– Kjører ikke Fetveien på grunn av bindestreken

Tirsdag 20. mars var Martins åpnet for medlemsmøte der LSKs trenere og administrasjon stod parat til å besvare alle spørsmål om Sportsklubbens ve og vel. I tillegg til de ventede spørsmålene om sportslig satsing, økonomi og salg av sesongkort kom man inn på ett av de såreste temaene i LSK. Her kunne Kjell Hulby avsløre at det er folk som ikke orker å kjøre forbi LSK-hallen på grunn av den manglende bindestreken. Hele referatet fra medlemsmøtet får du her.

Medlemsmøte 20/3 2012
Sted:
 Martins Pub
Oppmøtte kanaris: Ca 150
Ordstyrer: Ronnie Hallén
I panelet: Torgeir Bjarmann, Magnus Powell, Robert Lauritsen, Kjell Hulby,  Per Mathisen, Magnus Haglund. Jo Henning Espevalen

Innledning:
Ronnie informerer om at Styret i Kanari-Fansen er åpne for spørsmål før vi begynner med LSK sine representanter. – Ingen spørsmål stilt.
KFL har fått 50 billetter til – interesserte tar kontakt med Jan Jensen.
Opplegg for første hjemmekamp presenteres.

Panelet presenterer seg:

Jo Henning Espevalen:
Begynte 1. mars som daglig leder i LSK. Har som ansvar for at alle ansatte har de beste forutsetningene for å få ting til å gå riktig. Finne balansen i organisasjonen, har fokus og trekke ri samme retning. Kommer til å samarbeide ekstra tett med Roberts (red: Lauritsen) avdeling, da det er den avdelingen som trekker penger.

Per Mathisen:
Styreleder i LSK på 10ende året. Øverste ansvarlig for Lillestrøm sportsklubb. Er i styret til alt som har med LSK å gjøre ;). Skal først og fremst legge strategien for hva LSK skal bedrive og ta dette videre til jo Henning og være hans støttespiller og gjøre han fornøyd. Kommer til å være med på å utvikle klubben videre og påvirke politisk i vår favør.

Torgeir Bjarmann:
Øverste på sport, med Magnus under seg med hovedansvar for å drifte A-laget. Torgeir er diskusjonspartner, kjøret taktikk og sørger for at økonomi og satsing hører sammen. Følger med på spillerutvikling med Roy Kenneth Torkildsen og samarbeider tett med Simon.  Men har hovedfokus på spillerlogistikk.

Magnus Haglund:
Hovedtreneren for LSK.  Etter 8 år i allsvenskan er han veldig glad for å komme til LSK og få være med i klubben med de fantastiske supporterne. Mener vi har en spennende tid foran oss med god utvikling på spillerne. Mener vi kommer til å score mye i 2012. Håper vi kan holde det defensive som vi holdt mot Tromsø. Men vi trenger tid på oss, med nye trenere og spillere, men har trua på at vi skal bli et veldig godt lag!

Magnus Powell:
Først og fremst toppspillerutvikler. Fungerer som høyrehånd for Magnus samt en motivator for spillerne slik at de tar det siste steget ut. Forsøker å få kabalen til å gå opp..

Kjell Hulby:
Er driftsjef på Åråsen. Jobbet i LSK i 5 år. Ansvar for anlegg og bygninger og sørger for at vi har best mulige forhold. Samarbeider tett med vår banemann Terje som er en av Norges beste. Er også arrangementsjef, og sikkerhetsansvarlig. Jobber tett med de frivillige på Åråsen. Mener vi er en bra gjeng å reise rundt med.

Robert Lauritsen:
Jobbet i LSK i rimelig mange år. Prøvd å selge LSK til sponsorer og publikum. Har det ekstremt moro med å lansere den nye draktsponsoren vår: Elkjøp/ Røde Kors – Vann for livet, spesielt siden vi var så nære sist. Satser på bedriftsmarkedet da det er der pengene ligger men i år satses det mer også på privatmarkedet. Mener det sportslige i år kommer til å gi en drahjelp i år så vi når nye høyder på markedet.

Spørsmål og kommentarer til panelet:

Arild Myklebust:
Får vi Fredrik Stoor? Hvis ja: Hvorfor?

