Kretsmesterskap 1946 - 1947. Kvalifisering til 2. divisjon

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Serietabell med kun poengsum


 • Akershus Arbeiderblad 10.05.46: "Som vi tidligere kortelig kunne fortelle starter kampene i kvalifiseringsserien for 2. divisjon førstkommende søndag, 12. mai. Vi gjengir nedenfor terminlisten for de kamper som skal spilles i løpet av 1946. Det skal spilles dobbelt serie og en del kamper vil først bli spilt på forsommeren 1947. De ordinære divisjonskamper vil så ta sin begynnelse høsten 1947. Fet og Rælingen som ikke disponerer baner skikket for kretskamper og som derfor har fått sine hjemmekamper henlagt til Vigernes" [1]. LSKhistorikk.com: "Rælingen SK trakk seg fra serien. De seks første lagene på tabellen sikret seg plass i 2. divisjon 1947-48."


 • Vi har foreløpig ikke funnet en fullverdig serietabell for 1946-1947, men gjengir tabellen som ble publisert i "Norges Fotball-leksikon. Bind 2 - 1948."

Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 1

Tirsdag 21. mai, 1946
Lillestrøm SK 1 - 3
(1 - 1)
Lillestrøm/Fram 19:00 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Kinn, Eidsvoll
Tilskuere:

Alf Martinsen Scorte etter 25. minutter 25.' (ukjent) Scorte etter 15. minutter 15.'

(ukjent) Scorte etter 57. minutter 57.'
(ukjent) Scorte


Lillestrøm SK: Reidar Haug - Sigurd Andersen, Otto Gulbrandsen - Gustav Hansen, Johnny Andersen, Sverre Hansen - Rolf Andresen, Ivar Hansen, Reidulf Wahl, Alf Martinsen, Rolf Wahl.


 • LSK skulle ha serieåpnet mot Fet IL, men gjestene trakk seg fra oppgjøret. Akershus Arbeiderblad 10.05.46: "Etter hva vi erfarer i formiddag har Fet trukket seg fra kampen mot Lillestrøm Sportsklubb på Vigernes søndag" [2].
 • Akershus Arbeiderblad 22.05.46: "Fortjent Fram-seir på Vigernes i går". "Sportsklubben ble slått med 3-1." Innerst inne var det vel ikke mange som virkelig trodde på Framseir i gårdagens store oppgjør mellom Lillestrømlagene. De tidligere kamper i år hadde gitt en tydelig tendens i retning av Sportsklubben, og forståsegpåerne mente at Sportsklubbens rutinerte spillere ikke ville ha større vanskeligheter med de unge og uerfarne Framgutter. Alle forhåndstips ble imidlertid gjort til skamme av Fram. Spillerne var riktignok unge, men de spilte med en glød og et pågangsmot som måtte gi resultater, og det er sjelden å se et så ungt lag gjennomføre en slagplan som Fram presterte i går. Vel hadde laget alt å vinne — men allikevel —.
  Kampen ble åpnet med opprevet spill fra begge sider. Det var tydelig å merke at begge lag var nervøse. Fram kom først i gang og venstresiden i angrepet laget huller i Sportsklubbens forsvar, men mål ble det ikke. Sportsklubben som tapte målvalget, spilte med kveldssolen i øynene. Dette generte ikke så lite, og i stedet for å bøte på det ved å holde ballen på bakken, ble det prestert hele serier av polballer i Sportsklubbrekkene. Etter 5 minutter hadde dog laget et par farlige sjanser, men skuddene ble satt utenfor eller sikkert reddet av Frams gode keeper. Et kvarter ut i omgangen gikk det hull på byllen, og det var Fram som tok ledelsen etter nydelig spill på venstresiden. 5 minutter senere ble Sportsklubben tildelt straffespark, men Frams keeper reddet det alt for markerte skudd i høyre hjørne. I det 25. minutt kom utligningen og omgangsresultatet ble 1-1.
  Fram skaff et seg ledelsen i 2. omgangs 12. minutt etter flere nydelige angrep. Etter scoringen trakk laget delvis ned i forsvar, men angrepene på Sportsklubbmålet var alltid farlige. Sportsklubben tok etter hvert hånd om spillet og noen prekære situasjoner, men det lyktes ikke å bringe balanse i stillingen. I stedet øket Fram til 3-1 som da også ble kampens sluttresultat. La det være sagt med en gang — Fram fortjente seiren. Riktignok burde Sportsklubben ha utlignet Frgms ledelse på straffesparket og således ha tatt ledelsen i 1. omgang, men Fram hadde på sin side så vidt mange gode tilbud at omgangsresultatet ga et korrekt bilde av spillet. Det som imponerte mest i Fram, var som sagt det helt riktig anlagte spillesystem. Man merket seg straks at forsvaret dannet sekk med venstre half trukket tilbake. Indre venstre fikk da oppgaven å fylle det tomrom som oppstod, og det klarte han på en ypperlig måte. Oppdekningen av Alf Martinsen ble således fordoblet, og vanskeliggjorde alle angrep fra Sportsklubbens side. Løperrekken kombinerte også meget godt, og center-forwards gode vekslinger skapte ofte forvirring i Sportsklubbens forsvar. Vingspillet var også bedre enn det som vanligvis serveres av lagene her på berget, og særlig ytre venstre leverte en utmerket kamp. Forøvrig raket 3 av Frams spillere over sine kamerater. Den lille indre venstre må vel karakteriseres som lagets beste spiller. Han hadde et utmerket blikk for spillet, og hans oppsamling og ypperlige fremlegg skapte de farligste situasjoner. Keeperen var også meget god. Hans arbeid i feltet tok brodden av mange angrep. Venstre half leverte også utmerkede saker. For øvrig var laget så jevnt at det er vanskelig å fremheve noen. Det måtte da være center-forward som viste seg som en mann med målappetitt og gode skudd.
  Sportsklubben syndet mot svært mange punkter i fotballens ABC igår. Først og fremst klikket det i forsvaret. Betingelsene for å spille 3 backsystem er gjennomført markering av wingene og centerforward. Dette ble ofte oversett, og resultatet ble da også svære hull i forsvaret. Ellers skortet det på halfenes pasninger som hadde en avgjort stigende tendens. Poleballene og det tette Framforsvar vanskeliggjorde løperrekkens spill. Dertil kommer at venstresiden i angrepet hadde en avgjort svart dag. Ytre høyre var heller ikke på høyde med seg seiv, og hans spill ble ødelagt med alt for mange sirkuskunster. Alf Martinsen var igjen lagets bestemann. Indre høyre leverte også en respektabel innsats i 1. omgang, og Sverre Hansens gode 2. omgang bragte ham opp blandt de beste på laget. Dommeren, Kinn fra Eidsvoll, kom godt fra kampen [3].

Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 2

Lørdag 25. mai, 1946
Lillestrøm SK 1 - 3
(1 - 2)
Strømmen IF 16:30 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer:
Tilskuere:

Gustav Hansen Scorte Tangen Scorte etter 12. minutter 12.'

Henriksen Scorte etter 40. minutter 40.'
Tangen Scorte


Lillestrøm SK: Reidar Haug - Johnny Andersen, Kolbjørn Andresen - Ivar Christiansen, Odd Johansen, Sverre Hansen - Gustav Hansen, Ivar Hansen, Rolf Andresen, Alf Martinsen, Rolf Wahl.


