Garderobeprat etter derby

Vi håpet på mer, men fikk i det minste med oss ett poeng mot ondskapen. KFL tok en prat med Marius Amundsen og Erling Knudtzon etter matchen.

– Marius, midtforsvaret har fått en del pepper denne sesongen, men i dag var du en bauta!

– Nei, det gikk forsåvidt ganske bra. De fikk ikke mange sjanser, men det er synd det bare ble 1-1.

– Du hadde rimelig god kontroll på sprinteren deres, og hadde også en del livsviktige siste liten-taklinger. Er ting på vei opp for dere bak?

– Ja, jeg synes jo det. Det er mye tilfeldigheter i fotball, og små detaljer som avgjør om det blir ett mål eller to eller tre i en kamp. Jeg håper at vi skal holde enda tettere bakover nå.

– Som lokalgutt, hvor deilig var det å unngå tap når vi kom under såpass tidlig?

– Det er helt avgjørende å ikke tape. Når du spiller mot Vålerengen er jo én ting å vinne, selvfølgelig, men en annen ting er det å ikke tape. Det er to sider her, men det var deilig å få den utligninga, ass.

– Hva tenker du om de to neste kampene?

– Det er tøffe kamper, ingen tvil om det, men jeg ser ingen grunn til å satse på noe annet enn poeng og gode resultater i de to kampene. Vi går inn der og kriger, og Molde er ikke så sterke som de har vært. Rosenborg lever litt i en sky som fort kan sprekke… Nei, jeg tror det blir bra jeg.

– Erling, bra match igjen. Hva tenker du om egen innsats?

– Dårlig første omgang, i likhet med resten av laget. Jeg føler meg tung og føler også at resten er tunge og ikke helt på. I andre er vi mye bedre, mer offensive og våger mer…

– Ja, hva skjedde under det bombardementet i en periode i andre omgang?

– Det er sånn vi skal spille! Jeg synes vi er best når vi kjører på fremover og er offensive – det er da Lillestrøm er best, og det synes vel dere også. Det er mer underholdende når vi kjører på, og vi får en mer offensiv «go» i laget…

– Du blir vel spurt om straffesituasjonen i hele kveld, men en gang til: Hvordan opplever du det?

– Jeg var veldig usikker på når det skjedde, for jeg føler at Larsen har kontroll på situasjonen, men så gjør han en merkelig takling over ballen. Han tar meg først og så ballen etterpå, så han er på ballen, men jeg kunne fått med meg ballen om han ikke hadde tatt meg. Så dommeren dømmer straffe…

– Mye greier på ankelen din nå..?

– Den ankelen der har jeg teipa etter hver trening siden 2007, så…

– Så ingenting å bekymre seg for?

– Nei, den burde opereres, men det gidder jeg ikke, så da teiper vi!

– Har den holdt i åtte år, så holder den vel i åtte til…

– Ja, da kjører vi på til den ryker!

 

KFLs mann i mixed zone er litt blidere til sinns enn for en uke siden, og husker faktisk å takke gutta for praten. Vi har spilt en ræva og en ganske god omgang mot et antatt bedre lag, unngått tap, og burde kanskje vunnet. Fire poeng etter kollapsen mot Stabæk. Kanskje blir det ikke så ille å være fugl i 2015 likevel?

 

Morten Galåsen

Flere nyheter fra kfl