Svar fra Bjarmann:
Kan dessverre ikke si mye om det. Svarte media i dag så supporterne fikk noe å lure på i dag og snakke om. Ting kan skje… og sånn foregår fotballen. Men påpeker at vi følger med selv om det er 2 uker igjen av vinduet.

Ronnie Hallén:
Til Per: Hvordan er det med økonomien? Har vi kontroll?

Svar fra Per:
Husker du sa på årsmøtet i for 2 år siden: ”Glad for at LSK tok hensyn til økonomien da vi planla satsningen videre” dette har vi holdt fast ved, og derfor hadde vi overskudd i fjor, noe som er godt gjort med sviktende høstsesong og publikumssvikt.

Vi har gjort nysatsning og bruker nå mer penger, men vi har dekning for de økte kostnadene og den økte satsingen. Er selvsagt avhengig av at vi lykkes sportslig; har budsjettert med 5plass i tippeligaen og kvartfinale i cupen.

Vi føler vi har god kontroll, selv om norsk fotball sliter fordi vi begynte å ta grep i 2008 og har et sterkt fokus på kostnader. Samtidig som vi finner nye inntektskilder.

Alle på Åråsen skal ha en fantastisk takk for jobben i en tung tid – ser frem til 2012, både for supportere og ansatte i klubben.

Jan Jensen:
På søndag holdt vi endelig nullen, blir det lettere eller vanskeligere å legge stopperkabalen før første serierunde?

Svar fra Magnus:
Jeg gleder meg veldig til å se Espen Nystuen. Isak gjorde en veldig bra kamp. Han viste at han er en veldig bra stopper. I morgen blir det full trening, men det er mest sannsynlig at Espen starter.

Cathrine Hareide:
Tidligere sesonger har vi solgt de beste spillerne til sommeren. Kommer vi til å selge Bjørn om han er dritgod?

(Magnus Haglund rister på hodet)

Svar fra Bjarmann:
Vi måtte selge spillere som en del av snuoperasjonen. Dette var en del av grunnene til at det gikk bra økonomisk i fjor. Da vi solgte våre beste spillere i fjor gjorde vi plass bl.annet til Fredrik som har utviklet seg bra, så det er ikke bare bakdeler ved å selge de beste spillerne. Men min jobb er å sørge for erstattere dersom vi selger en spiller.

Oppfølging:
Har vi erstatning ved et evt. Salg?

Svar:
Er selvsagt mange drømmespillere, men vi er ikke helt i mål økonomisk enda. Det største salgspotensialet vårt i dag er Bjørn, men han trenger Lillestrøm en god stund til fremover, selv om en del klubber følger han. Men han selger vi ikke billig.

Marius Engelstad:
Hvis vi teller måneder er det ikke lenge siden Lillestrøm foretok en omveltning. Vi har hatt en del store spillere som har valgt LSK over andre toppklubber, hva har vi, eller du som gjør at de velger oss?

Svar fra Bjarmann:
Vi har jobbet for å finne rette spillere til rett tid og pris, med rett ambisjon. Lillestrøm klinger fortsatt bra og vi har de beste fasilitetene. Når vi også har hentet en del bosmannspillere har vi også hatt det lille ekstra til overs som har gjort at det har tippet vår vei. Vi har også et godt team og god kommunikasjon mot potensielle spillere og godt grunnlag før trener involveres. Store navn tiltrekker også andre store navn. Tar vi også det store steget nå så blir det sikkert enda lettere fremover.

Magnus:
Vi har jobbet hardt sammen for en strategi for å få spillerne. Vi oppsøker de også hjemme om vi må 😉

Per Erik Tovseth:
Mener det ble sagt at LSK har brukt mer penger enn tenkt. Hva om det kommer en bra spiller?

Svar fra Per:
Har vi tenkt?? (Etterfulgt av latter for salen)

Svar fra Bjarman:
Stabler vi nok kjegler oppå hverandre får vi det nok til å gå. Trekker frem Nicolay som leies ut til Sarpsborg.

Oppfølging:
Hvor lenge blir Nicolay i Sarpsborg

Svar fra Bjarmann:
I utgangspunktet en sesong. Dersom vi trenger han tilbake før, tar vi den dialogen.