 • Akershus Arbeiderblad 28.05.46: "Nytt nederlag for Sportsklubben. Strømmen vant 3-1 på Vigernes lørdag". Det var stor publikumtilstrømning til Vigernes lørdag, ikke minst fra Strømmen. Etter Sportsklubbens svake innsats mot Fram var tipsene 50-50, men patriotene håpet at Sportsklubben ville rehabilitere seg i denne kampen. Men ennå en gang ble Lillestrømpublikum skuffet. Kampen mot Strømmen ble en stadfestelse av det faktum at Sportsklubben er på god tur til å bli akterutseilt. Strømmen innfridde sine tilhengeres håp om seir, men spillet var ikke så godt ali det ville ha vært moen prestasjon av Sportsklubben å vinne kampen.
  Første omgang ble kampens mest underholdende del. Etter en rotet åpning med upresise og planløse spark kom lagene etter hvert i gang, og ved begge mål var det sjanser til scoring. En merket dog snart at det var mer brodd i i Strømmens angrep, og det var da også gjestene som tok ledelsen etter 12 minutters spill ved centerforward Tangen. Utlikningen lot imidlertid ikke vente lenge på seg, i det Sportsklubbens Gustav Hansen på ytre høyre trakk inn mot mål og scoret etter klyngespill. Etter dette ble det en ganske livlig periode. Begge lag gikk inn for å sikre seg ledelsen, men hverken Strømmens gode langskudd eller Sportsklubbens vanlige småspill innenfor straffefeltet brakte resultat. 5 minutter før halvtid økte så Strømmen til 2 —1 ved ytre høyre Henriksen.
  2. omgang ble dominert av Strømmen. Sportsklubbens få og sjanseløse angrep ble ført på venstresiden hvor Wahl på vingen ibeholdt farten og humøret, men hans innsats alene var for lite til å gjenopprette det tapte. Strømmen ble mer selvsikre etter hvert og spilte seg pent fram til gode sjanser. Henriksen på ytre høyre og Tangen i center skapte stadig vanskeligheter for Sportsklubb-forsvaret som gjentagne ganger tapte duellen om ballen. Det ble Tangen som økte til 3-1 for Strømmen, og dermed ble det.
  Som nevnt var Strømmen det beste laget. Det har et solid indre forsvar hvor senterhalfen Lillebøe som bestemann spilte velgjørende rolig og sikkert. Sidehalvene gjorde også godt arbeid. Nygren bør dog legge band på sitt temperament som ofte spiller mester på ham. Indreløperne leverte en relativt svak kamp, særlig var den ellers gode Ulsnes forbausende passiv. Ellers i løperrekken var Tangen den beste. Henriksen på ytre høyre var ikke meget arbeidsom, men i farlig når han fikk en god pasning å arbeide med.
  Sportsklubben måtte igjen unnvære Sigurd Andersen i forsvaret, og Alf Martinsen burde ha vært på sykelisten. Hans innsats var på forhand i dømt til å bli minimal på grunn av hans sykdom, og det ble den da også. De foretatte ommøbleringer på laget gjorde ikke synderlig forskjell, og det var få lyspunkter. Energiske Wahl på ytre venstre og Johnny Andersen i forsvaret var hederlige unntakelser. Sverre Hansen åpnet utrolig svakt, men også denne gang arbeidet han seg opp etter hvert. Hvorfor han i 2. omgang trakk helt ned i forsvaret og forble der kampen ut er dog nokså uforståelig [4].


Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 3

Onsdag 29. mai, 1946
Ull/Kisa 0 - 7
Lillestrøm SK na - na, Jessheim

Dommer:
Tilskuere:

Rolf Wahl Scorte

Rolf Wahl Scorte
Ivar Hansen Scorte
Ivar Hansen Scorte
Odd Karlsen Scorte
Enok Andresen Scorte
Ivar Brurberg Scorte


Lillestrøm SK: Reidar Haug - Hans Hansen, Johnny Andersen - Gustav Hansen, Ivar Christiansen, Sverre Hansen - Odd Karlsen, Enok Andresen, Ivar Brurberg, Ivar Hansen, Rolf Wahl.

Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 4

Torsdag 6. juni, 1946
Lillestrøm SK 4 - 0
(3 - 0)
Eidsvold Turn 19:00 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Lars Larsen
Tilskuere:

Alf Martinsen Scorte (str.)

Alf Martinsen Scorte
Alf Martinsen Scorte
Ivar Christiansen Scorte


Lillestrøm SK: Reidar Haug - Hans Hansen, Johnny Andersen - Gustav Hansen, Sigurd Andersen, Sverre Hansen (Ivar Christiansen) - Enok Andresen, Ivar Hansen, Ivar Brurberg, Alf Martinsen, Reidulf Wahl.


 • Akershus Arbeiderblad 07.06.46: "Sportsklubben - Eidsvoll Turn 4-0". "Kampen mellom Eidsvoll Turnforening og Sportsklubben på Vigernes i går kan trygt karakteriseres som de forspilte sjangsers kamp hva Sportsklubben angår. Laget stilte i ommøblert stand, med Enok Andresen på ytre høyre, Ivar Brurberg som centerforward, med Hans Hansen som høyre back og Sigurd Andersen på centerhalf-plassen. Rolf Wahl på ytre venstre hadde forfall, og Reidulf Wahl spilte i hans sted. At omstillingen var skyld i seiren, skal være usagt. Løperrekken var i et hvert fall så ineffektiv som vel mulig, og av snesevis av sjangser ble 4 omsatt i mål — hvorav det ene var resultatet av et tvilsomt straffespark.
  Det ble en svak begynnelse fra begge sider, men Sportsklubben, ble etter hvert herre over poleballene, og spillet ble for det meste ført på Eidsvolls bånehalvdel. Løperrekken gikk pent opp gjentagne ganger, men sjansene ble enten somlet bort eller endte i meningsløse skudd. Det ble ikke noe resultat før dommeren Lars Larsen åpnet scoringene ved å tildele Sportsklubben straffespark, som av Alf Martinsen ble satt i nettet. Etter målet kom en periode med pent spill av Sportsklubben, og etter nydelig forarbeid øket Alf Martinsen til 2-0 med et skudd fra venstresiden på god gammeldags maner. Martinsen var også mann for mål nr.3.
  Annen omgang ble dominert fullstendig av Sportsklubben. Gang på gang ble løperrekken spilt fram til ypperlige sjanser, men det var øyensynlig noe avgjørende i veien med kanonen. Skuddene havnet alle andre steder enn i mål, og det hele så ut til å ende med 1. omgangs resultat. Men da lot det til at Ivar Kristiansen syntes det kunne være nok med alt rotet i løperrekken. Han sendte av gårde et langskudd fra 30-meteren som med god hjelp av Eidsvoll keeper havnet i nettet. På papiret ser 4-0 resultatet ganske respektabelt ut, men for dem som så kampen er det et latterlig lite tall. Det så faktisk ut som om hele løperrekken — Alf Martinsen unntatt. — hadde målskrekk, og særlig ytreløpernes innsats var trøstesløs. Reidulf Wahl på venstrevingen mislyktes i det meste han foretok seg. Det later til at han er kommet inn i feil gate og bør vel ha en pause før han settes opp igjen. Sverre Hansen ble skadet tidlig i kampen, og Ivar Kristiansen gikk inn i hans sted. Han viste seg fra sin aller beste side, og var sammen med Gustav Hansen av de bedre. Alf Martinsen er uten sammenlikning lagets mest brukte og dessverre også misbrukte spiller. Han er lagets alfa og omega og må være redningsplanken som alle tyr til når de selv har rodd seg for langt ut. Han ble som rimelig kan være passet opp av to-tre motspillere kampen igjennom, og valgte den fornuftige del i annen omgang og spilte tilbaketrukket. Det var imidlertid ikke hans skyld at ikke resultatet ble det dobbelte — de mange lekre gjennomlegg og effektive tverrballer tatt i betraktning. Eidsvoll lag var ikke særlig vanskelig motstandere. Forsvaret arbeidet godt i første omgang, men etter hvert som Sportsklubben øket presset, ble det bare forsvar, og det ble nokså broket det hele. Publikum hadde møtt fulltallig fram. De fleste ble skuffet, men valgte å ta det fra den humoristiske side. Bortsett fra straffesparket og noen rare offside-avgjørelser kom Lars Larsen godt fra kampen som dommer [5].

Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 5

Onsdag 12. juni, 1946
Sørumsand IF 0 - 1
Lillestrøm SK na - na, Sørumsand

Dommer:
Tilskuere:

Reidulf Wahl Scorte


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Sigurd Andersen, Johnny Andersen - Hans Hansen, Odd Johansen, Ivar Christiansen - Rolf Andresen, Ivar Hansen, Ivar Brurberg, Reidulf Wahl, Rolf Wahl.


Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 6

Tirsdag 18. juni, 1946
Lillestrøm SK 4 - 1
(2 - 0)
Kløfta IL - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Erling Sigvartsen
Tilskuere:

Knut Bryhn Scorte

Alf Martinsen Scorte (str.)
Knut Bryhn Scorte
Rolf Andresen Scorte

Kåre Kristiansen Scorte


Lillestrøm SK: Thomas Westby - Sigurd Andersen, Johnny Andersen - Gustav Hansen, Sverre Hansen, Ivar Christiansen - Rolf Andresen, Ivar Hansen, Ivar Brurberg, Alf Martinsen, Knut Bryhn.


 • Akershus Arbeiderblad 21.06.46: "Lillestrøm Sportsklubb - Kløfta 4-1". Kretskampen mellom disse lag ifjor vant Lillestrøm sportsklubb 12—0. Når lagene møttes på Vigernes tirsdag kveld leverte Sportsklubben et spill som lå flere grader under det som ble vist i fjor. Samtdiig viste Kløfta seg fra en atskillig bedre side enn i fjor. Disse to forhold avspeilet seg også i resultatet, som denne gang ble 4-1 i Sportsklubbens favør.
  Hos Sportsklubben var - denne gang den gamle svakhet: ineffektivitet for an mål - atter sterkt framtredende. Det ble misset på flere helt opplagte målsjanser. Det ble med fire scoringer, to i hver omgang, tross tre fjerdedeler av spillet gikk på Kløftas banehalvdel. Først ved ytre venstre, Bryhn, for øvrig et flott skråskudd som smalt i den motsatte målstolpe. Så ved Alf Martinsen, som satte et straffespark i nettet. Nr. 3 var Bryhn atter mann for, mens Rolf Andresen tegnet seg for det fjerde og siste. Kløfta-spillerne slet tappert og energisk i det, med målmannen og senterhalf som de beste. Laget led under to svake ytterløpere, som sjelden heller aldri kom opp. Det ble derfor innertrioen som måtte forsøke å lage det, men som fikk lite til mot Sportsklubbens sterke forsvar, hvor målmannen svært sjelden behøvde å gripe inn. De siste 20 minutter av kampen ble det for øvrig mere spiss over Kløfta-guttenes angrep, og herunder lykkedes det senter, Kåre Kristiansen, å kvittere for ett av målene. For Sportsklubbens vedkommende ble kampen ingen god generalprøve foran møtet med Mesna lørdag i 1 runde i Norgesmesterskapet. Men det er jo noe som heter: Dårlig generalprøve, god premiere. Erling Sigvartsen var en god dommer [6].


Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 7

Torsdag 4. juli, 1946
Lillestrøm SK 7 - 1
(3 - 0)
Rælingen FK 19:30 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Karl Berntsen, Strømmen IF
Tilskuere:

1-0 Ivar Brurberg Scorte

2-0 Alf Martinsen Scorte
3-0 Ivar Brurberg Scorte
4-1 Ivar Brurberg Scorte
5-1 Alf Martinsen Scorte
6-1 Knut Bryhn Scorte
7-1 Alf Martinsen Scorte

3-1 (ukjent) Scorte


Lillestrøm SK: Reidar Haug - Sigurd Andersen, Johnny Andersen - Sverre Hansen, Odd Johansen, Ivar Christiansen - Rolf Andresen, Gustav Hansen, Alf Martinsen, Ivar Brurberg, Knut Bryhn.


 • NB: Rælingen SK trakk senere laget sitt fra kretsserien. Det ble derfor ikke spilt noen bortekamp mot Rælingen.
 • Rælingen FK het på denne tiden Rælingen Sportsklubb.
 • Akershus Arbeiderblad 05.07.46: "Det ble 7-1 for Sportsklubben mot Rælingen". Det hersket vel i grunnen ingen større tvil om utfallet av kampen i kvalifiseringsserien mellom Lillestrøm sportsklubb og Rælingen på Vigernes igår kveld. Til tross for dette var et tallrikt publikum_ møtt fram, et nytt bevis på den høykonjunktur fotballsporten har hos publikum.
  Som ventet hadde Sportsklubben et godt tak på spillet som for den overveiende del foregikk på Rælingens banehalvdel. Rælingen kjempet imidlertid tappert og energisk mot overmakten og hadde også sine farlige visitter foran Sportsklubbens mål. Sportsklubben scoret 3 ganger i første omgang, ved Brurberg, Martinsen, Brurberg.
  I begynnelsen av annen omgang kvitterte Rælingen for det ene av målene ved sin indre venstre. Men så var det Sportsklubbens tur igjen, ved Brurberg. Ytterligere 3 scoringer fulgte før pipen gikk for time, ved Martinsen, Bryhn og Martinsen. Sportsklubben manglet Leif Kristiansen. Alf Martinsen var atter en gang lagets bestemann, og for øvrig ble det levert jevnt ordinært spill over hele linjen. Hos Rælingen var venstre back den beste, som vanlig. Vi synes for øvrig han blir bedre og bedre for hver kamp. Målmannen var også god, og likeså begge innerwings. Det er for øvrig gledelig å se hvorledes laget for hver kamp som går mere og mere bestreper seg på å holde ballen nede, finne sin mann med pasningene og prøver på å få i stand virkelig kombinasjonsspill. At evnene i mange tilfeller ennu ikke strekker til er en sak for seg, det vil nok komme etter hvert. Laget manglet denne gang bl. a. Wiiger, og det var nok en ikke liten svekkelse. Karl Berntsen, Strømmen, var som vanlig en god og myndig dommer" [7].

Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 8

Søndag 7. juli, 1946
Lillestrøm SK 1 - 1
(1 - 1)
Bøn FK 18:30 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Gulbrand Gulbrandsen
Tilskuere: 2.000

1-0 Gustav Hansen Scorte etter 2. minutter 2.' 1-1 (ukjent) Scorte etter 45. minutter 45.'


Lillestrøm SK: Reidar Haug - Sigurd Andersen, Johnny Andersen - Thor Johansen, Sverre Hansen, Ivar Christiansen - Knut Bryhn, Gustav Hansen, Ivar Brurberg, Ivar Hansen, Rolf Wahl.


