Skøyter

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Skøytegruppa i LSK

Skøytegruppa i Lillestrøm SK ble startet opp i 1925 da LSK meldte klubben inn i Norges Skøyteforbund. Gruppa hadde stor oppslutning, og hadde året før startet forhandlinger med kommunen om å overta driften av Vigernes Stadion. Etter hvert ble det for tungt å utføre driften av banen på frivillig basis fra medlemmene, så oppslutningen ebbet ut. I 1930 opphørte medlemskapet i skøyteforbundet.

På ekstraordinær generalforsamling 7. juli 1987 ble det vedtatt å melde inn klubben igjen i Norges Skøyteforbund, da det forelå et forslag om at skøyteløperen Geir Karlstad skulle få representere klubben.

Geir Karlstad, som var medlem av Arbeidernes Skøyteklubb i Oslo, hadde satt to verdensrekorder på 10 000 meter og ønsket å få satt sitt navn i forbindelse med Lillestrøm Sportsklubb. Derfor søkte han kontakt og LSK var en klubb som satset på toppidrett. Å få en verdensrekordholder som medlem skulle passe klubbens ideologi. Mot fire stemmer ble det vedtatt å melde LSK inn i skøyteforbundet igjen.

Geir Karlstad takket for sitt medlemskap noen måneder senere ved å sette verdensrekorder både på 5000 og 10 000 meter i Calgary. Under de olympiske leker på samme bane i 1988 lyktes dessverre ikke den store favoritten på de lengste distansene.

  • Kilde: www.lskhistorikk.com [1].