Per supplerer:
Vi har nok satset litt mer enn tenkt, men er vi alene om det? Vi har faktisk ikke satset med penger vi ikke har. Vi prøver å jobbe med å ha dekning før spilleren signerer, dette hadde vi med Petter Vaagan Moen.

Arild:
Til Robert: Den siste uka har vi lansert DNB og Vann til livet. Har vi med dette nådd budsjettet som vi har blitt presentert?

Svar:
Vi har kommet lengre enn i fjor. Tror vi kommer til å slå det vi leverte i fjor. I år er målet å nå 40millioner og vi er veldig godt på vei og har gjort en kjempeinnsats, og har klart mer i år enn hva vi gjorde i fjor.

Arild:
Er det fordi «idioten» Jacob Lund er borte vi klarte å lande kontrakten?

Robert:
Det passet ikke for DNB før nå. Første kontakt var for 2,5 år siden og vi tok igjen kontakt da kontrakten med fotballforbundet var ute, men tror ikke det var av betydning at han sluttet. Jeg tror på sikt det kan være LSks neste hovedsponsor.

Torstein Rønningen:
Bekymret før seriestart da det ser ut so om det er en del skader på sentrale spillere. Hvordan er skadesituasjonen og hva gjør vi for å unngå skader i oppkjøringen?

Svar fra Magnus:
Vi har trent nesten hver økt med full tropp, så det har gått veldig fint så langt. Ramovic har fått en føling i lysken, men prøver viser at det ikke er noe.

Kippe har hatt en god oppkjøring, spilt nesten alle kamper, men fikk en kjenning og stod derfor over mot Molde, men trente bra forrige uke. Ha ringen garantier, men satser på at han starter til lørdag.

Andersson har fått en strekk i låret, mandagen etter Gøteborg, kommer til å trene igjen denne uken og er nok med på en måte til lørdag. PVM følte seg bra på lørdag, men jeg valgte å la han stå over for å være sikker på at han er klar til seriestart.

Jan:
Til Magnus Powell: Vi har et sterkt jr.lag. Ser du spillere som garantert vil ta steget opp til førsteelleveren?

Svar:
Det er stor konkurranse fra de yngre. Håper det er flere da vi har en bedre tropp i år enn vi hadde i fjor, men i fotball er det siste steget som gjelder. Har 6stk. som vi håper på. Simen Nordermoen ser veldig spennende ut, selv om han har noen skader. Christian Bjerknes har nå fått proffkontrakt. Jaochim Osvold har scoret 20 mål på 7 kamper. Det ser veldig bra ut men er opp til spillerne selv å klare steget.

Paul Hamilton:
Hadde vært hyggelig om en representant fra LSK kunne kommet før hjemmekamp og tatt en briefing her før kampene slik som gjøres på VIPen.

Svar fra Bjarmann:
Dette er nok mulig å få til, enten skadde spillere eller andre. Det er bare å få det til og delegere hvem som skal følge det opp. Det bør vi prøve å få til utenom «storkampene».

Arild Myklebust:
Til Magnus og Magnus: Bolly har et potensial, men er veldig høyt og lavt. Jobber dere spesielt mot spillere som han som er så sårbare?

Svar fra Magnus H:
Han har fantastiske forutsetninger som en av skandinavias kjappeste spillere. Det er en daglig jobb vi gjør. Vi har fått på plass en plan for han. Får vi skikk på hans forsvarsspil blir han veldig bra, og dette er klart på vår agenda.

Ronnie: Spørsmål fra sidelinja:
Lørdag før kampen før Vålerenga, er det mulig til å få i gang Kanarikafé da? Altså treninga litt utpå dagen etterfulgt av lunsj.

Bjarmann:
Forklarer hva kanarikafé er..

Magnus:
Ja det er nok ikke helt umulig.

Ronnie:
Hvordan går sesongkortslaget?

Svar fra Robert:
Ifjor solgte vi 3250, pr. nå har vi solgt 2950 for 2012. Vi er på vei, nærmer oss fjoråret. Har fremdeles håp om at vi skal nå fjoråret. Men vi er avhengige av hjelp. Håper vi får hjelp allerede til lørdag. Følg med til uka, så kommer det kanskje noen sprell.