 • Akershus 10.07.46: "Sportsklubben—Bøn 1-1". Søndagen var slitsom å komme igjennom for Lillestrøms fotballentusiaster, men til tross for at kvalifiseringskampen mellom Bøn og Sportsklubben var den siste av ettermiddagens 3 kamper, var det møtt frem langt bort i mot 2000 tilskuere. Lagene sørget da også for at det ble en underholdende match — en av de mest avvekslende og til dels velspilte kamper som har vært spilt på Vigernes i den siste tiden.
  Det begynte lovende for Sportsklubben. Etter avspark broderte løperrekken seg pent gjennom Bøns forsvar, ytre venstre fikk ballen, la pent inn i midten til Gustav Hansen som omsatte den korrekte pasning i mål. Sportsklubben lå over gjennom 2/3 av omgangen, men det lyktes ikke å øke. Bøn hadde også sine tilbud, men Sportsklubbens indre forsvar sørget for at det ikke kom til scoringer. Det så da også ut til at omgangen skulle gå ut med ledelse for hjemmelaget, men 10 sekunder før halvtid skjøt Bøns center forward knallhårdt og velplasert i vinkelen, og Haug klarte ikke å avverge.
  Annen omgang ble stort sett Bøns. Laget beviste at det kan spillet, og bortsett fra visse perioder hvor begge lag lot seg forlede til poleballer og planløs sparking - ble det prestert god fotball. Sportsklubbens løperrekke som manglet Kristiansen, Alf Martinsen og Rolf Andresen, ble for lett til å gjennomføre omgangen med samme glød og tempo som i første halvtid, og ballen var da svært ofte hos Sportsklubbforsvaret som imidlertid gjorde sin plikt og holdt målet rent. Bøn laget stort sett en jevnere innsats enn sine motspillere, og en 2-1-seir til Bøn hadde gitt det korrekte bilde av styrkeforholdet mellom de to lag. Sportsklubben hadde kanskje de fleste og beste sjanser i første halvtid, men Bøn holdt stilen også i annen omgang, da Sportsklubben ble tvunget over på defensiven og løperrekken ikke maktet å holde tilstrekkelig på ballen til å skape sjanser. Sportsklubben kan da også først og fremst takke sitt indre forsvar for at resultatet ble som det ble.
  På Bøns lag spilte indre høyre en god kamp sammen med sin parkamerat på høyrevingen. Centerforward som er kommet over den skade han pådro seg for en tid siden, leverte også pene ting. Særlig skal han ha ros for sine gode skudd og riktig fordeling av ballen. Det indre forsvar var ganske jevnt, med keeper som den dominerende.
  Sportsklubben stilte som nevnt med en del reserver, og disse fylte ikke plassene helt tilfretsstillende. Særlig savnet man den ro og balanse Alf Martinsen skaper i løperrekken. Gustav Hansen gjorde riktignok hva han kunne for å holde ballen nede og for å bringe ro overspillet, men han maktet ikke oppgaven, alene som han var i løperrekken. Han fant seg dessuten ikke helt til rette i løperrekken — hans spill var ofte sidehalfens, som rimelig kan være. For øvrig laget Ivar Kristiansen en god kamp. Det indre forsvar måtte bære dagens byrde og hete og kom da også meget godt fra det. Johnny Andersen beviste at han har nådd fram til den riktige plassering, og hans utspill later intet tilbake å ønske. Sverre Hansen hadde en god dag, og Sigurd Andersen lot til igjen å ha funnet melodien. Kampens dommer var Gulbrand Gulbrandsen. Han var både og [8].

Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 9

Fredag 12. juli, 1946
Fet IL 1 - 6
(0 - 3)
Lillestrøm SK 19:30 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Dysterud, Strømmen IF
Tilskuere: na

1-5 (ukjent) Scorte Ivar Hansen Scorte

Ivar Hansen Scorte
Rolf Wahl Scorte
Rolf Wahl Scorte
Ivar Brurberg Scorte
Alf Martinsen Scorte


Lillestrøm SK: Reidar Haug - Hans Hansen, Fredrik Engelund - Gustav Hansen, Sverre Hansen, Ivar Christiansen - Ivar Brurberg, Reidulf Wahl, Alf Martinsen, Ivar Hansen, Rolf Wahl.


 • Kampen spilt på Vigernes, da Fedrelandet ennå ikke var spillbar.
 • NB: Vi vet hvem som scoret LSKs mål, men ikke rekkefølgen på målscorerne eller når målene kom utover at LSK ledet 3-0 til pause og at Fets redusering endret stillingen til 1-5.


 • Akershus Arbeiderblad 15.07.46: "Sportsklubben slo Fet 6-1. Alf Martinsen i storfom". Den utsatte kvalifiseringskampen mellom Sportsklubben og Fet ble spilt på Vigernes fredag under stor publikumstilslutning. Kampen ble stort sett velspilt og endte med fortjent Sportsklubseir med hele 6-1. Sportsklubben tok ledelsen etter få minutters spill og økte forspranget med jevne mellomrom til 3-0 i første omgang. I annen omgang øket Sportsklubben til 5 —0 før Fet klarte å forsere forsvaret å skaffe seg trøstemålet. Sportsklubben økte til 6-1 for dommeren blåste for full tid.
  Kampen kan strengt tatt ikke legges som målestokk på Sportsklubbens spillestyrke i øyeblikket, dertil var Fet for svakt. Men kampen beviste at guttene rent teknisk ligger på et relativt høyt nivå, og den effektive utnyttelse av vingene lover godt for fremtiden. Laget stilte også denne gang med noen reserver og vil sikkert med alle mann på plass få til spill som ligger over det som ble prestert fredag. Alf Martinsen var banens desidert bestemann og demonstrerte fotballets finesser til minste detalj. Ellers spilte laget jevnt godt uten at noen fremhevet seg spesielt. Det måtte da være vinghalves som gjorde godt arbeid så vel i forsvar som angrep. Fet hadde heller ikke fulltallig lag, og sjansene til mål var ikke svært mange. Nils Nydal var lagets bestemann, men fikk lite utrettet alene. Ellers laget venstre back en god kamp. Dommer var Dysterud, Strømmen" [9].

Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 10

Onsdag 17. juli, 1946
Eidsvold IF 2 - 3
(1 - 2)
Lillestrøm SK 19:30 - Eidsvoll stadion, Eidsvold

Dommer: na, na
Tilskuere: na

Kåre Kinn Scorte etter 12. minutter 12.'

Ivar Bråten Scorte etter 60. minutter 60.' (str.)
(ukjent) Sent off

Alf Martinsen Scorte etter 22. minutter 22.'

Alf Martinsen Scorte etter 30 minutter 30'
Ivar Hansen Scorte etter 82. minutter 82.' (str.)

Lillestrøm SK: Reidar Haug - Hans Hansen, Johnny Andersen - Gustav Hansen, Sverre Hansen, Reidulf Wahl - Ivar Brurberg, Leif Kristiansen, Alf Martinsen, Ivar Hansen, Rolf Wahl.


