Vi klarer det. Gi oss tilliten.

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Kanari-Fansen Lillestrøm har tidligere uttalt seg for en ytterligere legalisering av pyroteknikk på norske tribuner. Etter det gode arrangementet på Ullevaal under cupfinalen sist helg syns vi det er på tide å minne NFF på dette igjen.

Selv om det i dag er laget en liten åpning for å søke om bruk av pyro er denne altfor snever. Kun hjemmelag kan søke og det kan kun brukes under innmarsj. På cupfinalen ble det ikke engang tillatt å søke. Vi mener (fortsatt) at en mye bedre løsning ville være å gi supporterne tillit til å bruke pyro.

Under cupfinalen ble det fyrt av en mengde bluss i flere runder på tribunen til Lillestrømsupporterne på Ullevaal. Gjennomgående er tilbakemeldingene vi har registrert at dette ble oppfattet som et bidrag til en flott ramme rundt finalen, noe som skapte stemning og ikke minst en trygg gjennomføring. Å la supporterne gjøre dette lovlig har mange fordeler.

Før cupfinalen ble det enorme køer på utsiden av stadion, og de siste tilskuerne var ikke inne i VG-svingen før det hadde gått 14 minutter av kampen. Da hadde LSK allerede scora 2 mål. Like lange og trege var køene på Sarpborg-siden av stadion. Få vakter i inngangene og veldig tidkrevende kontroll av hver enkelt gjorde innslippet til et mareritt. Likevel kom det altså inn nok pyroteknisk materiale til å lyse opp VG-svingen ved flere anledninger. Dagens forbud mot pyro gjør altså kampopplevelsen dårlige for alle – uten at det stopper pyroen fra å komme inn på stadion.

I tillegg kommer de andre fordelene, som vi også har pekt på tidligere. Å la supporterklubbene styre dette selv ville gjort at man kan informere tidligere og tydeligere til alle på tribunen om hvor det blir pyro og ikke, og man kan dermed plassere seg utifra hvor mye eller lite man vil bli berørt. Samtidig mener vi en fyring hvor man ikke trenger å bekymre seg for om man blir oppdaget også bidrar til en enda sikrere gjennomføring.

Norsk Supporterallianse (NSA) fikk tidligere i år på plass en egen import-avtale av pyroteknikk godkjent av norske myndigheter. Mange norske supporterklubber er organisert gjennom NSA og har kjøpt pyro gjennom ordningen. Hva med å begynne med å la de NSA-organiserte supporterklubbene i første omgang få organisere bruk av pyro på sine tribuner – både borte og hjemme – både spontant og planlagt.

Det ville blitt tryggere, enklere og bedre – for alle parter.

Styret
Kanari-Fansen Lillestrøm

[/column]

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Cupfinalen 2017. Foto: Audun Braastad

[/column]

Flere nyheter fra kfl