Vetle Dragsnes

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Sideversjon per 12. mai 2024 kl. 00:09 av Sparwasser (diskusjon | bidrag) (→‎Karriere som spiller)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Vetle Dragsnes. Foto: LSK.no

Vetle Winger Dragsnes (født 6. februar 1994) er en norsk fotballspiller 29. desember 2020 signerte en treårskontrakt med LSK etter en bosmann-overgang fra Mjøndalen IF. "Jeg ble klar over interessen fra Lillestrøm i juli. Vi har hatt jevnlig dialog og noen møter. Jeg har jo vært på Åråsen siden jeg var liten gutt, og har alltid hatt en drøm om å spille for Lillestrøm. Veldig morsomt at jeg skal få til det nå" - "Jeg spilte barnefotball i Rælingen før jeg kom til Lillestrøm som andreårs junior. Det gikk ganske bra i starten før det ble ødelagt litt av skadeproblematikk. Da spilte jeg kant, og så gikk jeg videre til Strømmen og Egersund - selv om begge deler ble litt halvveis. Jeg måtte egentlig til Ull/Kisa før det løsnet. Der fant jeg også rollen min som venstre back", uttalte han til LSK.no samme dag som han signerte kontrakten [1].

Vetle Dragsnes, fra hjemmekampen mot RBK i 2021. Foto: Fredrik Tyskeberg.

Dagen før sesongens første treningskamp, en internkamp i LSK-hallen spilt 5. februar, uttalte Dragsnes til LSK.no: "Det er deilig å være tilbake. Jeg føler at ting er litt på gang igjen her nå. Jeg håper på en bra sesong. Vi må angripe Eliteserien. Vi kan ikke bare håpe på å holde oss. Ambisjonen må være både å dominere banespillet og få med oss resultater" [2].

Dragsnes var den som gjorde det best på klubbens fysiske løpstest i sesongoppkjøringen til den nye sesongen. "Det blir mye løping på backen. Jeg har lyst til å være med framme, og da må jeg orke å ta de tunge returløpene. Vi har en ambisjon om at vi skal dominere noen kamper og mye ball, og da må vi ha spillere som kan løpe", uttalte han til RB 10. mars 2021 [3].

Debuterte for LSK i serieåpninga borte mot Strømsgodset 16. mai 2021. Dragsnes spilte hele kampen. Scoret sitt første mål for LSK i cupkampen borte mot Grorud IL 22. september 2021. Ett mål som førte til ekstraomganger og dermed reddet LSK fra en gedigen cupflause. Fast inventar i LSKs startellever som oftest som venstre back eller venstre vingback. Vikarierte også i noen kamper som midtstopper. Før lokalderbyet mot Vålerenga uttalte han til RB blant annet: "Jeg husker godt kampene mot Vålerenga fra jeg var liten, og det er slike kamper jeg har drømt om å spille siden den gangen. Det er helt nydelig at dette kommer nå etter korona. Et skikkelig oppgjør mellom to rivaler på et fullsatt Åråsen. Derbyet er i seg selv noe helt eget. Det er ekstra morsomt nå som vi har gjort det ålreit sportslig og Åråsen fylles. Jeg føler at det er et Lillestrøm som har fått litt puls igjen og følger med. Det er helt magisk rett og slett. Det er ikke noe som kan sammenlikne seg med dette derbyet. Med det trøkket som kommer til å være på søndag, så er det noen divisjoner over «Ælv Classico» (Strømsgodset - Mjøndalen)". Dragsnes fikk skryt av Geir Kåsene for sin gode løpskapasitet. "Vetle har alltid hatt gode løpstall. Den siste tida har de vært meget gode, fortalte Kåsene til RB. Dragsnes hadde selv også merket fremgangen. "Det har blitt noen meter i de siste kampene. Jeg har fått brukt kapasiteten min, og det liker jeg. Du er litt avhengig av kampbildet som vingback for å kunne være med mye offensivt. Uansett føler jeg selv at formen har blitt enda bedre enn tidligere, og at jeg har litt ekstra trøkk" [4]. Scoret sitt første seriemål for LSK i hjemmekampen mot Strømsgodset 27. november, da han med et langt bein skled inn innlegget fra Gjermund Åsen. Hans andre seriemål kom i serieavslutninga hjemme mot Sandefjord 12. desember 2021, og igjen sto Gjermund Åsen for forarbeidet.

