Felix Vá

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK.no

Vladimiro Etson António Félix (født 24. august 1988) er en angolansk spiller som LSK hentet på lån fra Djurgården 26. mars 2024. Felix Vá er en kantspiller som har hurtigheten som sin store styrke. I følge sportsdirektør Simo Mesfin kan Vá bekle flere roller i LSKs offensive spill. "Jeg tror mange kan glede seg til å se en artig spiller på banen. Felix Vá kommer med mange fine offensive kvaliteter, spesielt det med å utfordre motstanderen én mot én. Det kan bli ganske artig på Åråsen. Han kan spille på begge kanter og kan også være en hengende spiss", uttalte Mesfin til LSK.no samme dag [1]. Spilleren selv var også glad for at låneavtalen hadde gått i orden: "Det er en stor glede å være her i en så stor klubb i Norge. En god mulighet for meg til å nyte fotballen og hjelpe laget. Jeg er en rask spiller som liker å utfordre én mot én. Og selvsagt score mål og bidra til målgivende pasninger", fortalte han til klubbens hjemmeside [2].

Debuterte for LSK, da han i serieåpninga hjemme mot Kristiansund BK 1. april kom inn som reserve for Henrik Langaas Skogvold i det 77. spilleminutt. "Viste fram noen fine ting. Blant annet et sterkt innlegg i presset situasjon på overtid", skrev RB i sin vurdering etter kampen [3]. Var for første gang i LSKs startellever i cupkampen borte mot Bjørkelangen/Høland FK 10. april. Scoret sitt første mål for LSK i cupkampen borte mot Strømmen IF 24. april. I hjemmekampen mot Ham-Kam 28. april ble det Felix Vá på godt og vondt. Scoret sitt første mål i Eliteserien - nikket inn en innsvinger fra Gjermund Åsen - før han knappe 6 minutter senere ble utvist, da han med strake bein plantet knottene i Kammas Luc Mares. Ville etter kampen ikke snakke med pressen, men hovedtrener Andreas Georgson uttalte følgende: "Felix (Va) sa til meg at han bare forsøkte å komme seg raskt opp igjen for å kunne være klar på returen. Men når han hopper akrobatisk opp så treffer han istedenfor et bein og det blir rødt kort. Det er maks uflaks. Han har hatt en fin form inn til denne kampen og fikk et kjempeflott mål. Jeg er skuffet over at det ble sånn her for ham. Det var mye utur" [4].

Fra debutkampen mot KBK. Foto: Fredrik Tyskeberget

30. april ble Vá i lagt tre kampers karantene av NFF [5]. Samme dag uttalte han følgende til RB: "Jeg var frustrert etter kampen. Det ble en hard natt for meg. Jeg har en dårlig følelse etter søndag. Det var ikke min intensjon å sparke HamKam-spilleren. Jeg synes synd på ham, og jeg håper det gikk bra med ham. I situasjonen forsøkte jeg bare å komme meg opp så raskt som mulig for å vinne ballen, og det var aldri meningen å sparke ham. Jeg har sett bildene, og derfor sier jeg unnskyld til spilleren. Men da det skjedde så jeg ikke de som var rundt meg. Jeg prøvde bare å hoppe for å komme meg opp, og jeg hadde ingen intensjon om å skade ham. Ute på banen under en kamp er du full av adrenalin og du ønsker å gjøre ditt beste. Det var det jeg gjorde, men dessverre ble det feil og endte som det gjorde. Jeg respekterer dommeravgjørelsen om å gi meg rødt kort" [6].- Heldigvis kunne han spille cupkampen borte mot Bodø/Glimt 1. mai hvor han slo voldsomt tilbake og leverte en praktfull forestilling. Scoret ett mål og hadde en vanvittig sterk assist på målet til Gjermund Åsen. Felix Vá ble dermed også belønnet med 9 poeng på RB-børsen. "Fikk spille denne siden hans tre kampers karantene gjelder i Eliteserien. Et aktivum på venstre. Det ble ofte noe ut av det. Han spilte Skogvold på bakre stolpe før 1-0. Satte ballen sikkert i lengste hjørnet med en god avslutning da Kitolano serverte ham før 2-1. Det var også han som spilte inn til Lehne Olsen da LSK var nær 3-1. Enorm prestasjon før 3-2 målet i duell med Wembangomo. Ble sliten og etterhvert byttet ut. Synd for både an og LSK at han nå skal sone tre kampers karantene", skrev RB i sin vurdering [7].

15. mai 2024 benyttet LSK av sin opsjon og kjøpte ut Felix Vá fra Djurgården. I følge Romerikes Blad kostet overgangen ca.3.5 millioner kroner [8]. I et intervju med klubbens hjemmeside, LSK.no, uttrykte Felix Vá stor glede, da overgangen ble gjort permanent. "Jeg er veldig fornøyd. Jeg trives her og er glad for å være her, så det var en enkel avgjørelse for min del. Jeg elsker lagkameratene mine og er blitt behandlet veldig godt av klubben. Derfor ønsker jeg å bli her. Jeg håper at jeg fortsette å hjelpe laget i fremtiden med mål og målgivende pasninger", sa Vá etter å ha signert en kontrakt som varer ut 2026-sesongen [9].


Felix Vá har tidligere spilt for Djurgården, Apollon Limassol (Kypros), Pafos FC (Kypros), Atlético Petróleos de Luanda (Angola), Leixões S.C. (Portugal) og Progresso Associação do Sambizanga (Angola). I følge Romerikes Blad har han 33 A-landskamper for Angola.


Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 11 1 2024