Ronnie:
Magnus, etter hvert som treningskampene har gått og resultatene uteble, hva tenkte du da? Var du lugn? er du så lugn som du ser ut som?

Magnus:
Vi liker ikke å tape, men ingen poeng gjelder i disse kampene holder fokus på å ta med oss treningene. Har ofte hatt hard løpetrening dagen før treningskamp og har derfor fremstått tunge. Men jeg har vært rolig på situasjonen.

Arild:
Når det er derbydags, så er de kampene viktigere enn andre, mener dere svenske at disse kampene betyr mer enn de andre?

Magnus:
Ja, noen kamper er større enn andre sånn er det bare. Og her gjelder det å slå Vålerenga, og Rosenborg et par ganger.

Marius Engelstad:
Noe du Magnus er spesielt fornøyd med. Noe som har gått lettere enn andre? noe som har vært vanskeligere?

Svar fra Magnus H:
Dynes det har gått veldig bra. LSK er en topp klubb å komme inn i og forutsetningene våre er veldig gode. Vet det er viktig å bygge opp en sterk spillergruppe og vi jobber hardt med at vi skal trives sammen. Og vi har kommet langt med holdninger og trivsel. Jeg er veldig fornøyd med mine første måneder i LSK.

Ronnie:
Espen Nystuen dukket opp som en kanin ut av en flosshatt. Hva skjedde?

Bjarmann:
Espen har vært oppe til vurdering flere ganger. Jeg har sommerhus i Sandefjord så har sett han mange ganger og vet hav han står for, men det har også med timing å gjøre. Nå var han tilgjengelig og relasjoner til hans rådgivere osv. har bidratt til en totalvurdering som gjorde at vi var fornøyde og da ble veien kort.

Ronnie:
Hva utløste at det skjedde nå?

Bjarmann:
Vi manglet en i forsvar da vi telte opp og han var fremdeles ledig, så en blanding av timing, flaks og kontroll over markedet.

Ronnie:
Stian Ringstad, kan dere si noe om mulighetene hans?

Magnus:
Han gjorde en god kamp i Tromsø på venstresiden og gjorde sine oppgaver veldig bra. Har slitt litt med å spille hjemover, offensivt har han en veldig fin teknikk. Vi jobber med å få på plass det defensivt.

Ronnie:
Westerberg sier: «Jeg har aldri trent så mye som nå!»

Svar fra Magnus:
Han er fra Mjällby, der har de verken kultur eller fotballbaner. De må reise 4 mil for å trene på kunstgress og er vante til å trene 1 økt om dagen. Selv om klubben gjør det godt har de dårlige forutsetninger.

Arild:
Lasse Kjus er nå i klubben, hvordan skal klubben bruke han?

Svar fra Per:
Det var valgkomiteen som bestemte det. Men jeg er glad for å få Lasse inn. Han kan bidra med sin toppidrettserfaring og har en god kultur og kjennskap som vi vil utnytte. Vi kan bruke han for å skape mer struktur. Han vil også bli brukt i markedsføring om Robert får det som han vil. Lasse vil også være med som et vanlig styremedlem og er ydmyk og har gode tanker og meninger.

Jo Henning legger til:
Synes det er fint å hente inn ulike personer da vi trenge rå utfordre oss selv og få inn diskusjoner og meninger. Syns derfor det er godt arbeid av valgkomiteen å få inn han.

Arild:
Til Per: LSK Invest: «ingen spillere skal kjøpestoppidrettserfaring så *bang* har vi en ny speller. Hvordan skjer dette? Tar dere en tur på golfbanen eller?

Per:
Når skal jeg ha tid til golf!? Vi prøver å jobbe etter planen. LSK Invest består av ca 10 investorer, er ikke veldig aktive nå. Skal vi ha med investorer nå går det mer mot Øyesport og andre. Det vi nå har av økte midler er ikke investeringspenger, men penger klubben har fått og som ikke skal tilbake. Vi ønsker å ha faste samarbeidspartnere uten å involvere for mange.

Oppfølging:
Har Tommy Sharif gitt noe?

