UEFA-cupen 2008-09

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

UEFA-cup, 2. kvalifiseringsrunde

Torsdag 14. august, 2008
FC København 3 - 1
(1 - 0)
Lillestrøm SK 20:00 - Parken, København

Dommer: Johan Verbist, Belgia
Tilskuere: 13.099
TV-kanal: TV 3+ (Danmark)

Cesar Santin Scorte etter 2. minutter 2.' (73 sek.)

Cesar SantinGult kort etter 53. minutter 53.'
José Junior Scorte etter 79. minutter 79.'
Morten Nordstrand Scorte etter 85. minutter 85.'

Simen Brenne Gult kort etter 51. minutter 51.'

Steinar Pedersen Gult kort etter 56. minutter 56.'
Frode Kippe Gult kort etter 72. minutter 72.'
Frode Kippe Scorte etter 91. minutter 91.'FC København (4-4-2): Jesper Christiansen - Zdenek Pospech, Petter Larsson, Mathias Zanka Jørgensen, Oscar Wendt - Atiba Hutchinson, Hjalte Nørregaard (William Kvist fra 68.), Thomas Kristensen, César Santin (Niclas Jensen fra 85.) - Morten Nordstrand, Ailton Almeida (José Junior fra 60.)


Lillestrøm SK (4-4-2): Lars Ivar Moldskred - Steinar Pedersen, Eirik Bertheussen, Frode Kippe, Ståle Stensaas - Karim Essediri (Magnus Myklebust fra 88.), Khaled Mouelhi, John Anders Bjørkøy, Simen Brenne (Espen Søgård fra 82.) - Olivier Occean, Arild Sundgot (Dan Alberto Fellus fra 82.).


 • Ståle Solbakken var hovedtrener for FCK.
 • LSKs beste (RB): Lars Ivar Moldskred, Khaled Mouelhi, John Anders Bjørkøy og Olivier Occean, alle 6 poeng hver på RB-børsen.
 • Stadionstemning (RB): 7 poeng.
 • Kampkarakter (RB): 5 poeng.
 • 1 - 0: Kampens første angrep hvor hjemmelaget rullet opp på høyresiden noe som tok LSK på senga. Svak markering i midten og ikke minst på motsatt kant hvor Atiba Hutchinson kunne uhindret kunne avslutte. Moldskred måtte gi retur og dessverre kom César Santin først på ballen og FCK ledelsen etter bare 73 sekunder. Marerittstart for LSK.
 • Frode Kippe om FCKs første mål: "Jeg burde stoppet Setin. Da jeg bommet på taklingsforsøket forplantet feilen seg videre i forsvaret vårt, og til slutt fikk de gjøre 1-0. Veldig unødvendig, og jeg føler at det var min feil" [1].
 • 2 - 0: Ny retur fra Moldskred som innbytter José Junior headet i mål. Det er lov til å stille spørsmålstegn ved Simen Brennes defensive jobbing, solgte seg alt for lett ved dødlinja.
 • 3 - 0: Innlegg fra kant som Morten Nordstrand kjempet i mål.
 • 3 - 1: Frispark som til slutt havnet hos Frode Kippe. LSKs lagkaptein sendte av gårde et saksespark fra skrå vinkel som gikk inn i det lengste hjørnet.
 • Frode Kippe til RB: "- Nå mener jeg vi har en god sjanse hjemme på Åråsen. 2-0 holder, og det er ikke umulig. Vi gjorde en veldig solid kamp etter en litt rufsete åpning, og i perioder følte jeg at vi presset dem. Derfor var det tøft å sveige at de økte til 3-0. Det føltes som hard straff i forhold til det vi hadde levert i kampen. Heldigvis klarte vi å få inn det ene målet. Det betyr enormt mye foran returkampen" [2].
 • Simen Brenne til RB: "Følelsen da 1-3 kom var nesten litt uavgjortfølelse. Nå bør vi ha en god mulighet hjemme. - Dessverre klarte vi ikke å få avsluttet nok angrep. Vi hadde noen forsøk på kombinasjoner som ikke lyktes helt. Men det får vi til på Åråsen" [3].
 • Olivier Occean til RB: "Jeg er ikke skremt i det hele tatt. FCK er absolutt slåbare. Det blir en spennende returkamp. Det blir en god kamp for oss på Åråsen. Jeg har absolutt troen på at vi kan score minst to mål hjemme" [4].
 • Erland Johnsen til RB: "Jeg synes vi forsvarer oss for bra til å slippe inn tre mål. Vi ble hardt straffet. Men det blir du mot så gode lag som København. Da får små glipper konsekvenser. Gutta fikk klar beskjed etterpå at dødballene våre ikke var gode nok. Vi fikk mange dødballer og vi kom til mange innlegg, men de gikk stort sett i den første forsvareren. Dette må vi forbedre før returen på Åråsen. Da har vi en god sjanse" [5].
 • Ståle Solbakken til RB: "Nå kom jeg på hvordan det er å være trener i Tippeligaen. Dette var en annen type fotball enn vi er vant med i Danmark. LSK brukte lang tid på dødballer og slo mange baller inn i boksen vår. De spilte på sin spisskompetanse, sa Solbakken, som mente seieren var meget fortjent. "Det er et godt utgangspunkt foran returen, men det blir nok mange hodedueller om 14 dager også" [6].
 • RBs kampanalyse: "Verst tenkelig start på kampen for LSK da FCK scoret etter 1.13. Forsvaret sov da vertene fikk rulle opp fra høyre mot venstre. Moldskred reddet forsøket fra Atiba Hutchinson, men ingen klarte å stoppe returen fra Cesar Santin. LSK virket litt rystet etter sjokkstarten. Men spilte på seg stadig større selvtillit utover il. omg. Etter pause så LSK enda bedre ut, og fram til FCK økte ledelsen til 2-0 var det LSK som styrte mye av spillet. Men spillerne var litt for hete når de nærmet seg 16-meteren og skapte ikke mange store sjanser. Til slutt fikk de sitt mål nummer to. Og det ble raskt til tre på en kontring. Kippes redusering på overtid ga et riktigere bilde av kampen - og sikret en viss spenning i returen på Åråsen om to uker".

