Je suis Bjørnar Sollie

Norsk fotball har ikke mye. Ikke har vi de største stjernene, den fineste fotballen, de største oppgjørene eller de beste dommerne. Men vi har lidenskap! Vi har engasjement, og en kjærlighet for en sport vi elsker.

Da må det også være lov for folk med lidenskap for fotball i Norge å ytre seg om sporten offentlig. Ja, også om du innehar et styreverv i en klubb. Så når Bjørnar Sollie, nestlederen i styret i LSK, twitrer at Rosenborg-laget er en sutregjeng som klager, faller lett og dytter selv, så er det helt innafor. Han etterlyser jo bare fair play.

Vi er LSK – Norges tøffeste toppklubb! Vi elsker alle, og alle elsker oss. Ehh, nei. Vi er LSK. Stolte LSK. Vi har hvite dresser, sigar og tar oss til rette. Vi driter vel i om Rosenborg ikke liker at vi kritiserer dem. Derfor er det ikke bare merkelig, men tragisk, at Owe Halvorsen som er styreleder i LSK går ut og beklager. Hva er det å beklage? Vi liker ikke Rosenborg? Ikke noe nytt der. Fair play bør ha mer fokus i fotballen? Uproblematisk det.

Styreleder Halvorsen viser også tydelig at han ikke forstår fotballkultur. I sin beklagelse legger han seg langflat for Rosenborg og mener «vi har en stor jobb å gjøre før vi kan håpe og nærme oss det nivå Rosenborg er på». Drit i det da. Ingen i Lillestrøm vil vel noen gang være noe av det Rosenborg står for. Bare tanken gjør oss kvalm. Hva blir det neste da, at vi tar dem imot med rød løper og applaus i serieåpningen? Vi har sagt det før, og vi sier det igjen: Vi hater Rosenborg!

Kan vi leve med en styreleder som står så fjernt fra fansen?
Styret
Kanari-Fansen Lillestrøm

Flere nyheter fra kfl