ankelen, og jeg tenkte ikke at det var noe spesielt. Det var ikke noe problem å spille videre så lenge jeg hadde adrenalin i kroppen. Vi spilte foran et nesten fullsatt Åråsen, og det var viktig for meg å fullføre kampen. Først trodde verken fysioene eller jeg at det var en så alvorlig skade, men da det ikke ble bedre ble det tatt bilde. De viste at noen leddbånd var revet av. Da ble operasjon bestilt", fortalte han i et intervju med til RB https://www.rb.no/jeg-har-aldri-opplevd-det-for-og-det-var-toft-mentalt/s/5-43-2209085]. Elkær mistet dermed resten av sesongen som endte med kun 4 seriekamper i hans første år i Eliteserien.

Danske var tilbake i troppen under oppkjøringen til 2024-sesongen og mente i intervjuet med RB at han kom styrket ut av skadeperioden: "Jeg står sterkere både fysisk og mentalt når jeg kommer tilbake. Det er første gang i karrieren jeg har møtt masse motgang. Å være skadet i fire-fem måneder er fryktelig lenge. Jeg har aldri vært skadet så lenge før. Tidligere har det kanskje vært en uke eller noe. Nå kjenner jeg heldigvis ingenting i ankelen. Det som mangler er å få opp pulsen igjen. Jeg er nesten i full trening nå, og står bare over enkelte deler. I løpet av treningsleiren (Marbella) regner jeg med å være tilbake for fullt, og det ser jeg veldig fram til" [3].

Spillerkarriere

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 9 0 2023 - 2024