Per:
*stillhet* Han har ikke vært sponsor enda…. Men var med i LSK Invest og er en ordentlig LSK-supporter.

Egil “Ferrari” Andresen:
Har du Magnus, bestemt deg for hvem som skal ta straffene våre i år? Eller er det stein saks papir som gjelder?

Magnus H:
Ja, det blir det

Ronnie:
Til Magnus H: Per har nevnt at vi har budsjettert med 5-6 plass og kvartfinale, er du fortrolig med disse? Er dette realistisk LSK 2012?

Magnus H:
Har Per sagt det må det bare gjøres. Det er realistisk målsetning.

Ronnie:
Hvor viktig er en god sesongstart?

Magnus H:
Vårt med på dårlig start før, og det er klart man ønsker ikke det, det er klart det er viktig med en god start. Åge Hareide sa det er spesielt viktig i norsk Tippeliga, for norske spillere tar det veldig på selvtilliten med dårlig start. Man kan slappe av med en god start, så det er viktig at vi jobber hardt for en god start med 3 poeng i Hønefoss.

Vidar Evje:
Vi vil jo ha profesjonalitet i alle ledd, men hvor dyrt er det egentlig å få på plass bindestreken i LSK-hallen.

Per:
Vi synes det er viktigere med Vann for livet. Vet det er mange som irriterer seg, fikk engang julekort ang. dette.. blir det 5-plass er streken på plass før nyttår.

Hulby legger til:
Er noen som mailer og forteller at de ikke kjører Fetveien pga denne streken.

Arild:
Hvor mange på bortefeltet i Gøteborg hadde under 3 i promille?

Hulby:
Kommer fra Fåberg, der hadde vi bygdefester og jeg kjente meg litt igjen.

Ronnie:
Fredrik Gulbrandsen, kan du fortelle litt om hvordan han står?

Magnus H:
Han gjorde en veldig god jobb i Tromsø. Spillet hans viser stort klubbhjerte og jobber for at forsvaret skal jobbe godt. Han har en viktig posisjon i dagens LSK, men det har vært en reise dit Powell kan fortelle om

Powell:
Han har endret seg veldig da han tok steget til A-laget og nå har han gitt seg helt hen til laget. Han har utviklet seg enormt på det menneskelige planet. Hele hans holdning har forandret seg. Han er et stort forbilde og har virkelig tatt steget fra jr. til sr. spiller. Gleder meg skikkelig til hva som kommer!

Marius Engelstad:
Seriestart, om vi får worst case scenario. Hvordan vil dere da jobbe med spillernes psyke?

Magnus H:
Som hovedtrener er det mitt ansvar at spillerne skal tro på meg og at jeg kan overbevise laget om at de kan dette.

Bjarman legger til:
Vinner vi de 4 første slipper vi å tenke på det.

Egil Andresen:
Hva er din coachingrolle under kamp? Venter du med byttene helt til slutten av kampen?

Magnus H:
Håper jeg gjør grep når det må gjøres. Er en spiller dårlig i 1-omg byttes han til pause. Jeg forsøker å være en aktiv coach. Tror alle forsøker å være det men tidlige bytter er ikke noe problem for meg.

Andreas Bratlie:
Nå som vi har en del nye spillere, er det viktig å få inn kulturen som at spillerne kommer til feltet før kampene osv. og har et bevisst forhold til fansen så vi booster hverandre.

Magnus Powell:
Som tidligere spiller: Det er en ekstremt stor opplevelse å komme ut til dere. Men hvorfor er dere så få nå? Han oppfordrer samtidig fansen til å komme tidligere, at man er på plass når spillerne kommer ut til oppvarming.

Ronnie:
Vi har hatt 4 år med relativt triste sportslige resultater. I forhold til hvordan laget har levert har KFL levert til gull. Men nå er det kjempeoptimisme.

Arild:
Kjempeinnspill fra Andreas. Verken KFL eller UFC var kjempe dårlige på å stille på slutten i fjor. Vi må gå i oss sjæl. Alle her må gå i seg sjæl og møte opp på kampa, tidlig.

Robert:
Vi har noen plakater som vi ønsker å få ut for å profilere kampene. Så om det er noen som føler de kan bidra, ta kontakt.