 • Det tok Akershus Arbeiderblad nøyaktig en uke - 24.07.46 - å publisere et referat som igjen var kopiert fra Eidsvoll Blad: Lillestrøm Sportsklubb - Eidsvoll I.F. 3-2.
  "Om kretskampen mellom ovennevnte lag sist onsdag skriver Eidsvoll Blad: Kretskampen på Eidsvoll stadion onsdag mellom Lillestrøm og Eidsvoll I. F. ble et hardt og spennende oppgjør. Når en unntar det første kvarter av kampen lå Lillestrøm jamt over så seiren var helt fortjent.
  Eidsvoll I. F. kom først i gang og serverte i de første 15 min. av kampen helt flotte saker. De gjør gang på gang angrep på Lillestrøms mål og keeperen må stadig rykke ut. I det 12. minutt kommer Kåre Kinn for åpent mål og netter uten sjangse for Lillestrøms målmann. E.I.F. holder stilen noen få minutter, men etter at «Kaka» hadde utliknet etter et velplassert skudd i det 22. minutt, faller laget sammen. Lillestrøm tar nå hånd om spillet og viser' mye bra' fotball. Løperrekken har et svært godt samspill og «Kaka» passer på at begge vingene får rikelig med flotte pasninger. Y. v. er mannen som passer på disse framleggene. Han stormer rett mot mål, og da han har en ypperlig fart, lager han mange kritiske situasjoner. Etter ca. 30 min. spill kommer «Kaka» i flott skuddposisjon. Det er h. h. som legger fram en stikkball. «Kaka» er ikke av de som sløser med sjangsene, så Lillestrøms ledelse er et faktum. Med 2-1 til Lillestrøm går omgangen ut, etter et E.I.F. har hatt utlikningssjangse. Et langskudd treffer stolpen helt oppe ved vinkelen.
  Også 2. omgang tilhører Lillestrøm. De ligger godt over helt fra begynnelsen, og både løpere og halfene presser på. E.I.F.s forsvar spiller imidlertid godt, og da de dessuten har en del flaks klarer de å holde stand. I stedet blir det Eidsvoll som får mål. Ved et tilfeldig oppløp i 15. min. blir E.I.F tildømt straffespark for hardt spill. Ivar Bråten er mannen for at ballen sitter i nettet. Fra nå av begynner det å gå litt for hardt. Det vrimler av frisprak og unfair tacklinger på begge sider. 3 av E.I.F.s spillere får tiltale og 1 blir vist ut av banen. I 20. min. noterer en seg for et godt skudd fra «Kaka». Det passerer så vidt utenfor. Like før har han opplagt sjangse, men skyter over fra 5 meter. I 25. min. er det E.I.F. som har sjangsen. Et godt skudd fra venstre klarer så vidt Lillestrøms målmann å få avverget. 8. min. før slutt blir Lillestrøm tilkjent straffespark for hard tackling. I. v. sikrer Lillestrøm ledelsen og også seiren. Lillestrøms lag var jamnt godt med y. h. som eneste svake punkt. Løperrekken spilte flott fotball med Alf Martinsen (Kaka) som den gode leder. Halfrekken arbeidet helt utmerket og var lagets ryggrad. På Eidsvolls lag var Rolf Emilsen og Finn Strand best i forsvaret. I løperrekken var Ivar Bråten og Gunnar Fjeldstad de beste kort [10].

Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 11

Torsdag 22. august, 1946
Lillestrøm SK 4 - 0
(1 - 0)
Fjellhammer IF 18:00 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Lars Larsen
Tilskuere:

Fredrik Engelund Scorte

Fredrik Engelund Scorte
Fredrik Engelund Scorte
Knut Bryhn Scorte


Kampannonse i Akershus Arbeiderblad 21.08.46

Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Johnny Andersen, Kolbjørn Andresen - Gustav Hansen, Sverre Hansen, Ivar Christiansen - Knut Bryhn, Rolf Andresen, Fredrik Engelund, Ivar Hansen, Rolf Wahl.


 • NB: Rekkefølgen på målscorerne er ikke kjent. Det eneste avisen oppgir er at LSKs første mål kom i første omgangs siste minutt.
 • Akershus Arbeiderblad 23.08.46: "Lillestrøm Sportsklubb- Fjellhammer IF 4—0. "Kretskampen på Vigernes igår ble en tam forestilling. Første omgang ble jevnspilt og først i siste minutt lyktes det Sportsklubben å få inn ett mål. I annen omgang var Fjellhammerguttene helt utslitt, så det ble et ensidig press på deres mål og tre ganger måtte keeper hente ballen i nettet. Sportsklubben vant en fortjent seier, men viste intet overbevisende spill. Dommer var Lars Larsen" [11].


Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 12

Torsdag 29. august, 1946
Lillestrøm SK 6 - 1
(1 - 0)
Fet IL 18:15 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer:
Tilskuere:

Knut Bryhn Scorte

Knut Bryhn Scorte
Rolf Wahl Scorte
Rolf Wahl Scorte
Rolf Andresen Scorte
Ivar Hansen Scorte

(ukjent) Scorte


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Hans Hansen, Kolbjørn Andresen - Gustav Hansen, Johnny Andersen, Fredrik Engelund - Knut Bryhn, Leif Kristiansen, Rolf Andresen, Ivar Hansen, Rolf Wahl.


 • NB: Rekkefølgen på målscorerne er ikke kjent, ei heller når målene kom.
 • Akershus Arbeiderblad 30.08.46: "Sportsklubben vant atter over Fet". "I kvalifiseringskamp på Vigernes i går kveld vant Lillestrøm sportsklubb 6-1 over Fet. Halvtidsresultater 1-0 og 5-1" .
 • Tar med at LSK bare noen dager tidligere, søndag 25. august, spilte åpningskampen på Fedrelandet mot Fet IL. En kamp LSK for øvrig vant hele 6-0 etter å ha ledet 3-0 til pause.

Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 13

Søndag 15. september, 1946
Lillestrøm/Fram 0 - 1
(0 - 0)
Lillestrøm SK 17:00 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Magnus Karlsen, Solheim
Tilskuere: 2000

Knut Bryhn Scorte etter 53. minutter 53.'


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Hans Hansen, Johnny Andersen - Gustav Hansen, Sverre Hansen, Ivar Christiansen - Knut Bryhn, Leif Kristiansen, Rolf Andresen, Ivar Hansen, Rolf Wahl.


