#19 – LSK UNIFIED

AV STIG MARTIN SANDVIK

I dag vier vi plass til noen av klubbens aller flotteste ambassadører, nemlig LSK unified. En suksessrik gjeng med positiv innstilling til klubben og livet generelt. En gjeng som kort og godt fortjener det aller beste, og en plass i årets Buggelender er således definitivt på sin plass. Red.

Vi var en kameratgjeng på seks som våren 1999 bestemte seg for å stifte et eget Unified lag i fotball. Bakgrunnen var at flere i vår omgangskrets var interessert i fotball av sportslige og sosiale årsaker. Men vårt fotballtekniske nivå var en barriere.

LSK var favorittklubben, så det var naturlig å ta kontakt med ledelsen i LSK. Etter noen runder med ledelsen fikk vi grønt lys for å for fortsette arbeidet med å etablere laget.

Seks spillere var for lite selv for et Unified lag. Vi valgte i den anledning å kontakte lokalavisen (Romerikes Blad) for å få dem til å skrive et innlegg om Unified fotball. I tillegg kontaktet vi skoler (blant annet Skedsmo Videregående skole) og bekjente. Resultatet var at vi allerede i januar 2000 hadde klart å få syv nye spillere. Vi er nå 15 spillere i alderen 17– 47 år, 14 gutter og ei jente. Et ordentlig lag med organisert trening inne om vinteren, og ute om sommeren. Vi har et godt miljø og trener 1 til 2 ganger per uke.

LSK UNIFIED er et fotballag der alle funksjonssvake og funksjonsfriske kan delta, uavhengig av fotballferdigheter, alder og kjønn. Ambisjonene er mer enn bare å trene sammen, vi er også mye sammen sosialt.

LSK Unified rapporterer til ungdomsavdelingen i LSK. Det betyr at vi er integrert sammen med resten av lagene i klubben. LSK Unified har de samme rettigheter og plikter som de øvrige lagene i LSK

Våre fotballresultater er:
• Uoffisiell norgesmester i vår klasse i 2000, 2001, 2002, 2009. 2010, 2011 og 2012
• Seriemestere i 2009
• Norway Cup mester i 2002, (finaletap i 2004,2005,2006 og 2007)

LSK UNIFIED søker om økonomisk bistand til følgende aktiviteter:
• Reisegodtgjørelse til fotballkamper
• Landsturnering 2013 i Tromsø (norgesmesterskap)
• Ekstra trenere / ledsager

Er du interessert, eller kjenner noen som er interessert å sponse oss, ta kontakt med lagleder Stig Martin Sandvik på telefon 958 30 485 eller e-post: stig_martin_sandvik(a)hotmail.com
De fleste spillerne heier på A-laget på Åråsen, og noen av oss er også med på bortekamper!
Noen profiler på laget er:
• John Ivar Ingvaldsen, (keeper med kallenavn «Jonna»,). Han er kjent i KFL for å ha «kastet» en lighter på politi i Drammen i 98. Det var riktignok et uhell som politiet tok med et smil.
• Tom Kvernstuen er lagets trener siden 2009. Han kjent for å ha trent «alt».
• Ranveig Karlsen (25 A kamper for Norge), var trener i 2002-2003 sesongen
• Stig Martin Sandvik er lagleder (siden oppstarten høsten 1999). Han var helt sentral i etableringen våren 1999.

Dagens ledetråd på den hemmelige spiller:
Spilleren er gjenstand for et etterhvert relativt kjent sitat fra en enda mer kjent sitatmaker.

Flere nyheter fra kfl