Uranik Seferi

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: Emil Saglien Ruud, LSK.no

Uranik Seferi (født 19. april 2003) er norsk fotballspiller som 30. september 2020 signerte en treårskontrakt med Lillestrøm SK. Avtalen er gyldig fom. 1. januar 2021. "Jeg er en venstrekant som er veldig glad i å drible. Har spilt i Kvik Halden hele mitt liv, og nå er jeg klar for å ta nye steg i en utrolig fin og tradisjonsrik klubb. Både det sportslige, fansen og alt her er med på å gjøre dette til et riktig steg for meg - slik at jeg kan utvikle meg og bli så profesjonell som mulig", uttalte han til klubbens hjemmeside samme dag [1]. Sportsdirektør Simon Mefsin var også meget godt fornøyd at Seferi hadde valgt LSK. "Det er en veldig spennende spiller, og det er en grunn til at vi tok kontakt med Kvik så tidlig i håp om å få til en overgang. Det er alltid risiko forbundet ved å hente en så ung spiller, men Uranik er en meget reflektert og voksen 17-åring. Hadde vi ikke fått til dette nå, så hadde han gått til noen andre klubber i Eliteserien. Nå skal han fullføre sesongen med Kvik, noe som vil gjøre ham godt rustet til hverdagen som LSK-spiller fra og med januar. Uranik Seferi er en spiller som allerede i ung alder har en X-faktor i det å skape ubalanse én-mot-én offensivt. Han har god spilleforståelse, og har den treningsviljen og den indre driven som skal til for å utvikle seg videre i LSK". I følge RB ble partene enige om en overgangsavtale "hvor noe betales ved overgangen, og noe etter visse antall kamper. Totalrammen, med unntak av en vidersalgsprosent, skal være på under en million kroner" [2].

I et intervju med LSK.no 25. februar 2021 uttalte Seferi blant annet: "Jeg lærer for hver dag. Det er derfor jeg kom hit: For å bli en bedre fotballspiller. Det har vært helt fantastisk. Jeg har lært mye både som menneske og på fotballbanen. Det utvikler seg for hver dag, og jeg håper det fortsetter sånn. Det skal bli veldig gøy når vi etter hvert kan spille ordentlige kamper. Jeg gleder meg til å vise meg fram foran Kanari-Fansen" [3]. Valgte 10. mai å forlenge kontrakten med LSK med ytterligere ett år. Den nye kontrakten varer ut 2024. "Jeg forlenger avtalen med LSK fordi jeg først og fremst trives utrolig godt her. Det føles som mitt andre hjem. Samtidig har klubben tro på meg. Alt rundt klubben har overrasket meg positivt. Det var tøft i starten, men det ble lettere å bo alene enn jeg hadde trodd. Mange fine mennesker har tatt meg godt i mot. Det prosjektet vi har startet i Lillestrøm er utrolig spennende, og den reisen vil jeg være med på. Klubben har alle forutsetninger for å bli en storklubb i Skandinavia", uttalte han til klubbens hjemmeside samme dag [4]. Debuterte for LSK i cupkampen borte mot Fu/Vo 24. juli 2021.

Seferi ble 6. august 2021 lånt ut til Skeid. "Jeg gleder meg til å komme i gang i neste uke, hilse på nye medspillere og bidra masse utover høsten for klubben", uttalte Seferi til LSK.no. "Dette tror vi er en bra avtale for alle parter. Det blir fint for Uranik å få spilletid på et godt lag i PostNord-ligaen. Konkurransen om spilletid i LSK-angrepet er knallhard i øyeblikket, og vi gleder oss å følge Uranik i Skeid denne høsten", sa sportsdirektør Simon Mesfin [5]. Debuterte for Skeid, da han i hjemmekampen mot Egersund 14. august kom inn som reserve for Shadi Ali i det 63. spilleminutt. Spilte 4 seriekamper for Skeid, da Oslo-laget i samme sesong rykket opp til OBOS-ligaen. Returnerte tilbake til LSK og fikk noe spilletid i treningskampene mot Ull/Kisa og Stabæk i sesongoppkjøringen. Likevel ble det et nytt utlån på Seferi i 2022-sesongen. 10. februar skrev LSK på sin hjemmeside at midtbanespilleren ble lånt ut til moderklubben Kvik Halden. Noe Seferi gledet seg til: "Jeg har hatt en fin dialog Simon, Geir og LSK hele veien, og er glad for signalene og tilbakemeldingene jeg har fått om at de ønsker å satse på meg i fremtiden. Jeg føler at jeg har utviklet meg mye i Lillestrøm, men nå handler det om å få spilletid for min del. Jeg gleder meg til å bidra til at Kvik skal kjempe om opprykk til OBOS-ligaen, og at jeg selv tar nye steg slik at jeg kommer tilbake til Åråsen som en bedre fotballspiller", uttalte Uranik Seferi til LSK.no

I forbindelse med en gjennomgang av sportssjef Simon Mesfins 40 spillersigneringer 2. juni 2022 ble Uranik Seferi vurdert av Romerikes Blad til terningkast 3. "Kjøpt for 500.000 kroner fra Kvik Halden. Her er det altfor tidlig å konkludere. Hentet til LSK som et stort talent i konkurranse med blant annet Sarpsborg og Viking. 19-åringen har foreløpig ikke spilt obligatoriske kamper for førstelaget, og for andre sesong på rad er han på utlån i 2. divisjon" [6].

Måtte ut på et nytt lån i begynnelsen av 2023-sesongen, denne gangen til Strømmen IF. "Jeg vil jo helst være i 11-eren til LSK, men jeg må lytte til de rundt meg. Klubben tenker langsiktig og vil det beste for meg og min utvikling. De mente dette var det beste alternativet for meg nå", uttalte Seferi til RB 24. mars 2023. Den unge haldenseren mente også at han hadde utviklet seg under de forrige låneoppholdene. "Det er som person jeg har utviklet meg mest. Jeg er blitt mer voksen. Da jeg kom til LSK var jeg en liten unge. Nå har jeg bodd alene i to og et halvt år og lært mye. Jeg har fått mye erfaring og vokst på valgene jeg har tatt" [7].

Scoret ett mål i sin debutkamp for LSK borte mot Bjørkelangen 10. april 2024. LSK vant til slutt hele 7-0 i cupkampen spilt på Bjørkelangen kunstgress. Fikk sin Eliteseriedebut fire dager senere, da han i hjemmekampen mot Bodø/Glimt 14. april kom inn som reserve for Ylldren Ibrahimaj i det 77. spilleminutt. "Fikk sine første minutter i Eliteserien. Det ble ikke spesielt minnerike minutter. Lite involvert", skrev RB i sin vurdering etter kampen [8].

  • Kåret til "Årets Talent" i PostNord-liagen 2020 [9].
  • Spilte 4 seriekamper for Skeid, da Oslo-laget vant 2. divisjon avdeling 2 i 2021.

Uranik Seferi som også har bakgrunn fra Kosovo har tidligere spilt for Kvik Halden. I følge NFF har han 12 landskamper på aldersbestemte nivåer [10]. Hans første landskamp med flagget på brystet kom i G15-landskampen borte mot Sverige 18. september 2018.


Karriere som spiller

Klubb Seriekamper Seriemål Periode
Norge Kvik Halden 2015 - 2020
Norge Lillestrøm SK 0 0 2021
Norge Skeid (lån) 4 0 2021
Norge Kvik Halden (lån) 23 5 2022
Norge Strømmen IF (lån) 22 3 2023
Norge Lillestrøm SK 1 0 2024