 • Akershus Arbeiderblad 16.09.46: "Fram spilte - Sportsklubben vant". Det var stor interesse omkring kretskampen mellom Lillestrøm Sportsklubb og Fram i går ettermiddag, idet omlag 2000 tilskuere var møtt fram far å overvære oppgjøret, og de fikk for så vidt full valuta for pengene. Det ble et ganske rivende oppgjør, hvor Lillestrøm Sportsklubb som spilte med vinden i første omgang lå en tanke over, men Fram tok sitt mon igjen i andre og vel så det.
  Fram åpner ganske lovende, og har tak på spillet de første minuttene, men etter hvert kommer Lillestrøm Sportsklubb i gang, og skaper flere opløp som dog Frams forsvar rydder ganske godt opp i, slik at noen egentlig overhengende fare skapes det ikke oppe ved Fram-målet. De skuddene som kommer på mål fanger Johansen lett opp, ellers merker vi oss at skyteferdigheten ikke er lagets absolutt sterkeste side. På den annen side er heller ikke Frams mere spredte oppløp av de ufarligste, et par ganger er det bare så vidt at Midtstein får ryddet opp. Omgangen går ut uten at noen av lagene makter å score. Sportsklubben lå dog så meget over i banespill at 1—0 til disse hadde vært det riktige.
  I andre omgang er det Frams tur med vinden i ryggen og de går straks til angrep, og oppnår to cornere som ikke gir noe resultat. Spillet holdes gående på Lillestrøm Sportsklubbs banehalvdel, bare avbrudt av enkelte oppløp. I det 8. minutt kommer et av disse oppløpene, ballen går fra yh. til cl. Knut Bryhn, som går direkte mot mål. Johansen løper helt riktig ut for å møte, men Bryhn skyter forbi ham og i nettet. Etter den tid går Fram hårdt på for utligning, og flere ganger henger denne bare i en tråd. Laget ligger klart over resten av omgangen, men er fulgt av den rene uflaks, idet skuddene enten går i stangen, eller stryker utenfor — og i mange tilfelle uteblir de hvor skudd skulle ha vært levert. I hele denne omgangen ligger Sportsklubben på defensiven, med opptil 8 mann i forsvaret, og tross det mest mot mål, lyktes det ikke Fram å utligne, og Sportsklubben kan innkassere begge poengene.
  Om kampen er det bare kort å si, at det absolutt beste lag tapte. Med sin langt bedre annenomgang hadde Fram fortjent minst 3 scoringer, og med litt flaks hadde disse også vært der. Det var taktikken og flaksen som reddet Sportsklubben fra nederlaget i går, og taktikken sørget lagets ch. Sverre Hansen for. Foruten at han selv spilte meget godt, forsto han kunsten å dirigere sine medspillere når det røynet på som hårdest. Ved siden av ham leverte hb. Hansen en god kamp, felles for forsvaret var at de var gode i hodespill, men deres utspill var langt fra de beste, her var det lite plan å se. Det samme gjaldt for så vidt sidehalfs. I løperrekken var cl. Andersen en farlig herremann, med en god fart, likeledes var yh. Knut Bryhn god.
  Fram gjorde en taktisk meget slem feil. Med så gode vingløpere som laget rår over, skulle de benyttet disse langt mere enn hva tilfelle ble. I lange tider gikk de arbeidsløse, i det spillet ensidig ble drevet fram i center. Dertil kom at småspillet i mange tilfeller ble overdrevet slik at motspillerne fikk høve til å organisere sitt forsvar. Dette var nok den vesentlige årsak til nederlaget. Et langskudd fra 16-meteren hadde også gjort seg godt i annen omgang, i stedet for småspillet helt inn til mål. Med litt mere påpasselig i oppdekningen burde målet ha vært avverget, i det hele tatt var Frams forsvar temmelig skjødesløs på dette område i annen omgang. Johansen i mål var sikker og god, og viste i første omgang et par redninger av klasse. Best av back var venstre Edvardsen og i halfrekken var de to sidehalfs gode, med flere gode avleveringer. I løperekken var iv. Gunnar Arnesen den avgjort beste, tett fulgt av de to vingløpere Gunnar og Kjell Lund. Ih. Arne Olsen var mere sliter, men han arbeidet godt gjennom hele kampen. Svakest var i grunnen cl. Rolf Lauritsen.
  Dommer var Magnus Karlsen, Solheim. Han hadde en relativt bra førsteomgang, men hans annen omgang var til gjengjeld meget svak. Straffesparket til Sportsklubben straks før slutt var således uforståelig, mens han direkte snøt Fram for et, for en grov hands [12].


Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 14

Søndag 22. september, 1946
Eidsvold Turn 1 - 9
Lillestrøm SK 16:00 - Eidsvoll stadion, Eidsvold

Dommer:
Tilskuere:

(ukjent) Scorte Knut Bryhn Scorte

Knut Bryhn Scorte
Knut Bryhn Scorte
Knut Bryhn Scorte
Rolf Andresen Scorte
Rolf Andresen Scorte
Rolf Andresen Scorte
Leif Kristiansen Scorte
Rolf Wahl Scorte


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Johnny Andersen, Kolbjørn Andresen - Fredrik Engelund, Sverre Hansen, Ivar Christiansen - Knut Bryhn, Leif Kristiansen, Rolf Andresen, Ivar Hansen, Rolf Wahl.


 • NB: Rekkefølgen på LSKs målscorere er ikke kjent.
 • Akershus Arbeiderblad 23.09.46: "Ved kampen i kvalifiseringsserien i Eidsvoll i går vant Lillestrøm sportsklubb med hele 9-1 over Eidsvoll Turn".

Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 15

Søndag 29. september, 1946
Lillestrøm SK 4 - 0
(2 - 0)
Sørumsand IF 13:00 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: C. Carlsen
Tilskuere:

Fredrik Engelund Scorte etter 12. minutter 12.'

Fredrik Engelund Scorte
Fredrik Engelund Scorte
Knut Bryhn Scorte


Lillestrøm SK: Reidar Haug - Hans Hansen, Johnny Andersen - Reidulf Wahl, Sverre Hansen, Ivar Christiansen - Knut Bryhn, Leif Kristiansen, Fredrik Engelund, Ivar Hansen, Rolf Andresen.


 • Akershus Arbeiderblad 30.09.46: "Sportsklubben-Sørumsand 4-0." "Det vakre høstværet i går hadde lokket atskillige puplikumere til Vigernes hvor kvalifiseringskampen mellom Sportsklubben og Sørumsand ble spilt. Etter Sportsklubbene 9 —1 seir i Eidsvoll forrige søndag hadde man ventet målfest av dimensjoner. Hjemmelaget vant da også en solid seir og kunne godskrive 2 nye points. Kampen ble svært lite spennende og spillet var ikke av slik klasse at det frister til detaljer. Det er i grunnen tilstrekkelig å slå fast at Sportsklubben scoret 2 mål i hver omgang, hvorav centerforward Englund var mester for de tre og Bryhn for det fjerde.
  Sørumsand kunne aldri true Sportsklubbens ledelse som kom etter 12 minutter. Løperrekken hang dårlig sammen og kontakten med halvene var heller ikke som den burde være. Forsvaret var laget sterkeste del og oppvartet med godt hodespill og gode utspark. Centerhalf var kanskje lagets bestemann.
  På Sportsklubblaget hadde Reidar Haug i mål en fredelig dag. Sverre Hansen og hans drabanter på backplassene tok det som kom. Ellers festet man seg særlig ved Reidulf Wahls spill. Han tacklet godt og hans pasninger hadde som oftest riktig adressse. I løperrekken var Englund en påpasselig center. Tre scoringer må man ta hatten for. C. Carlsen dømte kampen" [13].


Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 16

Lørdag 12. oktober, 1946
Strømmen IF 0 - 3
(0 - 1)
Lillestrøm SK 15:30 - Strømmen Idrettsplass, Strømmen

Dommer:
Tilskuere:

Fredrik Engelund Scorte

Ivar Hansen Scorte
Knut Bryhn Scorte


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Hans Hansen, Johnny Andersen - Gustav Hansen, Sverre Hansen, Reidulf Wahl - Rolf Andresen, Leif Kristiansen, Fredrik Engelund, Ivar Hansen, Knut Bryhn.


 • NB: Dette var Strømmens første tap i Kretsserien 1946/1947.
 • Tar med at LSK spilte treningskamp allerede dagen etter. Hjemme på Vigerens mot Østfold-laget Selbak. Kampen endte uavgjort 1-1.
 • Akershus Arbeiderblad 14.10.46: "Sportsklubben stoppet Strømmens seiersmarsj og spilte uavgjort mot Selbak". "Kampen i kvalifiseringsserien på Strømmen lørdag ettermiddag ble et hardt og spennende oppgjør som Lillestrøm Sportsklubb vant 3-0 over Strømmen IF. Det var Strømmens første nederlag i kretsserien. Halvtidsresultatene var 1-0 og 2-0. I går spilte Sportsklubben mot Selbak. Resultatet ble 1-1. Vi skal onsdag komme nærmere tilbake til begge kamper". - Noe avisen dessverre ikke gjorde, da man var mer opptatt av den første flomlys-kampen på Vigernes.


Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 17

Lørdag 19. oktober, 1946
Lillestrøm SK 8 - 2 Ull/Kisa 15:30 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer:
Tilskuere:

Rolf Andresen Scorte

Rolf Andresen Scorte
Rolf Andresen Scorte
Leif Eriksen Scorte
Leif Eriksen Scorte
Leif Eriksen Scorte
Fredrik Engelund Scorte
Fredrik Engelund Scorte

(ukjent) Scorte

(ukjent) Scorte


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Hans Hansen, Kolbjørn Andresen - Thor Leret, Gustav Hansen, Reidulf Wahl - Rolf Andresen, Leif Eriksen, Fredrik Engelund, Ivar Hansen, Knut Bryhn.