Ronnie:
Apropos profilering, har vi fortsatt de klistrelappene som vi hadde bak på bilene? Min idé er at de som selger parrkeringsbilletene kunne delt ut slike stickers?

Robert:
Bra forslag. De er snart ferdigtrykket. De kan også hentes i LSK-shop f.o.m torsdag. Ditt forslag skal tas tak i.

Arild:
På LSK sin workshop var det forslag om å relansere nettverkssalget f.o.m Vålerenga kampen. Og dette gir jo mye penger til klubben og er veldig viktig for klubben.

Robert:
Også viktig mot sitteplassene. Det er utrolig viktig at vi sammen jobber for å fylle mot RBK.

Tony:
Hvordan gikk salget lørdag?

Robert:
Vi må nok jobbe hardt for å fylle stadion, var vel rundt 30 billetter solgt.

Chrizza:
Når kommer brasilianeren min?

Bjarmann:
Hehe. Har venta på spørsmålet og det kom sent, men godt. Vi har jobbet for å finne rette type spillere, litt mindre individualister for å bygge et nytt lag og noen skikkelige holdepunkter.

Ronnie:
I Sverige er det jo noen spennende brasilianere, Magnus?

Magnus:
Har jo noen kontakter, men vi titta mer i Argentina osv. tror vi er nærmere å hente en Argentiner enn brasilianer.. Men prisene har gått opp de siste 2 årene på brasser. Når jeg først har ordet vil jeg påpeke at vi hørte KFL i Tromsø. Det var 897 personer i Tromsø, og Frode (Johansen) var der og jeg hørte han bedre enn de lokale. Så ville bare si at vi hørte KFL godt i Tromsø.

Tony: 
Da vi starta med lukka salg mot RBK og VIF var det sagt at alle bortesupportere på kamp med effekter skulle vises mot eget felt. Men hver kamp ser vi på forum osv. at det er fans på plass som er atale.

Kjell:
Vi kan ikke flytte folk på hovedtribunen, men på Elkjøp og RB kan vi det. Er uansett vanskelig på dager som det er fullt.

Erling:
Dere sier vi ikke kan flytte på hovedtribunen men andre klubber gjør det konsekvent?

Kjell:
Kommer det større grupper så flytter vi, men oppfører folk seg så gjør vi ikke det.

Arild:
Det midterste feltet på SS, der havner det alltid noen billetter til bortesupportere,. Flere opplever at kampopplevelsen blir ødelagt, og dette kunne vært forhindret av LSK. For meg er det ufattelig at bortesupportere kan komme til på det feltet der de dyreste sesongkortene er.

Robert:
Det er klart mange av de billettene er til våre viktigste samarbeidspartnere. Men her er det sponsorene sine plasser og vi kan ikke forhindre at det kommer supportere fra motstanderlaget. Men vi anbefaler kundene og ikke ha på effekter dersom de holder med bortelag.

Erling Stray:
Bør ikke være noe problem i fht sponsorer som sponser vår klubb, å informere om at de kan flyttes nærmest sine supportere om man holder med feil lag?

Robert:
Vi jobber selvsagt for å unngå dette.

Per:
Vi er nødt til å ha en viss respekt for sponsorene som betaler for disse plassene, men vi informerer om at det er dumt med motstandersupportere i effekter bland LSK-fans.

Per Erik Tovseth:
Vil bare påpeke at jeg synes det var dumt at en her sa ”hvis vi vinner på lørdag”

Per:
Vi vinner på lørdag, det er vi sikre på. Og selv om det er påske er det ingen unnskyldning for ikke å komme på palmesøndag!

Kjell:
Vil påpeke at Hønefoss sikkert får 2 gule felt og kan få problemer med å flytte på oss..

Per avslutter:
Vil takke KFL for støtten de vanskelige årene,. Gleder meg til å høre dere igjen på lørdag, og på Åråsen 1 april! Håper også vi i klubben kan glede dere og gi mye tilbake. Det skal i hvert fall ikke stå på vilje og innsats. Det har vært attityd hele veien forberedende. Og lykke til med sesongen!

Flere nyheter fra kfl