UEFA-cup, 2. kvalifiseringsrunde

Torsdag 28. august, 2008
Lillestrøm SK 2 - 4
(1 - 2)
FC København 19:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Bernardino González Vázquez, Spania
Tilskuere: 2.502
TV-kanal: TV2 Sumo

Olivier Occean Scorte etter 29. minutter 29.'

Frode Kippe Gult kort etter 47. minutter 47.'
Simen Brenne Scorte etter 76. minutter 76.'

Cesar Santin Scorte etter 10. minutter 10.'

Zdenek Pospech Gult kort etter 21. minutter 21.'
Ailton Almeida Scorte etter 24. minutter 24.'
Atiba Hutchinson Scorte etter 79. minutter 79.'
José Junior Scorte etter 87. minutter 87.'Lillestrøm SK (4-4-2/4-4-1-1): Otto Fredrikson - Steinar Pedersen, Eirik Bertheussen (Vidar Riseth fra 46.), Frode Kippe, Ståle Stensaas - Karim Essediri (Magnus Myklebust fra 46), Khaled Mouelhi, John Anders Bjørkøy, Simen Brenne - Arild Sundgot (Espen Søgård fra 46.), Olivier Occean.


FC København (4-4-2): Jesper Christiansen - Zdenek Pospech, Petter Larsson (Mathias Zanka Jørgensen i 69. min), Ulrik Laursen, Oscar Wendt - William Kvist, Hjalte Nørregaard, Thomas Kristensen (Libor Sionko i 45 min.), Atiba Hutchinson - César Santin (José Junior i 29 min.), Ailton Almeida.


