UEFA-sanksjoner mot Lillestrøm Sportsklubb etter 2-kvalifiseringsrunde i Europa Conference League mot Seinäjoen Jalkapallokerho

Etter to kamper mot SJK, har nå UEFA valgt å sanksjonere LSK. Kort fortalt dreier sanksjonene seg om følgende hendelser på tribunen:
1 Blokkering av trapper (både hjemme og borte)
2 Pyro
3 Kasting av objekter
4 Ordensforstyrrelser

Full beskrivelse av sanksjonene kan du lese her.

Først er det viktig å påpeke at våre medlemmers penger selvfølgelig ikke går til å dekke bøter for pyrobruk av supportere. Boten for bruk av pyro er på 110 000,- og denne dekkes av de utførende.

Med dette sagt, ønsker vi ikke at klubben skal få noen økonomiske konsekvenser, og vi ønsker derfor å samle inn penger for også å dekke boten for kasting av objekter på tribunen. Sånn vi ser det er dette kasting av ølbegere i jubelrus ved straffebom og scoring, og selv om vi forstår at det kommer reaksjoner og bøter, så synes vi beløpet på denne boten er hinsides og fremstår som mye høyere enn bøter gitt i tilsvarende situasjoner til andre lag.

Når det kommer til ordensforstyrrelsene, kan ikke KFL ta ansvar for, eller sanksjonere mot enkeltpersoner, dette er en jobb for LSK sitt doms- og sanksjonsutvalg.

Kanari-Fansen Lillestrøm tar tydelig avstand fra slike hendelser.

Vi synes selvfølgelig det er trist at dette er fokuset etter en fantastisk tur til Seinäjoki, og håper LSK sin dialog med UEFA fører til at vi kan reise til Antwerpen og støtte LSK til en ny seier, og at UEFA justerer ned boten for punkt 3. Detaljer for hvor du kan bidra for å dekke boten kommer når LSK sin anke er ferdig behandlet.

Flere nyheter fra kfl