#23 – Kåringenes kåring

Av Trond Syversen og Patrick Ween

 

Golden Goal har alltid kåringenes kåring på slutten av en sesong, og det har vi bestemt oss for å følge opp. Dog begrenser vi oss ikke til å kun levere årets lag, årets spiller, årets keeper osv, vi er så frekke at vi kårer tidenes lag og tidenes 10 beste spillere i LSK-drakt! Og det er ikke snaue saker, skal jeg love deg.

 

Utfordringa er selvsagt at undertegnede kan ha vanskelig for å uttale seg, all den tid jeg er født det året Tom Lund ga seg. Og selv om jeg selvsagt har sett ham på video, og har hørt mer enn nok om laget i 70-åra til at jeg nesten tror jeg har sett dem spille med egne øyne, så måtte jeg bite hardt i et velsmakende eple, og innhente ekspertise fra den aller øverste hylle. Og det skal jeg love dere at jeg gjorde.

 

Trond Syversen har omtrent sett alle kampene til LSK siden 1950, og har en samling av LSK-effekter og kamper på teip ut av en annen verden. Faktum er at det ikke eksisterer en eneste kamp som er TV-sendt med LSK i hovedrollen som Syversen ikke har på teip, så for alt jeg veit så kan det være at han har sett de fleste kampene LSK har spilt flere ganger også. I tillegg opererte Syversen sammen med Arnfinn Fagerli som sjåfør for Tommy Lund i en årrekke grunnet sistnevntes flyskrekk. Dette har han selvsagt en del gode historier om, og dersom du er interessert i LSK sin historie anbefaler jeg deg å ta en prat med Syversen i forbindelse med en kamp på Åråsen. Du finner ham uten unntak på Martins før kampene

 

Syversen valgte å skille på beste ellever og de ti beste spillerne, for som han sa: Et lag skal passe sammen også. Man vinner ingenting med 11 kliss like spillere. Det er helt sant, og selv om flere av navnene går igjen på begge lister er det nok mer balanse i selve laget enn det er blant de 10. Dessuten trenger et lag også en keeper.

 

Dette er i følge Syversen det beste laget man kan stille utifra de som har ikledd seg LSK-drakt. Og som har vært her en god periode i tillegg. I kledelig 4-4-2, selvsagt.

 

 

 1. Frode Grodås
 2. Dennis Schiller
 3. Tore Kordahl
 4. Bård Bjerkeland
 5. Gunnar Halle
 6. Erik Karlsen
 7. Ståle Solbakken
 8. Tom Sundby
 9. Runar Kristinsson
 10. Arild Sundgot
 11. Tom Lund

 

 

Og dette er de 10 beste spillerne som har ikledd seg LSK-drakt, i følge samme mann:

 

 

 1. Tom Lund
 2. Tom Sundby
 3. Ståle Solbakken
 4. Tor Egil Johansen
 5. Jan Birkelund
 6. Erik Karlsen
 7. Joar Vaadal
 8. Gunnar Halle
 9. Dennis Schiller
 10. Robert Koren

 

Man kan mene hva man vil, men her er det en del flotte navn, og en brutal gruppe av fantastiske fotballspillere. Jeg leser listene, og får vann i munn. Lillestrøm er ikke akkurat verdens største by, men den lista der med spillere er det få i Norge som matcher. Og med kanskje tidenes beste norske fotballspiller i front, så er det mer enn nok grunn til å føle seg litt stolt. Det er klart, spør du Syversen så er ikke Tom Lund bare tidenes beste norske spiller.

 

Han er verdens beste spiller. Gjennom alle tider.

 

Så enkelt er det.

 

 

Dagens ledetråd på den hemmelige spiller:

Spilleren deltok i VM i 1994, og var involvert i alle kampene Norge spilte der.

Flere nyheter fra kfl