 • Dagens Kanarifugl (RB): Otto Fredrikson (6). "Viktig redning innledningsvis da han stoppet Kvists store sjanse. Reddet også det første forsøket fra Ailton Almeida før Santin gjorde 1-0 til FCK. Ikke heldig da 0-2 gikk inn mellom beina hans. Meget god da han stoppet returen fra Santin etter at Christensen først hadde truffet stolpen. En viktig grunn til at ikke sifrene ikke ble styggere på Åråsen" [7].
 • Stadionstemning (RB): 7 poeng.
 • Kampkarakter (RB): 5 poeng.
 • 0 - 1: I en løpsduell ble Frode Kippe regelrett parkert av FCKs César Santin som dro seg inn i feltet og leverte ballen videre til Ailton Almeida. Otto Fredrikson reddet skuddet fra brasilianeren, men returen havna rett i beina på Santin som fikk en enkel oppgave med å gi danskene ledelsen.
 • 0 - 2: Innlegg fra høyre som havna hos en umarkert Ailton Almeida. Brasilianeren klarte å lure ballen i mellom beina på Fredrikson og i mål.
 • 1 - 2: Corner fra Karim Essediri som keeperen fikk bokset ut. Khaled Mouelhi fanget opp returen og la inn ballen inn i feltet igjen. Her ruvet Olivier Occean i luftrommet og headet ballen inn motsatt hjørne.
 • 2 - 2: Smart bevegelse av Simen Brenne som lurte FCKs offside-felle. Hele det danske forsvaret ble stående passive i tro at Brenne var i en soleklar offside-posisjon, men den gang ei. Alene foran mål gjorde ikke midtbanespilleren noen feil, men plasserte ballen forbi en utspilt Jesper Christiansen. Utligning, noe som ga oss et lite håp om at vi i alle fall kunne vinne denne kampen.
 • 2 - 3: Håpet varte i knappe tre minutter, da klinte Atiba Hutchinson til og limte ballen like under tverrliggeren og i mål.
 • 2 - 4: Så kom en ny periode hvor FCK spilte ball i hatt med hjemmelaget. Atiba Hutchinson kom alene med Otto Fredrikson som stoppet canadieren, men brasilianske José Junior fikk tak i returen og kunne trille ballen inn i det tomme buret.
 • Simen Brenne fikk endelig prøve seg i drømmerollen som offensiv midtbanespiller, rett bak Occean/Sundgot. "Definitivt en posisjon jeg trives godt i. Jeg fortsetter gjerne der. Det var gøy å score, men samtidig visste jeg ikke helt hvor mye jeg skulle juble. Vi trengte jo tre mål til for å gå videre. Vi følte oss helt sjanseløse fra start. De var bedre hele veien, og seiv om vi kom opp på 2-2 var vi aldri nærheten av deres nivå. Det er selvfølgelig ikke noe moro. Nå får vi fokusere på kampen mot Stabæk mandag. Vi må heve oss til den", fortalte Brenne til RB [8].
 • Frode Kippe til RB: " Det var ikke noe artig å være utpå der og bli ydmyket. Med de tidlige målene til København var kampen raskt avgjort. Nå er det vår jobb å heve oss. Vi møter et minst like godt lag i Stabæk mandag" [9].
 • Erland Johnsen til RB: "Jeg vet ikke om det har noen sammenheng, men vi har prestert dårligere i de to kampene vi har spilt etter at det ble kjent at Henning skal overta neste sesong enn vi gjorde i perioden før. Det er spesielt starten på kampene som har vært dårlig. På treningene har jeg ikke merket noe spesielt, men vi kan ikke fortsette å åpne kamper på denne måten. Plassen i Tippeligaen er ikke sikret. Det håper jeg flere enn jeg forstår" [10].
 • «En Gud, Ståle Solbakken», sang Kanari-Fansen etter kampen og fikk applaus tilbake fra FCK-trener Ståle Solbakken. Også på vei inn garderoben i pausen ble han hyllet av LSK-supporterne. Det likte treneren som var LSK-spiller fra 1994-1997. "Det var en hyggelig gest som jeg setter pris på. Jeg hadde fire fine år på Åråsen, og det er alltid fint å bli husket på selv om det sikkert er blitt mange nye kanarifans siden jeg var her", svarte Solbakken [11].
 • Ståle Solbakken til RB: " Vi var fantastiske. Midtbanen flyttet vekk fra markering hele tida. Vi trente to-tre dager på hvordan vi skulle møte LSKs temposvake spillere med å kjøre stor fart i overgangene. Vårt høye tempo ble for mye for Lillestrøm". I danske medier har du virket ganske negativ til norsk fotball. Er det håp for LSK slik de spiller? (RB), "Jeg er den eneste i hele Danmark som forsvarer norsk fotball, så det blir framstilt mer negativt enn det er. Jeg er ganske sikker på at LSK fortsatt vil være en maktfaktor i norsk fotball. Etter hva jeg har forstått har det vært turbulens helt siden i vinter. Da er det nødt til å ha blitt gjort mye galt. Tom Nordlie spilte en fotball der alt skulle gå på skinner rett framover. For Erland Johnsen og Frode Grodås er det én oppgave som teller. Det er å ro dette i land for å unngå nedrykk. Det kommer de til å greie uten problemer". Hva mangler laget? (RB). "Spillere med fart. Det går altfor tregt med LSK nå. Bjørn Helge Riise er en rask herre. Får de tak i tre hurtige spillere i tillegg, vil Henning Berg kunne gjøre mye med dette, laget. Han har et glimrende utgangspunkt for å snu det. Jeg har også en sterk mistanke om at Torgeir Bjarmann også snart er på plass. Da kommer dette til å bli meget bra" [12].
 • RBs kampanalyse: "Otto Fredrikson hindret sjokkåpning med en god redning før tre minutter var spilt. Men offensiven fra Ståle Solbakkens FC København var bare et forvarsel om hva skulle komme. - Gjestene dominerte voldsomt i første halvdel av 1. omg., og 0-1 målet markerte den store forskjellen på lagene da brasilianeren Cesar Santin fullstendig parkerte Frode Kippe på en kontring som han senere avsluttet enkelt med scoring. FCK var bedre i alt - spesielt når det gjaldt fart og teknikk. Der var det flere divisjoners forskjell på lagene. Bare i luftduellene klarte LSK å matche København" [13].