Var på banen i samtlige av LSKs 30 seriekamper i 2021. I følge statistikkoversikten til Helge Børresen lagt ut på issuu.com var Vetle Dragsnes den LSK-spillerne med flest spilleminutter i Eliteserien 2021, totalt 2673 minutter av 2700 [5]. Kun Ifeanyi Mathew var i nærheten med sine 2644 minutter fordelt på 30 kamper. Etter at LSK la om til 3-4-3 ble Vetle Dragsnes hovedsakelig brukt som vingback, noe han likte godt: "Jeg er veldig glad i å spille vingback. Der får jeg brukt mange av mine styrker. Løpe opp og ned langs siden, være med både offensivt og defensivt. Jeg kan i større grad være med hele veien enn jeg kan som vanlig back hvor man må se situasjonene litt mer an", derimot var han ikke så glad i rollen som midtstopper. "Har ikke noe spesielt ønske om å spille der. Jeg gjør det når trenerne føler at de har et behov for å bruke meg der og det er det beste for laget, men det er ikke der jeg har lyst til å spille. På stopperplass føler jeg ikke helt at jeg får brukt de største styrkene mine", uttalte han i et intervju med RB 2. mars 2022 [6].

I forbindelse med en gjennomgang av sportssjef Simon Mesfins 40 spillersigneringer 2. juni 2022 ble Vetle Dragsnes vurdert av Romerikes Blad til terningkast 5. "Hentet gratis fra Mjøndalen. Åtte år etter at han forsvant ut døra som LSK-junior, kom Rælingen-gutten tilbake til Åråsen etter å ha spilt på de to øverste nivåene i mange år. Slet litt i starten av den første sesongen. Var litt defensiv i tankegangen og valgte det sikre og trygge. Ble gradvis bedre utover i 2021, og denne sesongen har han hevet spillet sitt ytterligere, spesielt defensivt. En løpsmaskin som spiller alt" [7].

I et intervju med RB 8. juli 2022 vurderte han sin egen vårsesong slik: "Jeg har vært litt for tenkende utpå der, og altfor ofte har jeg kjørt de trygge valgene istedenfor å gi mer f ... og bare «gønne» på. I perioder har det blitt for trygt og enkelt. Nå er jeg der at jeg kjører på med det som faller inn der og da. Også føler jeg meg i bra fysisk form i tillegg, og det har gitt bedre prestasjoner. Jeg føler jeg har hatt en god periode hvor jeg har sluppet meg helt løs, og det har gitt mye energi inn i spillet mitt. Helt naturlig har det ført til at jeg har tatt mer ansvar. Det har vært en boost inn mot eget spill, og jeg håper også at det er noe som smitter over på andre og at vi er en gjeng som hjelper hverandre når det butter litt. Den biten har kommet mer og mer, og det er deilig" [8].

Vetle Dragsnes spilte sin seriekamp nummer 50 for LSK hjemme mot Kristiansund BK 28. august 2022. Med Tom Pettersson ute med skade høsten 2022 måtte Dragsnes igjen vikariere som venstre midtstopper. "Jeg ble kastet ut i det i fjor, og da tok det litt tid å gå fra å være en offensiv back til å være stopper. Sidestopper-posisjonen i en treer er litt annerledes, men det var uansett en omstilling. Det tok jo litt tid å komme inn i det. Det er ingen tvil om at jeg helst ikke vil spille stopper, for det er back jeg har lyst til å være. Men jeg skjønner at jeg i enkelte perioder og i enkelte kamper ikke får spille i min favorittposisjon. Jeg synes selv at det har blitt vel mye stopperspill, men vi får bare gjøre det beste ut av det. Jeg føler selv at jeg har hatt en god utvikling fra i fjor. Det er jo blitt en del stopperspill i år. Jeg er selvfølgelig ikke happy med det, men sånn er det, og jeg må bare stå i det. Jeg er ikke noen (Espen) Garnås eller Igoh (Ogbu), og det kommer jeg heller aldri til å bli. Jeg må løse stopperrollen på min måte ut fra den spillertypen jeg er. Vi må prøve å spille på hverandres styrker. Nå som jeg har Magnus med høyrefot på utsiden av meg, så gir det meg muligheten til å løpe opp og ned og komme rundt på kanten. Det prøver jeg å gjøre så ofte jeg kan, for det er som regel vanskelig å plukke opp en stopper som kommer på et dypt og langt løp" uttalte han til RB 27. oktober 2022 [9].