 • NB: Rekkefølgen på LSKs målscorere er ikke kjent, ei heller hvem som scoret målene for Ullensaker.
 • Akershus Arbeiderblad 21.10.46: "Lillestrøm sportsklubb - Ullensaker 8-2". "Den utsatte kamp i kvalifiseringsserien mellom Lillestrøm sportsklubb og Ullensaker gikk på Vigernes lørdag ettermiddag. Sportsklubben vant uten vanskelighet 8-2" [14].

Vinterpause med tabell

Tabellen før lagene startet opp med sine kamper i 1947. Kilde: Akershus Arbeiderblad 16. mai 1947.

Lag Spilt V U T MF MM MD Poeng
1. Strømmen IF 17 16 0 1 50 8 +42 32
2. Lillestrøm SK 17 14 1 2 70 16 +54 29
3. Bøn FK 17 12 2 3 58 24 +34 26
4. Lillestrøm/Fram 16 11 2 3 47 20 +27 24
5. Eidsvold IF 17 7 4 6 45 26 +19 18
6. Fet IL 17 7 1 9 49 55 -6 15
7. Kløfta IL 17 6 2 9 24 50 -26 14
8. Rælingen 17 5 1 11 26 52 -26 11
9. Sørumsand IF 16 4 1 11 24 40 -16 9
10. Fjellhammer IF 17 4 1 12 30 56 -26 9
11. Eidsvold Turn 17 3 2 12 21 44 -23 8
12. Ullensaker 17 3 1 13 18 71 -53 7Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 18

Søndag 18. mai, 1947
Kløfta IL 1 - 5
(1 - 1)
Lillestrøm SK na - Idrettsplassen, Kløfta

Dommer: Berntsen, Hauerseter
Tilskuere:

1-0 (ukjent) Scorte etter 2. minutter 2.' 1-1 Leif Kristiansen Scorte etter 35. minutter 35.'

1-2 Henning Borgersen Scorte etter 50. minutter 50.'
1-3 Rolf Andresen Scorte etter 59. minutter 59.'
1-4 Rolf Andresen Scorte
1-5 Rolf Wahl Scorte etter 83. minutter 83.' • Akershus Arbeiderblad 19.05.47: "Sportsklubben lekte seg til 5-1 seier på Kløfta". Sportsklubben spilte sin første seriekamp i går. Motstanderen var Kløfta, og kampen ble spilt på Kløftas bane som langt fra er blitt bedre med årene. Dekket var hårdt som asfalt og fullt av små og store steiner som gjorde spillerne mange puss. Men dette til tross lekte Sportsklubb-guttene seg til en 5 —1 seier. Kampen begynte sensasjonelt, idet Kløfta scoret etter få minutters spill da Midtstein i Sportsklubbmålet feilregnet spretten på banen med det resultat at ballen gikk over ham og ble puttet i mål av den framstormende center. Men målet ble Kløftas eneste og laget ble ikke levnet sjanse til å øke.
  Sportsklubben spilte etter hvert Kløfta trill rundt og det var bare målmannens hell som reddet Kløfta fra en rekke scoringer allerede i første omgang. I det 25. minutt utliknet Sportsklubben, men dommeren som var dårlig plassert, annullerte scoringen. 10 minutter før pause spilte imidlertid Henning Borgersen Leif Kristiansen fri, og 1—1 var et faktum.
  Sportsklubben holdt den reneste oppvisning i 2. omgang. Spillet gikk til stadighet i 5 og 6 trekk, og sjansene til mål var mangfaldige. Henning Borgersen skaffet sitt lag ledelsen i det 5. minutt på corner som han headet pent i maskene. 14 minutter ut i omgangen driblet Rolf Andresen av hele forsvaret, målmannen inklusiv, og skjøt pent i mål. Mål nr. 4 kom også etter corner, idet Rolf Andresen påpasselig scoret på en returball etter rot i Kløftas forsvar. Rolf Wahl avsluttet scoringene fra venstrevingen da det gjenstod 7 minutter av omgangen. Nå er jo selvsagt det å slå Kløfta 5—1 ingen prestasjon som vil huskes særlig lenge, men Sportsklubben spilte så teknisk god fotball kampen igjennom at det er sjelden å se maken. Leif Kristiansen hadde sin sesongdebut, og han sammen med Rolf Andresen i center og Ivar Hansen på indre venstre viste publikum og Kløftas spillere hvordan en fotball kan og skal behandles. Og gledelig var så vel Henning Borgersen som Rolf Wahls forståelsesfulle spill på vingen. Hans Torgersen var satt opp som venstre half. Også han viste at han kan nok fotball til å spille på førstelaget. Det indre forsvar hadde det pent det meste av kampen. Knut Syversen som spilte høyre back, fikk derfor ikke vist hva han var god for. Kløfta spilte som de alltid har gjort, med lange framlegg og himmelhøye pasninger. Men lagets kondisjon og pågangsmot var beundringsverdig. Enkelte ga riktignok opp mot slutten av kampen, men det kan ingen fortenke dem i. Målmannen var lagets bestemann, centerhalf og indre venstre var også av de bedre.
  Dommeren Berntsen fra Hauerseter gjorde seg lite populær så vel hos publikum som spillere på grunn av sine mange merkelige avgjørelser [15].

Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 19

Onsdag 11. juni, 1947
Bøn FK 1 - 10
(0 - 1)
Lillestrøm SK 19:30 - Bøn stadion, Bøn

Dommer: na
Tilskuere: na

Bjørn Tyskerud Scorte etter 80. minutter 80.' Rolf Andresen Scorte etter 43. minutter 43.'

Leif Kristiansen Scorte etter 50. minutter 50.'
Gustav Hansen Scorte etter 57. minutter 57.'
Gustav Hansen Scorte etter 59. minutter 59.'
Rolf Andresen Scorte
Reidulf Wahl Scorte (str.)
Gustav Hansen Scorte
Rolf Andresen Scorte etter 77. minutter 77.'
Ivar Hansen Scorte etter 83. minutter 83.'
Rolf Wahl Scorte etter 85. minutter 85.'


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Hans Hansen, Fredrik Engelund - Johnny Andersen, Sverre Hansen, Reidulf Wahl - Gustav Hansen, Leif Kristiansen, Rolf Andresen, Ivar Hansen, Rolf Wahl.


