H&K: Snøen er smelta og gresset er grønt

Snøen er smelta og gresset er grønt
Av Roger Viik

Vinteren er over og er det ikke skjønt? Joda, vinteren er kanskje over, men våren kom kanskje litt tidlig for Fugla i år? Like tidlig som trekkfuglene flyr inn over landet, mens snøen fortsatt ligger godt bevart og vinden blåser surt og jævlig. Det er stor sannsynlighet for at de angrer hvert eneste år og tenker «faen, neste år drøyer vi det et par-tre uker til». Kan det være sånn at seriestarten kom litt for tidlig for våre fugler også?  

Seriepremieren i år ble etter min mening – intet mindre enn en fadese! En nesten fullsatt Åråsen Stadion, med forventningsfulle tilskuere kledd i gult og svart, en gressmatte på høyde med prydgresset på plantasjen (og vi er tidlig i april!), nytt trenerteam og ny spillestil. Men hva i alle dager var det vi fikk servert? Det ble hvert fall ikke servert på et sølvfat. Det vi fikk se var et naivt forsvarsspill og en hodeløs jakt etter utligning til 2-2 – som resulterte i 1-3. Jeg hadde ikke skyhøye forventninger til serieåpningen, men at vi taper mot KBK, på Åråsen og at det defensive spillet skulle være like tynnslitt som skjerfene som tvangsstrikkes på barneskoler rundt om i Norge, det hadde jeg ikke trodd. Jeg ble rett og slett litt bekymra. Vi skaper jo mange sjanser og hadde sikkert vunnet kampen 9 av 10 ganger, men jeg satt igjen med en klump i magen. 

I Haugesund er vi klart best og fremstår som et godt fotballag, men hjemme mot Glimt, så ser vi hvor stor den reelle avstanden er opp til Norges beste fotballag. Når Glimt spiller på sitt beste, så er det få – eller ingen – som er i nærheten. Da blir det feil å bli forbanna på spillerne, selv om det å tape 5-0 på Åråsen i utgangspunktet ikke på noen måte er greit, uavhengig av hvem vi møter. Når det er sagt, er det én ting som gjør meg forbanna, som supporter, så er det situasjoner hvor spillerne går til kamp med en innstilling om at «dette blir tøft» eller «vi møter et lag som er bedre enn oss». Nå håper jeg virkelig ikke at våre spillere tenker sånn. Da blir jeg forbanna. For uansett hvem som er motstander på Åråsen, så er det kun 100% innsats i 90 minutter som gjelder! Det skal smelle! 

Nå må vi se til helvete og krige for hvert jævla poeng fremover! Sandefjord på søndag og Ham-Kam på Åråsen 28.april. Det skal ikke være noe annet enn 6 poeng! 

Én siste ting, jeg får hjerteproblemer når jeg ser tversoverpasninger inne i 16-meteren og at vi skal spille oss ut bakfra. Er det hjertestartere på Åråsen? Har vi sjekket at de funker? For nå kan det fort bli bruk for dem. Jeg får pustebesvær, blodtrykksfall og helvetesild av sånt spill! Måk den jævla kula over midtbanen og vinn første- og andreball, og så kan vi begynne å trille. Jo større avstand det er til eget mål, desto mindre sjanse har motstanderen til å score. Jeg blir forbanna når jeg skriver det her. Men jeg tenker at når vi er forbanna, så kan vi bruke det til noe positivt. Vi kan synge enda høyere og lage enda bedre stemning. Alle kvinner og menn til pumpene og gi gutta den beste støtten fremover! Syng høyt som faen og slå den jævla tromma i filler! Nå skal det bli et helvete!  

FORZA FUGLA!!!  

Flere nyheter fra kfl