Ting gikk ikke like lekende lett for Dragsnes i 2023-sesongen. Noe han også innrømmet i et intervju med RB 1. august. "Selvfølgelig har det vært litt tungt. Jeg følte jo også selv at jeg hadde en veldig bra fjorårssesong, og så har jeg ikke kommet helt i gang på det nivået jeg vet jeg kan være på og egentlig skal være på, så er det klart at det har vært frustrerende. Det har lugget litt på en måte. Samtidig som jeg føler selv at jeg har vært i form, men ikke fått det ut i kamper. Men jeg må bare jobbe på, man kan ikke legge seg ned og gi opp. Jeg har mer å gå på også, så det er bare å kjøre på videre, men jeg føler at det bare løsner mer og mer. Jeg føler veldig at det har løsnet litt. Nå har jeg jo spilt mye stopper i det siste, men jeg prøver å være så offensiv som mulig i den rollen også, selv om jeg helst skulle spilt vingback. Men akkurat nå er det bare gøy å kjenne at man er litt tilbake til der man var" [10]. Avgangen til [Geir Bakke]] var ikke negativ. "Både som lag og for min egen del så føler jeg at vi er mye friere utpå der og kjører mer på. Jeg føler at vi alle også har mer energi og mer spilleglede. Folk gjør så godt man kan utpå der og vi er ikke lenger redde for å feile, og den energien sprer seg i laget. Det blir en veldig go i gruppa og i hele gjengen, og også for egen del. Det føler jeg også at vi virkelig har fått vist i kampene etter at Geir, og også Petter (Myhre) på en måte, stakk herfra, så føler jeg vi har vist masse spilleglede og bare har kjørt på. Det er ikke alltid det ser så pent ut eller vi får til alt, men vi har masse energi og vi prøver". Mot Ham-Kam 30. juli kom også sesongens første scoring. " Det var på tide at jeg scoret igjen for å si det sånn. Jeg har stått litt igjen på trening for å skyte. Så det var veldig godt. Nå er det ikke så ofte man i vingback-rollen kommer såpass sentralt i banen for å skyte med venstrefoten, men det får jeg litt mer nå i stopper-rollen og kanskje også spesielt når lag legger seg litt lavt. Det har gått for lang tid mellom scoringene nå, så det var utrolig deilig å se den gå inn" [11].

Vetle Dragsnes ble 31. august 2023 solgt til belgiske Charleroi for ca. 3 millioner kroner [12]. "Jeg er veldig glad og lettet over at dette gikk i orden. Nå får jeg prøvd meg i en europeisk liga, og da har jeg oppnådd et mål som jeg har hatt siden jeg var liten. Det er et steg opp sportslig, og jeg ser veldig fram til å komme i gang. Målet da jeg kom tilbake til LSK var å være med å bygge opp klubben igjen etter nedrykket. I tida jeg har vært i klubben har vi i hvert fall klart å få løftet LSK opp i toppen igjen, og det har vært veldig moro å være med på. Men jeg skulle veldig gjerne vunnet den cupfinalen", uttalte han til RB samme dag [13].


Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Rælingen FK 2010
Norge Lillestrøm SK 2011 - 2013
Norge Strømmen IF 31 1 2014 - 2015
Norge Egersund 6 0 2015
Norge Ull/Kisa 44 1 2016 - 2017
Norge Mjøndalen IF 102 4 2018 - 2020
Norge Lillestrøm SK 79 8 2021 - 2023
Belgia Charleroi 29 3 2023 - 2024


  • Statistikken tom. 2020 er hentet fra spillerens profil hos NFF [14].