H&K: Er det egentlig farlig å dra på bortetur?

Er det egentlig farlig å dra på bortetur?
Av André Øyvåg

På bussturen til Molde i fjor hadde vi en veldig fin opplevelse jeg, med tillatelse fra de involverte, har lyst til å dele. Turen starter som normalt og det er god stemning på bussen i det vi kjører ut av Lillestrøm. I det vi skal til å passere Thomas Lehne Olsen sin hjembygd Moelv, svinger bussen brått inn i sentrum. Som turvert på denne turen stusser jeg litt over dette da ingen hadde gitt beskjed om at vi måtte innom der. Var det noen som plutselig skulle plukkes opp? Var det noen som ville teste den beryktede løvbiffen? Vi svinger inn på togstasjonen og én helt fremst i bussen løper raskt av. Det viser seg at han hadde blitt bilsyk, og måtte kaste inn håndkleet.

Vi setter igjen kursen mot Molde og etter en liten stund tikker det inn en melding fra ei litt småstresset mor. Lise, som hun heter, er med rette litt bekymret, for det viser seg at han som gikk av bussen reiste sammen med ei venninne, en ung førstereisende. Hun kontakter meg fordi hennes datter Celine sitter igjen alene på bussen, og ettersom hun på denne turen var under 18 år, lurte hun fælt på hva hun skulle gjøre alene i Molde mens vi andre hygget oss på puben. Heldigvis så var det Fuglafamilien hun reiste med, og sammen med et par til som heller ikke var gamle nok til å gå på pub ble det lagt en plan for hva de sammen kunne gjøre i Molde før kampstart.


Jeg har intervjuet begge og spurt om hvordan de opplevde Celines første tur med Fuglafamilien:

Har Celine vært på tur etter denne turen?
– Celine var i Sandefjord etter Molde kampen. Da kjørte hun bil fordi hun var på hytta i nærheten, ikke fordi hun ikke ville være med bussen. 

Planlegger hun å være med på tur i år?
– Vi planlegger å være med på alle turene i år, inkludert lillebror, fordi Celine har så god erfaring med bussen.

Hva er inntrykket du sitter igjen med?
– Jeg er veldig fornøyd med turene hun har vært med på. Celine forteller meg at det er god stemning på bussen, det er matpauser og hun har følt seg inkludert, selv om hun ble forlatt av kompisen sin en tur (smilefjes).

Hva er inntrykket hun sitter igjen med?
– Inntrykket Celine sitter igjen med er at det ikke er farlig å dra på turer alene. Drar man alene blir man inkludert, og man går ikke alene. 

Er det noe du vil si til folk som tviler på om de vil være med på busstur?
– Ikke nøl! Dra! Du kommer til å angre om du ikke drar. Du går glipp av mange kule mennesker og god stemning. Du kan sitte på bussen og slappe av, bli kjørt til døra og henta igjen ved døra.

Jeg håper disse historiene gir et godt svar på spørsmålet. Det er ikke farlig å dra på tur med Kanari-Fansen. Hvis du tåler til tider litt høy musikk fra de bakerst i bussen, mye latter og god stemning i opptil 16 timer tur/retur hvor nå enn vi skal den helgen, så er det ikke farlig å melde seg på tur. Det er på disse turene du virkelig blir kjent med Fuglafamilien, og det er på disse turene historiene og kulturen skapes.


Flere nyheter fra kfl