Opp og frem Sportsklubben

Kjære Fuglafamilie,  

høytiden er nær oss, og 2019 er snart historie. 2019 er et år som for alltid vil være med i Sportsklubbens historie, som året hvor rekorden glapp etter 45 år. Nedrykket som de aller fleste har ventet på, har ligget over oss hver sesong i lang, lang tid. Fra og med nå er vi bare Lillestrøm Sportsklubb. Vi har ingen rekord å ta vare på. Nå, er det på tide at vi lager nye minner og historier til historiebøkene. Før vi tar fatt på et nytt år, la oss se tilbake på hva vi fikk til i året som har vært.  

Det startet i februar. Treningskamp i Stockholm mot Djurgården. Over 200 LSK-supportere tok turen, og engasjementet var så vidt i gang.  1. april var det seriestart borte mot Stabæk og vi klarte noe vi ikke hadde gjort på mange år; utsolgt bortefelt to dager før kampen! Over 600 gulsvarte tok turen til Nadderud en kald mandag i april. Fuglatifo stilte som vanlig opp, og hadde med over 150 nye flagg, og for første gang i Norge luetifo, gjennom hele kampen!  

2019 var også året vi har stått på Kanarifeltet i 20 år. Et felt som i ettertid har vist seg å være ekstremt viktig for Kanari-Fansen. Det er her vi har utviklet oss, det var her vi innførte tromma, og det var her vi innførte dagens tribunestil. Vi håper på mange flere år på akkurat samme sted.  

Vi har en unik supporterkultur i Lillestrøm. En kultur man ikke skal ta for gitt. I sesongen man rykket ned fra eliteserien, var sesongen vi igjen begynte å øke tilskuersnittet. Gjennom hele året har Kanari-Fansen sammen med engasjerte supportere og Lillestrøm Sportsklubb, møttes jevnlig for å komme med tiltak for å trekke flere folk til Åråsen. Snittet har økt med over 300 personer. Det høres kanskje lite ut, men husk at i år har vi fått mindre «hjelp» enn tidligere  av motstanderklubbene som vanligvis  trekker ekstra folk. Rosenborg har i nyere tid aldri vært færre, og da Vålerenga var på besøk så vi det vi har sett gjennom sesongen, at folk svikter dem i motgang.  Hos oss er det motsatt. Jo mer motgang, jo flere blir vi.  

Vi synger Enga ut av Oslo sin stadion. I et derby Klanen i forkant mente at vi hadde gitt opp håpet allerede uka før kampen. Vi kom, viste oss frem, og avsluttet med at hele Oslo by kunne høre oss rope «hjemmebane» klapp klapp klapp. Vi inviterte i tillegg til derbyfest på Åråsen. 10.000 møtte opp og 3 gulsvarte tribuner viste seg nok en gang frem. Det var flagg, det var pyro, og det var en ramme man ikke hadde sett maken til. Så mye engasjerte den kampen at det satte i gang en massiv pyrodebatt  som resten av fotball-Norge hang seg på. Til og med media var med på supporternes side! Vi gikk i bresjen ved å vise hvordan det skulle gjøres. Ikke bare en kamp, men også i påfølgende hjemmekamp mot Stabæk.  

Så fyller vi feltet i Ranheim. Året etter vi hadde fryst av oss, det som var mulig å fryse av seg. Denne gangen  skulle vi dit enda senere på året. Vi møter ikke opp fordi vi vil, men fordi vi må! Det er vår plikt og det ligger i hjertet vårt. Vi vil alltid være der.  

Aller siste hjemmekamp mot Start gjør meg tom for ord. I 75 minutter har vi to hele langsider som syngende tribuner. Motsatt langside svarer høylytt på «hvem er vi». Noe vi aldri har fått til tidligere, selv om vi har prøvd mange ganger. Dette var starten på noe… 

Fuglatifo har i nok en sesong virkelig levert varene. Vi er meget inhabile, men sammenlignet med resten av tifo-Norge i 2019 har det vært klasseforskjell. Årets desidert største høydepunkt var derbyet hjemme. Over 8000 plastflagg fordelt på 3 tribuner sammen med et nydelig tekstbanner skapte et levende Åråsen i gult og svart. En tifo som fungerte såpass bra at den ble kjørt en gang til, midt i andre omgang, da hele Åråsen flagget nok en gang. 

Vi kan også nevne:  

  • Hyllesten av Frode Kippe på nett, i årets siste seriekamp. En type tifo som igjen løfter Fuglatifo enda et hakk over alle andre.  
  • Mosaikken på Intility sammen med en nydelig OH.  
  • Stripesene  hjemme mot Rosenborg som fylte hele feltet.  

Takk til dere ildsjeler som møter opp gang etter gang, bruker timesvis på maling, sying, klargjøring og rydding. Uten dere hadde ikke dette vært mulig!  

Som vanlig, når det er stort engasjement oppstår nye ting. Harde Mottak har sitt første år. En podcast som på mange måter gjennom sesongen har blitt oppfattet som et redningsverktøy, noen som setter ord på det vi føler. En podcast om Fugla, og «det er ikke til å stikke under en stol» at denne podcasten har hatt en samlende effekt på oss. Det så vi etter kampen mot Stabæk. 1-3 tap og lokalet man skulle ha livepodcasten ble fort fylt opp selv om gutta trodde at alle kom til å dra hjem istedenfor. Denne podcasten er så viktig at vi i styret har bestemt oss for å fortsette å støtte med det vi kan, både av utstyr og penger i 2020. Takk for at dere holdt ut gjennom året og jeg gleder meg allerede til å høre dere gjennom neste sesong Patrick, Trym og Lars. Dette ble vel riktig rekkefølge, Lars…? 

De kommende ukene og månedene blir ekstremt viktige. Det er nå vi skal stake ut kursen videre og begynne kampen om opprykket. Det er i denne perioden styret i LSK og daglig leder i Sportsklubben må være dønn ærlig på hvor det har gått galt, og gjøre de forandringene som må til. Dette skylder dem byen, klubben og ikke minst oss supportere. I slutten av februar er det tid for det viktigste årsmøte på lang, lang tid. Kanskje det aller viktigste som noen gang har vært. Her er det meget viktig at du som leser dette møter opp og gir din stemme på veien videre. Lillestrøm Sportsklubb er ingenting uten oss supportere og vi må ta vår del alvorlig.  

Vi i Kanari-Fansen skal holde et supportermøte tirsdag 14. januar om hvordan vi ønsker veien videre. Dette er et åpent møte for alle Lillestrømsupportere. Om man klarer å komme frem til noe der, er uvisst, men innspillene som kommer vil vi ta med oss videre til styret i LSK.  

Jeg vil avslutte med følgende: 

Bruk denne perioden frem mot nyttår godt. Forsøk å koble av og nyt tiden med familie og venner. Gå inn i det nye året og lov deg selv at du skal være med videre. Det er ikke nå du skal svikte. Kjøp deg sesongkort. Forny plassen din. Vi trenger å ha med alle videre. Vi trenger å vokse. Hvem kan du ha med deg ekstra neste år? Enten hver kamp, eller noen kamper.  

Vi er LSK. Vi er Fuglafamilien, og vi svikter aldri. Selv ikke i OBOS.  

Med ønske om god jul og godt nyttår 

Tony
Styreleder
Kanari-Fansen 

Flere nyheter fra kfl