 • Akershus Arbeiderblad: "Sportsklubben - Bøn 10 - 1". Sportsklubben spilte mot Bøn i kvalifiseringsserien onsdag. Kampen fant sted på Bøns nye gressbane, og ble vunnet av Sportsklubben med hele lO-1. Bøn er oppe i en vanskelig tid akkurat nå, da de tilårskomne spillere er blitt for gamle, og de unge enda ikke har erhvervet seg de egenskaper som må til for å hevde seg på et førstelag. En var jo på forhånd klar over at Bøn neppe kunne by Sportsklubben motstand av betydning etter lagets svake kamper den siste tiden, men det var allikevel trist å se hvor langt ned det tidligere så friske Bøn-lag er kommet. Dette er desto tristere, da Bøn i dag kan by sine spillere bedre muligheter enn de fleste lag i kretsen. Den nye gressbanen er i minste laget, men teppet var tett og jevnt og innbød til utfoldelse av de beste egenskaper hos spillerne.
  Kampen ble også i motsetning til de tidligere hårde oppgjør mellom lagene, en pen kamp med stor fart fra Sportsklubbens side og en rekke pene scoringer som ga erstatning for det svake spillet Bøn presterte. Det blåste en kraftig vind da kampen begynte, og Sportsklubben som tapte målvalget, måtte spille med sol og vind mot seg. Sportsklubben dominerte allikevel fullstendig og viste nydelig spill de første 20 minutter. Gang på gang spilte løperekken seg gjennom Bøns forsvar, men avslutningen uteble. Bøn hadde et blaff midt i omgangen, men laget maktet ikke å spille seg fram til målgivende sjangser. Resultatet av angrepene ble et par cornere. Mot slutten av omgangen overtok Sportsklubben igjen spillet, og Rolf Andresen scoret kampens første mål i det 43. minutt.
  I 2. omgang trillet Sportsklubben ball i hatt med Bønguttene. Etter 5 øket Leif Kristiansen til 2-0 etter pent forarbeide av Rolf Andresen, og Gustav Hansen scoret nr. 3 i det 12. minutt. Bare få minutter etter var Gustav Hansen fremme og øket til 4. Mål nr. 5 ble laget av Rolf Andresen etter motspark med keeper, nr. 6 var resultatet av et straffespark som Reidulf Wahl satte i mål og nr. 7 ble scoret av Gustav Hansen på en kanon fra 16-meteren. 32 minutter ut i omgangen øket Rolf Andresen til 8-0. Bøn fikk trøstemålet i det 35. minutt, da Bjørn Tyskerud omsatte et frispark på 16-meteren i mål ved et nydelig skudd i vinkelen. ' 3 minutter etter tegnet Ivar Hansen seg for Sportsklubbens mål nr. 9, og Rolf Wahl avsluttet scoringsrekken i det 40. minutt.
  Som nevnt gjorde Bøn et svakt inntrykk, og det var ingen bortsett fra Bjørn Tyskerud, som skilte seg overbevisende ut fra den jevne gråhet. Sportsklubben var som resultatet viser, totalt overlegen i kampen og ga Bøns spillere en leksjon i tekniske finesser. Lillestrømsguttene kjørte fullstendig rundt med sine motspillere som mot. slutten av kampen ga seg fullstendig over. Hele laget viste god fotball, og skal noen fremheves, må det bli Leif Kristiansen, Rolf Andresen og Rolf Wahl. Forsvaret hadde stort sett rolig dag og ble aldri satt på noen alvorlig prøve.
  Det ville ikke være riktig å avslutte uten å gi Bøn I.f. en honnør for det kjempemessige arbeide som er nedlagt. Medlemmene har utført alt arbeide såvel på banen som på det tilhørende klubbhus, og i alt regner en med at det er utført arbeid for ca. kr. 18 000 på anlegget. Til materialer er medgått ca. kr. 15 000, og resultatet er overveldende. Klubbhuset inneholder foruten de nødvendige avkledningsrom for spillere og dommer, såvel badstubad som dusj og klubblokale. Arbeidet er fagmessig utført og står for enhver sakkyndig kritikk [16].

Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 20

Søndag 29. juni, 1947
Lillestrøm SK 6 - 1
(1 - 1)
Eidsvold IF 13:00 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer:
Tilskuere:

Rolf Wahl Scorte

Rolf Wahl Scorte
Reidulf Wahl Scorte
Ivar Hansen Scorte
Leif Kristiansen Scorte
Rolf Andresen Scorte


Lillestrøm SK: Reidar Haug - Hans Hansen, Johnny Andersen - Ivar Christiansen, Sverre Hansen, Reidulf Wahl - Gustav Hansen, Leif Kristiansen, Rolf Andresen, Ivar Hansen, Rolf Wahl.


 • NB: Rekkefølgen på LSKs målscorere er ikke kjent.
 • Akershus Arbeiderblad 30.06.47: "Sportsklubben slo Eidsvoll I.F". "Sportsklubben spilte mot Eidsvoll I. F. i kvalifiseringsserien på Vigernes i går og vant med 6-1. Stillingen ved pause var 1-1. Sportsklubben lå stort over i hele kampen som ble spilt i ferietempo. og Eidsvoll har all grunn til å være tilfrets med at resultatet ikke ble større" [17].


Kretsmesterskap 1946-1947. Serierunde 21

Fredag 4. juli, 1947
Fjellhammer IF 0 - 5
(0 - 5)
Lillestrøm SK na - na, Fjellhamar

Dommer: Johan Westby, Lillestrøm/Fram
Tilskuere:

(ukjent) Scorte etter 2. minutter 2.' (selvmål)

Gustav Hansen Scorte etter 17. minutter 17.'
Odd Karlsen Scorte etter 22. minutter 22.'
Leif Kristiansen Scorte etter 27. minutter 27.'
Rolf Andresen Scorte etter 34. minutter 34.'


Lillestrøm SK: Reidar Haug - Hans Hansen, Fredrik Engelund - Johnny Andersen, Sverre Hansen, Reidulf Wahl - Odd Karlsen, Leif Kristiansen, Rolf Andresen, Gustav Hansen, Rolf Wahl.


 • Akershus Arbeiderblad 07.07.47: "Sportsklubben- Fjellhamar 5-0". Fjellhamar IF.s kamp mot Sportsklubben på Fjellhamar fredag var avgjørende for lagets være eller ikke være i 2. divisjon. Kampen hadde også samlet et betydelig antall tilskuere. Sportsklubben vant uten vanskelighet 5-0, og målantallet kunne godt vært større, spill og sjanser tatt i betraktning.
  Fjellhamar var uheldig og laget selvmål 2 minutter etter avspark, og siden gikk ballen 4 ganger forbi Fjellhamars keeper i 1. omgang. Gustav Hansen scoret således etter 17 minutter, Odd Karlsen etter 22 minutter, Leif Kristiansen etter 27 minutter, og i det 34. minutt avsluttet Rolf Andresen med et praktskudd fra 20-meteren. Sportsklubben ble tildelt straffespark midt i omgangen, men skuddet ble satt rett på keeper.
  I annen omgang flyttet Fjellhamar sine beste folk ned i forsvaret som bet betydelig bedre fra seg enn i første halvtid. Det lyktes da heller ikke for Sportsklubben å øke målantallet tross flere gode sjanser. Sportsklubben pådro seg straffespark 14 minutter ut i omgangen, men Reidar Haug reddet i stor stil.
  Fjellhamar må altså ned i 3. divisjon, men kan trøste seg med at det er bedre å være på toppen der enn bundlag i 2. divisjon. Laget er foreløpig ikke modent for større oppgaver. Lagets beste spiller var center half som brøt godt og var sikker i plaseringene. Ellers var Lilleås på høyre half-plassen jevnt god selv om det kom lite ut av de mange velmente pasninger. Reserven på ytre høyre som ble satt inn i 2. omgang etter at høyre back ble skadd, var langt bedre enn den spiller han erstattet, og han var mer eller mindre årsak til de få sjanser Fjellhamar spilte seg fram til. Leif Kristiansen og Rolf Andresen var best i Sportsklubbenss løperekke. Reidar Haug hadde et par redninger som gjør ham fortjent til hederlig omtale og Sverre Hansen tilrettela spillet pent fra center half-plassen. Av backene likte vi best Kolbjørn Andresen denne gang. Dette ikke til forkleinelse for Hans Hansen som spilte jevnt godt. Kampen var jo for øvrig ingen styrkeprøve. Reidulf Wahl spilte for fremskutt til å fylle sin oppgave som sidehalf. Dommer var Johan Westby, Fram [18].