LSK Unified

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

LSK Unified (etablert august 1999) er et fotballag for funskjonssvake og funksjonsfriske av begge kjønn. Hensikten er å tilrettelegge for fotball der deltagelse på ordinære fotballag ikke er mulig. På Unified-laget kan alle som liker å spille fotball delta, uavhengig av fotballferdigheter, alder og kjønn.

Stig Martin Sandvik om starten av LSK Unified:
"Det hele startet med en kameratgjeng som spilte fotball sammen i Lørenskog. Vi hadde lyst å spille mer enn i den lokale serien, men det var ikke Lørenskog interessert i. Da bestemte vi oss for å sende et brev til favorittklubben vår, Lillestrøm SK. På den tiden var Bjarne Sognnæs daglig leder. Han sendte saken videre til styret som ba daværende leder i ungdomsavdelingen Kjell Nystrøm ta seg av dette. Da jeg ringte Bjarne, ba han meg om å kontakte Kjell. Jeg ringte Kjell, han inviterte oss til et møte. Noe vi høflig takket ja til. I møtet hadde jeg med Jan Erik Søberg (tidligere styremedlem i Akershus fotballkrets), Vigdis Mødre (ansatt i Akershus idrettskrets), samt kameratgjengen som besto av Tor Vidar Tøftum, Jørn Henning Holt, Bjørn Valter Boman og Tom Andre Tøftum. På møtet ble jeg utnevnt til spillende lagleder, Tor Vidar Tøftum trener og Kjell Nystrøm som administrator. Ranveig Karlsen ble innlemmet etter hvert som sportslig rådgiver. Ranveig ble senere også hovedtrener for oss i 2002 og 2003. Etter møtet ble det laget en egen sak i Romerikes Blad. Vi ble presentert på TV Romerike. LSK-posten skrev om oss og vi havnet om på mailinglista til Kanarifansen. Vi besøkte også Skedsmo videregående og fortalte om laget og at vi mer enn gjerne tok imot flere spillere. Dermed var vi gang".

"LSK Unified har siden starten i 1999 vært en eneste stor suksesshistorie med NM gull, Norway cup seire, kretsmesterskap og vi har til og med fått lov til å spille fotball mot selveste kronprinsparet, men det viktigste av alt. Vi har skapt et fantastisk kameratskap hvor alle hjelper alle, og alle bidrar og støtter hverandre. Personlig er jeg ikke så opptatt av alle de utmerkelsene som jeg har fått. Det er først fremst en anerkjennelse av alt dugnadsarbeidet som ligger bak. Jeg vil heller nevne de som har hjulpet oss: Kjell Nystrøm, Ranveig Karlsen, Vigdis Mødre, Gunnar Tveit (tidligere ansatt i NFF), Katrine Lien, Tom Kvernstuen og alle sammen i den fantastiske kameratgjengen" (KFL tar derfor med at Stig Martin ble kåret til Årets Ildsjel i 2018. Han har blitt tildelt kretsens gullmerke, har fått pris av UEFA og ikke minst, LSK-statuetten).

"Forhåpentligvis kan vi bygge videre på dette arbeidet. Vi skal ikke gi oss. Vi ønsker å vise at LSK er en klubb for alle hvor Unified kan være et tilbud til de som vil spille fotball uavhengig av kjønn, ferdigheter eller funksjonsevne", avslutter Stig Martin Sandvik.


LSK Unified vant Norway Cup 2022

LSK Unifieds meritter:

  • Vinner av Norway Cup i 2002
  • I 2009 ble LSK Unified både seriemester og Norgesmester i sin klasse.
  • I årene 2009 - 2014 ble Unified Norgesmester hvert eneste år.
  • Kretsmester hvert år fra 2011 - 2015.
  • I 2016 og 2017 vant et blandet lag fra 5’er og 7’er laget Norway cup.
  • 5’er laget vant kretsmesterskapet i 2016 og 2017.
  • 5er laget vant norgesmesterskapet i 2017
  • 7’er laget vant norgesmesterskapet i 2016.
  • Nye 7er vant norgesmesterskapet i 2018.
  • Vinner av Norway Cup i 2022